Rosa brallor..


Skor - Monki (400 kr)
Byxor - Second hand (25 kr)
Skjorta - Second hand (5 kr)
Halsband - Gjort själv

Psst, kom ihåg att jag kommer vara seg på svara på era kommentarer eftersom jag är nyopererad.



Älskade hattar

Jag är galen i hattar, jag älskar dem och bär dem jäkligt ofta vilket ni nog redan har lagt märke till. Nu vill jag utöka hattsamlingen med en med lång och lite mjuk kant, precis som dem nedan! Så dyra är dem ju inte heller. Mest gillar jag den från Monki men endast för färgen, tror inte jag skulle använda en brun lika mycket som en svart. Vad tycker ni om dessa hattar?




Leather



Skor - Din sko
Byxor - Gina Tricot
Linne - H&M
Jacka - H&M
Väska - Second hand
Korsring - Gjort själv
Svarta ringar - Lindex och H&M

Psst, kom ihåg att jag kommer vara seg på svara på era kommentarer eftersom jag är nyopererad.



På hemmaplan igen!


Nån vecka gammal bild..

HEEEEJ! Nu är jag äntligen hemma igen! Igår fick jag åka bårtaxi hem från sjukhuset men det var inte alls så bekvämt.. Nej nej. Att ligga med helt raka ben, fastspänd så man inte kan röra en fena och hålla i sig i "säng"kanten i varje kurva så inte ryggen skulle röra på sig var lite utav en mardrömsfärd på 2 timmar. MEN jag klarade mig och nu är jag hemma och har fått kramas med alla mina fina familjemedlemmar. Jag har kramats lite extra med yngsta lillebror som varit så nervös i veckan att tårarna kommit ett flertal gånger, han ville såklart inte att någon skulle skära i min rygg och kunde inte för fem öre förstå att mamma skulle tillåta dem göra det. Så han var nog den som var mest glad över att se mig.

Mamma har ju fått uppdatera bloggen lite under tiden också, både med hur det gått och med lite outfits. Som ni kanske läste har jag haft det rätt tufft den senaste veckan och när jag vaknade på uppvaket efter operationen ville jag inget hellre än att de bara skulle söva ner mig igen, jag grät och grät och grät och hade så förbannat ont i flera timmar så jag trodde allvarligt talat ett tag att jag nästan skulle dö. Det låter kanske dramatiskt men jag har aldrig känt sån smärta i hela mitt liv, inte ens i närheten!

Nog om det, får rysningar av att bara tänka på det. Nu mår jag så mycket bättre än just den dagen men jag får fortfarande kämpa. Nu behärskar jag att gå kortare sträckor med kryckor, jag kan gå på toa själv, jag kan duscha och kan gå i trappor, kan sitta vid ett matbord och äta och jag gråter inte längre dagligen pga smärtor. Det med trappor har jag dock bara provat på sjukhuset för just nu har jag tagit över mamma och Andreas sovrum på nedervåningen tills jag blivit bättre så jag kan vara på mitt rum på ovanvåningen igen.

Jag har en del outfits på lager som jag kommer fortsätta uppdatera dagligen och ibland kanske även ytterligare ett inlägg dyker upp men mer än så ska ni inte förvänta er. Jag prioriterar såklart min hälsa före bloggen och känner att en mjukstart känns bäst för mig, kommer även vänta ett tag till innan jag svarar på era kommentarer.

Slutligen vill jag bara säga TACK, TACK och TUSEN TACK för era fina lyckönskningar, blev tårögd igår när jag läste dem. Ni är så himla fina och goa, vill bara krama om er alla!


Nu ska jag lägga mig och vila, äter fortfarande starka värktabletter som tar musten ur mig.
Kram kram



Läsarstilen #16

Idag är det 16-åriga Nathalie som driver bloggen nathaliutane.blogg.se tur att visa sin outfit.
Hatt - H&M
Skor - H&M
Linne - H&M
Byxor - Bik Bok
Väst - Mormors gamla



Jag måste säga det att den här outfiten är så jäkla snygg! Skorna, västen och hatten.. ÅHH, mums!! Skorna från H&M är riktigt balla, jag har funderat på dem men är osäker på om jag skulle använda dom. Men hennes väst OCH hatt skulle jag inte tacka nej till, verkligen inte. Och hennes hår tar jag gärna på köpet, hihi.



Vill du också synas på min blogg med din outfit? Klicka här.



Jag är en tuff brud i lyxförpackning


Skor - Köpta i Schweiz
Jeans - Gina Tricot
T-shirt - New Yorker
Jacka - Köpt i London
Hatt - Köpt i Schweiz

Psst, kom ihåg att jag kommer vara seg på svara på era kommentarer eftersom jag är nyopererad.

En liten uppdatering om läget från mig (Jennilies mamma)
Förhoppningsvis kommer Jennilie hem i morgon eller på onsdag. Hon har fortfarande väldigt ont och äter starka mediciner, så när hon kan blogga igen låter jag vara osagt. Känner jag henne rätt så kommer hon nog att föröka skriva något själv så fort som möjligt! Tiden nu efter operationen har varit jobbigare än vi trodde, men idag lät hon lite piggare än vanligt på telefonen så det går framåt. Nu håller vi bara tummarna för att operationen lyckats bra!!!
Kram från mig!
Camilla



Rödklädd



Allt är second hand förutom hatten som kommer från H&M.

Psst, kom ihåg att jag kommer vara seg på svara på era kommentarer eftersom jag är nyopererad.



Outfit


Skor - Mammas gamla
Klänning - Second hand
Kofta - Second hand
Väska - Second hand

Psst, kom ihåg att jag kommer vara seg på svara på era kommentarer eftersom jag är nyopererad.



Operationen!

Hej hej!

Jag (Jennilies mamma) har lovat Jennilie att jag ska skriva och berätta hur det gått för er som undrar.
Jag är så glad för alla lyckönskningar, och det kommer hon också att bli när hon kan läsa dem!

Hon opererades ju i onsdags och det gick bra. Jennilie är sällan och aldrig nervös för något och inte denna gång heller. Operationen tog dock en timme längre än förväntat då hon inte är så stor, så det var svårt att få plats med diskprotesen. (Diskprotesen är en bur i metall som som de fyllt med ben som de tagit från henne som ska ersätta den trasiga disken de plockat bort). Sedan har de även stellagt tre kotor.
Hon fick även för lite smärtstillande innan uppvaknandet, då de inte vågade ge för mycket då hon inte är så tung och de inte visste hur mycket hon skulle tåla.
Det gjorde tyvärr så att hon hade mycket svåra smärtor när hon vaknade, och det tog 8 timmar innan de fick ned smärtan. Hon har brutit benet en gång, men hon sa att den smärtan var INGENTING mot  denna, så det var fruktansvärt att se henne plågas så!!! Hon fick stanna på uppvaket hela natten och först på morgonen fick hon komma till avdelningen.

Sen har det gått framåt. Hon har fått ställa sig upp och gå några steg med hjälp av personal. Tårarna rinner ibland för smärtan men hon är tjurig och kämpar på!
Vi vet inte när hon får komma hem men det blir nog i början på nästa vecka hoppas vi!
Då börjar en lång rehabilitering för henne.

Hon har gjort flera utkast så jag kommer att publicera ett varje dag tills hon kommer hem, så fortsätt gärna kika in!
Kram från mig




Nu är det dags för min ryggoperation!

Hej och hå vad jag har haft mycket att göra idag, som vanligt skjuter man upp allt till sista dagen! Har bland annat fotat, redigerat och gjort inlägg till 15 outfits idag som mamma kommer få publicera tills jag är pigg nog att ligga vid datorn själv. Har precis tagit en dubbeldusch och tvättat kroppen och håret med något speciellt desinfektionsgrejs, ska göra samma sak åt morgon också, det kommer inte finnas någon renare människa än mig! :P

Det här blir mitt sista inlägg innan operationen som sker imorgon vid lunchtid men eftersom vi ska vara där några timmar innan och dessutom har några timmar att köra dit måste vi åka vid 7 (mamma följer med en natt). Jag kommer stanna på sjukhuset ca 3-7 dagar beroende på hur jag mår och läker, sen blir det sjukskjuts hem så jag får ligga i bilen, kommer ju inte kunna sitta.

Som jag skrev innan kommer mamma få publicera några inlägg jag gjort i ordning så det kommer dyka upp 1 inlägg varje eller varannan dag, ska även be mamma berätta lite kort för er om operationen gått bra och så, men det dyker i så fall upp om några dagar.

