Hej då Simrishamn - Hej Stockholm


En ett par år gammal bild som mamma fotade då jag skulle ha en ny header.


Hej hörrni, någon vaken? Jag ska precis börja röra mig mot sängen och få mig några timmars sömn. Vilken tur att jag kan sova i bilen imorgon annars hade jag nog varit död för jag behöver minst 8 timmars sömn men helst kring 10 timmar. Jag åker som sagt till Stockholm för att vara på Formexmässan och den håller på tills på söndag så jag är hemma igen söndag natt/måndag morgon någon gång. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så vet jag inte om det finns internet där vi ska bo men vi kan ju hoppas på det så jag kan uppdatera. Nä nu ska jag krypa till sängs. Kram kram.



I like your beat

Hej. Imorgon åker ju jag till Sthlm så jag borde nog börja packa men det lär väl bli i natt för det mesta är blött (nytvättat) just nu. Jag är osäker på om det finns internet där vi ska bo eller inte så jag tar med mig datorn och hoppas på det bästa men om inte så hörs vi ju på måndag då jag är tillbaka igen, men jag ska nog hinna med en uppdatering till innan vi åker. Så här har jag i alla fall sett ut idag;


Skor//Nelly.com
Shorts//Second hand, tradera
Virkad tröja//Second hand, Second hand-butiken i Simrishamn
Kavaj//Second hand, loppis



SÅ SNYGGA!


Pic; My

De här skorna alltså.. Jag vet inte ens var jag ska börja, eller hur jag ska börja. Det får bli massor av ord istället. Snygga. Underbara. Fräcka. Vill ha. Måste ha. Vardagsskor. Ge mig. Awesome. Underbara. Underbara. Underbara. De är av märket 67 och finns bl.a att köpa på DNA för ca 550 kr.



Lorina


Pics; Lorina

När jag var inne på My's blogg för ett tag sedan så fick jag syn på den vänstra bilden här uppe och fastnade framför den, så jäkla snyggt!! Jag tyckte också att jag kände igen henne hur mycket som helst tills jag kom på att hon också var med i Luciatåget på skolan, sista året på gymnasiet, så det var där vi träffades. Hon har i varje fall utvecklat en riktigt snygg stil och om det är någon som kan bära upp runda glajjor så är det hon!



Läsarstilen #52

Idag är det 14-åriga Milica (super fint namn!!) som visar upp sin outfit här på bloggen, ni finner hennes blogg HÄR.


Shorts - Avklippta Nudie Jeans
Skjorta - Gina tricot
Skärp - Second hand

Milica säger; "Min inspiration är att snyggt inte alltid måste vara dyrt! När jag går in i en secondhand-butik, så kan jag hitta en eller två outfits för mindre än vad ett plagg kan kosta på andra ställen. Det gör det hela så sjukt roligt!"

Nog för att jag gillar att mixa en del med kläder och smycken så det inte blir en så ren look så tycker jag att det titt som tätt ändå är väldigt snyggt med en ganska enkel outfit, typ som den Milica har på sig. Jag har fått en liten hemlig förälskelse (inte så hemlig längre..) i ljusblå skjortor, tycker det är så himla fint, speciellt till slitna jeansshorts så det inte blir för propert och det är precis så Milica bär upp sin skjorta. Superfin!



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!





Önskemål?

God morgon! Vad glad jag blir av alla era fina och snälla kommentarer på ponchon jag gjorde igår, ni är så himla fantastiska! Jag ska snart iväg till sjukgymnasten för att träna och sedan få akupunktur men innan dess hade jag tänkt fråga er en sak. Vad jag har förstått är det väldigt många av er som gillar inlägg då jag pysslar och är kreativ och det är ju väldigt bra då jag också gillar det. Men det jag undrar är om ni har några specifika önskemål på grejer ni vill se hur man gör? Om ni inte har det så gör jag bara sådant jag själv gillar och hoppas att ni med gör det men om annat kan ni väl tipsa om lite grejer ni skulle vilja se hur man enkelt kan göra själv? Det kan vara smycken, smyckeställ, hur man kan piffa upp plagg, väskor osv.

Kram!



Gör din egen poncho #2

Idag har jag pysslat ihop ännu en poncho. Ponchon är ett nyckelplagg i höst och eftersom många kommer bära den så tycker jag det är mycket roligare att ha en personlig som ingen annan har och det får man genom att göra en! Nästan allt material jag använder har jag köpt på panduro, tänger, fjädrar och ståltråd.

Jag köpte en filt på IKEA som var perfekt då den hade färdiga fransar och hål, den kostade 39 kr.



1. Lägg ut filten på en plan yta och vik den dubbel (fransar mot fransar).



2. Vik den igen fast den här gången sidan som inte har fransar mot den andra sidan som inte heller har fransar. Det ska då se ut så här.



3. Om ni kikar på bilden ovan så är vänster sida vikt och det är mitten på filten. Markera hela den sidan (precis där den är vikt) med nålar eller på annat vis.



4. Vik ut filten en gång (alltså inte helt) och ha nålarna så du ser dem. Nålarna är mitten markeringen.



5. Klipp sedan efter nålarna. OBS!!! Se till att INTE klippa genom båda lagren av filten utan BARA det översta!!!



6. Då du klippt genom det översta lagret ska det se ut så här och då har du en färdig poncho!



7. Jag har fjädrar på min poncho och för att fästa dem gör jag några ståltrådsrullar (det finns att köpa färdiga i vissa hobbybutiker om man inte vill göra egna). Använd en någorlunda mjuk ståltråd och knipsa av bitar som är 7 cm långa.



8. Använd en tång och gör en liten krok på ena änden av ståltrådsbiten.



9. Ta något som är avlångt och runt (jag har använt mig av en bit tjock ståltråd) och sätt fast "kroken".



10. Snurra den tunnare ståltråden runt den tjocka så tätt som möjligt men se till att lämna ca 1,5 cm.



11. Då du tar lös den snurrade ståltråden ska det se ut så här.



12. Använd dig utav en tång för att böja upp de 1,5 cm som inte är snurrade, den biten ska stå rakt upp som på bilden nedan.



