Palma de Mallorca

Jag måste berätta något kul för er, i november åker jag till Palma och blir där i hela tre veckor! I november är det ju så otroligt grått och mörkt här i Sverige så det ska bli fantastiskt att vara borta en stor del av den månaden! Jag kommer vara där med min mamma, men sedan kommer troligen en vän till mig och en annan vän till mamma komma dit under en vecka, jag hoppas verkligen att det blir så! :D
 
Vi har hyrt en lägenhet med världens bästa läge, den ligger i hjärtat av gamla stan, mitt emot den populära cocktailbaren Abaco om ni vet var den ligger. Det tar bara några minuter att promenera till både katedralen, centrum (med alla butiker), hamnen och saluhallen, hur perfekt som helst! Och något av det bästa (förutom läget) är att det finns en privat takterrass som hör till lägenheten! Där kommer jag nog ofta ligga och njuta av en bra bok, och utsikten såklart. Jag hoppas bara att Palma bjuder på bra väder, man vet ju aldrig eftersom det kommer vara höst när vi är där.
 
Här ser ni en liten del av takterrassen och utsikten.



Stripes

 Hej. Som vanligt (ni borde vara van vid det här laget haha) så sitter jag och skriver det här inlägget sent på kvällen. Jag hade faktiskt tänkt publicera det här tidigare idag men annat kom ivägen. Jag ska dock hålla mig kortfattad för jag borde egentligen ligga och sova nu för i helgen har jag nämligen tre roliga loppisar jag ska gå på och två av dem är imorgon på morgonen! Jag hoppas bara att det inte kommer regna för då är det nog inga utställare på Suckarnas gång.
 
 Platåskor//Second hand, Tradera ca 100 kr. Klänning//Monki (rea), 100 kr. Handväska//Ebay, 60 kr. Solglasögon//Ebay, 25 kr. Smycken//Ebay, ca 60 kr.
 
Outfitens totala kostnad; ca 345 kr!



Min torsdag

Hej på er! Idag har vi haft ännu en dag med värme och strålande sol, skönt! Imorse cyklade jag ner till centrum för att börja morgonen med att gå på loppisen i Suckarnas gång (den är både idag, imorgon och på lördag). Det var dock väldigt få utställare men jag fick ändå med mig en scarf därifrån. Efter det strosade jag omkring i stan för just nu är det Krämarmarknad här i Simrishamn.
 
 
Jag var även inne på Netto en sväng för att spana in veckans kampanjvaror. Det var verkligen mina färger och jag tycker att dessa melaminprodukter är ruggigt fina! Jag har dock redan en hel servis som jag köpte på Netto för något år sedan.
 
Sedan mötte jag upp min lillebror Liam för att äta glass! Varje år får han 'en valfri glass i hamnen' av mig som födelsedagspresent, det är en tradition vi kört på i säkert fem år nu. :)
 
Jag lyxade till det och köpte tre kulor; daim, strawberry cheesecake och cocos, MUMS!
 
 När jag kom hem igen gick jag ut i trädgården med mina tre lurviga gossar. De älskar att få vara utomhus, speciellt såna här dagar när det är riktigt varmt ute (då är det nämligen väldigt varmt inomhus också). Så vi var ute i ungefär en och en halv timme, chillade i skuggan och busade lite. :) De kommande bilderna är fotade med min mobil.
 
Lillen och Vilde.
 
Vilde och Turbo.
 
Turbo, Lillen och Vilde.
 
Jag har precis ätit middag och nu är det dags att fota dagens outfit.
Ciao!



401

Hejsan! Har ni haft en bra dag? Jag hoppas det! Min dag har varit rätt trist måste jag erkänna, jag tog en lång sovmorgon, var ute med katterna i trädgården ett tag, rensade lite svamp som jag och mamma plockade i skogen igår, och inte så mycket mer än det. Imorgon börjar dock Krämarmarknaden här i Simrishamn så då har jag tänkt cykla ner till stan en sväng och även spana in loppisen i Suckarnas gång som är både torsdag, fredag och lördag den här veckan!
 
Idag har jag invigt två nya plagg som jag är väldigt nöjd med, den vita toppen och den blå skinnkjolen (fuskskinn)! Och jag tror inte att ni har sett de här skorna heller? Jag köpte dem förra året och de hör definitivt till mina favoriter, tycker de är rätt coola! ;D 
 
Platåskor//Ebay, 260 kr. Skinnkjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Topp//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Jeansskjorta//Second hand, Loppis 10 kr. Handväska//Second hand, Loppis 20 kr. Solglasögon//Ebay, 20 kr. Smycken//Ebay, ca 34 kr. Klocka//Ebay, 16 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 420 kr!



Roströd

Hejsan! Nu är det minsann riktig sommar med 25-gradig värme (igår hade vi 28!) och sol, men det betyder också att det är väldigt varmt inomhus, och då men jag varmt! I natt har jag knappt sovit en blund pga av att jag legat och vänt på mig pga värmen, och då har jag ändå öppet mitt fönster och en takfläkt i mitt sovrum. Just nu ligger jag i alla fall och ser en film, Fast & Furious 4, den filmserien är verkligen några utav mina favoritfilmer, de är bra!
 
Jag tänkte visa er den här fina roströda toppen och skärpet som jag fyndade på Suckarnas gång i lördags för sammanlagt 35 kr, billigt och bra precis som jag gillar det! ;) Men visst är de fina, speciellt tillsammans. Jag vill matcha dom med min bruna skinnkjol som jag bar för några dagar sedan, jag tror att det kan bli en väldigt fin färgkombo!
 
Topp//Second hand, Loppis 15 kr. Skärp//Second hand, Loppis 20 kr.



The winner takes it all

 
På instagram har Sellpy under den gångna veckan haft en tävling där man skulle visa upp sina Sellpy-fynd och tagga bilden med #StyledBySellpy. Eftersom jag har shoppat en hel del därifrån så delade jag med mig av några outfitbilder där mycket av det jag hade på mig var köpt från dom. Tävlingen avslutades igår klockan 23:59 och idag ringde telefonen och det visade sig vara Gustav från Sellpy! Han ringde för att gratulera mig då de hade utsett mig till vinnaren av tävlingen, så himla kul! Jag är såklart otroligt glad och väldigt tacksam över vinsten, det gjorde helt klart min dag! Så ikväll ska jag minsann spana in Sellpy Market (där säljer de grejer till fasta priser) för att se om jag hittar någon eller några godbitar att klicka hem!



8 stycken för 288 kronor

Ja hörrni, för 288 kr kan du tydligen få två par skor, en hatt, ett par byxor, en kofta, och tre toppar om du handlar från Sellpy på Tradera! Det ni ser på bilderna (som för övrigt är lånade från Sellpy) är nämligen de budgivningar jag vann på tradera igår kväll. Om jag är nöjd? Oja! :D Det var inte förrän jag gjorde kollagen nedan som jag upptäckte att allt var väldigt färgkordinerat och går att matcha otroligt bra med varandra, kul!
 
Att det fortfarande finns de som ifrågasätter att handla second hand, det har jag otroligt svårt att förstå. Jag kan verkligen inte komma på en bra anledning till varför man inte skulle handla second hand, det finns bra och snyggt utbud, det är oftast mycket billigare än i butik, du kan få tag på väldigt unika grejer, och det är bättre för miljön än om du handlar nytt! Vad är det att fundera på, klara färdiga gåååå!! :D
 



Tips och info om Suckarnas gång!

Hejsan! Idag har vi firat min yngsta lillebror Liam som fyllde 15 år med smörgåstårta, efterrätt och presenter! Det känns så konstigt att han redan är 15 år för jag tycker att det bara var några få år sedan som jag själv var i den åldern, men nu är det ändå 11 år sedan! Jag minns så väl vad vi gjorde i skolan, var vi hängde på rasterna, vad vi gjorde när vi umgicks, vad jag tänkte och tyckte osv. Tiden går så fort!
 