Nu ska jag packa det jag ska ha med mig, bädda rent i sängen sen sova några timmar. Och till min släkt och vänner, jag kommer ha min mobil på sjukhuset så ni kan ringa/smsa mig, dock kommer jag ha den på ljudlös när jag sover om det är så att jag inte svarar!

En bild från idag, men ni får inte se mer än så från bilden för då avslöjar jag för mycket av outfiten! :)

Har fått frågan om jag är nervös av väldigt många idag men jag måste svara nej på det, jag känner mig precis som vanligt och väntar fortfarande på att nervositeten ska komma, den kanske gör det imorgon..

Sov gott :)



Beige



Skor - Nelly.com
Byxor - H&M
Väska - Second hand
Linne - H&M
Jacka - Köpt i London
Ring - Lindex (tror jag)



Läsarstilen #15

Tjenixen! Idag är det Susannas tur att visa sin outfit. Hon driver bloggen; http://annasus.blogg.se
Klänning - H&M
Halsband - H&M
Tröja - Monki


Shit vad mysig den här outfiten ser ut att vara, den får mig att verkligen vilja ha den där långklänningen och den mysiga tjocktröjan! Halsbandet var pricken över i:et. Färgerna är också väldigt fina, spciellt klänningens ton, jag gillart!



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Lär hur du gör HÄR.



En mörk outfit..

Idag ser jag ut så här. Eller idag.. tog inte av mig pyjamasen förrän vid 15-tiden :) Här ser ni dessutom hur halsbandet jag gjort idag ser ut på lite längre avstånd. Tröjan jag har på mig är rätt ny också, köpte den på en loppis för 15 kr.

Skor - Second hand (mammas gamla)
Byxor - Gina Tricot (50 kr, rea!)
Ny tröja - second hand (15 kr)
Halsband - Gjort själv
Hatt - H&M
Ringar från bl.a H&M & Lindex



Har pysslat lite..

Hejsan! Som tack till Josefine som gjorde min design tänkte jag göra ett smycke till henne. Jag frågade vad hon gillade och fick till svar att hon ville gärna ha ett halsband som skulle vara mellanlångt eller kort, det fick gärna vara i den "klumpigare" modellen och hon gillade färgerna svart och silver. Satt och funderade lite tills en idé ploppade upp i skallen.

Efter att ha gjort halsbandet blev jag väldigt nöjd, ja så nöjd att jag var tvungen att göra ett liknande till mig själv. Här nedan ser ni halsbandet som jag själv behåller, Josefines ser ut nästan så här, det är bara några detaljer som skiljer sig åt.

Vad tycker ni?



Ett diskriminerande Sverige.

Jag har funderat ett tag på att skriva det här inlägget men har velat fram och tillbaka då det är ett känsligt ämne just nu, nämligen om valet. En del av er kommer nog hålla med om det jag skriver men jag väntar mig även att vissa inte kommer hålla med mig. Men, tänk efter en extra gång innan ni kommenterar något dumt. Jag skriver inte det här för att starta bråk, jag skriver det här för att få uttrycka mina känslor och tankar kring det här.

Nu är valet slut och vi vet nog alla hur det slutade, Alliansen tog hem "vinsten". Jag som röstade Rödgrönt är inte nöjd med slutresultatet. Min tanke är att dela med mig till er varför jag valde att rösta Rödgrönt och jag ska försöka uttrycka mig så bra som möjligt.

Många av er vet nog redan att jag har diskbråck i ryggen sedan ca 3 år tillbaka. Jag har varit någorlunda bra i perioder men sedan ett år tillbaka har jag försämrats enormt mycket. Nu är jag näst intill inspärrad i vårat hus för att jag knappt klarar av någonting. Ibland måste jag bara ut för att få frisk luft och se lite människor men då vet jag att jag kommer få lida för det. T.ex i lördags då jag var på loppis gick jag omkring i drygt 40 minuter, fick ta lite pauser för att det gjorde ont i ryggen och benet (nerver i ryggen kommer i kläm så jag har ständigt nervsmärtor i vänstra benet). Dock gick det bra så länge jag tog pauser och gick i snigelfart och haltade lite smått. Men efter några timmar kände jag hur det blev värre och värre och jag fick bara ondare i ryggen för att ha gått/stått i 40 minuter tidigare på förmiddagen.

Här hemma kan jag knappt hjälpa till nånting, kan inte tömma diskmaskinen, dammsuga osv. Jag är fången i min egen kropp.

Eftersom jag inte klarar av att gå längre sträckor åker jag ibland rullstol, och som ni nog förstår klarar jag inte av att gå på stan längre, ta promenader eller i huvud taget ha ett socialt liv. Jag äter starka värktabletter var sjätte timme men har fortfarande oerhört ont. Och jag kan ju inte jobba heller, men det har ni nog redan förstått. Det jag klarar av att göra är att se på tv, läsa böcker och ligga vid datorn, just för att jag kan ligga ner då jag gör dessa saker, då gör det inte lika ont.

Sedan början av november 2009 har jag varit sjukskriven och i mina papper står det klart och tydligt att jag inte är minsta lilla arbetsför. Jag går även hos en av Sveriges bästa ryggkirurger i Ängelholm som håller med, jag är inte arbetsför. Nu på onsdag ska jag genomgå en stor ryggoperation. Och det är ingen vanlig diskbråcksoperation utan jag ska både stellägga ryggen och byta ut min dåliga disk. I vanliga fall brukar de undvika att göra båda dessa grejer samtidig och speciellt på unga människor. Men på mig som är 20 år var det helt klart efter att de sett mina röntgenbilder och hört hur jag mår att jag skulle genomgå den här operationen som kommer pågå i ca 2 timmar.

Efter operationen kommer jag måsta vara väldigt försiktig och till en början kommer jag mestadels bara få ligga ner men sedan följer en ca 6 månaders lång rehabilitering.

Efter studenten och när jag flyttade hit till Simrishamn ringde vi till arbetsförmedlingen och frågade vad vi skulle göra eftersom jag börjat bli sämre och inte skulle kunna arbeta. Vi fick till svar att jag skulle skrivas in på arbetsförmedlingen ändå. Sagt och gjort, jag skrev in mig i augusti 09 och träffade min handläggare som jag förklarade allt för och lämnade mina journaler till. Hon höll med om att jag inte kunde arbeta utan sa att jag skulle höra av mig då jag pratat med en ny ortoped (som jag väntade på en tid till). Det gick ett par veckor och jag var på möte på af där hon berättade att dom hade ett bra samarbete med försäkringskassan och att det troligen var i den gruppen jag skulle hamna. Det gick flera månader innan jag fick träffa ortopeden och ryggkirurgen men tillslut fick jag göra det och det var då det blev bestämt att jag troligen skulle operaras, detta bestämdes i januari någon gång. Vid det här laget hade jag fått en ny handläggare på af som då sa att men nej, det är ju inte här du ska vara eftersom du inte är arbetsför, utan du hör ju till försäkringskassan.

Jaha, kul att vi fick reda på det si så där 5 månader efter att jag skrevs in, under denna tid hade jag dessutom inte fått ett enda öre i ersättning.

Vi ringde försäkringskassan som sa att den enda ersättning jag skulle kunna få var aktivitetsersättning. Ja men det lät ju bra tyckte vi tills vi hörde vad som skulle behövas för att få det. Min läkare skulle skriva ett intyg på att jag inte skulle kunna arbeta ett år fram i tiden. Det var jag som pratade i telefon med den här kvinnan och när jag berättade för mamma vad hon sagt tyckte hon det lät väldigt konstigt så hon ringde själv dit. Till svar fick hon samma som jag, en läkare som kunna skriva ett intyg att jag inte är arbetsför ett år fram i tiden. Vi tyckte det här lät väldigt orimligt, inte en jäkel till läkare skulle ju kunna skriva att jag om ett år skulle vara lika dålig. Jag kanske helt plötsligt skulle börja bli bättre, vi visste dessutom inte när jag skulle opereras, det kunde ju bli när som helst så jag kanske skulle kunna jobba 25% några månader efter opertionen, så läkarna kunde ju inte skriva någonting!

Då var det dags att ringa mitt försäkringsbolag, men eftersom min skada inte var ett olycksfall utan räknas som sjukdom så skulle jag inte få ett öre därifrån heller, inte för sveda och värk, inte för medicinkostnader eller någonting. Här bör även tilläggas att jag är väldigt bra försäkrad.