13. Använd dig utav en rundtång för att forma en ring av den icke snurrade biten. Det ska se ut så här.



14. Om du ska ha 15 fjädrar på ponchon behöver du 15 såna här så gör så många som behövs (jag gjorde 20).



15. Välj ut vilka fjädrar du ska använda.



16. Sätt in fjädern i den snurrade ståltråden.



17. Använd en tång för att trycka fast någon/några av "ringarna" på ståltråden så fjädern sitter fast.



18. Öppna upp öglan.



19. Sätt in öglan i hålet på ponchon och bilda en ring igen av ståltråden så den inte lossnar.



20. Nåla fast ett band på nederkanten av ponchon och när det ser bra ut syr du fast det.



21. Räkna ut var mitten på ponchons baksida är och gör sedan ett peacemärke av ett spetsband. När det ser bra ut syr du fast bandet.



22. KLART!!



Om det är något ni inte förstår eller funderar över så lämna en kommentar.
Vad tycker ni om resultatet?



In pieces



Skor//Second hand, tradera.se
Skinnjacka//Second hand, tradera.se
Shorts//Avklippta second hand jeans, loppis
Skjorta//Second hand, loppis



Idag har jag varit kreativ!



För någon helg sedan var jag på IKEA och då skrev jag att jag hade köpt en filt som jag skulle göra om till något helt annat. Idag tod jag tag i den saken och gav filten en rejäl makeover och som ni kanske har gissat gjorde jag om den till en poncho. Den här gången var det en enfärgad filt jag använde så därför har jag själv dekorerat den en del. Nyfikna? Hihi. Bilder och beskrivning på hur jag gick till väga och bilder på det färdiga resultatet dyker troligen upp ikväll så håll utkik :)



Nytt



Tänkte visa två nya grejer som fått flytta in hos nämligen en slokhatt som jag hittade på Lindex rea för endast 35 kr!! Sen en enkel svart tröja i lite lite kortare modell från H&M, den är dock kolsvart än om det inte ser ut som det på bilden.



Creative charity by Cherie



Jag tycker att ni alla ska ta er en titt in hos Cherie, hon säljer nämligen smycken där 20% av det hon tjänar går till att köpa skolmaterial till behövande barn i Thailand. Om ni vill läsa mer om hennes projekt eller se på smyckena så klickar ni HÄR.



Vad säger ni?

Hej hopp igen! Jag hade tänkt fråga er en liten grej och skulle självklart bli väldigt glad om ni svarade, vad är det ni gillar att läsa om här på bloggen? Jag vill att ni ska trivas så bra som möjligt då ni klickar er in här och därför är era åsikter väldigt viktiga för mig. Är det mina outfits ni gillar? Bilder från min vardag? Då jag pysslar? Är det för mycket av något? Eller kanske för lite av något? Kom igen nu, det här är er chans att förbättra min blogg så ni ska gilla den så bra som möjligt.




Smycken



Hejsan. Igår skjutsade vi Sara till flyget igen då det var dags för henne att åka tillbaka till norr, väldigt tråkigt men jag är ändå väldigt glad för att hon kom. Jag är fortfarande riktigt förkyld, det verkar inte vilja ge med sig så jag ligger lågt som ni nog har märkt. Idag har vi fotat lite smycken (mammas nya kollektion) och nu håller jag på ändra hennes hemsida. Något jag inte har berättat för er är att på onsdag till måndag åker jag till Stockholm för att vara på Formex-mässan. Så då kommer det bli ännu ett litet blogguppehåll men efter det är jag förhoppningsvis pigg och kry och kan komma igång med bloggandet som vanligt igen.




Rix fm festival i Malmö

Hejsan! Idag tog jag och Sara tåget in till Malmö där vi sedan strosade omkring i några timmar och kikade i butiker, jag köpte en tröja som jag visar sen någon dag. Mot eftermiddagen mötte Kevin (min lillebror) upp oss och vi käkade mat innan vi gick till scenen där festivalen var.

Sara och Kevin.



När festivalen startade kom även Andreas och Liam (styvpappa och andra lillebrorsan).
Vi fick se våran älskade Jay Smith!!!! Han har ju blivit riktigt vältränad och dundersnygg!



Tove Styrke uppträdde och var riktigt snyggt klädd!



Sedan var det Mohombi's tur och han var den som bjöd på bästa showen.




Och sist men absolut inte minst, Chis Medina! Han var duktig och rörande.



Liam var festivalsnygg :)



Det där var de uppträdanden som jag uppskattade mest, har inte lagt upp alla som var med. Jag måste dock säga det att jag blir så förbannad på en del tjejer (de jag syftar på var väl omkring 15 år) som bara står och skriker! Det är ju inge kul då man åker dit för att HÖRA människor sjunga och så är det mest bara skrik man hör. Jag tycker det är okej att de skriker när artisten kommer upp på scen, före och efter låtar och när artisten stiger av scenen igen och kanske något enstaka jubel under låten, men bara enstaka. Och hur tänker "skrikarna" egentligen?! Om dom nu är där för att HÖRA deras "idol" SJUNGA varför skriker dem då bara så dem inte hör någonting, eller är dem bara där för att få se dem men inte höra? Och när folk säger till dem skrattar de bara och skriker ännu högre (inte alla men dem bakom mig var så)? Kan det bli mer omoget? Men tyvärr är det ju sådant man nästan får förvänta sig men det blir inte roligare bara för det. Men förutom det var det en riktigt lyckad dag och kväll med bra uppträdanden och härligt sällskap.

Nu ska vi nog krypa till sängs så vi hörs imorgon igen, Kram!



Filmmys och gotte

Tjenis! Jag och Sara har precis varit och handlat lite godis, nötter och glass för att mumsa i oss medan vi ser på film. Jag är fortfarande sjuk så även idag har vi mest bara legat inne så jag kan kurera mig för imorgon ska vi till Malmö för att gå på stan och på eftermiddagen ska vi på Rix fm festivalen där, det är Jay Smith jag vill se men även Chris Medina, så det ska bli himla trevligt.

Här är några fin fina bilder vi tog för någon minut sedan.



Sista bilden är jag sååå snygg på!



Brunt och vitt

Åh jag är så sur!! Nu när Sara äntligen är här så har jag gått och blitt sjuk! Är snorig, har ont i halsen, hostar och det känns som huvudet väger 10 kg extra så idag stannar vi inne och ska bara se på film typ. Är super sugen på en pizza också men det är ingen idé då jag inte känner någon smak. Men men hoppas jag blir bättre snart. Så här ser jag i varje fall ut idag.

