Så mycket Jennilie

Platåskor & Hatt//Second hand (Tradera).
 
Platåskor och hatt, kan det bli mycket mer jag? Jag tror banne mig inte det! ;) Jag hämtade ut ett stort paket i tisdags och i det låg bland annat dessa två som jag budat hem från mitt älskade tradera, haha. Hattar i olika färger och former är något jag aldrig kan få för många av, speciellt inte eftersom jag bär hatt i princip varenda dag. Jag klarar mig inte utan mina hattar, jag tycker dessutom att alla outfits blir så mycket snyggare när man toppar av med en huvudbonad.



Grumpy Beaver

Bilder tagna hemma hos Kicki, @grumpybeaver.butik på instagram.
 
Idag har mamma fotograferat ett hemma hos reportage hemma hos Kicki som bor några mil utanför Göteborg, och jag följde som vanligt med som sällskap. Det blir så långtråkigt för mig att mest bara ligga hemma (pga ryggvärken), så för att komma hemifrån och träffa lite människor brukar jag följa med när mamma fotar hem. Och så är det såklart väldigt roligt och inspirerande att få se massor av snygga hem, och de som bor i hemmen brukar alltid vara så himla trevliga! Och det var verkligen Kicki, och hennes syster Sofia som också var med idag. Vidare till hemmet och inredningen, jag vet inte riktigt var jag ska börja, det var coolt! Som ni ser på bilderna så var inredningen väldigt unik, personlig, rolig och cool, en riktigt härlig och snygg blandning! Jag tycker att matplatsen i köket (första bilden) är väldigt kreativ, Sofia har klätt om soffan, Kickis sambo har gjort taklampan av gamla glasflaskor, och en vän till paret har målat graffitiväggen!
 
Kicki och hennes syster Sofia äger tillsammans en inredningsbutik med maximalistisk inredning som heter Grumpy Beaver (klick), de säljer främst återbruks- och vintage grejer, mycket av det som syns på bilderna kommer från deras butik. När mamma hade fotat klart åkte vi till butiken för att se hur det såg ut och jag kom därifrån med två skitsnygga grejer, en hatthylla och en röd galonklädd schäslong från 50-talet, spana in min instagram @dayswithjen för att se bilder på dem.
 
Jag och mamma ligger just nu på ett hotell i Helsingborg där vi ska sova i natt, men åt morgon kör vi hem till lilla Simrishamn igen. Jag längtar efter att få pussa på mina lurviga gossar, saknar dem alltid så mycket när jag är hemifrån. God natt och sov gott.



Ljungskile båthamn

Sneakers//Second hand (tradera). Kjol//Second hand (tradera). T-shirt//H&M. Kimono//Second hand (tradera). Skinnjacka//Second hand (tradera). Halsband//Ebay. Hatt//H&M.
 
Igår såg jag ut så här, väldigt mycket köpt second hand upptäckte jag, men det är ju så jag tycker om att shoppa! :) Den här skinnjackan fick jag hem för någon dag sedan och jag är så himla nöjd med den, budade hem den från tradera för drygt 60 kr, fynd! Bilderna fotade vi i båthamnen i Ljungskile där vi sov i en mysig liten stuga, för under dagen var vi ute på ön Orust där mamma fotade ett super fint och mysigt sommarställe, kolla in min instagram @dayswithjen för att se några bilder därifrån. Idag är vi i Göteborg där mamma fotar ett coolt hem, sen får vi se om vi kör hem redan ikväll eller om vi sover här i närheten och kör åt morgon istället. Ha en fortsatt trevlig dag! 



Till min samling

Termosar//Second hand.
 
Idag har jag och mamma varit ute på ön Orust för mamma fotade ett 'hemma hos reportage' i en super somrig och härlig sommarstuga, eller det var snarare ett sommarhus. Jag har sedan ca ett år tillbaka samlat på såna här fina blommiga termosar och har faktiskt ca 8 stycken i olika färger, storlekar och utformningar, så när jag såg dessa i ett skåp i sommarhuset kunde jag inte låta bli att fråga om hon kunde tänka sig sälja någon till mig. Det kunde hon, och som ni ser så fick jag till och med köpa tre stycken! :D Jag blev såklart otroligt glad, speciellt för den svarta för jag hade ingen i den färgen innan. Nån gång måste jag visa hela min samling, är rätt stolt över den måste jag erkänna, haha. Nu är det dags att sova för åt morgon måste vi kliva upp rätt tidigt för mamma ska fota ett hem i Göteborg. God natt!



