Valldemossa

 Hej. Nu är jag tillbaka hemma i Simrishamn igen efter tre helt fantastiska veckor på Mallorca! Jag har fortfarande massor av bilder kvar att visa er bland annat dessa från Valldemossa. Jag, mamma och Solveig (som var och hälsade på hos oss i en vecka) åkte en av dagarna upp den den mysiga bergsbyn Valldemossa där vi mest bara promenerade omkring, fotade och njöt av solen!
 



Klippt!

 
Igår klippte jag av ca 25 cm av mitt långa hår så jag är numera kortklippt och jag älskar det! :D



Älskade och saknade

Idag den 19 november tänker jag extra mycket på mina älskade och saknade kattpojkar Spike och Angel som skulle firat sin födelsedag och blivit fyra år! De föddes vintern 2012 och är bland det bästa som hänt mig, de gav mig så mycket tröst, kärlek och styrka, mina fina prinsar. Jag har fortfarande så svårt att förstå att någon i vårt område med flit dödade massor av vackra och oskyldiga djur, däribland mina två pojkar. De kämpade så hårt för sina liv på djursjukhuset men glukolförgiftningen hade gjort för stor skada.
 
Jag önskar att ni var här för att fira er födelsedag idag och många år framöver. Jag kommer aldrig sluta älska er och sakna er, ni kommer alltid vara mammas pojkar! <3 <3 Ta hand om varandra tills vi ses igen.
 
 
Spike
2012-11-19 * 2015-08-24
 
Angel
2012-11-19 * 2015-08-21



Banyalbufar outfit

Hej på er! Ursäkta min frånvaro men eftersom jag är på semester så unnade jag mig några datorfria dagar, och så har jag varit så trött och slut på om kvällarna så jag har ärligt talat inte orkat redigera några bilder. Vi har i alla fall haft ett par riktigt bra dagar här på Mallis, besökt bergsbyar, promenerat och fotat massor, ätit gott osv, ja och så har vi haft sån tur med vädret!
 
Dessa bilder fotade vi i förra veckan när jag och mamma var i en super mysig och vacker liten bergsby som heter Banyalbufar. Ingen av oss hade tidigare hört talas om byn utan vi hamnade där av en slump vilket vi så här i efterhand är otroligt glada över! Ska självklart visa bilder från själva byn också, men de kommer en annan dag.
 
 Sneakers//Second hand, Tradera 99 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Skärp//H&M, rea ca 50 kr. T-shirt//Ebay, ca 50 kr. Bomberjacka//Second hand, Tradera (Sellpy) 55 kr. Ryggsäck//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Solglasögon//Ebay, ca 35 kr. Örhängen//Ebay, ca 15 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 364 kr!



Gårdagens look

God morgon! Vi har ganska nyss klivit upp så nu ska vi göra oss i ordning och käka lite frukost innan vi tar tåget till ett samhälle för att gå på marknad! Jag hinner inte skriva så mycket mer just nu så istället visar jag bilder på gårdagens outfit!
 
Sneakers//Second hand, Tradera 99 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. T-shirt//Second hand, Tradera (Sellpy) 40 kr. Jeansskjorta//Second hand, Loppis 10 kr. Keps//Gammal från Kappahl, ca 100 kr. Handväska//Köpt i Warszawa, ca 160 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 439 kr!
 



Santa Catalina

Hejsan! Vi har det oförskämt bra här på Mallorca, jag är så glad och tacksam att vi hade möjlighet att göra den här resan! Vi har en liten lördagstradition när vi är här och det är att promenera till stadsdelen Santa Catalina för att äta tapas brunch i deras saluhall. Det är sån härlig start på dagen och för att inte tala om super mumsigt och trevligt! Vi har precis kommit hem till lägenheten efter att ha varit där, dessa bilder tog jag dock för en vecka sedan då vi efteråt gick en liten promenad i Santa Catalina efteråt.
 
 
De har alltid massor av olika sorter att välja bland!
 
Nu ska vi bara fixa lite grejer här i lägenheten innan vi beger oss ut i solen igen, och lite senare ska vi möta upp mammas väninna (och min för den delen) som just nu sitter på flyget på väg hit. Hon ska bo här med oss i en vecka så det ska bli väldigt roligt och mysigt! Jag hoppas ni har en fin lördag, många kramar! 



Strandpromenaden

 Jag och mamma har precis kommit hem och lagt oss i sängen efter att ha suttit på en mysig uteservering och druckit en mumsig mojito. Passar på att påminna er om att jag dagligen lägger ut bilder på mitt instagramkonto så följ mig där om ni inte redan gör det; @dayswithjen! Här kommer lite bilder från vår dag.
 
Mitt på dagen gick vi ut utan att ha någon direkt plan, men eftersom det var varmt och soligt ute så bestämde vi oss tillslut för att promenera längs med strandpromenaden.
 
La Seu, Palmas katedral.
 
Det blåste rätt mycket till och från men det gjorde inte så mycket för det var ändå varmt och skönt.
 
När vi satte oss för att vila ryggarna lite så kom den här sötnosen fram till oss och hon var så himla söt och kelsjuk!
 