Vi blev väldigt upprörda över hur det såg ut i Sverige, en ung kvinna på 20 år skulle inte få någon ekonimisk hjälp utan hon skulle bara leva på sina föräldrar.

Det gick några månader till tills vi nu i augusti bestämde oss för att ringa igen till försäkringskassan. Det vara mamma som ringde och hon fick prata med en ny handläggare. Den kvinnan sa att men nej, så som kvinnan innan sagt till både mig och mamma stämde inte alls. Klart jag skulle kunna få aktivitetsersättning, jag skulle dessutom kunna söka retroaktivt för alla månader jag gått miste om ersättning. Det enda jag skulle behöva göra var att få min ortopedläkare här i Simrishamn att skriva ett Läkarutlåtande, för papperna han skrivit min sjukskrivning på var tydligen fel. Vi tog kvinnans namn så vi skulle veta vad hon hette ifall vi skulle stöta på något problem. Nu blev vi verkligen glada över vad vi fått höra men samtisigt väldigt arga på min första handläggare på både arbetsförmedlingen och försäkringskassan som gett mig helt felaktiga uppgifter.

Vi fick en tid hos ortopedläkaren, dock ca 3 veckor senare. Vi var där nu i början av september för att be honom skriva ett läkarutlåtande istället. Han blev väldigt förbannad! Inte på oss utan på försäkringskassan. Han hade ju redan skrivit klart och tydligt att jag var 100% sjuksriven och inte arbetsför pga mitt diskbråck, han hade dessutom skrivit att jag ska opereras. Han sa att han var så less på att dansa efter försäkringskassans visselpipor, dom hade redan fått alla intyg som behövdes och att det var hur enkelt som helst. Han sa dessutom att det har gått så långt att läkarna inte vill ta i sjukskrivningar utan försöker bolla över till någon annan läkare för att det tar sån tid att dom hinner snart inte ta emot sjuka patienter längre. Han skrev alltså inte ett nytt intyg till oss utan han sa att vi skulle be hon från försäkringskassan att ringa upp honom för han ville mer än gärna ta en diskussion med henne!

Där gick tre veckors väntan och 300 kr åt förgäves.. Men vi förstår honom! Vi ringde då till försäkringskassan och skulle berätta detta för min handläggare men då säger han i växeln att kvinnan vi söker tydligen inte finns i deras system. Nähä, så hon har bara helt plötsligt försvunnit och dom hade ingen aning om vem hon var. Detta var mycket märkligt tyckte vi men vad skulle vi göra åt saken? Vi fick istället prata med en annan kvinna, men hon sa precis som vår första handläggare där hade sagt, jag behövde ett läkarutlåtande att jag skulle vara dålig ett år fram. Och inte nog med det, läkaren skulle även skriva i vilken utsträckning jag skulle kunna jobba inom det här året, om jag inte skulle vara arbetsför ett år fram, eller om jag om 6 månader kan jobba 25% och efter 8 månader jobba 50% osv. Mamma som var den som pratade med kvinnan blev förbannad och sa det; Vad vill du att läkarna ska göra? Ska dom ta fram spåkulan och titta in och spå framtiden?! Ja, det var tydligen det dom skulle göra! Hon vägrade dessutom att ringa till min ortoped som han hade bett om, sånt gjorde dom tydligen inte.

Efter det här samtalet förlorade vi allt hopp, vi som var så glada över vårt förra samtal med försäkringskassan men det var som bortblåst nu. Vi bestämde då oss för att än en gång ringa till mitt försäkringsbolag och höra vad dom hade att säga. Det var nästan som samtalet vi hade med dom förut, jag skulle inte kunna få någon ersättning för sveda och värk eller så, MEN därimot för mediciner. Om det dessutom visar sig något år efter operationen att jag har en kroppslig nedsättning i resten av mitt liv kan jag få en summa pengar för invaliditet. Vi tror dock att detta är rätt svårt att få, dom delar nog inte ut pengar hur som helst.

Förra veckan när vi var i Ängelholm och träffade en av kirurgerna som kommer vara med under min operation frågade vi det här med läkarutlåtandet. Dom ska se hur jag verkar må just efter operationen men kommer troligen inte kunna skriva ett läkarutlåtande ett år fram i tiden. Nej, det visste vi ju redan, hur i hela friden ska han kunna veta hur jag är om ett år? Vissa blir sämre av operationen, många blir varken bättre eller sämre och så finns det dem som blir bättre, men han vet ju inte vilken grupp jag tillhör och kan ju inte säga hur bra/dålig jag kommer vara under ett år. Orimligt!

Jag har många gånger frågat mig själv hur jag kunde få så dålig rygg men det finns en rätt rimlig förklaring till det. Både min mamma och pappa dras med väldigt dåliga ryggar så det är ju inte så konstigt att även jag fick dålig rygg. Av mina föräldrar är det mamma som dras med den värsta ryggen som har spondylolistes (kotorna i ryggen glider på grund av bendeffekt på de stödjande benen till nästa kota vilket gör att ryggen blir mer instabil) jag själv röntgade ryggen när jag var 8 år då jag hade skolios, hennes problem gjorde att hon fick kronisk foglossning och satt i rullstol när hon var gravid med min yngsta bror. Hon är på gränsen att få diskbråck i både nacke och rygg dessutom har hon hjärtproblem och behanldas därför med medicin och täta läkarkontroller.

På grund av min mammas problem jobbar hon endast halvtid i sitt eget företag och har haft tidsbegränsad sjukersättning i två år. Nu har hon fått veta att hon blir utförsäkrad från och med den första oktober trots att hennes hjärtläkare helst vill att hon ska vara sjukskriven minst 75%. Mamma säger att det spelar ingen roll om dom tar sjukersättningen eller vad än dom gör så klarar hon inte att jobba heltid ändå. Det "enda" som händer är att systemet sätter min mammas hälsa på spel. Bör även tillägga att mamma driver ett företag som går framåt och hennes dröm är att få utöka och kunna anställa men det blir väldigt svårt när mycket av hennes tid går åt att prata och bråka om mina problem med försäkringskassan, mitt försäkringsbolag osv, men även då oron för ekonomin och hälsan gör att hon mår sämre.

Vi är en familj på fem personer, jag, mina två småbröder som går i skolan, min mamma och min styvpappa. Min styvpappa är den enda som har ett heltidsjobb med vanlig lön eftersom jag och mamma tyvärr har stora problem med hälsan, men är det verkligen så att han ska måsta försörja hela vår familj?! Visst, mamma bidrar med det lilla hon tjänar men det räcker inte långt. Jag känner väldigt ofta att jag är i vägen och att jag bidrar till sämre ekonomi i hushållet. Det är knappt så att man vill fråga om man kan få ett tuggummipaket, inte för att vi inte har råd med det utan för att det känns som jag tigger. Jag skulle tycka det kändes så mycket bättre om jag i alla fall kunde få en liten ersättning så jag kunde betala lite till hemmet, känna att jag bidrar på något sätt eftersom jag inte ens kan hjälpa till att städa. Men näe, eftersom jag inte hann arbeta något innan ryggen brakade ska jag straffas för det. Personligen tycker jag att det är diskriminering mot oss sjuka som inte kan arbeta, klart man känner sig värdelös när man inte kan bidra ett piss. Och tro mig, jag skulle mer än gärna har ett jobb och kunna leva som en normal 20-åring!

Nu till varför jag röstade Rödgrönt.. Många verkar tro att har man förtetag så ska man rösta på moderaterna, men fast både min styvpappa och mamma är egen företagare så kände jag att Alliansens politik känns förnedrande mot sjuka människor och för mig är människan så mycket viktigare än pengar. Naturligtvis var det för många som fick bidrag som inte behövde det och att det behövdes skäras ner på dessa människor MEN det måste ju finnas en gräns! Inte ska väl alla straffas för att några utnyttjade systemet?! Inte jag och inte min mamma, inte de cancersjuka och inte resten av de människor som inte kan arbeta! Vissa människor verkar inte inse att sjukdom kan drabba vem som helst och att vem som helst då kanske måste sluta arbeta och få ekonomisk hjälp. Nu säger jag inte att alla tänker så, men vissa och många gör faktiskt det.