Men nu vidare till inläggets rubrik.. Jag fick förfrågan att skriva lite mer om loppisen i Suckarnas gång eftersom jag är där i princip varenda lördag, och självklart kan jag göra det! Så jag tänkte helt enkelt dela med mig av några tips och lite information om loppisen.
 
Loppisen drivs av IFK Simrishamn och kommunen och den är varenda helgfri lördag från och med april - oktober från kl 07:00 till kl 15:00. Men av egen erfarenhet så vet jag att försäljarna inte brukar vara riktigt klara vid kl 07:00, och många börjar plocka ihop sina grejer redan vid kl 13:00-14:00, speciellt under våren och hösten. Vem som helst får stå och sälja på loppisen, läs mer om det (och annat) på deras hemsida
 
Loppmarknaden ligger i centrala Simrishamn (utomhus) och på lördagarna brukar det sitta uppe en del skyltar som gör reklam för den.
 
Suckarnas gång ligger precis nedanför Ica Supermarket, ni ser alla människor lite längre ner på bilden.
 
Se till att ha med kontanter (de närmsta uttagsautomaterna finns inne på Ica och utanför Nordea) och gärna mindre pengar som mynt, tjugolappar och femtiolappar för det är inte alla som har så bra med växel då de flesta betalar med hundra- eller tvåhundralappar. Några försäljare accepterar även betalning med Swish, men det är bara några få.
 
Eftersom det är en loppmarknad så är det först till kvarn som gäller, så se till att vara i tid! De öppnar som sagt klockan 07:00 men då har inte alla packat upp sina grejer än så jag brukar försöka se till att vara där mellan kl 08:00 och 09:00, i alla fall under högsäsongen (slutet av juni - mitten av augusti)..
 
Bara för att det är en loppis så betyder det inte att allt automatiskt är billigt! Det är oftast väldigt många som säljer retro och antikt (de är där nästan varenda lördag) och de är medvetna om att sakerna oftast är värda en hel del och är därför lite dyrare. Det går såklart fortfarande att göra fynd hos dom, men bli inte förvånad om grejerna inte säljs för tio eller tjugo kr.
 
Det finns så mycket snygga grejer, som galongalgarna! Dessa kostade 40 kr styck och därför blev det inget köp för mig som är van att köpa likadana galgar för 5-20 kr styck!
 
Den här tyckte jag också väldigt mycket om, men 160 kr var inget jag ville betala för den. Dessutom har jag en liknande i rött som jag köpte på Suckarnas förra sommaren för mindre än halva priset. :)
 
Under högsäsongen brukar loppisen ha 1500-2000 besökare och ca 150 försäljare, det är med andra ord en ganska stor loppis! Se till att ha åtminstone en timme avsatt för att gå på loppisen, men om du vill göra riktiga fynd och därför gräva i kartonger och spana in vartenda bord så krävs det nog omkring 2 timmar.
 
Om du har en bebis och/eller småbarn så kan du fynda ordentligt! Det är oftast flera försäljare som säljer enbart barnkläder och de är oftast i riktigt bra skick och väldigt billiga!
 
Som ni redan vet så handlar jag själv väldigt mycket på Suckarnas, under sommaren kommer jag aldrig därifrån tomhänt! Jag brukar främst fynda kläder och små inredningsprylar, och oftast för så lite som 5-20 kr! Igår köpte jag t.ex ett par svarta quiltade skinnvantar med en silvrig dragkedja, ett super fint skärp, och tre snygga toppar för sammanlagt 90 kr! Ska se till att visa er mina fynd någon dag snart. Den stora soptunnan från Brabantia i rostfritt stål köpte jag också igår, 80 kr betalade jag för den (på nätet säljs de nya för 1019-1399 kr!!).
 
Nu är det många turister på plats i hopp om att fynda! :)
 
Ytterligare några tips;
  • Våga rota bland alla kassar och kartonger som oftast står framför borden, dessa grejer säljs oftast väldigt billigt!
  • Om du tycker något är dyrt så pruta! Och om du köper flera saker från en och samma säljare be om att få ett billigare paketpris, de går oftast med på det!
  • Var inte rädd för att prova kläder och skor om det går att prova dem utanpå din vanliga klädsel.
  • Om du köper något som är stort, tungt eller otympligt så kan du be om att få förvara varan hos säljaren under tiden du går klart på loppisen, men se till att betala hela eller åtminstone halva summan innan du går vidare, som ett bevis på din tacksamhet och att du verkligen ska ha varan (jag gjorde så med soptunnan).
 
Om ni har fler frågor kring loppisen i Suckarnas gång så är det bara att fråga!
 
Innan jag avslutar inlägget tänkte jag dela med mig av ett gäng bilder där ni ser några av de fynd jag gjort på loppisen under de senaste åren!
 
1. Kavaj 20 kr, Röda skinnvantar 15 kr. 2. Tallrikar 12 kr styck. 3. Skålar 10 kr styck, Bok 40 kr, Galge 20 kr. 4. Nya Dr Martens 200 kr.
 
1. Retrotidningar 5 kr styck. 2. Tröja 20 kr. 3. Jeansjacka 5 kr. 4. Knivställ 30 kr, Galgar 20 kr styck, Glasskålar 5 kr styck.
 
1. Kaffeservis 50 kr, Kockum kastrull 20 kr, Kockum kanna 20 kr. 2. Platåskor 20 kr, Skärp 5 kr. 3. Tunika 20 kr. 4. Väska 25 kr.
 
1. Förkläde 20 kr, Plåtburkar 20 kr styck, Skopor 5 kr styck, Små cupcakes 5 kr styck, Stor cupcake 15 kr, Glasskål 10 kr. 2. Skärp 10 kr. 3. Väska 10 kr. 4. Kaffeservis 40 kr, Knivar 20 kr.



Fredagens outfit

Heeej! Det blir en lite sen uppdatering idag, men så blir det ibland! Det är ju faktiskt sommar vilket betyder att jag är ute i det fina vädret och inte inne vid min dator, datorn får vänta till kvällen. Idag har jag varit ute med mina lurviga gossar i trädgården två gånger, det har varit så varmt och fint så de fick gå ut innan middagen också. Annars så har jag hängt på stranden i Baskemölla, haft picknick och legat i solen och läst en bra bok. Så ja, det har varit en bra dag! Ja just det, jag och en vän har även smidit lite resplaner som förhoppningsvis blir av till hösten, hoppas!
 
Sandaler//Nelly, 149 kr. Handväska//Köpt i Warszawa, 165 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Linne//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Skärp//H&M 50 kr. Klocka//Ebay 20 kr. Örhängen//Ebay 15 kr. Solglasögon//Ebay 25 kr. Ringar//H&M, 20 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 504 kr



Ditt paket finns nu att hämta..

Hejsan! Oh vilken varm och fin dag det har varit, det slutade med att jag var ute i trädgården med mina tre missar så de också fick njuta av vädret, det tycker ju att det är så himla roligt att få vara utomhus! Sen på eftermiddagen cyklade jag och min yngsta lillebror Liam in till stan där vi köpte med oss middag som vi sedan åt nere på stranden vid havet, väldigt mysigt! Vi lyxade till det och köpte en smörgåstårta (räkbomb) eftersom det är något som vi båda två älskar, muuuums vad gott det var! :D
 
Innan vi cyklade hem så hämtade jag ut ett paket som innehöll kläder, skor och accessoarer som jag (och mamma) budat hem från Sellpy via tradera. Älskar att öppna dom paketen, att äntligen få klämma och känna på grejerna, och prova dom förstås! :D
 
 
Jag ser kanske inte så ivrig ut på bilden, men det var jag! ;D
 
En liten smygtitt på några av grejerna.
 