Happy 26th

 
Idag den 25 maj fyller jag 26 år, ursäkta mig men vad faaan, 26 år?!?! Vart tog de senaste åren vägen, i mitt huvud är jag fortfarande typ 20 år och har nyss tagit studenten. Men jag antar att jag inte är ensam om att tycka att tiden går alldeles för snabbt? Men i alla fall, idag blir jag som sagt 26 år. Eftersom jag och mamma åker bort tills på fredag eller lördag så kommer vi fira mig till helgen istället, det blir bättre så. :)
 



Hit the road

Platåskor//Second hand (Tradera). Kjol//Primark. Bh//Ellos. Topp//Lindex. Hatt//H&M. Levis jeansjacka//Second hand (Loppis). Handväska//Ebay. Skärp//Second hand (Loppis).
 
Hejsan! Någon mer än jag som är vaken så här dags? Jag är dock väldigt trött så jag ska snart borsta tänderna och krypa till sängs. Åt morgon är det dags att packa den lilla resväskan för senare under dagen styr jag och mamma kosan mot Göteborg, eller en bit därifrån. På torsdag och fredag ska mamma fota två hemma hos reportage så jag tänkte att jag hänger med som sällskap, tycker alltid det är lika kul att se hur andra bor och inreder sina hem, och så är alla alltid så himla trevliga! :) Så vi kommer hem igen på fredag kväll eller lördag förmiddag, vi får se hur vi gör.
 
Nä hörrni, nu ska även jag försöka sova. Vi hörs imorgon igen, god natt!



Älskade och Saknade

Mina älskade och saknade kattpojkar Spike och Angel finns dagligen i mina tankar, men ikväll är sån där kväll när jag inte kan sluta tänka på dem. Jag tänker på hur busiga de var när de var små kattungar, hur rädd Angel var de första gångerna vi var ute med dem i koppel så han hoppade alltid upp i mitt knä, hur snabbt de gick från att vara kattungar till ungkatter, och hur oroliga vi var när Angel fick tarmvred och akutopererades. Jag tänker på lyckan jag kände när vi hämtade hem Angel från djursjukhuset, hur Spike alltid kom och la sig i sängen hos mig om kvällarna, hur högt Angel jamade på morgnarna när han ville gå ut, alla gånger vi gick på promenad tillsammans, hur lyckliga de var när våren äntligen kom, och hur glada de alltid blev när vi kom hem om vi hade varit ute ett tag. Jag tänker även på hur älskade de var, hur de alltid fick komplimanger, hur snälla de var, hur gosiga de var, och på deras olika och fantastiska personligheter. Men jag kan tyvärr inte hejda tankar som när jag hittade Angel och insåg att han var förlamad, det hemska krampanfallet han fick i mitt knä i bilen på väg till Malmös djursjukhus, när veterinärerna berättade att han blivit glykolförgiftad, hur jag morgonen efter hittade Spike lika sjuk, oron om de skulle överleva eller inte, ilskan mot personen som förgiftade dom, tårarna som rann nedför kinderna när jag för allra sista gången höll om dem medans de tog sina sista andetag, paniken jag kände över att aldrig få träffa dem igen, sorgen när veterinären kom ut med kistan de låg i, hur hårda deras kroppar var där de låg och höll om varandra i kistan, den surrealistiska känslan av att begrava dem. Mina pojkar

Ni kommer alltid finnas med mig, i mitt hjärta och i mina tankar. Jag kommer aldrig någonsin glömma er, ni kommer alltid vara mammas älskade pojkar. Alltid.

Så här vackert är det på deras gravplats just nu, och imorgon ska jag och mamma dit för att plantera flera vackra blommor 

Mina vackra och fina pojkar, åh vad jag önskar att ni var här just nu så jag fick hålla om er och säga hur mycket jag älskar er.