Jag håller med om att pengar är viktigt och förstår att många vill få ut mer av det dom tjänar men jag tycker att människans hälsa och människan i sig är så mycket viktigare. Sverige har länge varit känt världen över för vår humana och människovänliga politik, ett välfärdsland som byggts upp under många årtionden. Just nu känns det som att Alliansen kommer rasera denna välfärd om de inte genomför drastiska förändringar snarast. Skattesänkningar gynnar natuligtvis min styvpappa som då får några hundra mer i plånboken men skattesänkningar får inte ske till vilket pris som helst.

Till sist vill jag bara att ni ska läsa den här bloggen som har skrivit ett inlägg som är riktigt upprörande och skrämmande; http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html#comments

Och en sista fråga som jag så gärna skulle vilja ha ett svar på, hur sjuk måste man vara för att få sjukersättning? Diskbråck räcker inte, hjärtproblem räcker inte, cancer räcker inte, att vara handikappad och ha svåra problem räcker inte. Vem är sjukersättningen då till för?




SÖKES!!

Jag undrar om det är någon av er som möjligen har ett par skinnshorts (skinnimitation) i stl 36, möjligen en mindre 38 ni vill sälja till mig för en billigare peng? Om så är fallet, mejla mig bild och pris till [email protected]

Nu ska jag fortsätta kika på valvakan..



Rutiga rut

Så här ser jag ut idag. Jag tycker verkligen om min nya skjorta som jag second hand fyndade igår, helt klart en ny favorit!

Skor - Monki
Jeans - Gina Tricot
Skjorta - Second hand
Skärp - Second hand
Väska - Second hand
Hatt - Köpt i Schweiz
Halsband - Second hand
Örhängen - Gjort själv




It's voting time

Idag är det dags att rösta, i dubbel bemärkelse! Idag är det valdag här i Sverige och jag hoppas att alla över 18 år verkligen gör sin röst hörd, det här valet är väldigt viktigt! Själv var jag och röstade igår.

Men, ni ska även få rösta här nedan.. Dessa outfits har jag visat i veckan och har ni någon ni gillar lite extra?




Läsarstilen #14

Idag är det superchica Celinas tur att bjuda på sin outfit! Celina är 25 år och driver bloggen; www.finest.se/celinaryden

Hatt - Bikbok
Oversize t-shirt - Chicy
Skjorta - Beyond Retro
Prickiga strumpbyxor - H&M
Svarta knästrumpor - H&M
Skor - Din sko
Ringar - Cocoo och Bulgarien
Väska - Gammal

Celina finner sin inspiration hos olika bloggar, i tidningar, på stan eller på nätet i allmänhet. Favoriterna är Mary-Kate/Ashley Olsen och Taylor Momsen men också några svenska bloggare.

Celina skickade in två jäkligt snygga outfits till mig och det var riktigt svårt att välja en, men förhoppningsvis dyker den andra upp om ett par veckor, likadant för er andra som också skickat in flera outfits jag gillat. Jag gillar den här brudens stil som bara den! Ser ni hur jäkla snyggt klädd hon är??!! Jag som är en hattgalning blev helt kär i hennes hatt, en sån vill jag med ha :D Sen gillar jag det här lager på lager, man måste liksom titta noga för att inte missa någon snygg detalj. SKITBALL!




Vill du också synas med din outfit på min blogg? Klicka här!



Lite kvällsinspiration

Hejsan. Har precis suttit och kikat på Notting Hill som gick på tv, så fint med a happy ending :) Har i och för sig sett filmen en gång förut men det var många år sedan så det var inte mycket jag kom ihåg.

Under en reklam kikade jag lite snabbt in på lookbook.nu där jag snappade upp lite inspiration, bland annat de två bilderna här nedan. Det är något med den vänstra outfiten som jag verkligen gillar, kan inte riktigt sätta fingret på vad men något är det allt.

Nu ska jag göra mig redo för kvällen och sussa.
Sov gott, god natt!



Nytt i garderoben x3

Så, nu ska jag visa lite mer grejer jag shoppade imorse på loppisen! Skjortan för 20 kr, långkjolen för 15 kr och det apsnygga armbandet för 10 kr!

Väskan köpte jag på samma loppis fast för ca 1 år sen, 10 spänn betalade jag för den!
Skorna är köpta i Schweiz för ca 70 kr.
Örhängena har jag gjort själv.
Sjalen är köpt second hand för 10 kr.
Halsbanden kommer från olika ställen.





My new bag

Den här väskan var det jag köpte imorse på loppisen, 20 spänn gick den på vilket den helt klart var värd!! Äntligen har jag en snygg VIT väska :D

Puss på dig! (väskan)




I'm walkin' on sunshine

Muuuums.. Just nu sitter jag och äter godis som blev över igår till frukost/lunch, dock borde jag kanske få i mig nån riktig mat också (än om det här är godare). Idag var jag och mamma på loppisen i Suckarnas gång igen! Vi blev helt paffa när vi kom dit för det var nästan inga utställare, typ 10 st eller nåt MEN det hindrar oss tydligen inte från att shoppa. Nej nej. Jag kom hem med en ny skjorta, långkjol, armband, lös (fejk)pälskrage, väska och en tjocktröja, tror det var allt. Nä, en film också! Ni får se några av grejerna sen så håll er uppdaterade :)

Idag invigde jag en väska som jag köpte på en loppis förra helgen för 15 kr, gillar den väldarns mycket!


Skor - Second hand (50 kr)
Shorts - ?? gamla som attan!
T-shirt - Second hand (10 kr)
Jacka - H&M (299 kr)
Hatt - H&M (79.50 kr)
Halsband - Gjort själv
Örhängen. Second hand (10 kr)



Om jag hade..

.. ett rymligare rum hade jag velat ha ett sminkbord i den här stilen. Det skulle nog bli snyggare utan hurtsen men var ska man då ha all förvaring? Man vill ju ha så lite som möjligt på bordsskivan (hyllan) så det skulle nog bli mer praktiskt så där. Jag har ju faktiskt en himla praktisk sminkgrej som inhandlades på IKEA för många många år sedan, ni kan se bilder från den (och mitt rum för den delen) här.

Allt förutom stolen kommer från IKEA.


Var har ni era sminkgrejer och var sminkar ni er? (Haha, alltså var ni håller till när ni sminkar er).



Todays outfit

Idag har jag och moder varit och kikat på ett hus, mest för nyfikenhetens skull men visst blev man allt lite sugen på det. Och det bästa av allt var att om jag skulle få det rum jag ville (och OM vi nu skulle flytta vilket inte alls är troligt, som sagt, mest för nyfikenhetens skull) skulle jag kunna ha en walk in closet, det ni! Man kan ju alltid drömma.

Så här har jag sett ut idag och min väska är rätt ny, köpte den i lördags på en loppis för 15 kr, NÖJD!


Skor - Monki
Klänning - Jencastyle.se
Jacka - Köpt i London
Väska - Second hand
Sjal i håret - Second hand
Örhängen - Second hand
Ringar från blandade ställen


Har ni förresten några planer för den här fredagen?



Läsarstilen #13

Idag är det 17-åriga Denice tur att visa sin outfit, hon driver bloggen; www.denicem.blogg.se

Jacka - chique.se
Halsduk - H&M
Skjorta/blus - Gina tricot
Jeans - ZARA
Kängor - DNA
Väska - H&M

Denice inspireras inte av någon speciell person utan hon inspireras mest av folk på stan, olika bloggar och tidningar.

Så där ska man klä sig om man vill vara vardagschic't cool. Kängor, stuprörsjeans, löst åtsittande linne, skinnjacka, en stor mysig halsduk och ett leende på läpparna såklart, det kan inte bli bättre än så! Eller jag som älskar att bära hatt skulle nog gjort det, men nu är ju som tur är inte alla som mig :) Jag skulle också vilja ha ett par liknande kängor som Denice har som man kan bära till vardags, jag får leta vidare..

Vill du också visa upp din outfit på min blogg? Läs om hur du går tillväga HÄR.




Snyggt för fossingarna..

Var precis inne på Din sko's hemsida men måste säga att jag blev rätt besviken på utbudet där.. Jag brukar verkligen gilla deras skor men hittade inte alls många som jag tyckte om. Dom här nedan är väl de jag fastnade mest för. Dom längst ner till höger har jag ju visat en gång förut och dom är SÅ SNYGGA! Jag kan seriöst inte sluta tänka på dom, det är mina drömskor nu i höst och till vintern (de är fodrade).