Haha man skulle nästan kunna tro att jag är sponsrad av Sellpy, men nej det är jag faktiskt inte, jag betalar för grejerna precis som alla andra! :) 



Blush'n gold

 Hej på er! Här i Simrishamn skiner solen så jag funderar på att gå ut och lägga mig i trädgården med en bok, eller kanske cykla ner till havet.. Jag får se! Jag har sovit rätt taskigt i natt så risken är ganska stor att jag somnar om jag lägger mig ner, haha. Men jag är i och för sig alltid sömnig, det är en biverkning av medicinerna jag äter pga min ryggvärk.
 
Men nog om min sömn, det är inte så intressant för er att läsa om! ;D Här kommer ett gäng bilder på outfiten jag bar igår. Det mesta jag har på mig är faktiskt nytt, det är sådant som jag köpt under de senaste veckorna.
 
Klackskor//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Topp//Second hand, Tradera (Sellpy) 56 kr. Guldjacka//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Handväska//Second hand, Loppis 20 kr. Ringar//Primark 35 kr. Örhängen//Ebay 12 kr. Earcuff//Ebay 8 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 221 kr!



Mina bästa secondhand tips!

Vilka secondhand butiker handlar du mest ifrån, var ligger dem? 
Under de senaste åren har jag handlat mindre och mindre från secondhand butiker. Jag som är van vid att handla mycket på loppmarknader tycker nämligen att det oftast är rätt dyrt i butikerna. Jag förstår såklart varför de måste ha högre priser, de måste betala hyra, betala för personalen som jobbar, mycket ska skattas bort osv. Men för mig handlar second hand väldigt mycket om att få mycket för pengarna, därför handlar jag sällan i secondhand butiker numer. Men jag tycker fortfarande att det kan vara väldigt kul att strosa omkring i butikerna och leta efter mer unika plagg som är värda priset och då besöker jag främst Röda korset i Simrishamn, Erikshjälpen i Tomelilla och Myrorna, Humana och Emmaus i Malmö. 

V
ilka secondhand butiker rekommenderar du?
När det kommer till butiker har jag ingen riktig favorit utan jag tycker om att strosa omkring i de flesta; Röda korset, Erikshjälpen, Myrorna, Stadsmissionen, Emmaus, Humana osv. Om man vill besöka flera secondhand butiker under en och samma dag så är det bäst att satsa på sörre städer så som Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå osv, för där har de oftast väldigt många olika butiker som säljer just second hand. I Malmö finns det t.ex väldigt många butiker, kolla här!

Det som är kul med secondhand butiker är att det spelar ingen roll om butiken är en "kedja" och finns på flera ställen i landet för alla butiker har ändå ett unikt utbud! 

Var köper du dina secondhand kläder?

När det kommer till kläder så är loppmarknader och tradera mina favoriter! Jag tycker mest om loppisar för där är utbudet varierat, priserna är oftast extremt låga, man kan pruta, och man kan se och känna (ibland även prova) plaggen innan man köper dem. Jag bor ju i Simrishamn och här omkring är det loppisar varenda helg under sommaren, Österlen är ett riktigt loppisparadis! :D Den jag gillar mest är en loppis i centrala Simrishamn (Suckarnas gång) som är varje lördag under våren, sommaren och hösten, men den är som störst under högsommaren. Det är främst privatpersoner som säljer sina saker där så det är en salig blandning av barnkläder, kläder och skor, heminredning, retroprylar, antika grejer, osv. En del grejer är bara ren skit, vissa grejer (främst retro och antikt) är rätt dyrt, men sen finns det en del riktiga guldkorn! Jag vet att det finns en liknande loppis i centrala Ystad (på Österporttorg) som även den är varje lördag, tror även den är på onsdagar under sommaren.

 

Loppis i Suckarnas gång i Simrishamn.

 
 

 

Annars så är jag väldigt förtjust i loppisarna som idrottsföreningarna anordnar för att samla in pengar till föreningen, de är oftast i små byar runt omkring (de brukar annonsera i dagstidningen YA eller i Österlenmagasinet). Där kan man verkligen fynda bra och billigt! De flesta har insläpp ca 30 minuter innan loppisen startar och det är väldigt bra för då kan man i lugn och ro kolla runt bland alla grejer för att se vad man vill köpa, och vill man ha flera grejer kan man lägga bud och så kan det bli budgivning om flera vill ha samma sak. Priserna är oftast löjligt låga på IF loppisarna (pruta!!) så de kan jag verkligen rekommendera! Men se till att vara där redan när insläppet börjar, eftersom det är loppmarknad så är det först till kvarn som gäller!

Det finnas även en del privata loppisar lite här och var så man får hålla ögonen öppna om man är ute och cyklar eller kör.

 

Var hittar du alla snygga grejer och hur kan du shoppa så billigt?

Det är på loppisar man enligt mig kan göra de bästa fynden, man kan få snygga plagg för så lite som 5 kronor! Jag går på loppis minst en gång i veckan under sommaren och jag sitter vid tradera minst en timme i veckan, det handlar om att vara aktiv! Ibland hittar du ingenting och ibland hittar du hur mycket som helst! Besök många butiker och loppisar, och sitt några timmar vid tradera nu och då så lovar jag att du tillslut kommer fynda snyggt och billigt!

 

Vet du någon bra secondhand webbsida?

Just nu handlar jag bara från tradera.se och säljaren (företaget) Sellpy! Sellpy hjälper privatpersoner att sälja sina grejer så de lägger varje vecka ut flera tusen annonser (främst kläder och skor) där startbudet är 30 eller 50 kronor. De säljer både märkeskläder och kläder från budgetkedjorna, många plagg är helt nya medans andra plagg är använda ett par gånger. De samfraktar dessutom så om du handlar flera varor så betalar du bara en frakt! Annonserna går alltid ut på söndagkvällar.

 

Sellpy säljer även till fasta priser på sin hemsida.

 

Är du ute efter kläder som är lite dyrare som t.ex skinnjackor, dr martens kängor osv så kan det vara värt att kolla blocket.se.

 

Vad är dina bästa secondhand tips?

-Är du inne i en mindre second hand butik tycker jag du ska ta dig tid och kika igenom alla plagg för gömd där inne kan det finnas en lite guldklimp. Är du inne i en stor secondhand butik och inte hinner/känner för att kika igenom alla plaggen tycker jag du ska gå efter färger och mönster du tycker om. Tänk även på att vissa plagg kan se riktigt fula ut på galgen men helt annorlunda på en kropp, jag slutar aldrig förvånas.

 

-Ett annat tips är att inte se sig blind på storlekarna i plaggen, jag har några plagg i storlek 34 och andra i storlek 40, det beror helt på hur plagget är och hur du vill att det ska sitta! Tänk även på att du enkelt kan göra om plagg, sy upp, sy in, klippa av, sätta på en spetskant, göra lite slitningar osv, tänk kreativt! 

 

-Våga rota! Ligger det massor av kläder i en kartong, ja men rota igenom den för där i kan det finnas något eller några skitsnygga plagg.

 

-Pruta! Är det något som bara kostar fem eller tio kronor så är det redan så pass billigt, men annars är det alltid värt att försöka pruta! Ibland går det inte, men oftast så gör det faktiskt det.

 

-En sista grej, se till att ha kontanter, gärna mynt och mindre sedlar som 20- och 50-lappar för många har dåligt med växel.


Kan du ge lite tips på var secondhand butiker finns?
Håll utkik var du än befinner dig! De finns främst i samhällen och städer, men ibland kan man hitta nån liten butik i små byar eller efter en väg någonstans.
 

"Jag vågar inte köpa secondhand kläder med tanke på att folk kommer se ner på mig och tro att jag är fattig och äcklig."

 

Jag började köpa kläder second hand när jag var 16 år och har gjort det sedan dess. Under dessa 10 år så har jag aldrig fått en nedlåtande kommentar om att jag bär andrahandskläder, det brukar faktiskt vara tvärtom. Folk blir förvånade över hur snyggt och billigt jag shoppar, och vissa kan t.o.m bli lite avundsjuka när jag gjort ett riktigt bra fynd.