#traderafynd och tips

Här ovan ser ni ett gäng traderafynd som jag gjort under de senaste veckorna. Ni vet ju mycket jag tycker om att fynda, jag vill gärna få så mycket som möjligt för pengarna! Alla dessa grejer budade jag hem väldigt billigt, det jag la mest pengar på är den drömlika tyllklänningen, den fick jag betala 86 kr för. Jag ska se till att visa er plaggen i olika outfits framöver, jag ser verkligen fram emot det! :)
 
Jag handlar väldigt mycket second hand, främst på tradera och på olika loppisar, men ibland även från blocket, plick (en mobilapp), och i second handbutiker. Men min favorit är loppisar för där får man oftast köpa plaggen extremt billigt och så tillkommer ingen fraktkostnad (som oftast är rätt dyr).
 
 
Jag vet att det finns de som tycker det är äckligt att handla second hand för att andra har bärt plaggen innan dig, men då vill jag upplysa om att du ändå kan handla second hand för många grejer är nya och oanvända! Och inte nog med att plaggen är nya, de säljs oftast för väldigt mycket mindre än originalpriset! Så tänk på det, om du inte vill bära andrahandskläder så kan du ändå handla en hel del second hand! Jag tror att det främst säljs oanvända grejer på tradera, men det går såklart även att hitta på andra hemsidor, appar och i butiker.
 
 
Innan jag avslutar det här inlägget så tänkte jag dela med mig av några tips när det kommer till att handla från tradera, vissa är säkert rätt uppenbara, andra kanske inte.
  • Innan du budar på en vara, kolla att säljaren har bra betyg och omdömen.
  • Om inte all information som du vill veta står i texten eller syns på bilderna så mejla säljaren och fråga istället för att chansa och buda hem grejen för att sedan eventuellt bli besviken.
  • Lägg ditt bud så sent som möjligt och lägg då ditt maxbud! Jag brukar alltid lägga mitt bud när det är under 10 sekunder kvar av annonsen, och då lägger jag mitt maxbud utifall att någon annan också lägger sitt bud i sista sekund.
  • Köp gärna flera varor från en och samma säljare (om det är möjligt) för då  brukar de samfrakta, så då behöver man bara betala en frakt istället för t.ex tre. Men mejla och fråga säljaren om de samfraktar ifall det inte står i annonsen, det är inte alla som gör det.
  • Var noggrann med att lämna ett ärligt omdöme, det är väldigt bra för de som senare ska handla från säljaren. Men om du av någon anledning inte är nöjd med varan så hör av dig till säljaren först och se om det går att lösa!
 



Baltimore - K.Cobler

 
Äntligen är jag en stolt ägare till platådojjorna Baltimore från märket K.Cobler (du kan köpa skorna HÄR)! Jag fick ett sånt habegär när jag såg dem för första gången, men priset på 1400 kr var alldeles för saftigt tyckte jag. Ett tag senare såg jag att skorna var på halva priset och då velade jag fram och och tillbaka i flera dagar huruvida jag skulle slå till på ett par eller inte, men i slutänden blev det inget köp. Men för någon vecka sedan hittade jag ett oanvänt par i min storlek på tradera, och de blev mina för under 200 kr! :D Jag älskar verkligen klumpiga platåskor, så att dessa föll mig i smaken var inte så oväntat.
 
Jag hoppas att ni har haft en trevlig helg? Jag har mest bara legat i sängen trots att det varit varmt och fint väder ute, men jag har haft sån ryggvärk att jag knappt tagit mig ur sängen. Tråkigt men sant. Eller igår var jag faktiskt ute en sväng mitt på dagen, jag gick på loppis i suckarnas gång, åt en mjukglass nere vid hamnen, tog en promenad i stan och sedan var jag på mina älskade pojkar Spike och Angel's gravplats med lite nya blommor. Det är alltid lika jobbigt att besöka deras grav, det blir så himla verkligt då, att dom inte lever längre. Jag tänker på dem exakt varenda dag och jag saknar dom så fruktansvärt mycket, jag skulle göra nästan vad som helst för att ha dem i livet igen. Dom var ju så unga och lyckliga, dom förtjänade inte det dom blev utsatta för!!!
 
Nä hörrni nu ska jag försöka sova, sov knappt en blund i natt pga värk så jag hoppas att den här natten blir bättre, är väldigt trött känner jag. God natt!