Skor//Second hand, trader.se
Shorts//Second hand, tradera.se
Skjorta//Second hand, loppis
Hatt//H&M



New in and sneak peek

Igår fick jag hem de här skinnshortsen som jag "vann" på tradera i helgen. Färgen var såå mycket finare i verkligheten än på bilden som låg ute i annonsen så det är jag väldigt glad över. Dom satt väldigt bra också förutom uppe i midjan där dem är ganska så mycket för stora, jag har alltid svårt att hitta midjehöga plagg som sitter bra i midjan då den är ganska smal. Men det funkar i alla fall. Här är även en lite tjuvtitt på dagens outfit.




Läsarstilen #51

Idag är det 18-åriga Sofia Händén som visar upp sin outfit. Ni finner hennes blogg här; http://bysofia.se/


Midje shorts//Veromoda
Skjorta//Weekday
Tröja//Bikbok


Sofia säger; "Min inspiration kommer från alla möjliga ställen men mycket från min garderob som är överfylld med plagg. Att komma på olika kombinationer av plagg från garderoben är riktigt roligt, kan stå där i timmar. Med tar även inspiration från andra bloggare, folk på stan, Lookbook, finns inspiration överallt!"

Jag gillar kombinationen med de höga tajta shortsen tillsammans med de lite pösiga överdelarna, det är en riktigt fin matchning! Den här outfiten är perfekt nu på sensommaren då man inte kan vara för lite klädd men ändå inte för mycket. Jag tycker också att det är en klädkombination som passar vid flera olika tillfällen, vardag, fest, möte osv. Många plus från mig.



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Åtta olika outfits

Här är mina senaste outfits, har ni någon favorit?



Min favorit är nog nummer... Åtta, eller kanske sju för att den var så bekväm och mysig.



Min och Saras måndag

Hejsan. Vi började morgonen med att åka till sjukgymnasten där jag tränade och sedan fick akupunktur och Sara följde med som sällskap. Jag ville se hur det såg ut på ryggen med nålarna så Sara fick agera fotograf med min mobilkamera. De är olika djupt inne men nålarna är fyra cm (den smala delen på nålen, som man sticker in) så de är ju några cm inne.



Sedan åkte vi in till "stan" där vi gått omkring en del. Här var vi vid båthamnen.



Efter promenixen gick vi ner till "mat- och glasshamnen" där vi köpte en Sin 30 som vi delade på.



Vad har ni gjort idag?
Och förresten, nu när Sara är här kan jag vara rätt seg på att svara på era kommentarer men det kommer svar, bara lite sent.



Outfit måndag!


Skor//Bo Ohlsson, 249 kr
Shorts//Avklippta second hand jeans, loppis 10 kr
Väska//Second hand, loppis 10 kr
Skjorta//Second hand, loppis 25 kr
Korsett//Lindex, 25 kr
Hatt//H&M, 99 kr



Vintage Virgin


Bilder; msvintagevirgin.blogspot.com

I förrgår så berättade jag att jag funnit två nya favoritbloggar och här är den andra! Först och främst måste jag säga det att hon är så fruktansvärt vacker, jag tycker att mörkhyade oftast är super snygga, mörkt hår och fylliga läppar. Sedan är ju hennes stil så förbaskat cool också, henne hade jag gärna bytt garderob med! Spana in hennes blogg här.



Aug. 21, 2011

Tjosan! Nu sitter Sara banan här bredvid mig, äntligen! Vi får se vad vi hittar på under veckan, vi har inte hunnit planera något speciellt ännu. Så här ser jag i alla fall ut idag och ponchon är den som jag gjorde tidigare under dagen.



Skor//Second hand
Linne//Köpt i ett stånd i Umeå
Hatt//H&M

Poncho//Gjort själv



Gör din egen poncho!

Igår var jag på loppis i Suckarnas gång och där köpte jag den här rutiga filten med syftet att göra om den till en poncho. Jag har tänkt visa er hur jag gick till väga steg för steg, det är super enkelt och tog bara några minuter. Det enda du behöver är en filt, en sax och markeringspenna eller nålar (något som går att markera med).

1. Lägg ut filten på en plan yta.



2. Vik den dubbel (fransar mot fransar).



3. Vik den igen fast den här gången sidan som inte har fransar mot den andra sidan som inte heller har fransar. Det ska då se ut så här.



4. Om ni kikar på bilden ovan så är vänster sida vikt och det är mitten på filten. Markera hela den sidan (precis där den är vikt) med nålar eller på annat vis.



5. Vik ut filten en gång (alltså inte helt) och ha nålarna så du ser dem. Nålarna är mitten markeringen.



6. Klipp sedan efter nålarna. OBS!!! Se till att INTE klippa genom båda lagren av filten utan BARA det översta!!!



Då du klippt genom det översta lagret ska det se ut så här och då är den klar!






Är det något ni inte förstår är det bara att fråga.
Är det här något ni kommer prova på?



Beiga skinnshorts


Bilder; Björkmanfoto, Rozsa, Hannalicious.

Igår vann jag en auktion på tradera, nämligen de beiga skinnshortsen nere till höger. De andra är i samma modell men i en annan färg bara. Hoppas de passar när de kommer!



Jean Greige


Bilder; jeangreige.blogspot.com

Idag har jag hittat två nya favoritbloggar som bjuder på så mycket inspiration och snygga och galna outfits så jag tror jag spricker!! Jag tänkte börja med att visa Madeline's blogg och hennes stil är så klockren! Ni måste kika in på hennes blogg och spana in alla fräcka outfits här.



Snyggt!



Igår kikade jag runt en del på tradera och sprang på de här shortsen som jag tycker är skitsnygga!! Jag gillar verkligen fransarna, det är ju dem som gör allt. Funderar på att prova på det där på ett par av mina shorts för om det inte blir bra är det ju bara att sprätta bort dem igen. Vad tycker ni om dem? Och om det är någon av er som är intresserade utav just dessa shorts så finns dem här, auktionen går ut den 22 augusti.



Sara banan


Bilder från december 2009.