Jag tror att det främst var förut som folk kunde se ner på en då man handlade second hand, men nu är det något som är väldigt populärt! Vissa ser istället ner på dem som bara köper nytt eftersom det är väldigt dåligt för miljön. Och så länge man tvättar plaggen innan man använder dom så är det inte det minsta äckligt!




Sju outfits - Någon favorit?

Hejsan! Jag hoppas ni har haft en bra start på veckan vare sig ni har semester/sommarlov eller fortfarande jobbar! Nu tänkte jag att det är dags för ännu en liten omröstning, här är mina senaste outfits och jag undrar om ni har någon favorit?
 
 
Jag gillar mest outfit nummer två! Det är främst pga den gröna kjolen, jag tycker den är skitsnygg och så sitter den som en smäck! Men nummer fyra är också en favorit för jag gillar verkligen den rosa kjolen ihop med linnet.



Min kärlek till Second Hand!

Ni som läser min blogg och/eller följer mig på instagram vet att jag älskar att gå på loppisar, handla second hand på nätet och besöka second handbutiker! Att gå på loppmarknader är verkligen bland det roligaste jag vet, speciellt när man gör ett riktigt fynd! :D Jag har gjort så många fantastiska fynd genom åren; skinnjackor, möbler, inredningsprylar, skor, kläder, ja lite av allt möjligt faktiskt.
 
Det var inte förrän jag var 16 eller 17 år som jag "på riktigt" började handla mer second hand. Jag gillade klänningar i retrostil och började därför gå på Myrorna i jakt efter snygga skapelser. Sedan var vi på semester här på Österlen flera somrar i rad och varenda lördag brukade jag och mamma kliva upp tidigt på morgonen för att gå på loppisen i Suckarnas gång i Simrishamn. Jag minns att jag då mest brukade köpa handväskor, smycken och småsaker. Sedan flyttade vi ner till Simrishamn sommaren 2009 och det var då jag upptäckte vilket loppisparadis jag hade hamnat i! Stora loppmarknader varenda helg under sommaren och priser som fick mina pengar att räcka fyra gånger så länge. Det var då jag förvandlades till en loppaholic (istället för shoppaholic) haha. Under de senaste åren har det nästan blivit en sport att gå på loppisar, man måste vara förberedd, ha en taktik, vara snabb och beredd på att armbåga sig fram, och jag kan nog säga att jag numer är ett proffs på allt det! ;)
 
Men varför handlar jag second hand? Vad är det som är så bra med det egentligen?
Jag handlar second hand på grund av ett gäng olika anledningar, men den främsta är nog pga priserna. Jag skulle inte säga att jag är snål, men jag tycker om att få så mycket som möjligt för mina pengar, jag värdesätter mina pengar. Om jag går på stan och handlar ett par sneakers, en kjol, en lite finare klänning och en ny handväska så kan jag få betala ca 1500 kr för det (i budgetbutiker), men om jag istället köper dessa grejer på loppisar och tradera så kan slutsumman hamna på så lite som 150 kr! Det är en jäkla prisskillnad! En annan anledning är att jag tycker det är kul att ha kläder som inte "alla andra" har, och jag tycker det är enklare att skapa mig en personlig stil. Jag kan hitta coola plagg, skor och accessoarer som väldigt få andra kan få tag på, och jag kan hitta grejer som sticker ut och gör min stil personlig. Det tycker jag om! Jag handlar även second hand pga att jag tycker det är fruktansvärt roligt, och så har vi ju hela miljöaspekten också!
 
"Är det inte rätt äckligt att handla second hand?" är något jag fått höra ibland. Och ja visst kan det vara äckligt med second hand, vissa grejer luktar äckligt, har misstänksamma fläckar på sig, är dammiga som tusan och är allmänt ofräscha. Men det behöver inte vara äckligt! Om jag hittar något som luktar väldigt mycket svett eller är fläckigt så köper jag det helt enkelt inte, men om det bara är lite dammigt, luktar vind och är skrynkligt så är det lätt att fixa! Om det är kläder så är det bara att tvätta dem i så hög värme som plaggen tål och tillsätt gärna lite sköljmedel, tänk även på att många par skor också går att tvätta i tvättmaskin, alternativt handtvätta. Om du köper mössor/hattar/skärp osv och är rädd för löss eller liknande småkryp så sätt in grejerna i frysen och låt dem ligga där i minst ett dygn, då dör de små rackarna! 
 
Jag kan faktiskt inte se en enda negativ grej med att shoppa second hand, eller ja det skulle i så fall vara som i mitt fall att man shoppar så mycket att man tillslut inte får plats med grejerna, haha. 
 
Här är ett gäng bilder där plaggen jag nämner är köpta second hand.
 
Bild 1-Sneakers, Kjol, Kimono, Skinnjacka.
Bild 2-Kappa, Vantar, Byxor, Platåskor.
Bild 3-Byxor, Skinnjacka, Kavaj, Vantar.
 
Skinnjacka, Kimono.
 
Bild 1-Shorts, Jacka, Skjorta.
Bild 2-Byxor, Kavaj, Skor.
Bild 3-Skinnshorts, Skärp, Kimono, Solglasögon.
 
Platåskor, Klänning.
 
Bild 1-Jeans, Väska, Skinnjacka, Kavaj, Vantar.
Bild 2-Platåskor, Byxor, Jacka, Väska.
Bild 3-Tröja, Jeansjacka.
 
Skinnkjol, Skärp, Linne.
 
Bild 1-Platåskor, Shorts, Hoodie, Jacka.
Bild 2-Väska.
Bild 3-Shorts, Linne, Kimono, Skinnjacka.
 
Sneakers, Pennkjol.
 
 Bild 1-Sneakers, Kjol, Skjorta, Tröja.
Bild 2-Sneakers, Kjol, Linne.
Bild 3-Kjol, Linne.
 
Sneakers, Kjol, Tröja.
  
Brukar ni handla second hand? Vad handlar ni då? Och är det på nätet, i butik eller på loppmarknader?



Hela Världen

Igår när jag var på loppis så hittade jag ett gäng super vackra gamla Hela Världen tidningar! Som jag tidigare har nämnt i något inlägg så är jag riktigt svag för gamla tidningar, jag tycker att omslagen är otroligt vackra och innehållet är oftast rätt kul och intressant att läsa. Jag har ett stort gammalt tidningsställ, eller två tidningsställ (det här och det här) som jag har tänkt fylla med tidningar som dessa, och numer har jag faktiskt ett helt gäng av dem. Dessa prutade jag ner priset på så de blev mina för endast 3 kr styck! :D 
 
 Tidningar//Second hand, Loppis 3 kr styck.



Crystals

God morgon! Har ni några planer för den här söndagen? Jag och mamma ska eventuellt ut för ytterligare en photoshoot vi planerat för, men jag får se.. Jag känner mig lite trött och slö och skulle helst bara ligga i sängen hela dagen, hehe. Men det kanske är då man ska se till att göra något kul, brukar väl vara så. Men som sagt, jag får se hur vi gör. Annars har jag inga planer för dagen, jag borde egentligen städa undan i mitt sovrum för det är kaotiskt där inne. Men det är en sån där sak som jag gärna skjuter upp för det är så himla tråkigt, fler än jag som gör så?
 
Vi fotade den här outfiten för några dagar sedan men jag blev inte alls nöjd med bilderna för det blåste så fruktansvärt mycket ute, så dessa kläder fick åka på igår igen så vi kunde ta nya bilder. Kameran började dock bete sig väldigt underligt och slutade fokusera, så bilderna är inte lika skarpa som jag vill ha dom men de är ändå betydligt bättre än de första vi tog. :)
 
Skor//Köpta i Amsterdam, 150 kr. Kjol//Second hand, Sellpy 30 kr. Linne//Second hand, Sellpy 30 kr. Solglasögon//Marknad, 40 kr. Handväska//Ebay, 85 kr. Skinnjacka//Gina Tricot, 599 kr. Örhängen//Ebay, 10 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 944 kr.