Nu är det dags för mig att sussa.
Sov gott kära läsare :)



En outfit

Hej, idag var jag tvungen att hoppa ur pyjamasen för jag skulle på ett bankärende så idag bjuder jag på en outfit. Jag mår snäppet bättre idag men fortfarande sämre än vanligt så jag tar det lungt vilket ni nog har märkt. Tack och lov att många av de serier jag följer har börjat med en ny säsong nu, bl.a The Vampire Diaries, One Tree Hill, 90210 och Gossip Girl.



Skor - Second hand
Shorts - Avklippta second hand jeans
Skjorta (NY) - Second hand
Väska - Second hand
Halsband - Gjort själv
Hatt - H&M
Jacka - H&M



NY DESIGN!

Äntligen har jag en ny design här på bloggen, oj vad less jag var på min förra. Det är duktiga och snälla Josefine som fixat min nya design, hon har även hjälpt mig förut. Jag är skitnöjd!

Min gamla;


Och så den nya;

Vad tycker ni om den nya?



Läsarstilen #12

Idag är det 17-åriga Jessicas tur att bjuda på sin snygga outfit. Hon driver bloggen; http://jessicathoresson.blogg.se

Byxor - BikBok
Tröja - H&M
Mössa/turban - Monki
Skor - Scorett

Hur har jag kunna missa hennes urballa brallor?!!! Damn vad snygga! Jag som är en lite sucker för haremsbrallor, speciellt med mönster. Sen har hon matchat dem precis som jag skulle ha gjort det, med helsvart så byxorna får stå i centrum. Turbanen var ju också snygg och ni som följer min blogg vet ju att jag nästan jämt bär något på skallen, hihi. TUMMEN UPP FÖR JESSICA.

Vill du också synas på min blogg med din outfit? Läs hur du gör här!



En outfit..

Idag mår jag fortfarande skitdåligt och vill fortfarande såga bort min rygg men jag tvingade mig ändå ut för att ta några outfitbilder. För er skull men även för min, det blir väldigt tråkigt att bara ligga i sängen dag ut och dag in.. Nån bild var jag tvungen att kapa bort skall'n min för jag såg så jäkla lidande ut, haha.

Koftan är rätt ny, köpte den i lördags på en loppis för 25 kr, samma sak med sjalen i håret fast den gav jag bara 10 kr för.

Skor - Second hand
Kjol - second hand
Linnen - H&M
Kofta - Second hand
Sjal i håret - Second hand
Väska - Gina Tricot
Halsband - Lindex



A la Dakota Fanning

Jag älskar verkligen den här bilden på Dakota när hon fotades för Teen Vogue ett par månader sedan, den snygga men enkla stylingen! H&M har rätt nyligen fått in en leopardklänning som påminner väldigt mycket om den som Dakota bär, har även letat fram lite smycken som påminner om hennes. Nu kan du alltså sno stilen från Dakota Fanning för under 500 kr, inte illa ;)




Dags för er att rösta

Har ni någon favorit från veckan som gått?



Såga såga såga såga bort min j***a rygg, såga såga..

Överskriften: tänk melodin till Sudda sudda sudda sudda bort din sura min..
Nä, idag bjuder jag inte alls på en outfit som jag sa att jag skulle igår, jag mår ärligt talat piss idag! Satte mig och skulle äta lunch men efter nån minut var jag istället tvungen att gå och lägga mig i soffan för att äta för att ryggen gjorde (gör) så förbannat ont så jag kunde inte sitta. Jag skriver inte det här för att ni ska tycka synd om mig eller så, jag gör det så ni vet om varför jag inte kommer uppdatera bloggen idag (imorgon?).

Kram på er i alla fall.



Läsarstilen #11

Idag är det 22-åriga Carolinas tur att dela med sig av dsin outfit. Hon driver bloggen; carolinacraze.com.

Lee jeans i modell Scarlet

Blus köpt utomlands

Gammal sjal

Klackar från Chap´n´lle

 

 

Oh, I'm lovin' it! Det där var verkligen görsnyggt! Dom där skorna kan jag bara inte sluta tråna efter, dom är så förbaskat fräcka, de perfekta klupiga skorna! Jag kan bara berömma hennes outfit! Leopardsjalen i håret var skitsnygg, skinnjackan ser snygg ut, blusen var snygg och jeansen satt som en smäck på henne; snyggt snyggt snyggt!

 

 

Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör här.




Ny profilbild - Hjälp mig

Hejsan.
Nu är en ny design äntligen på g och jag har lite beslutångest och ber då lite snabbt om er hjälp. Vilken av dessa tre bilder skulle ni helst se som min nya profilbild? Bakgrunden kommer beskäras bort så titta endast på mig. Vilken bild röstar ni p? 1, 2 eller 3?



Kalas

Hejsan! Ni får ursäkta min frånvaro idag men vi har haft fullt upp med yngsta brorsans kalas! Efter kalaset stannade dessutom några föräldrar ett par timmar men nu har jag lite tid att sitta vid datorn. Jag hade tänkt dela med mig av några få bilder från kalaset som faktiskt blev väldigt lyckat, det verkade som alla hade kul!

Det serverades cupcakes istället för tårta och oj vad dom åt! De rosa var fyllda med björnbär och sylt, de bruna var med chokladsmak och daim och de vita var med citronsmak och fyllda med maschmalows.

Efter allt fika var det dags för lekar! En lek minns jag att jag som barn hade på mina kalas och jag älskade den! Man är två lag och sen är det som stafett. Man springer fram till en bunke fylld med vatten och i den är ett äpple som man ska ta en tugga av, och man får bara använda sig av ansiktet, alltså inte händerna!

När man tagit en tugga spottar man ut den och går över till en skål fylld med mjöl. I skålen finns en sockerbit som man ska leta, även här är det förbjudet att använda händerna, det är bara ansiktet som gäller!

Resultatet blir en mjöligt ansikte :D Sen springer man tillbaka till sitt lag och det är nästas tur.

Efter alla lekar var det skattjakt som gällde.

Mja, så har min dag sett ut men nu är jag så slut så jag ska bara lägga mig och glo på tv eller nåt. Hann inte ta någon outfitbild heller men det lär ju dyka upp en imorgon :)

Trevlig kväll.
Kram!



Tjocktröja och ryggsäck

Som utlovat kommer här bilder på två av mina nya loppisfynd! Den dundersköna tröjan kostade 30 kr och ryggsäcken 30 kr.

Skor - Second hand
Shorts - Avklippta second hand jeans
Skärp - Second hand
Tröja - Second hand
Väska - Second hand
Hatt - H&M
Ringar från blandade ställen



Loppmarknader

Jag får väldigt ofta frågan hur och var jag shoppar så billiga grejer second hand och mitt allra bästa tips är loppisar! Jag vet inte hur mycket kläder jag köpt på loppisar, säkert halva min garderob! Nu vet jag ju att det finns ställen här i Sverige där det knappt är några loppisar, tyvärr men då får man hålla sig till second hand butikerna. Nu har jag ju turen att bo så att det ofta är loppisar plus att jag har tillgång till second hand butiker.

Idag har jag varit på två loppisar och kom hem med; En kofta, en skjorta, två tjocktröjor, tre väskor, en sjal och en kjol, för allt det gav jag 175 kr! Här är två bilder från den senaste loppisen jag var på.


Snart kommer två av mina nya grejer upp på bloggen så håll utkik.
Kram :)



In my new jacket

Så himla glad och förvånad jag blev igår! När jag beställde skinnjackan från H&M's webshop stod det att den skulle levereras till mig v.37 vilket är nästa vecka, men sen när jag var inne på "Min sida" på deras hemsida stod det att leveransen försenats och att jag nu inte skulle få den förrän v.39 vilket är i början på okt. Jag blev rätt besviken på det och mejlade till dem och frågade varför det var försenat och fick till svar att deras leverantör inte klarar att leverera på utsatt lovad tid. Men sen igår fick jag en avi från H&M och tro't eller ej men min jacka hade kommit, t.o.m veckan innan deras första utlovade datum.

Jag tycker om den himla mycket och tycker den var finare i verkligheten är på bild! Dessutom var den nedrans skönt fodrad inför hösten! Jag ångrar mig inte en sekund, 299 kr var den helt klart värd!

Så här ser jag ut idag och här ser ni dessutom jackan.