Imorgon är det ingen vanlig dag för då kommer min vän Sara banan! Ja, imorgon flyger Sara ner från Umeå för att hälsa på mig i några dagar dagar och det ska bli så himla himla kul! Sist hon var här var i december 2009 så det är ju mer än ett och ett halvt år sedan.

Ni kan ju alltid se på den här videon med mig och Sara som vi spelade in i juni 2010, mycket smickrande :P



Nu hade jag tänkt dammsuga rummet så jag kan bädda till henne och sedan har jag den stora äran att städa toan idag, wihoo...



In the shop

Hej. I morse var jag som sagt och fick akupunktur, det är min sjukgymnast som gör det så det känns bra för han är väldigt duktig och jag litar fullt ut på honom. Vi körde med sju nålar idag, en nål vid vardera knäskål och fem nålar i ryggen kring svanken. Då han satte i nålarna kändes det inte alls mycket men sen då han rörde i dem som han skulle göra tre gånger (låg med nålarna i en halvtimma) gjorde några av dem riktigt ont men som tur var försvann det efter bara ett par sekunder igen. Vi ska prova fyra gånger till och se om det ger något resultat. Tänkte visa er min simpla outfit som jag går omkring i idag;


Skor//Bo ohlsson
Shorts//Brorsans avklippta jeans
Tröja//Second hand, loppis
Hatt//H&M
Väska//Second hand, loppis



Nasty Gal



Som typ den sista personen inom bloggvärlden entrade jag Nasty Gal's hemsida igår och fell in love! Först och främst har de hur snygga kläder som helst, i princip allt var to die for men det jag gillade allra mest var deras styling som var skitsnygg! De här ovan är mina fyra favoriter och "koftan" uppe till höger skulle jag så himla gärna vilja har, hur fin liksom? Tyvärr tyckte jag att deras grejer var lite väl dyra men det var som godis för ögonen så jag kommer ändå kika in där titt som tätt.



Kommentarer jag inte tål..

Jag skrev det här inlägget för nästan ett år sedan men kände att det är på tiden att publicera det igen.

Jag förstår inte varför man skickar kommentarer som "Fin blogg, besök gärna min" "Ska vi följa varandra via bloglovin?" "Ställ en fråga i min frågestund?". Varför frågar man sånt?

Om det nu är så att man vill ha fler besökare till sin blogg så måste man ju kommentera andras bloggar, MEN när man gör det, se till att läsa igenom inlägget du kommenterar innan du lämnar din kommentar och skriv något vettigt. T.ex "Hej, ser att du ska till Sthlm idag, vad ska du göra där?" eller "Hej. Usch vad jobbigt att vara sjuk, krya på dig" eller "Vilken snygg outfit, tycker verkligen om skorna du har på dig!". Och se till att mena det du skriver.

Ja, ni förstår vad jag menar.

Ibland kan jag göra ett inlägg där det står att jag har ont i ryggen och därför bara ska ta det lugnt under dagen och då kan jag få kommentarer som "Hur mår du idag sötis?" eller "Vad ska du hitta på för kul idag då?". Jag har ju redan skrivit det i inlägget?!

Och när jag får frågan "Ska vi följa varandra via bloglovin?" vill jag bara skrika. Om jag vill följa en blogg via bloglovin gör jag det för att jag inte vill missa något från dennes blogg, inte för att den personen ska lägga till mig med för att det är någon slags tävling om vem som har flest prenumeranter där?!


Och en annan kommentar som trillar in titt som tätt är "Hej, har frågestund på min blogg, ställ en fråga". Är inte frågestunder till för att ens läsare ska få chansen att ställa sina frågor? Varför skulle jag vilja ställa en fråga till en blogg jag aldrig varit inne på?

När jag får kommentarer som ovan brukar jag inte gå in på den bloggen, så ha det i åtanke. Och ja, jag kanske låter som värsta "Cruella De Ville" nu men det enda jag vill är att de här personerna ska förstå att det är inte det rätta sättet att få läsare på, det kanske ger statistik för vissa men inte återkommande läsare.

Är det någon som känner igen sig eller är det bara jag som "överdriver"?



Akupunktur

Tjenis! Nu sticker jag iväg till sjukgymnasten för att träna lite och efter det ska jag prova akupunktur för första gången. Smärtan i ryggen och nervsmärtorna i vänstra benet vill inte ge med sig så nu gör vi allt för att försöka få positiva resultat och förhoppningsvis kan akupunktur dra ner smärtan i ryggen lite grann i alla fall, det är det vi hoppas på. Ger det inte med sig kommer vi måsta ta kontakt med de i Ängelholm igen (de som opererade mig) och se vad de säger för nu har det snart gått ett år sen operationen och jag har knappt blivit bättre. Men men, nu hoppas vi att det här funkar, håller ni tummarna med mig?



Läsarstilen #50

Idag är det 14-åriga Mia som bjuder på sin outfit här på bloggen! Ni kan läsa hennes blogg här; colorsplash.blogg.se


Hatt - 365 Sunshine
Linne - Monki
Skärp - Bikbok
Kjol - (mammas gamla)
Träskor - (mammas gamla)


Mia säger; "Jag inspireras av folk jag ser på stan och modebloggar!"

Är det någon som blir förvånad då jag säger att jag gillar den här outfiten? Nä jag trodde väl inte det. Svart, vitt, brunt och beige, och så hatt förstås, MUMS! Det jag gillar mest är nog hatten.. Jag har ett tag funderat på att införskaffa mig en beige hatt men vet inte om den skulle bli svår att matcha men nu när jag ser hur hon bär den inser jag att en beige hatt går att matcha på super många fina sätt! Jag gillar hennes flätade(?) skärp också, väldigt sött. Vad tycker ni om den här outfiten?



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Mysigt

Sommaren har inte totalt övergett oss än utan idag har vi en fin dag så jag och mamma utnyttjade det genom att äta lunch nere vid hamnen. Jag åt sushi (mums!) och till efterätt delade jag och mamma på en Sin 30 tror jag den hette, det är mjukglass, två kulor med glass, grädde, en gräddbulle, topping och vi valde även att ha på strössel.



Vi passade även på att fota min outfit där.


Skor//Bo ohlsson
Shorts//Avklippta second hand jeans
Skärp//Second hand
Linne//H&M
Väst//Second hand
Hatt/H&M
Väska//Second hand



Alla klipp med mig från radion!