Platåskor

Nu har jag ytterligare ett par platåskor i min samling. Jag älskar platåskor och har ett helt gäng vid det här laget, men det är så snyggt! :) Och jag hade faktiskt inga bruna innan så det passade väldigt bra! Dessa köpte jag på loppisen i Suckarnas gång för endast 20 kr, super billigt med tanke på att de är oanvända och därmed i felfritt skick! Det söta lilla skärpet fick jag också med mig hem från loppmarknaden, det var inte så mycket att fundera över då det endast kostade 5 kronor.
 
Platåskor//Second hand, Loppis 20 kr. Skärp//Second hand, Loppis 5 kr.



Min förmiddag

Hej. Jag började skriva det här inlägget för flera timmar sedan men råkade somna och sov i två timmar haha, och sen har blogg.se krånglat väldigt mycket. Men nu så, tredje gången gillt! I morse cyklade jag in till stan för att gå på lördagsloppisen i Suckarnas gång, jag tycker det är en sån kul och härlig start på dagen. Det var väldigt många utställare så jag gjorde några fynd, visar er lite senare. Kameran fick följa med så här kommer några bilder från min förmiddag.
 
Loppis! :D
 
Efter loppisen gick vi till Kin och åt en sen frukost/tidig lunch.
 
Jag åt en super god chévre macka!
 
När jag kom hem skulle jag fota mina nya grejer men Vilde tyckte att jag skulle fota honom istället. Min kattpojke Angel brukade göra exakt likadant. <3
 
Jag har precis ätit en god fetaostpaj med spenat och broccoli och nu är det dags för glass och en film. Ha en trevlig kväll!



Fields of gold #II

 Heej! Jag har ganska nyss kommit hem efter att ha varit ute i typ en timme och plockat massor av mumsiga bigarråer! Jag plockade en del till mig själv, men jag hjälpte främst till att plocka till en familj som också var där och plockade. Nu har jag gjort mig i ordning för natten för åt morgon ska jag kliva upp rätt tidigt för att gå på loppisen i Suckarnas gång, ett lördags-måste! :D
 
Här kommer resten av bilderna som jag och mamma fotade för någon kväll sedan ute bland fälten i kvällssolen. Hoppas ni tycker om dom!
Klänning och hatt//Gamla från Nelly.



Behind the scenes

Hejsan! Idag har jag en riktigt slapp dag, har legat i sängen och redigerat bilder, ritat lite och ätit rester. Jag och mamma gjorde en riktigt god pizza igår, faktiskt den godaste hemgjorda pizzan jag har smakat! Vi hade på lite av allt möjligt av det vi hade i kylen; tomatsås (ofc), champinjoner, soltorkade tomater, oliver, fetaost, chévre, ädelost, pizzaost, päron och kapris. Mums!
 
Igår eftermiddag cyklade vi ner till havet för en photoshoot vi hade planerat för. Resultatet får ni troligen se någon gång framöver, men tills dess bjuder jag på några bts bilder.
 
 
Den här guldiga pistolen och rosorna agerade rekvisita på ett gäng av bilderna.
 
En liten paus för att värma mig, det var ingen varm och skön kväll direkt.
 
Vad gör man inte för att få bra bilder?! I klumpiga kängor skulle jag ut på dessa hala stenar, det slutade med att jag gick i vattnet istället. :D
Kängor//Second hand, Loppis 50 kr. Tyllklänning//Second hand, Tradera (Sellpy) 85 kr. Hatt//Second hand, Loppis 100 kr.



Bling bling

 Igår invigde jag det här linnet som är full av strasstenar, då behövs varken halsband eller örhängen i mitt tycke. Som så mycket annat i min garderob så är det köpt second hand, men det kommer ursprungligen från Lindex tror jag det var. Jag håller precis på sminka mig och fixa håret för jag och mamma ska ut och fota lite om ett tag, vi får se om det blir som vi har tänkt oss. Bye bye!
 
Linne//Second hand, Tradera/Sellpy 30 kr.



Loppisfyndat

På if(idrottsförening)-loppisen i Baskemölla hittade jag ovanligt lite som jag tyckte om. Jag gjorde faktiskt ett av mina absolut bästa loppisfynd på just den loppisen för några år sedan, en Petroff skinnjacka i bikermodell. Den hade de klassiskt silvriga dragkedjorna och rött foder, och efter lite budande så blev den tillslut min för endast 300 kr! Ibland ska man minsann ha riktigt tur! :D Men i år fick bara två grejer följa med mig hem, en söt liten äggklocka och en liten hylla med tillhörande burkar, 20 kr betalade jag sammanlagt.
 
 
Det här tidningsstället köpte jag av ett trevligt äldre par på Suckarns gång för 50 kr. Det är perfekt att sätta upp på väggen och förvara favorittidningar eller böcker i.



Fields of gold

 Hej så här mitt i natten. Jag känner att det börjar vara dags för mig att lägga mig lite tidigare om kvällarna, de senaste dygnen har jag lagt mig alldeles för sent! Men jag har så himla lätt för att fastna vid grejer om kvällarna, en serie, en bok, redigera bilder osv, och helt plötsligt har det gått tre timmar.. Fler som känner igen sig? Haha. Idag har jag inte gjort så mycket, jag har varit ute lite, myst med mina missar och nu på kvällen gick jag och mamma ut på ett fält och fotade lite. Jag hinner inte redigera alla bilder nu för då hinner klockan bli alldeles för mycket, men jag fixade till dessa tre som en liten sneak peek. Hoppas ni gillar dem för resten dyker upp om en dag eller två. God natt!
 
 
 



New in x3

Hej! Som jag redan berättat för er så gjorde jag en hel del fynd på lördagens loppisar, dessa tre handväskor är bara några av dem. Jag har redan sjukt många handväskor men jag tycker det är kul att matcha handväskan med min outfit, därför behöver jag många att välja bland! ;) Haha.
 
Jag är väldigt förtjust i så kallade "bucketbags", jag faller alltid för den typen av väskor! Den här svarta med gulddetaljer är lite större än de svarta jag redan har, så i den rymmer jag lite större grejer. Tio kronor betalade jag för den.
 
Den här nudefärgade axelremsväskan fick jag för 20 kronor.
 
Och den här söta lilla röda blev också min för en tjuga.
Handväskor//Second hand, loppis.



Vackert med Vintage

Jag älskar böcker! Och då menar jag inte "vanliga" böcker (nog för dom också kan vara bra) utan jag menar hobby- och matböcker. Mat, desserter, diy, tips, inredning, trädgård osv, ni vet böcker som är fulla av inspirerande och vackra bilder (och rätt lite text, haha). Under de senaste åren har jag samlat på mig rätt många och det är främst inredningsböcker jag har i min ägo. Och jag faller alltid för de som är färgrika, har mycket mönster, en blandning av vintage och mycket diy. En av mina favoritförfattare är utan tvekan Selina Lake, hennes böcker är magiska, kolla bara dessa bilder! Jag har redan några av hennes böcker men två stycken som jag inte har och som står högt upp på min önskelista är Outdoor Living och Winter Living.
 
Författarduon Susanna Zacke och Sania Hedengren är också en favorit, de har bland annat skrivit böckerna som ni ser på bilden här nedan. Jag har sedan tidigare Vackra vintage hem och Hemslöjd på nytt sätt, och har länge funderat på klicka hem Vackert med Vintage, så när jag hittade den sistnämna på en av loppisarna jag besökte i lördags så köpte jag den på en gång! Så nu har jag en ny fantastisk bok att gotta mig i.
 