Skor - Din sko (149 kr)
Jeans - Second hand (25 kr)
Skärp - Second hand (10 kr)
Skjorta - Second hand (20 kr)
Halsband - Gjort själv
Jacka - H&M (299 kr)
Hatt - H&M (79.50 kr)



Snyggt för er 38or!

Ibland önskar man ju att man hade en annan skostorlek..  Just nu önskar jag att jag hade stl 38 på fossingarna!

Dessa super duper snygga skor kommer från havetohave.se och kostar just nu bara 299 kr!! Tyvärr finns det bara 38or kvar.. Men ett hett tips till er med just stl 38! Ni finner dom HÄR.






Kan även uppdatera lite om dagen om någon är intresserad om hur det gick i Ängelholm på förinskrivningen till ryggoperationen.. Det gick bra och blev inte så där överdrivet mycket mer ny information, mer så att dom utvecklade det jag redan visste. Pratade med läkare, sköterska och narkosläkare, det är ju trots allt min första operation. Men allt låter då bra och jag är glad över att jag har en läkare som verkar vara väldigt välkänd här i Skåne, kanske till och med i hela Sverige?

Så mycket mer än så hände inte.. Ikväll har jag då dessutom varit världens tråkigaste! Hade sett fram emot Idol och en mysig fredagsmiddag med familjen, men eftersom jag äter rätt starka tabletter mot ryggsmärtan som jag blir väääldigt trött av blev det ändrade planer för min del.. Istället har jag legat och sovit i flera timmar och hade ingen matlust (tappar den en del pga av medicinen vilket även visades när jag vägde mig på sjukhuset idag, blev helt paff) så jag missade både middagen och Idol, lyckat.

Nä, nog är det allt skönt att operationen ska bli av nu!
Nu ska jag bums isäng och hoppas på att vädret är någorlunda bra imorgon så att lördagsloppisen blir av :)

Sov gott, Kram!



Läsarstilen #10

Idag delar 18-åriga Madeleine med sig av sin outfit! Hon inspireras mest av olika bloggar och hemsidor, t.ex Angelicablick.se (även jag läser den bloggen)! Ni hittar Madeleines blogg här; mellstroom.blogg.se

Skor - Dinsko
Skinnbyxor - Monki
Linne - Monki
Jacka - Lindex

Väska - från en knalle i Gbg.


Herre mig J vad snyggt!!!! Jag verkligen stört älskar allt skinn på bilden; skorna, byxorna, väskan och jackan, en riktigt snygg mix. Och den där sönderbloggade jackan från Lindex ÄR så snygg, har själv varit och klämt på den i butik. Jag gillar att jackan är brun och att den inte var svart för jag tror inte alls det varit lika fräckt. Hennes outfit är en tiopoängare, helt klart!


Vill du också synas på min blogg med din outfit? Klicka här.



Ängelholm

Hejsan! Tänkte bara berätta att imorgon lär det inte bli allt för mycket bloggning från mitt håll. Jag och moder åker nämligen till Ängelholm för min förinskrivning inför operationen. Vi åker väldigt tidigt eftersom det tar ett tag att bila dit sen tar det 3-4 timmar där sen ska vi ju hem igen också. Det lär bli en ganska tråkig dag känner jag på mig. Jaja, tänkte mest bara säga det.

Ha det fint och sov gott, kram :)

Så länge kan jag bjuda på den här bilden som jag finner rätt härlig. Skulle upp på det där räcket men det var lite klurigare än vad jag tänkt mig, haha.



Ny kjol

Idag kom äntligen min nya kjol med posten! Jag budade hem den från seconds.se, 35 kr betalade jag och då har jag räknat med frakten, så den var riktigt billig! Jag trodde ju att den skulle kunna vara liten eftersom det var en xs men icket, satt som en smäck gjorde den (den var dessutom lite töjbar)!! :)


Skor - Second hand
Kjol - Second hand
Skjorta - Second hand
Väska - Indiska
Hatt - H&M
Halsband - Gjort själv



Outfit torsdag!


Skor - Second hand
Strumpbyxor - Köpta i Schweiz
Kjol - H&M
Skärp - Second hand
Skjorta - H&M
Hatt - H&M



Läsarstilen #9

Today 24 year old Ejvi is sharing her outfit with us. Visit her blog here; http://ejvifreedom.blogspot.com


Jeans - Mango 
Blouse - H&M
Shoes - Jessica Simpson
Belt - Moschino
Bag - New Yorker



This makes her inspired:
I find inspiration from bloggers, fashion magazines, movies, from people in the street... I love fashion and can see it everywhere. I work as a Producer for marketing but once I'd like to help people choose what to wear.


I like her outfit, It's simple but not to simple, it's still interesting! I love her Moschino belt, I'd like to have one of those myself. And I like her outfit because it's cute and cool on the same time, and her bag is so nice! Visit her blog for more inspiration and outfits!! =)



Do you want me to post your outfit on my blog?
Send one or a few pictures to me and write where your clothes and accessories are from. Then I want your name, age and blogadress.  You can also write what makes you inspired but you don't have to.
Send it to: [email protected]





POLOTRÖJAN

När jag hör ordet polotröja tänker jag på när man var en liten skruttunge och sprang omkring i just en polotröja. Nu verkar det dock som denna tröja blir mer och mer inne i modevärlden. Och nu snackar vi inte om den stickade tjocktröjan med en löst åtsittade polokrage, nej nej! Nu snackar vi om den tajta varianten! Jag tror den här tröjan kommer bli ett nytt "måste ha" plagg inom en snar framtid, typ som ponchon är just nu, heeet. Vad tycker ni? HISS eller DISS?

Snodde dessa två bilder från Elin Kling och Loweo.


Jag måste säga att jag gillar det, tycker det är rätt ballt. Jag som köpte en svart polo för några få år sedan men tror jag slängde bort den sen..?? Måste rota lite i garderoben känner jag! :)



Relaxed

Jag är väldigt mycket för att bära bekväma kläder vilket är en av orsakerna till att jag oftast bär strumpbyxor eller löst åtsittande jeans. Idag hade jag ju därimot tajta jeans på mig vilket jag tycker är himla snyggt, dock inte lika bekvämt som jag önskar att det var. Det tog inte så länge innan jag satte på mig kanske de skönaste byxorna jag äger, här är alltså en till outfitbild från idag =)

Skor - Köpta i Schweiz
Byxor - H&M
Skjorta - H&M
Jacka - Köpt i london
Hatt - H&M
Halsband - Gjort själv



En dag i jeans..


Skor - Second hand
Jeans - Second hand
Skärp - Jencastyle.se
Skjorta - Second hand
Hatt - H&M
Väska - Second hand
Jacka - Köpt i London



Webcam pic.


Wow, klockan är halv 10 och jag är trött? Kan bero på att jag steg upp flera timmar tidigare än vanligt i morse.. Imorgon händer inte så mycket, ska först till läkaren och få nåt intyg sen hoppas jag att min nya kjol trillar ner i brevlådan, det vore ju himla trevligt. Idag var vi förresten och hämtade alla hjälpmedel till efter operationen (ska operera ryggen den 22 sep) och jesus.. Nu inser jag hur handikappad jag kommer vara efter den. Strumppådragare, pall till duschen, en fristående förhöjd toasits, kryckor, dynor så jag sitter högre, en "plockpinne" osv. Kuuul. Hmm.. Jaja, det är bara att gilla läget.

Nä, nu ska jag försöka komma mig i säng.
Sov gott, kram :)



Outfit och nytt x2

Hejsan! Idag blidde jag himla glad för då kom mina nya hängselshorts med posten! Sen att dom satt som en smäck var ju också ett plus, man vet ju aldrig med plagg man köper på nätet. Tröjan jag har på mig är också rätt ny, köpte den på loppis för någon helg sedan för 10 kr. Den är så mysig och skön!



Hehe inte så snyggt med trasiga strumpbyxor, tänkte inte på att vi skulle ta bild bak också :P
Nu ska jag krypa ner i soffan med restan av La Familia och titta på efterlängtade Idol!! :) Kram på er.



Smyckesförvaring

Är det något vi tjejer ofta samlar på oss är det smycken; örhängen, halsband, ringar, armband osv. Istället för att allt bara ska ligga ihoptrasslat i en låda så har jag hittat små och bra lösningar på bra förvaring för mina smycken (visar dock bara en del på bilderna nedan, ni ser ju bl.a inte mina halsband där).