När det var dags för ytterligare en sittpaus (pga min rygg) så satte vi oss på en uteservering och drack iskaffe med vaniljglass.
 
Vi har med andra ord haft en väldigt fin och trevlig dag ute i solen! :) Och en sista grej innan jag lägger mig för att sova, ursäkta att alla bilder jag publicerar är lite suddiga/grusiga men av någon anledning så blir de så när jag laddar upp dom på bloggen, originalbilderna är inte alls så!



Tapas och glass

Idag har vi (som vanligt haha) haft en skön och härlig dag här på Mallorca! På förmiddagen satt mamma och jobbade vid datorn så då passade jag på och tog en välbehövlig sovmorgon. Efter lite frukost så promenerade vi till en stor saluhall där vi kikade på allt gott som såldes och efter det tog vi en lite längre promenad. När magarna började kurra satte vi oss på en uteservering och åt mumsig tapas i solen, vilken tisdagslyx!!
 
 
Sedan promenerade vi genom stan, kikade i några butiker och köpte glass!
 
Vi avslutade med att sätta oss i solen nedanför katedralen och bara njöt.



Port de Palma

Hej så här på kvällskvisten! Jag och mamma har precis ätit pizza och sett en film i sängen, ganska skönt måste jag säga! Idag har vi varit borta vid Ses Illetes, fikat, promenerat och njutit, tog en del bilder men de får jag visa någon annan dag för jag hinner inte redigera dom just nu. Vi ska nog snart lägga oss och sova men innan dess tänkte jag visa en outfit.
 
Sneakers//Second hand, Tradera 99 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Tröja//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Ryggsäck//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Örhängen//Lindex, rea 15 kr. Ringar//Ebay, 8 kr. Skärp//H&M, rea 50 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 262 kr!



Outfit Palma

Vi har precis kommit till lägenheten igen efter att ha druckit goda kaffedrinkar på en uteservering och sedan gått en promenad. Även idag har det varit varmt och skönt ute men till och från har det regnat lite så vi har haft en rätt så lugn dag. Nu ska vi snart äta middag och se en film, men innan dess tänkte jag visa bilder på outfiten jag bar igår.
 
 
Sandaletter//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Kjol//Second hand, Tradera (Sellpy) 35 kr. Topp//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Örhängen//Gina Tricot, rea 5 kr. Handväska//Köpt i Warszawa, 160 kr. Solglasögon//Ebay, ca 30 kr. "Päls"boll//Primark, 15 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 305 kr!



Första dagen i Palma

Hej från ett fantastiskt Palma! Jag och mamma landade igår eftermiddag och stannar som tidigare sagt i hela tre veckor, det ska bli så otroligt roligt och skönt! :D Idag har vi haft himla tur med vädret och det är fortfarande ca 20 grader varmt utomhus så vi ligger i sängen med altandörrarna öppna och lyssnar på allt folk här utanför. Vi började dagen med att åka till en stor matvarubutik där vi handlade massor av mat och andra nödvändigheter, efter det tog vi en härlig promenad i staden.
 
Vi hyr en lägenhet i centrala Palma (i gamla stan) dessa tre veckor och på taket har vi en privat terass med härlig utsikt!
 
Efter att ha spanat in utsikten så tog vi en promenad här i stan.
 
Efter att ha promenerat en hel del och fotat min outfit så köpte vi varsin mumsig glass!
 
När vi kom hem till lägenheten igen så lagade vi middag som vi sedan åt i skymningen uppe på terassen.
 
Dagens outfit visar jag imorgon så kika in då! Nu ska vi se en film i sängen och äta popcorn. :) Ha en trevlig fredagkväll!



Backslick

 Hej. Jag har precis ätit lunch, sett dagens två avsnitt av Emmerdale och nu är det dags att börja packa resväskan! Imorgon är det äntligen dags för mig och min mamma att åka till Palma! :D Vi kommer vara där i tre veckor och så har vi hyrt en lägenhet mitt i Palma med en härlig takterass, hur fantastiskt?! November månad är alltid så jäkla tråkig, grå, blåsig och regnig här i Sverige så det ska bli gaaanska skönt att få slippa det! Nu är det ju höst även på Mallorca, men de har ändå betydligt bättre väder än vad vi har, eller det är i alla fall vad vi hoppas på! Det kommer nog ta mest hela dagen för mig att packa, kommer som vanligt vilja ha med mig alldeles för mycket kläder, skor och jackor haha. Men innan jag sätter igång så tänkte jag visa en outfit som jag hade på mig i förra veckan. Ni får ursäkta att bilderna är lite grumliga, vet inte om jag kommit åt någon konstig inställning på kameran eller vad som hände..
 
Platåskor//Second hand, Tradera 500 kr. Klänning//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Jacka//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Handväska//Second hand, Tradera (Sellpy) 30 kr. Stjärnarmband//Ebay.com, 8 kr. Armband//Studentpresent. Halsband//Gina Tricot, rea 12 kr. Örhängen//Lindex, rea 15 kr.
 
Outfitens totala kostnad; 625 kr!