 
Har ni tips på några bra böcker?



Mina gossar

Det är inte bara jag som tycker om att det är sommar, mina tre lurviga gossar tycker också att det är underbart med sol och värme (och alla kryp, flugor, fjärilar osv). Vi ser till att gå ut med dem några gånger i veckan, och så länge någon av oss i familjen är ute med dem i trädgården så stannar de där. De får aldrig vara ute ensamma utan vi ser alltid till att någon är med dem och har ständig koll på att de bara är i trädgården. Men de är så himla duktiga på det! Vår trädgård är inte speciellt stor men den är full av små träd, buskar, blommor osv, det är som en liten djungel, så det älskar att vara där. De springer och jagar varandra, ligger och softar i skuggan, jagar småkryp osv. De är verkligen som lyckligast när de får vara ute i trädgården!
 
Idag var det väldigt varmt och skönt ute så vi hängde i trädgården i några timmar, kameran fick hänga med ut så här kommer ett gäng bilder.
 
Min stora och vackra Turbo.
 
Och min lilla buskille Lillen.
 
Min älskade och gosiga Vilde.
 
Hur vacker får man vara?!
 
Turbo tycker det är skönt att ligga och vila i skuggan under studsmattan.
 
Vilde den lilla busen höll sig mest i buskarna så det är därför det bara finns med en bild på honom, jag älskar alla tre exakt lika mycket! <3
 
#AdopteraMera #AdopDontShop #KastreraDinKatt



Vivaldi

Hej. I eftermiddags cyklade jag, mamma och mina två yngre bröder Kevin och Liam ner till centrum för att äta middag på Vivaldi Bistro & Cafés uteservering. Jag beställde en pizza med fyra ostar och den var riktigt god! Här kommer några bilder som jag knäppte.
 
Mamma och jag.
 
Kevin och Liam.
 
På hemvägen cyklade vi förbi flera träd som var fulla av stora mogna bigarråer, jag kunde inte motstå att klättra upp i ett av träden för att mumsa i mig ett gäng. De var goda!
 
Nu ska jag redigera lite bilder innan det är dags att sova. Ciao!



Alma&Artur

I förra veckan var jag i Hagestad (Löderup) och besökte den coola butiken Alma&Artur! De är främst en inredningsbutik med läckra skåp, lampor, stolar osv, men de har även en avdelning med kläder. Jag hittade massor av inredningsprylar och möbler som jag gärna hade haft i min ägo, och jag måste säga att priserna var förvånadsvärt bra, jag trodde att det skulle vara mycket dyrare.
 
Jag var tvungen att ta en del bilder i butiken så jag tänkte att jag kunde dela med mig av dem.
 
 
Det här rullbordet blev jag lite kär i, tänk att ha det som en köks ö, så snyggt!!
 
Dom här "circus"pelarna tyckte jag var riktigt coola!
 
De hade massor av fina överkast/täcken.
 
De gamla fina burkarna var jag väldigt sugen på köpa.
 
 Den här butiken är ett hett tips om ni är i närheten och/eller är ute efter coola och unika grejer till ert hem!



Nya traderafynd

För några år sedan köpte jag en hel del kläder och skor från Tradera, men efter ett tag slutade jag nästan helt pga att fraktkostnaden oftast blev dyrare än varan i sig. Men för någon månad sedan upptäckte jag företaget Sellpy på tradera, de hjälper privatpersoner sälja sina grejer och har därför ute flera tusen annonser i veckan. Varje söndag kväll går annonserna ut och alla har ett startbud på 30 eller 50 kr, men det bästa av allt är att de samfraktar! Så vare sig man budar hem en eller åtta grejer så behöver man bara betala en fraktkostnad! Så numera sitter jag klistrad vid tradera varenda söndag kväll i hopp om att göra något eller några fynd, det brukar alltid sluta med det sistnämnda, haha. Men de säljer en hel del guldkorn så det är svårt att stå emot!
 
Här är kvällens fynd;
Bilder lånade från Sellpy//Tradera
 
 



Udda porslin

Udda porslin//Second hand, loppis 5 kr styck (kopp med tillhörande fat).
 
Jag gillar inte bara hela serviser utan jag tycker även att det är super fint med udda porslin, det är så charmigt!  Förutom att du kan duka med udda porslin (det blir super fint, kolla in den här bilden) så kan man göra väldigt många fina DIY projekt av gamla fina koppar, fat, tallrikar, kannor osv. Man kan t.ex göra lampor, kakfat och slå sönder porslinet och använda det som mosaik på pallar, stolar, bord, brickor, i egna gjutningar osv. Möjligheterna är oändliga! Därför brukar jag köpa fint porslin när jag hittar det billigt, och dessa var ju verkligen billiga. Jag köpte dem för nån vecka sedan då jag var på loppis i Blå Hallen i Skillinge.



Lördag 9 juli

Hej! Jag hoppas att ni har haft en lika bra lördag som jag! Vid klockan 08:30 cyklade jag och mamma ner till loppisen i Suckarnas gång där vi strosade omkring och fyndade en del, jag ska visa er vad om någon dag. Det var väldigt många utställare idag men det är för att det är juli och därmed turistsäsong, men jag gillar det! 
 
 
När vi var klara där åkte vi vidare till Baskemölla för att gå på deras if-loppis, och även där fyndade vi några smågrejer.
 
Jag tyckte den här soffan var sååå fin, den hade gärna fått flytta hem till mig.
 
Efter loppisen så cyklade vi ner till havet där vi åt lunch och vilade våra ryggar lite. Därefter åt vi mjukglass i stan innan vi begav oss hem igen.
 
Efter att ha varit hemma ett tag så åkte vi tillbaka till Baskemölla för att gå på Backafestivalen, eller Backadagen som det heter i år. Där lyssnade vi på musik, såg på uppträdanden, pratade med vänner och bekanta, grillade halloumi och åt middag. En riktigt skön och trevlig eftermiddag!
 
Nu är jag hemma igen och jag har snart tänkt gå och sova för jag är väldigt trött känner jag, så god natt!



Gårdagens outfit!

God morgon! Någon som är vaken så här dags? Jag brukar vanligtvis inte vara det på lördagar, knappt någon dag faktiskt, men jag ska cykla iväg på två loppmarknader snart! Jag har tänkt börja med loppisen i Suckarnas gång här i Simrishamn, sen cyklar jag vidare till Baskemölla där det också är loppis idag. Jag älskar verkligen att gå på loppis, det är kul! Och så gillar jag hela atmosfären där, människor som trängs i hopp om att fynda. :)
 
Men innan jag åker hade jag tänkt visa er gårdagens outfit! Både skorna, kjolen och linnet är nya plagg som jag fick hem för någon dag sedan efter att ha budat hem dem från tradera. Jag gillar speciellt kjolen, tycker att färgen var väldigt fin och så var materialet lite annorlunda.
 
Skor//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 50 kr. Linne//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Handväska//Bershka 70 kr. Solglasögon//Marknad 40 kr. Örhängen//Ebay 15 kr. Skärp//H&M 50 kr
 
Outfitens totala kostnad; 285 kr.
 



Among roses

Hej! Shit vad trött jag är idag, jag tror jag ska lägga mig i en solstol i trädgården och kanske läsa en bok, om jag inte somnar haha. Det är rätt soligt och varmt ute idag men det blåser en hel del, men jag bor ju Skåne.. Jag borde kanske vara van vid blåsten efter att ha bott här i sju i år, men näe, blåsten är något jag aldrig kommer vänja mig vid (eller tycka om). Speciellt på vintrarna, fasen vad blåsten kan få en på dåligt humör då! Jag älskar verkligen att bo här nere på Österlen, men som jag skrev, blåsten kommer jag nog alltid att ha problem med!
 