Försommar på Österlen II

Här kommer resten av bilderna som jag tog i tisdags när jag och mamma var ute och njöt av allt det vackra som den här årstiden bjuder på här på Österlen. Efter att ha promenerat runt i Kivik, ätit middag vid havet och sedan njutit av en mjukglass så åkte vi vidare till Brösarps backar där vi tog en promenad bland kullarna och alla tusentals gullvivor (och andra blommor).
 
 
På vägen hem var vi tvugna att stanna till i Rörum för att ta de här bilderna på rapsfälten, hur fint?!!



Girl Power

Skor//Köpta i Amsterdam. Byxor//H&M. Magtopp//Köpt i Thailand. Kimono//Second hand (Plick). Skinnjacka//Second hand (Blocket). Smycken//Ebay.



Försommar på Österlen

Idag efter lunch bestämde sig jag och mamma för att fara ut njuta av allt det vackra. Nu är det verkligen försommar och det märks som mest på alla vackra blommor som står i blom, var man än tittar så ser man blommande äppelträd, solgula rapsfält, färgglada buskar och massor av andra slags blommor. Det är så vackert! På vissa ställen är det så vackert att man knappt förstår att det är på riktigt, jag älskar verkligen Österlen så här på våren/försommaren. Vi körde runt en del för att spana in rapsfälten, men sedan parkerade vi bilen och promenerade runt i Kivik.
 
 
Kolla så fint det här huset är, den rosa färgen, blåregnet som blommar, träden, de stora fönstrena osv.
 
Vi köpte med oss middag som vi sedan åt på en super fin plats vid havet.
 
Jag tog så himla många bilder idag så jag får dela upp dem i två inlägg, de andra får ni se en annan dag. Nu är klockan alldeles för mycket så jag ska bums i säng, god natt!



Wind of change

 Hej! Just nu sitter jag hemma hos pappa och väntar på färdtjänst bilen som ska skjutsa mig till flygplatsen i Umeå, för i eftermiddag är det dags att flyga hem ner till Skåne igen. Mormors begravning i fredags var väldigt fin men väldigt jobbig, men jag vet att mormor skulle älskat att se släkten samlad för första gången på jag vet inte hur många år. När jag ändå var här uppe så passade jag på att träffa både min farmor och farfar och min pappa också. 

Tänkte visa några bilder som vi fotade tidigare i veckan. Jäklarns vad jag frös när vi tog bilderna, vi fotade precis vid havet så det blåste och var kallt, brrr. 
Skor//Ellos. Kjol//Second hand (Tradera). Topp//Ebay. Kimono//Second hand (Plick). Hatt//H&M. Väska//Köpt i Warszawa. Solglasögon//Ebay. Smycken//Ebay.



As we walk in fields of gold

Hej! Just nu är jag faktiskt uppe i Norrland, jag och mamma flög upp tidigare idag och stannar tills på söndag! Vi är här för att gå på min mormors begravning imorgon, min älskade och saknade mormor. Efter begravningen åker jag till farmor och farfar och där blir jag hela helgen, jag kommer med andra ord inte kunna blogga.
 
Igår kväll var det otroligt vackert ljus utomhus så vi fotade min outfit bland två rapsfält. Jag älskar den här tiden på året, mycket pga rapsfälten, de är så himla vackra! Utsikten från planet i morse var fantastiskt, gröna åkrar blandat med de gula fälten. 
Sneakers//Second hand (Tradera). Pennkjol//Second hand (Tradera). Topp//New Yorker. Hatt//H&M. Väska//Bershka. Smycken//eBay.



Palma de Mallorca

Om en månad är det dags att packa resväskan igen för då åker jag, mamma, styvpappa Andreas, lillebror Liam och en vän till honom till Palma i tio dagar! :D Jag har varit på Mallis en gång tidigare och det var i maj 2014 då jag fick den resan som födelsedagspresent. Då var det jag, mamma och Liam som åkte dit, vi bodde först i Cala d'or och sedan i Can Pastilla utanför Palma, men den här gången kommer vi bo i en lägenhet i Palma hela resan. Det ska i alla fall bli otroligt kul, ser verkligen fram emot det!
 