Hejsan! Nu har jag gjort både er och mig själv en tjänst som tog lite tid men jag kände att det var värt det. Jag var ju som tidigare nämnt med som fredagsgäst hos Sveriges radio i Kristianstad förra fredagen mellan klockan 15.00 och 17.45 vilket var riktigt roligt, första gången jag var med i radio. Jag pratade lite här och var utspritt under timmarna jag satt med i studion så nu har jag samlat ihop alla "klipp" där jag pratar som ni kan lyssna på här ovan. Jag trodde dock att jag skulle kunna lägga in en bild i videon som visas hela tiden men det gick tydligen inte det är därför bilden inte är speciellt snygg, bara min dator, haha (filmade med en kamera). Och just det, jag har som sagt samlat ihop alla klipp som egentligen ligger utspritt under ca 3 timmar det är därför det kan låta lite osammanhängade och en del upprepningar. Säg gärna vad ni tycker om min medverkan.



Golden eyes



Skor//Second hand, tradera.se
Shorts//Avklippta second hand jeans, loppis
T-shirt//Second hand, loppis
Armband
//Second hand, loppis
Hatt//H&M
Glajjor//Ray-Ban



Min tisdagsoutfit

Hejsan! Igår såg jag klart säsong två av Masterchef Australia så idag började jag se på Junior Masterchef Australia och fasiken vilka talanger!! Det är barn mellan 8-12 år som lagar fantastisk mat och desserter för att vinna titeln. De är hur kunniga som helst och det är bara helt otroligt, man förstår inte att de är så små och lagar sådan mat! Tycker ni borde se ett eller flera avsnitt, det kan ni göra gratis här. Här kommer i alla fall min outift;


Skor//Second hand, tradera.se
Shorts//Second hand, Röda korset
Skärp//Second hand, Loppis
Tröja//Gina tricot
Sjal//Second hand, Loppis



Läsarstilen #49

Den här tjejen heter Linnea Lundström, hon är 15 år och driver bloggen; http://linnealundstroms.blogg.se


Kjol//H&M
Tröja//Cubus
Skor//Second hand


Linnea säger: "Min största inspirationskälla är nog webbsidan lookbook.nu men jag inspireras också av människor på stan, musik och andra bloggare!"

Hur mysig ser inte hennes vita tröja ut att vara?!! Och tillsammans med det fina skärpet?  Vitt och brunt är så himla fint tillsammans, om de är i rätt nyanser i alla fall. Så här på sommaren är det ju väldigt trevligt med en färgklick också och orange är ju aldrig fel. Men, ge mig tröjan tack! :)



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Outfit måndag!



Skor//Nelly.com, 149 kr
Klänning//Mammas, Second hand, loppis
Body//Cubus, ca 30 kr
Hatt//H&M, 99 kr
Skärp//Second hand, loppis ca 10 kr



Det här bär jag i höst




Nu börjar (tyvärr) hösten närma sig och vissa dagar känns det till och med som att den redan är här, *gråter*. Men en grej är i alla fall positiv enligt mig och det är att man får klä sig snyggare än vanligt för jag tycker det är på våren och hösten man klädmässigt är som snyggast.

Här ovan ser ni en del budgetfavoriter som jag mer än gärna bär i höst, jag vill ha lite dovare toner, mycket svart, brunt, militärgrönt och vinrött, en hel del skinn men även mocka. Jag vill bära snygga skinnshorts, hög midja, mysiga tröjor och koftor, ponchos, hattar i massor och kängor/boots! Det enda jag känner att jag vill/måste köpa är ett par snygga höga shorts, gärna ett par bruna/kamelfärgade i mocka eller ett par vinröda, eller kanske båda..

Hur kommer ni klä er i höst och är det något nytt ni har tänkt införskaffa?



Blogg.se




Wow, än en gång är jag länkad från blogg.se's förstasida! SÅ kul!! :)



Malmö

Idag så har jag, mamma och Andreas varit i Malmö på IKEA och strosat omkring och köpt lite småsaker. Jag köpte en filt som jag ska göra om till en helt annan grej, vad och hur kommer dyka upp i framtiden någon gång.



Innan vi åkte hem besökte vi även an annan möbelaffär.



Där fann jag de här super coola lamporna!!! Hur bra passar de inte mig som är hattberoende?! Jag ska leta efter hattar på loppisar och försöka göra mina egna hatt-lampor.



Nu ska vi krypa ner i soffan och se på Masterchef Australia :)
Trevlig lördag.



I min nya hatt

Igår när jag och moder var i Kristianstad så köpte jag en ny hatt inne på H&M. Ni som följer mig vet ju att bära hatt är en standard för mig, det är inte ofta man ser mig utan en hatt på skallen, haha.

Hatt från H&M.



Mina timmar som fredagsgäst hos Hallå Skåne!

Hejsan! Nu är jag hemma igen efter att ha varit en dag i Kristianstad med mamma. Vi började med att gå på stan någon timme (köpte en hatt jag ska visa någon dag), åt och sedan åkte vi till SR-huset. Jag var som tidigare nämnt fredagsgäst hos Sveriges radio i Kristianstad (P4) mellan kl 15.00 och 17.45 där jag pratade lite om bloggen, second hand och flytten från Umeå till Simrishamn. Var det någon av er som lyssnade? Och vad tyckte ni i så fall? Jag tycker det gick bra, var ganska nervös i början men det släppte ganska snabbt då vi kom igång. Det var riktigt kul att få vara där och jag är glad att de ville ha mig där som gäst.

Om ni inte hade chansen att lyssna så går det att lyssna på deras webb här, välj dag och tid. Jag pratade lite här och där men mest mellan klockan 15.00 - 15.30 och sedan mellan 17.00 - 17.30, men om ni inte vill missa något rekommenderar jag er att lyssna de nästan 3 timmarna.

Just innan vi gick in, jag var nervös och taggad.



I ett väntrum där mamma fick sitta och lyssna. Längst till höger bakom glasrutorna är studion där jag, Maria och Gabriel satt.



In the studio.




Outfit

Så här har jag sett ut idag;




Skor//Bo Ohlsson
Shorts//Avklippta second hand jeans, loppis
Tröja//H&M
Väst//Second hand, loppis
Skärp//Second hand, Erikshjälpen
Jacka//Nelly



Nu åker jag till Kristianstad!