Men nog om det, här har ni gårdagens outfit som vi fotade när vi var i Ystad. Det blev väldigt mycket rosa, men det är ju min favoritfärg! ;)
Sneakers//Second hand, Tradera 99 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Jeansskjorta//Second hand, Loppis 10 kr. Tröja//Second hand, Loppis 20 kr. Örhängen//Ebay 30 kr. Ringar//Ebay 10 kr. Handväska//Köpt i Warszawa, 160 kr. Solglasögon//Gamla, ca 59 kr.
 
Total kostnad för outfit; 418 kr.



En torsdag i Ystad

Hej. Ingen som är vaken så här dags antar jag? Jag vaknade för ett litet tag sedan och kan inte somna om, så jag tänkte passa på och visa några bilder från min dag. Min mamma hade ett ärende i Ystad så jag hängde på för att komma ut ett tag och bara umgås.
 
Efter att ha ätit lunch och gjort mammas ärende så promenerade vi till klostret och klostergården. Det är så otroligt vackert där med alla rosor, dammen, de vackra planteringarna osv.
 
Vi gick till rosenträdgården men den var tyvärr nästan helt utblommad. Det är SÅ vackert när rosorna står i full blom, och då doftar det dessutom helt fantastiskt! Men jag fick nöja mig med de få rosor som fanns kvar, men det doftade fortfarande väldigt gott!
 
Efter att ha strosat omkring i centrum så åkte vi till Åbergs trädgård (hoppas jag inte blandar ihop det nu..). Jag var inne i ett av växthusen och där hade träd med både persikor, kiwis, och vindruvor. Det mesta var dock väldigt omoget, men tänk så gott när de är mogna och går att äta!
 
När vi skulle betala fick vi syn på dessa blommor, kan vara några av de vackraste jag någonsin sett, älskar färgerna!
 
 Ni som följer mig på instagram @dayswithjen vet redan att jag sedan några veckor tillbaka har rätt svårt att sova om nätterna pga mardrömmar. Jag håller på trappa ner på en narkotikaklassad värktablett som jag ätit i flera år pga kronisk ryggvärk (ska skriva mer om ryggen och nedtrappningen av medicinerna framöver) och mardrömmar är tydligen en väldigt vanlig bieffekt av nedtrappning. Men det blir tyvärr inte mindre jobbigt bara för att jag vet anledningen till drömmarna. Nä men vare sig jag vill det eller inte så är det ändå dags för mig att försöka somna om. Jag hoppas att jag får en mardrömsfri natt, men de är tyvärr väldigt sällsynta numer. God natt!



#Loppisfynd

 
Vid det här laget är det knappast någon hemlighet att jag är lite smått galen i att gå på loppisar! ;) Både i lördags och i söndags var jag på loppmarknad och fyndade lite smågrejer, bland annat det ni ser på bilden. Jag samlar på såna här galongalgar med nitar på så jag blev väldigt glad när jag hittade dessa och fick köpa dem för endast fem kronor styck! :D Jag samlar även på små fina lampskärmar för de har jag tänkt göra en ljusslinga av, ungefär som den här. Även de fick jag för fem kronor styck, billigt och bra! Och så fick det bli en inspirerande bok som jag kanske har nytta av i framtiden, om inte annat så är den fin att bläddra i, haha.
 
Just nu blir jag väldigt påverkad av all pollen, i natt låg jag och gnuggade ögonen jag vet inte hur länge, och idag har jag varit helt slut.. Jag har sovit i flera timmar idag och så har jag ingen kraft i kroppen, bara att gå upp och ner för trappan är sjukt jobbigt, det är som att benen inte orkar bära mig. Tyvärr så måste jag ha öppet fönstret i mitt sovrum för annars går det inte att vistas där inne pga värmen, så det är fritt fram för allt pollen att ta sig in. Jag brukar få den här effekten av pollen exakt vartenda år, ibland känner jag bara av det någon dag här och där medans jag vissa år kan vara "sjuk" i några veckor.
 
Aja, jag ville bara att ni skulle veta det ifall det blir lite glest med inlägg de kommande dagarna, men förhoppningsvis blir det inte så. Ciao!



Servis i pasteller

Servis//Second hand, loppis 50 kr.
 
Hej! Har ni haft en bra söndag? Min har varit bra! Jag tog en skön sovmorgon och sedan åkte jag på if-loppis i Skåne Tranås, jag åt lunch ute, var ute i trädgården med mina tre gosiga missar och nu ser jag på en serie samtidigt som jag budar lite på tradera.
 
Jag måste bara visa er den här super fina och söta servisen som jag köpte på loppisen i Suckarnas gång igår! Direkt jag fick syn på den så började hjärtat slå lite snabbare, jag har verkligen en svaghet för fina serviser (speciellt pastelliga), jag vet inte hur många jag har hunnit samla på mig under åren, haha. Men när de är så här fina och hela och bara kostar 50 kr, då går det ju inte att stå emot! Och så var det så kul att det var hela tolv koppar och tolv fat, oftast brukar det bara vara några få av varje. Om någon dag ska jag visa ytterligare några nya loppisfynd, så håll er uppdaterade! ;)



Covered in diamonds and bling bling

God morgon! Är ni pigga och glada idag? Det är lördag och sommar, så jag är minsann glad, men att jag skulle vara pigg kan diskuteras. ;) Det ser tyvärr ut som det ska börja regna vid klockan 12 idag så jag är osäker på om det är någon loppis nere i Suckarnas gång, troligen inte.. Men jag ska ändå gå ner en sväng och kolla utifall att.
 
Jag ville mest bara önska er en trevlig lördag och visa er gårdagens outfitbilder. Det här setet köpte jag från företaget Sellpy via tradera, måste säga att de varje vecka lägger ut väldigt mycket snygga kläder till bra utropspriser! Kanske något för er att spana in?
 
Sneakers//Second hand, Tradera 99 kr. Kjol & Topp//Second hand, Tradera 50 kr. Väska//Ebay, 65 kr. Armband//En studentgåva. Smycken//Ebay, 55 kr. Solglasögon//Ebay, 15 kr.
 
Total kostad för outfiten; 284 kr.



Sakta vi går genom stan

Hej! Jag ligger just nu i mitt sovrum och redigerar lite bilder samtidigt som jag ser på gamla avsnitt av The Vampire Diaries. Tidigare idag åkte jag och mamma in stan, vi strosade omkring lite innan vi satte oss på Gårdens café & vedugn i Apotekarns trädgård och åt en sen lunch.
 
 
Jag åt en jättegod baguette!
 
Det är väldigt mysigt att sitta på deras innegård och äta.
 
När vi var klara tog vi en promenad i stan och i gamla stan, det är så vackert nu när stockrosorna och rosorna blommar!
 
Jag hoppas att det blir bra väder imorgon så jag kan gå på loppisen i Suckarnas gång nere i stan. Den loppisen är alltid som störst i juli så då vill man inte missa den! :) Nä nu ska jag fortsätta redigera bilder, dagens outfit dyker upp imorgon så kika in då. Ha en trevlig kväll!



Smycken, smycken, smycken

Ni som tidigare följde min blogg vet att jag köper nästan alla mina smycken på ebay.com. Utbudet är enormt och priserna är låga såvida du inte ska ha smycken i äkta guld eller silver. Jag bär smycken i princip varenda dag och tycker om att matcha dem med min outfit, därför är det kul att ha en del att kunna välja från. Nu var det rätt längesen jag beställde hem nya smycken så jag kände att det var dags för några nya tillskott. Den här gången blev det ett gäng olika halsband och några par örhängen, några av mina köp ser ni här nedan.
 
 
 Dessa smycken betalade jag ca 6 - 12 kr styck för. Om någon av er är sugen på beställa hem liknande smycken så använde jag mig av dessa sökord; Choker, 90s, Moon och Star. Om ni beställer från ebay så kom ihåg att många av grejerna skickas från Kina och därför brukar det kunna ta upp emot en månad att få hem varorna.