Dessa bilder togs när vi var på Mallorca 2014.



Keukenhof - The Tulips Garden, part II

Här kommer del två av Keukenhof bilderna. Som jag skrev i det första inlägget så var det helt fantastiskt, jorden har faktiskt ett paradis - Keukenhof i Nederländerna! Det är så svårt att förstå att de vartenda år planterar ca 7 miljoner blomsterlökar som sedan blommar under våren, det är ofattbart mycket! Om ni är i Amsterdam så är det väldigt lätt att ta sig till parken, vi köpte en kombi-biljett och då ingick tåg från Amsterdam till Schipol (flygplatsen), buss från Schipol till Keukenhof, inträde till parken och sedan returresa för drygt 30 euro. Helt klart värt pengarna! Det är som vackrast när solen kikar fram, och se till att åka dit någorlunda i tid för man går där i flera timmar.
 
 
 



I just might turn into smoke, but I feel fine

Sneakers//Second hand (Tradera). Jeans//Second hand (Tradera). Topp//Köpt i Amsterdam. Handväska//Ebay. Toffs//Primark. Hatt//H&M. Armband//Studentpresent. Ringar//Primark & Ebay. Övriga smycken//Ebay.



Shoe lovin'

Två par nya pjucks som fick flytta hem till mig för några veckor sedan. Båda två är köpta second hand men nya och oanvända, de vänstra köpte jag genom Plick (en app) och de högra budade jag hem från tradera! Om jag inte minns helt galet så köpte jag båda paren för si så där 50 kronor styck! :)
 
Sandaletter//Second hand (Plick). Boots//Second hand (Tradera).



Pink'n gold

Jag är en riktig sucker för ljusrosa, tycker det är en sån himla fin och fräsch färg, både när det kommer till kläder, accessoarer och inredning! Ljusrosa och guld är som gjorda för varandra, det är en fantastisk färgkombination och något jag kommer bära väldigt ofta nu i vår och till sommaren, så att jag föll för dessa ting är inte så konstigt. Byxorna budade jag hem från tradera.se, solglasögonen är beställda från ebay.com och hårsmyckena köpte jag på Primark nu när jag var i Den Haag i Nederländerna.
 
 
Har ni någon färgkombinationen som känns väldigt rätt just nu?



Keukenhof - The Tulips Garden, part I

I onsdags gick en dröm i uppfyllelse för både mig och mamma, vi fick äntligen besöka Keukenhof i Nederländerna! Ända sedan jag först hörde talas om stället och såg bilder därifrån så har jag velat åka dit, men de har bara öppet från den 24 mars till den 16 maj så jag har inte kunnat besöka parken förrän nu. Keukenhof betyder "kitchen garden" men kallas även ibland för Garden of Europe. Parken är numer en världskänd turistattraktion vilket inte är så konstigt med tanke på hur otroligt vackert det är där med de ca 7 miljoner(!!!) blomsterlökarna som planteras varje år och som blommar just nu.
 
Vi hade tur att besöka Keukenhof den allra vackraste tidpunkten då nästan alla lökar blommar, bladen på träden har precis slagit ut och många träd står i full blom. Det var så svårt att ta in allt det vackra och förstå att det här stället faktiskt existerar, det kändes som om vi hamnat i ett sagoland, i ett paradis! Vi fotade så otroligt mycket så jag får helt enkelt dela upp bilderna i två inlägg, kan inte välja bort fler bilder känner jag. Så, enjoy! 
 
 
Magiskt vackert om ni frågar mig! Och många av blommorna var så otroligt stora, vissa tulpaner (själva blomman) måste ha varit typ 15 cm höga! Om ni någon gång är i Nederländerna under tiden som parken är öppen så besök den, om du tycker om blommor och vackra omgivningar så kommer du inte ångra dig! :)



Sista dagen i Amsterdam - Bildbomb!