God morgon! Jag har precis varit och tränat hos sjukgymnasten och nu åker jag och mamma till Kristianstad. Radioprogrammet jag ska vara med i börjar inte förrän klockan 15.00 men vi hade tänkt hinna gå lite på stan innan. Jag ska som sagt medverka som fredagsgäst hos Sveriges radio i Kristianstad (P4) mellan klockan 15.00 och 17.45 och jag kan medge att jag är ganska nervös. Vill ni lyssna på det kan ni göra det via deras hemsida, man kan lyssna live eller i efterhand om man vill det.
Önska mig lycka till?!

Jag uppdaterar när jag är hemma igen med en outfit och lite bilder från dagen.
Kram.



Webcam pics.



Hej! Igår krånglade internet så himla mycket (fast bara på blogg.se och facebook?!) till och från så jag hade inte tålamod att blogga så jag skippade det helt och hållet och låg istället hela dagen i sängen och såg på Pretty little liars. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den serien.. Jag tycker den är ganska dryg och fjantig men ändå lite bra och nu kan jag bara inte sluta se för jag måste bara få reda på vem -A är!! Är det någon av er som ser den serien? Vad tycker ni om den?

Nu ska jag gå ner och få mig lite mat i magen sen hade jag tänkt be mamma knäppa några outfitbilder. Vi hörs sen idag då.
Kram!

UPDATE kl 16.12: Hej igen. Enda sedan jag skrev det här inlägget för några timmar sedan så har det regnat non stop ute och det gör att jag inte kan ta outfitbilder. Håll tummarna att de slutar snart annars blir det ännu en dag utan en outfit.



Rutigt

Hejsan! Idag är det regnigt och blåsigt ute så det blir en innedag för mig, ska nog se på Pretty little liars som jag nyss har börjat följa. Vad har ni för väder idag?


Skor//Second hand, tradera.se ca 600 kr
Jeans//H&M, ca 100 kr
Skjorta//Second hand, loppis 15 kr
Hatt//Second hand, loppis 20 kr



Läsarstilen #48

Nu är det 14-åriga Julia Lindkvist's tur att dela med sig av sin snygga outfit, ni kan läsa hennes blogg här; http://spacecastle.blogg.se


Linne//Bik bok
Shorts//Sytt själv

Julia säger; "Jag inspireras utav allt möjligt, folk på stan, weheartit, lookbook osv."

Så snyggt linne!! Ett sånt skulle jag verkligen vilja äga, urläckert. Och vad kul att läsa att någon så ung är så kreativ och syr sina egna shorts, det gillar jag skarpt! Nu ser man ju inte hur hon har matchat med skor och så men om jag skulle ha på mig det här skulle jag bära ett par svarta kängor till och en svart hatt. Vad skulle ni ha till?



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Förra veckans outfits

Jag glömde totalt bort att posta veckans outfits igår så det får bli nu istället. Har ni någon favorit?



Nr 5 och 6 är absolut mina favoriter men vinnaren är nog ändå nr 6.. Tror jag.



Lunch på Börje Olssons skafferi

Tidigare idag var jag och mamma som sagt och åt lunch på Börje Olssons skafferi där dom har en jätte god lunchbuffé. Man kan bland annat välja bland olika pajer t.ex getostpaj, de har olika sallader, goda såser, salami, parmaskinka (min favorit), goda ostar osv osv.



Min mat, mumma!




Some colour




Skor//Nelly.com, 149 kr
Shiorts//Second hand, loppis 10 kr
Linne//H&M, 50 kr
Halsband//Second hand, loppis 5 kr
Hatt//Second hand, loppis 5 kr
Cape//Second hand, loppis 25 kr
Väska//Second hand, loppis ca 20 kr
Spetsbody//Second hand loppis 9 kr



Lunchdejt



Hejsan! Snart sticker jag och mamma iväg för att luncha ihop nere på stan, ska bli riktigt mysigt. När jag fyllde år fick vi nämligen varsitt presentkort på Börje Ohlsson skafferi och idag blir ett bra tillfälle att utnyttja det. Vi hörs sen idag med outfitbilder och så där.



Omgjord skjorta

Igår köpte ju jag den här rutiga skjortan på loppisen i Suckarnas gång med tanken att klippa av ärmarna vilket jag gjorde nu i morse. Så här blev resultatet;


Skjorta//Second hand, loppis



It's raining

Så här ser jag ut i det molniga och regniga vädret.


Stövlar//Nokian, vunnit
Shorts//Avklippta second hand jeans, loppis
Jacka//Second hand, loppis
Skjorta//Second hand, loppis
Hatt//Second hand, loppis



Jag har varit på loppis

God morgon höll jag på skriva tills jag kikade på klockan och såg att det inte alls var morgon. För ett tag sedan kom jag hem efter att ha varit på loppis i Östra Vemmerlöv. Till en början hittade jag ingeting men sedan sprang jag på två par shorts som fick följa med mig hem i utbyte mot några små mynt.



Shorts//Second hand, loppis



I min studentklänning

Så här har jag sett ut idag!




Skor//Bo Ohlsson
Klänning//Omsydd från JC
Halsband//Marknad
Hatt//Second hand, loppis
Skinnjacka//Second hand, loppis

Väska//Second hand, Röda korset



Våran dag/eftermiddag/kväll

Hej. Vi blev borta i flera timmar och kom hem för bara en stund sedan (mitt förra inlägg var tidsinställt). Vi åkte till en fiskaffär här i Simrishamn och köpte med oss goda röror, fisk och så och sedan körde vi till Bäckhalladalen där vi slog "läger".

Äntligen har en del björnbär börjat mogna, de är ju så himla goda!!



Jag mumsade i mig en nötkräm och gjorde en super fin min.



Min fina mamma.



Och så har vi födelsedagsgrabben!




Lillebror.



Jag älskar verkligen att vara på utflykter med familjen, det är så himla mysigt.
Kika in snart för att se min outfit.



Fyndat på loppis.

Här är det som jag fick med mig hem från loppisen i morse.

En rutig skjorta. Jag har tänkt klippa av ärmarna på den så det blir en väst för jag har ju redan en rödrutig skjorta.


En virkad lite längre väst. Den är så mycket finare i verkligheten än på den här bilden.