På min tv har jag en liten ask och två fina silvriga snäckskal.

I fönstret finns mina egengjorde händer och ansikte (om ni vill se bättre bilder på dem, klicka här och här).

Och i min bokhylla finner ni denna guldiga hand som jag fyndade för en tia på en loppis för några veckor sedan.


Hur/var förvarar ni era smycken?



Gina Tricot

Igår kväll surfade jag runt lite inne på ginas hemsida och dessa var plaggen jag fastnade för. De båda byxorna är dem jag gillar allra mest, riktigt snygga!





Pyjamas hela dan..

Idag har jag gått omkring i pyjamas, osminkad och med en knut på skallen precis hela dagen. Måste erkänna det att det var så ruggigt skönt!! Behövde en sån dag, en paus från alla outfits, haha! (: MEN eftersom det inte är så himla roligt att visa en sån bild (och har ingen bild för den delen heller) så bjuder jag på en gammal outfit istället. Eftersom det ligger snö på backen är den nog tagen i mars nån gång skulle jag tro?


Nu ska jag surfa runt lite sen lägga mig och sova.
God natt, Kram! =)

Ps. Kika in min bloppis här.



Garderobsrensning - BLOPPIS

Hej och hå! Jäklar vilken tid det tog att fixa alla bilder och sedan lägga upp dem, har hållt på i flera timmar nu! MEN nu kan ni gå in och kika på min bloppis här: http://dayswithjen.blogg.se/bloppis.
Ps. Jag har riktigt bra priser!



Kram =)



Plagg hit och dit..

Igår bestämde jag mig för att rensa lite i garderoben eftersom den näst intill höll på svämma över! Tänkt och gjort. Fann en hel del som jag inte använt på bra länge så de plaggen hade jag tänkt sätta ut till försäljning. Så, det har jag hållit på med idag, rensat, fotat, gjort en blogg där jag ska sätta ut plaggen..

Jag hör av mig senare var ni kan finna plaggen och just de, jag kommer sälja allt väldigt billigt!
=)



Läsarstilen #8

Hejsan! Idag bjuder coola Amanda på en av sina outfits! Hon driver bloggen http://mandamore.blogg.se, spana in den.


Leopard sjal - H&M
Lång kavaj - H&M
Oversized linne - Cubus
Knästrumpor - H&M
Skor - New Yorker
Halsband - Gina tricot och Lindex
Ringar - Blandade ställen

Vid frågan om vem/vad Amanda inspireras av svarade hon:
Jag inspireras mycket av tidningar, bloggar och lookbook.nu.  Sen inspireras jag mycket av Mary-kate Olsens stil. Tycker verkligen att den är urhäftig! Jag kommer också ofta på hela outfits genom att bara titta på ett klädesplagg, sen har jag hela outfiten i huvudet!

Vilken brud!! Men först måste jag bara säga, visst är det väldigt mycket Taylor Momsen känsla över hennes hår? Jag älskar det! Hennes outfit (och stil om man kikar på andra outfits av henne) är grym! Hon är så jäkla cool. Jag har liksom inget att klaga på på hennes outfit utan kan bara ge beröm. Hennes skor blev jag lite smått förälskade i, tycker dom var nedrans fina och hennes kavaj... ÅH så fin! Sjalen är också grym, jag är nämligen en stoooor fantast av leopardmönstrat om ni inte märkt det ;) Full pott!!!



Vill du också synas på min blogg med din outfit? Det är väldigt enkelt, läs här om hur du går tillväga!



Outfit söndag


Skor - Monki
Tights - Second hand (20 kr)
Tröja - Second hand (det är egentligen mamma, 20 kr)
Väska - Second hand
Hatt - H&M (79.50 kr)

Jag är lur att jag håller på bli sjuk.. Igår höll jag på frysa ihjäl, hade värsta frossan precis hela dagen och samma sak idag! Ett tag gick jag omkring med dubbla tjocka strumpbyxor, pyjamasbyxor, tröja, en tjocktröja, halsduk, mössa, duntofflor och en filt och frös fortfarande? Och nej, vi har inte kallt här hemma. Hoppas hoppas hoppas jag inte håller på bli sjuk.

Idag har verkligen varit en seg dag också, har bara legat och kikat på One Tree Hill precis hela dagen, fast rätt skönt måste jag medge att det har varit. Undra om det går någon bra film ikväll på tv?

Kram! =)



Dags att rösta på din favoritoutfit

Den här veckan har jag hunnit visa er hela 12 olika outfits, vilket flyt jag har haft, haha. Så, vilken gillar du mest?

Själv älskar jag verkligen nr 11, nr 4 ligger mig också nära hjärtat.

Ser ni förresten vilken accessoar jag hakat upp mig på i veckan? HATTEN, min älskade vän hatten! :)
Idag kommer jag nog ligga lite lågt på bloggfronten, ska nog bara krypa ner under täcket och kika lite på gamla The Vampire Diaries avsnitt.
Kram.



Nytt 2# - Skjorta och skärp

Här är resten av grejerna jag fyndade idag på loppisen. En skjorta för 15 kr och ett skärp för 10 kr!! =)

Skor - Monki
Byxor - Gina Tricot
Skärp - Second hand
Skjorta - Second hand
Hatt - H&M



Nytt 1# - Hängselbyxor!

Jag har ett bra tag nu suktat efter ett par hängselbyxor men inte hittat några, varken nya eller Second hand. MEN idag på loppisen hittade jag dessa för 40 kr!!! Blev så glad :D Egentligen hade jag velat ha dem lite ljusare, mer nötta och pösigare över ändan men hur mycket kan man egentligen förvänta sig för 40 spänn?! Tänker nog försöka nöta dem lite själv med hjälp av sandpapper!

Skor - Monki
Hängselbyxor - Second hand
Linne - Gian Tricot
Hatt - H&M
Väska - Second hand



Outfit lördag!

Hejsan! Kom hem från loppisen för ett tag sen. Tre grejer fick följa med mig hem, varav en grej jag verkligen har sökt efter men inte hittat- förrän nu! Det plagget dyker upp lite senare idag! De andra två kaaanske dyker upp, annars får ni se dom under morgondagen. Så här ser jag i alla fulla fall ut nu.

Skor - Köpta i Schweiz
Kjol - Second hand
Skärp - Second hand
Skjorta - Second hand
Jacka - Köpt i London
Hatt - H&M
Smycken från blandade ställen
Väska - Second hand



Imorgon är det loppis och bio som gäller!




Imorgon ska jag upp tidigt för då ska jag på loppis. Hoppas jag hittar några godbitar. Har ju fortfarande inte visat allt som jag köpte förra helgen.. har kvar att visa en kofta, en smyckeshand och en tröja, tror det var det. Till veckan kommer även kläderna jag auktionerade hem från seconds.se i veckan, en glansig skinnkjol (som tyvärr kan vara för liten, men den var billig så jag chansade) och ett par hängselsbyxor (eller hängselshorts kanske jag ska säga). Sen väntar jag även på min skinnjacka med päls (fejk och fejk) från H&M som dyker upp om ca 2 veckor. Ser väldigt mycket fram emot allt :D

Imorgon ska jag och bröderna dessutom gå på bio! Vi ska se Toy story 3, haha längtar! Jag gillar verkligen första och andra filmen så jag hoppas den här också är bra. Någon av er som har sett den? Hur var den? ÄNDRADE PLANER.

Nu ska jag faktiskt krypa i säng, för en gångs skull kommer jag mig i säng i tid, wow!
Kram



Walking down the street..


Skor - Second hand (mammas gamla)
Shorts - Second hand (10 kr)
Skärp - Jencastyle.se (69 kr)
Skjorta (Ny) - H&M (99kr)
Hatt - H&M (79.50 kr)
Halsband - Gjort själv
Ringar från blandade ställen
Jacka - Köpt i London
Väska - Second hand (10 kr?)

Om ni vill se bättre bilder på smyckena jag har på mig, skrolla då ner till nästa inlägg.



En liten tjuvtitt..

Helkroppsbilder på min outfit dyker upp lite senare men tills dess får ni se en tjuvtitt på hur jag ser ut idag. Ett par detaljbilder med andra ord :)



Läsarstilen #7

Hejsan! Idag bjuder sockersöta Theres som driver bloggen www.theresengbergs.blogg.se på sin outfit.