Hej! Nu ligger jag i min säng och bloggar, japp, jag är hemma i Sverige igen! Resan till Nederländerna var som vanligt fantastisk, jag är väldigt förtjust i hela landet, men älskar verkligen Amsterdam! Snacka om en stad som har allt, shopping, loppisar, kultur, mat, nattliv, marknader, och otroligt mycket vackert att vila ögonen på! Igår var min och mammas sista dag i landet så vi spenderade hela dagen i Amsterdam som dessutom bjöd på sol och värme, så mina svarta byxor var ett klädval jag fick ångra! Här kommer en hel drös med bilder från gårdagen, hoppas ni gillar dem! :)
 
 
Kolla hur mycket det tredje huset lutar framåt! Nästan överallt ser man hus som lutar och är sneda, det är lite utav stadens charm om du frågar mig.
 
Red Light District är faktiskt ett väldigt fint område med några utav stadens vackraste gator och byggnader, men prostitutionen är något jag aldrig kommer vänja mig vid. Tycker alltid lika synd om tjejerna som står halvnakna i skyltfönstren för att sälja sina kroppar.
 
När vi promenerade vidare så gick vi förbi en uteservering där den här coola tjejen satt och jag var bara tvungen att fota henne (frågade naturligtvis om lov), hon såg så jäkla cool ut!
 
Min solfjäder hängde såklart med, jag åker aldrig någonstans utan den (blir väldigt lätt varm/svettig av mina värktabletter)! ;)
 
Ett hus med otroligt sneda fönster och väggar!
 
Vi gick på Albert Cuyp marknaden och köpte varsin super duper god macka och nypressad juice som vi sedan njöt av i en närliggande park.
 
En av anledningarna till varför jag tycker så bra om Amsterdam är på grund av alla vackra kanaler och de söta husbåtarna.
 
Holländarna och deras cannabis, det här är två av väldigt många cannabisbutiker som ligger efter gågatan i centrum...
 
Amsterdam Centraal är en fantastisk och pampig byggnad!
 
Vid klockan 21 lyfte planet och vi lämnade Nederländerna för den här gången.



Hemma hos Ilse i Nederländera

I söndags var vi hemma hos Ilse och hennes pojkvän där mamma fotograferade deras fina och härliga hem. Kan som vanligt inte visa för mycket av hemmet, men här kommer en liten tjuvkik.
 
Följ Ilse på instagram; @ilsevanelleswijk
 



Outfit in Arnhem

Sneakers//Marknad i Amsterdam. Byxor//Ebay. Linne//Tradera. Kimono//Second hand. Hatt//H&M. Ringar//Primark. Ryggsäck//Primark. Örhängen//Ebay.



Nijmegen, Nederländerna.

Åh vad skönt det är att ligga i vår stora sköna säng och bara vila! Idag har mamma jobbat igen, men hon blev klar ovanligt tidigt så då åkte vi direkt till Nijmegen där vi ska sova i natt. Vi tog en promenad runt i staden, åt onyttigheter, köpte blommor inför morgondagens fotografering och fotade lite. Både jag och mamma tycker att Arnhems centrum var mycket finare och mysigare, men det fanns såklart en del fina ställen här i Nijmegen också!
 
 
Vi ligger just nu och debatterar huruvida vi ska gå och köpa lite godis eller om vi ska stanna här i sängen, svårt val... ;D



Den Haag

Sneakers//Nike, Tradera. Byxor//H&M. Skjorta//Köpt i Den Haag. Skinnjacka//Second hand. Väska//Köpt i Warzsawa. Toffs//Primark. Hatt//H&M.



Lördag i Den Haag

Igår var mamma ledig så vi spenderade dagen på stan i Den Haag. Som vanligt fick kameran hänga med så här kommer ett gäng bilder.
 
Vi var inne i en butik som hette Léon & Raoul, Industrial Design och de hade hade så otroligt mycket fin inredning!
 
Jag tyckte om dessa toppar från Bershka, speciellt bodyn!
 
Jag blev så glad när jag såg att de hade Primark här, jag hade bara hört talats om den butiken innan men aldrig varit inne i en. Det var dessutom en väldigt stor butik, hela tre stora våningar.
 
Både jag och mamma gjorde några fynd.
 
Alla dessa stora och vackra blombuketter. En bukett gick på 130 kr, eller så fick man köpa två buketter för 180 kr. Riktigt bra priser för buketterna var gigantiska!
 
Mamma köpte två buketter inför dagens fotografering, och då fick vi två buketter med tulpaner gratis.