Sen köpte jag en pärm fylld med massor av gamla samlarkort osv. Det här nedan är verkligen ingenting för pärmen är fullproppad. Såg att ett annat bord också sålde liknande Elviskort (som på de sista bilderna) och de tog 7 stycken för 70 kr medan jag fick köpa hela den här pärmen för mindre än 70 kr. Kap?!



Det var vad jag fick med mig hem. Nöjd? JA!



Mjukglass till frukost och grattis!

Hejsan! I morse klev jag upp i tid för att promenera in till centrala Simrishamn och gå på loppisen i Suckarnas gång. Jag fyndade lite saker som jag lovar att visa er lite senare. Efter ett tag slöt även familjen upp så efter loppisen promenixade vi lite i Simrishamn och köpte varsin glass som vi mumsade i oss i en park. Idag fyller dessutom min älskade styvpappa Andreas år, GRATTIS!!
Bilderna är tagna med min mobil det är därför kvalitén är lite si så där.

Andreas.



Jag och Liam.



Om ett tag åker vi iväg för att ha picknick och fira Andreas så vi hörs senare idag med bl.a en outfit.
Ha en fin lördag hörrni, Kram.



Sveriges Radio i Kristianstad



Nu är det klart! Nästa fredag, alltså om exakt en vecka gör jag radiodebut! Mellan klockan 15.00 och 17.45 kommer jag sitta med i studion och prata om bloggen, second hand och flytten från norr till söder (mer eller mindre), vi kommer ju dock inte bara prata om mig under hela den tiden utan det blir bara ett litet tag vi snackar om mig sen är det ju som vanlig radio med musik, nyheter och så. Det känns faktiskt himla roligt men lite smått nervöst, och jag som nästan aldrig blir nervös. Men men, det ska nog gå bra, förhoppningsvis :)



Vad har du på armen?



Det var någon av er läsare som undrade vad det var jag hade för plåster på armen för någon dag sedan så jag tänkte svara på det. Som nog de flesta av er vet har jag haft diskbråck i flera år som sedan opererades i september 09 men sedan dess har det tyvärr inte blivit bättre. Jag måste dagligen äta starka mediciner för att klara av smärtan i ryggen och det här plåstret är en av medicinerna. Det heter Norspan och fungerar som smärtstillande, jag har ett plåster som sitter på 7 dygn i sträck innan jag byter ut det mot ett nytt. Man måste sätta plåstret på överarmen, skuldran eller under armhålan och man får bara sätta plåstret på samma ställe var fjärde vecka. I och med det sitter mitt plåster alltid på höger överarm en vecka, vänster överarm en vecka, vänster skuldra en vecka, höger skuldra en vecka och så tillbaka till höger överarm igen och så rullar det på. Nu vet ni det.



Läsarstilen #47

Nu är det 23-åriga Jennie Åberg's tur att dela med sig utav en snygg outfit här på bloggen! Spanna in hennes blogg här; http://jennieaberg.blogspot.com


Gammal t-shirt som jag gjort om
Jeans//H&M
Skor//Moheda
Solglasögon//Tradera
Väska//Second Hand

Jennie säger; "Jag hittar inspiration från en hel massa olika människor och saker. Jag får ofta som en våg av kreativa känslor som sköljer över mig och det är då jag hittar min sanna inspiration. Det kan vara från en film på tv, en bok som beskriver något tjusigt, en solnedgång, en vacker människa som går förbi mig på gatan, eller bara ett foto. Jag gillar att leka med stilar och finner inspiration till mina kläder i det mesta om jag bara kollar på det med rätt inställning. Men främst av allt är det nog naturen som inspirerar mig mest, den har ju trots allt alla färger och former"

Wow så snyggt! Jag som inspireras väldigt mycket av indian- och hippiemode just nu tycker såklart att det här var skitläckert! Om någon hade frågat mig för ett år sedan vad jag tyckte om utsvängda brallor hade jag sagt att det är bland det fulaste jag vet men modet ändras och även mina åsikter, hon passade jätte bra i sina utsvängda jeans!! En väldigt inspirerande outfit om du frågar mig.



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Ett erbjudande..

Hejsan. Idag när jag kom hem och kollade mejlen såg jag att jag hade fått ett ganska roligt mejl. Jag har fått ett erbjudande om att vara med i radio som fredagsgäst. Det låter riktigt roligt men samtidigt lite läskigt, eller nervöst rättare sagt. Men jag tror ändå att jag nästan måste tacka ja, eller vad säger ni? Här är i alla fall min outfit.




Skor//Nelly.com
Klänning//H&M
Skärp//Second hand
Bikiniöverdel//H&M



Fyra bilder

Imorgon ser det ut att inte bli så himla fint väder så de här bilderna är nog de sista strandbilderna på ett tag, vill ju inte tråka ut er! Dessa bilder är tagna idag då jag och familjen var nere vid havet.



Solkräm! Är det något jag är noga med så är det att smörja in mig med solkräm (30) flera gånger per dag då jag är ute i solen.



Mina älskade bröder <3



Kika in snart för då dyker några outfitbilder upp!



Bye bye



Även idag har vi fint väder så nu drar jag till stranden igen för sol och kanske bad beroende på vattentemperaturen. Vi hörs sen idag. Kram!



Strandhäng

Hej hej. Jag vet att det har blivit sjukt mycket strandbilder här på bloggen nu men här kommer ännu en dos som vi tog då vi var på Borrby strand i tisdags innan Therese tåg gick. Vi hann med lite sol och bad och fika såklart.

Lilleman :)



Mamma och Therese badade med kläderna på.




Här ser ni förresten en bild på mitt ärr på ryggen, vet inte om ni har sett det sen det läkt?



Närbild.




Och till alla er som kommenterat min blogg den senaste veckan
, jag ska svara på era kommentarer men har inte riktigt haft tid till det. Vi haft så dåligt väder så länge nu så när solen äntligen är här vill jag inte sitta inne vid datorn, men det förstår ni nog. Jag tar tag och svarar er alla då jag har lite tid över, jag lovar!