Hot in Palma

Hej! Hoppas ni mår bra idag? Jag har som vanligt sovit rätt taskigt så jag är ganska trött, och den här nedrans pollen gör mig bara ännu tröttare. Igår låg jag i sängen enda till klockan 19 på kvällen, jag var så extremt trött både i huvudet och kroppen, jag kom verkligen inte upp ur sängen. Jag blir så till och från pga pollen, ni vet känslan när man är väldigt sjuk och därmed inte har någon ork i kroppen, så känns det. Jag vet att jag vissa gånger tidigare år varit tvungen att krypa upp för trappan hemma för att komma upp på ovanvåningen för att benen inte orkat bära mig. Men trots att jag avskyr min pollenallergi så älskar jag sommaren! Det är så skönt att vakna på morgonen och inte behöva gå och kolla på termometern hur kallt/varmt det är ute innan man klär på sig, utan det är bara att dra på sig en klänning eller något liknande! Solen och fräknarna är också två sommarfavoriter!
 
Här är en outfit som vi fotade när vi var på Mallorca i mitten av juni. Vi var i Ses Illetes och skulle precis ner till stranden för lite sol och bad så vi knäppte dessa bilder rätt snabbt, det var nämligen hur varmt som helst i solen! Jag är tok-kär i den här randiga kjolen som jag fyndat på tradera, den är snygg och väldigt bekväm! Hela outfiten kostade mig strax över 600 kr, vad varje plagg kostat hittar ni längst ner i inlägget.
 
Sandaler//Köpta i Palma (120 kr). Kjol//Second hand, Tradera (60 kr). Linne//H&M (99 kr). Hatt//H&M (129 kr). Handväska//Köpt i Warszawa (150 kr). Smycken//Ebay (35 kr). Solglasögon//Ebay (35 kr).



Tips på resmål - Warszawa

I dagens samhälle hör utlandsresor till vardagen för de flesta människor, och där inkluderar jag mig själv. Men att resa utomlands kan vara väldigt dyrt, och om man inte har någon större inkomst att skryta om så kanske man måste spara väldigt länge innan man har råd att boka den där resan. Därför har jag tänkt tipsa om Warszawa, Polen som resmål.
 
Jag hade aldrig tänkt tanken på att resa till Polen förrän min lillebror Kevin blev tillsammans med en tjej som bor i Warszawa och därför började resa dit med jämna mellanrum. Han berättade om hur billigt det gick att flyga, hur priserna var i staden och vad de hittade på när de var där. Jag blev väldigt intresserad och frågade min vän Sara om vi inte skulle resa dit i några dagar, hon sa ja, så därefter började vi leta efter flyg och hotell med bra priser.
 
Som ni vet är jag sjukskriven pga min ryggoperation, min kroniska värk och mitt nya diskbråck, och eftersom jag aldrig hann börja jobba innan jag blev sjukskriven så får jag den lägsta ersättningen från försäkringskassan. Så för att kunna göra den här resan fick det inte bli för dyrt, det var väldigt viktigt för mig. När vi skulle boka flyget blev jag tipsad om wizzair.com som säljer väldigt billiga flygresor, min bror har t.ex åkt från Malmö - Warszawa tur och retur för under 250 kr. Jag tror inte att det går att flyga med wizzair från alla flygplatser, men jag vet att man kan flyga med dem från Malmö, Göteborg och Stockholm i alla fall. Jag och Sara valde att resa från Malmö till Warszawa söndag den 17 januari till fredag den 22 januari och för det fick vi betala 418 kr per person. Vi visste dock att vi troligen skulle shoppa en del och kände att det inte räckte med enbart ett handbaggage, så vi fick även betala en avgift (286 kr per väska) för ett baggage á 23 kilo.
 
När vi letade efter hotell insåg vi att man kunde bo väldigt billigt i staden, vi ville dock bo centralt, ha hotellfrukost, och bo någorlunda fräscht så vi valde tillslut Hampton by Hiltion Warsaw City Centre för vi kände att de erbjöd det vi var ute efter. För de fem nätterna vi bodde på hotellet fick vi sammanlagt betala ca 2300 kr för ett dubbelrum, så det blev ca 1150 kr per person. Det går självklart att bo både billigare och dyrare i staden, allt beror på vad du är ute efter och vilken standard du vill ha! Jag måste dock säga att vi var riktigt nöjda med hotellet, vi bodde på högsta våningen (våning 17), hade ett fint och fräscht rum, frukosten var varierad och väldigt god, och personalen var trevliga och hjälpsamma. Det låg även väldigt bra till, på ca fem minuter kunde man promenera till centralstationen, och bredvid stationen låg ett super stort shoppingcenter på fyra våningar, och högst upp var det massor av olika restauranger och en biograf. Det tog ca 15 minuter att gå till "restaurang-gatan", och om man fortsatt promenera ytterligare 10-15 minuter så kom man till gamla stan. Det var med andra ord gångavstånd till det mesta, men det gick såklart även att ta tunnelbana eller buss också. Lokaltrafiken var väldigt bra och väldigt billig, tror att en biljett kostade ca 6 kr, och flygbussen kostade ca 9 kr. 
 
Inne på Hampton by Hilton.
 
Vårt hotellrum.
 
En del av den mumsiga hotellfrukosten.
 
Det stora shoppingcentret som låg bredvid centralstationen.
 
"Restauranggatan"
 
I bakgrunden ser ni gamla stan.
 
Inne i centrum hade de flesta restauranger en engelsk meny, alternativt någon i personalen som kunde översätta, men åkte du en bit utanför eller gick på mindre ställen så fanns det inte alltid tillgängligt. Det är väldigt många som inte alls förstår eller talar engelska där, men det var ändå inget som någon av oss upplevde som ett problem.
 
Priserna i Warszawa var förvånadsvärt låga, speciellt mat och aktiviteter. Vi åt oftast lunch/middag för mellan 25-55 kr. Det finns en hel del att göra i staden förutom att bara strosa runt och se sig omkring. En dag besökte vi teknikmuséet Centrum Nauki Kopernik som vi båda tyckte var kul. Det passar främst för barn, men en avdelning är mer anpassad för tonåringar och vuxna. En standardbiljett kostade drygt 50 kr. En annan dag besökte vi Horror House "Interactive museum of fear" i gamla stan och det var bland det roligaste vi gjorde under hela resan! Det var så otroligt kul och läskigt så senare under samma dag gick vi till "restauranggatan" för att gå på Horror House 2. En biljett kostade ca 50 kr. En annan dag åkte vi lite utanför centrum för att besöka två museum som låg i närheten av varandra; POLIN Museum of the History of Polish Jews och Pawiak Prison Museum. Polin muséet var ingen större favorit för mig, det som var intressant där var avdelningen om andra världskriget. Pawiak tyckte jag dock var väldigt intressant att besöka! Någon eller några dagar i veckan har båda två gratis inträde, vi såg till att besöka dem en sådan dag. Förutom det jag nämnt ovan så promenade vi och såg oss omkring väldigt mycket; gamla kyrkor, universitet, byggnader som har betydande roll i staden osv. Vi hade nämligen min lillebrors flickvän som guide en dag, men det finns även annordnade guidade turer om man är intresserad av det, bara att googla.
 
En otroligt vacker och utsmyckad kyrka vi gick in i.
 
På teknikmuséet, en robot ritade ett porträtt av mig.
 
Läskiga Horror House.
 
Vi åt en hel del god mat! Här är bilder från två olika middagar.
 
Pawiak muséet.
 
 Jag kom fram till att för ungefär 2500 kr per person så fick vi flygresa tur/retur och baggage, 5 hotellnätter, lunch och middag på restaurang varenda dag, några buss/tågresor, och ett gäng roliga aktiviteter. Jag och Sara hade 6 väldigt bra, roliga och trevliga dagar i Warszawa och jag vill absolut åka tillbaka någon gång igen!