En feeet bildbomb från vår kväll

Hej. Här kommer en väldigt stor bildbomb från vår (min familjs) kväll, jag hoppas ni inte tycker det blir för mycket eller så. Sedan fick jag en fråga om jag kunde berätta lite om min familj då denna personen var lite förvirrad och det kan jag förstå om man inte har följt min blogg. Jag bor hemma (i Simrishamn i Skåne) tillsammans med min mamma, hennes man (min styvpappa) Andreas, min lillebror Kevin som snart fyller 19 år och min andra lillebror Liam som är 10 år. Min riktiga pappa bor kvar uppe i Umeå i Västerbotten så vi ses tyvärr inte så himla ofta då avståndet är väldigt långt, men ett par gånger om året blir det i alla fall. Jag och Kevin har samma pappa medans Andreas är pappa till Liam men Andreas har ändå funnits i mitt liv i ca 15 år. Det är min familj, om det är något ni undrar över är det bara att fråga.

Ikväll så bestämde vi oss för att göra en utflykt tillsammans så vi köpte med oss massa god mat och letade upp en trevlig plats att ha picknicken på. På väg till den platsen passerade vi några kor som låg och solade på stranden.



En äng full med kor, där bestämde vi oss för att sätta oss.



Här använder vi inte servetter, hihi.



Andreas och Liam.



Mamma.



En ko som blev sugen på vår mat.



Kevin.



Det var många av korna som var väldigt nyfikna på oss.



Kalvarna tyckte Liams boll var väldigt spännande men läskig på samma gång, det tog ett bra tag innan någon av dem vågade röra vid den.



Den här bilden älskar jag! Det ser så kul ut att de andra står och ser på han som rör vid bollen, som för att se om den är farlig eller så.




Ängen låg precis bredvid havet så vi var nere där en sväng också.




Vi (eller Andreas) gjorde upp en liten eld där vi grillade korv, halloumi och marshmallows. Mot slutet blev jag lite trött och frös så jag lade mig under en filt vid elden och vilade.



Liam och Kevin grillar marshmallows för fulla muggar.




Muuums..




Så där har vi spenderat vår kväll. En av sommarens mysigaste kvällar om inte den mysigaste.



Outfit


Shorts//Second hand, loppis 10 kr
Tröja//Second hand, loppis 20 kr
Skinnjacka//Second hand, loppis 300 kr



Onsdag 3 augusti

Hej. Oj vad jag har saknat solen och värmen, jag är så glad att den har kommit tillbaka nu än om så bara för några dagar. Vi utnyttjar det i alla fall till max så även idag drog vi till stranden och havet. Sedan kan jag säga att jag badade för första gången i år, jag har blivit en riktig badkruka men idag var havet faktiskt riktigt varmt och skönt precis som jag vill ha det. Här kommer lite bilder.

Kevin och Liam (mina småbröder) sprang omkring och busade som vanligt.



Och de fortsatte i vattnet.



Andreas och jag låg mest och solade.



Och så jag.



Kevin.



Andreas lyfte upp en träbit/stock som låg på stranden och där under gömde sig två paddor.



Sedan måste jag bara säga att det är så orättvist ibland. Jag har i tre dagar legat ute i solen och försökt få lite färg och visst, lite färg får jag men inte så himla mycket. Sedan tillbringar Kevin någon enstaka timme i solen och blir på den tiden betydligt brunare än mig som kämpat i dagar. Varför kunde inte jag fått det pigmentet? Haha.



Vad har ni gjort idag?



Förrgår (måndag) del 2

Här kommer några fler bilder från i förrgår. Efter att ha varit på Stenshuvud ett par timmar så gick jag och Therese omkring lite i Simrishamn där jag visade henne det mest sevärda. Då magen började kurra lyxade vi till det och åt en grillbuffé på ett hotell här i Simrishamn.



På hotellets innergård.





Där satt vi och mumsade i oss mat och tårta tills vi nästan spydde och när det blev kväll och lite kyligare ute så åkte vi hem igen. Det var riktigt god mat och jag skulle inte ha något emot att äta där lite titt som tätt, hihi.



Gårdagen (måndag) del 1

Jag har en del bilder att visa er men börjar med lite bilder från igår då vi var på stranden. Vi åkte till Stenshuvud och det är ju så otroligt vackert där!

Andreas (styvpappa) och Liam (lillebror).



Medan andra låg och solade och badade i havet gick Therese omkring i en svart tjocktröja (men hon tog ju av sig den sen!).



Jag skulle skrämma Therese och lyckades ;P




Visst ser det här nästan ut som utomlands?!



Haha, den här bilden gillar jag. Jag sökte mig till solen medans Therese sökte sig till skuggan.



Liam.



Det var riktigt härlig dag måste jag säga, den bästa på länge.
Kram.



Blogg.se

Jag fick mig en liten chock när jag tidigare idag gick in på blogg.se för att logga in på bloggen och fick syn på en bild på mig och Therese där. Andra gånger då jag varit på förstasidan har jag ändå varit lite förberedd på det då det är jag själv som tipsat om inlägget men i det här fallet var det varken jag eller Therese som hade tipsat. Men kul är det i alla fall :)




Videoblogg

Tjosan! Nu var det väldigt längesen jag gjorde en videoblogg till er men igår så spelade jag och Therese in en liten snutt som ni kan se här nedan, hoppas ni gillart.




That's alright

Här är en outfit som mamma fotade ganska nyss. Massor av bilder från dagen på stranden kommer, håll ut, hihi.



Skor//Second hand, tradera.se ca 600 kr
Klänning//Gina tricot, ca 49 kr
Väst//Second hand, loppis ca 20 kr
Väska//Second hand, loppis 20 kr
Glajjor//Lindex, 79 kr



Mot stranden!

God morgon! Idag vid tre åker Therese upp till Göteborg igen men innan dess hade vi tänkt hinna med lite strandhäng. Vi hörs senare under dagen med bilder och så.


Två bilder från igår, massor av fler kommer!



Outfit första augusti

Åh, det är redan augusti. Tiden går så hemskt snabbt, jag vill verkligen inte att sommaren snart ska vara över!!!!! Idag har det i alla fall varit riktigt fint väder så vi åkte till Stenshuvud där vi hängt på stranden några timmar och så här har jag sett ut idag;



Shorts//Second hand, Röda korset 20 kr
Skärp//Second hand, loppis 10 kr
Poncho//Second hand, loppis ca 20 kr
Väska//Second hand, loppis 20 kr
Hatt//Second hand, loppis 5 kr



+++