Klänning: Gina Tricont
Knästrumpor: No Ideá
Skor: Din Sko
Klocka: Guldfynd


Det här blir hon inspirerad av:

Jag blir ofta inspirerad av filmer och kändisar som typ Kristen Stewart och Rachel Bilson, Ghost Whisperer, The O.C. sist men inte minst TWILIGHT! Jag älskar allt som har med rock att göra, speciellt Billie Joe Armstrong. I'm a big fan of nitar och tyll.

 

Så himla fin och söt outfit! Och jag verkligen störtälskar knästrumporna till, det blev så snyggt! För att inte göra looken allt för söt har hon adderat svarta kilklackar och en svart klocka vilket helt klart gör att det hela blir tuffare. I början när det började bli inne med att bära klänningar UTANPÅ t-shirts trodde jag jag skulle spy, usch vad jag ogillade den trenden, men sen (som vanligt med trender jag ogillar) började jag gilla den mer och mer och nu tycker jag det är himla snyggt! Har ju till och med burit det så en gång själv. Så här vill jag gå klädd om jag ska ta en fika på stan med en vän, eller varför inte på shoppingrundan?!

STILIGT!




Jag behöver hjälp!

Hej!
Nu är det så att jag är så less min design att jag bara vill spy varje gång jag klickar mig inte på bloggen. Jag har redan en tjej som ska göra min header men jag skulle behöva hjälp med övriga designen. Jag vill göra den helt annorlunda, snyggare och bättre :) Så, please please pleeeaaase, är det någon av er som har lite mer kunskap än mig och som känner sig villig att ge det ett försök? Annars får jag anta utmaningen själv men det lär nog sluta med att jag råkar radera bloggen eller nåt sånt..




Så snygga!

Dom här byxorna från Ellos (ja, hör och häpna!) blev jag totalt förälskad i när jag såg dem för första gången! Dock hann jag glömma bort dem (hur det nu gick till?) tills ikväll då jag var inne på hemsidan och såg dem igen. Dom är så förbaskat snygga! Och rätt billiga också, 249 kr går dom på. Ibland vill man bara vara gjord av pengar. Klicka på bilden för att komma till sidan där dom finns.

 

 

Come to mama..




Den transperanta skjortan..

H&M har ju alltid väldigt snygga och rätt billiga grejer (haha råkade först skriva greker) att bjuda på. Den transperanta skjortan är en av mina favoriter från deras webbshop, 99 kr är ju inte så mycket att bråka om tycker jag. Jag fick hem min gröna igår och den var verkligen supersnygg!

Här nedan har jag pysslat ihop tre olika outfits som jag skulle bära den transperanta skjortan och med enbart grejer från H&M's shop. Och ja jag vet, det är väldigt tråkiga färger men jag är helt enkelt inte så färgglad av mig =)



Den gröna.




Vita.




Svarta.


Vilken av dessa tre outfits skulle du helst bära?



Svar på en fråga..

Fin blogg! Vad gör du om dagarna förutom att blogga? :)

Först och främst vill jag bara påminna  om att ni som kommenterar och inte lämnar bloggadress, jag svarar på dem i inlägget ni kommenterat!

Tack så mycket!! =)
Och den här frågan kommer nu och då och jag har fått en drös med nya läsare på senaste tiden så jag tänkte att jag än en gång kan skriva om det här, men jag gör det kortfattat.

Jag har diskbråck som medför att jag har väldigt ont i ryggen och även ett ben (det trycker på en nerv i ryggen) vilket gör att jag inte kan jobba. MEN om ca 3 veckor ska jag få operera ryggen, äntligen. Men tyvärr är rehabiliteringstiden MINST 6 månader och jag kommer måsta gå på kryckor i ca 2 månader så bloggningen kommer tyvärr att få lida rejält av operationen.

Men vad gör jag om dagarna..? Typ ingenting.. kan ju inte göra så himla mycket, är mest bara trött av alla värktabletter. Jag sitter mycket vid datorn, läser bloggar, bloggar själv dah, ser på serier och kikar in nätbutiker. Annars så pysslar jag ibland, provar kläder och sätter ihop outfits. Ibland lyxar jag till det och åker ner på "stan" en sväng för att bara se lite folk. Ibland händer det även att jag hjälper mamma en del med grejer som att lägga in bilder på hennes hemsida osv. Sen på lördagar går jag på loppis, det är veckans höjdpunkt.

Ja, jag har ett rätt så tråkigt liv men efter operationen kan jag förhoppningsvis börja leva igen och göra saker jag vill!! :)



Nya tillskott till garderoben!

Igår hämtade jag ut två paket, det ena var mina nya grejer från H&M och detandra från min vän Therese's moder.

Hatten är ny och kommer från H&M och brallorna är en av grejerna jag fick av Therese mamma :) Sen kan ni ju försöka bortse från att jag ser typ full ut.. Det var så jäkla ljust ute och solen sken som bara den vilket betyder att jag blev väldigt bländad.

Skor - Monki
Byxor -Second hand
Skärp - Second hand
Skjorta - Second hand
Hatt - H&M
Halsband - Gjort själv

Och på tal om att bli bländad av solen.. Vad har alla för väder runtom i Sverige? Igår låg jag ute och solade i bikini och jag svettades nästan i kläderna jag hade på mig idag, vi har med andra ord väldigt fint väder. Men sen fick jag höra att det SNÖAT uppe i Tärna och i norr regnade det (igår)..? Tänk vad det kan skilja mycket!



Videoblogg




Snyggt för fossingarna..

Jag älskar skor! Jag tror inte det går att shoppa något roligare än just skor. Tyvärr har ju jag min förbannade rygg som gör att jag inte kan gå i klackar (tar bara på mig dem när jag tar outfitbilder), men det hindrar mig inte från att köpa dem. Många tycker nog det är onödigt eftersom jag ändå inte kan använda dem men näe, jag blir glad av att bara kunna kika på dem. Hmm, jag låter typ sjuk.. Haha.

Var i alla fall inne på gojane.com nyss där jag hittade några läckerbitar!


Tog mig även en titt på nelly.com där jag fann dom här snyggaingarna!


Nu ska jag krypa till sängs.
Sov gott och god natt :)

Förresten..
På modette.se kan man bli veckans blogg och vinna presentkort! Tävlingar slår ju aldrig fel, eller hur?! Vill du delta? Klicka här.



Enfärgat - Hot or Not?

Trenden om att bära helt enfärgade outfits blir bara större och större. Men frågan är, hur snyggt är det egentligen? Jag satte ihop tre olika enfärgade outfits för att se hur det skulle kunna se ut.





Så, vad säger ni? Hiss eller diss för enfärgade outfits?


Jag själv kan inte riktigt bestämma mig.. Jag tycker ändå på något vis att det är rätt coolt att satsa på endast en färg. Dock kommer jag nog inte haka på trenden fullt ut, jag bryter gärna av med någon accessoar eller plagg i en annan färg.



Kors-frossa

Jag skrev ju förut att jag skulle göra ett till halsband. Well.. Det blev två halsband OCH en ring som jag pysslade ihop. Nu behöver jag i alla fall inte känna att jag är utan korssmycken, haha.

Rejäla ska dom va!

Vad tycker ni?



Pysslat - Kors

Igår gjorde jag det här halsbandet. Tyvärr blev det inte lika snyggt som jag hade hoppats på, det ser mest bara ut som ett kors jag bär runt halsen för att skydda mig mot vampyrer (som det brukar va i filmer). Men men, tänkte ändå att jag kunde visa det. Och om ni inte har sett halsbandet jag gjorde för någon dag sen som enligt mig blev mycket snyggare kan ni kika på det här.

Jag ska sätta mig och göra ett till korshalsband nu, jag ser framför mig hur det ska se ut så hoppas hoppas hoppas det blir lika snyggt i verkligheten också. Visar det lite senare.

Kram =)



Läsarstilen #6

Hej. Idag bjuder Jenny, 22 år på sin snygga outfit! Checka hennes blogg här: http://jennysv.blogg.se
Jumpsuit - H&M
Tröja -Monki
Skärp - Second hand
Skor - Skopunkten
Tygpåse - Weekday

Måste först säga det att kika in på Jennys blogg om ni vill se fler snygga outfits! Och med det sagt går vi vidare till outfiten här ovan. Så enkelt, så snyggt och så personligt! Hur söt är inte jumpsuiten hon har på sig?? Galet fin! Och sättet hon har matchat på är så perfekt. Jag gillar att man ser hennes Second hand skärp smyga sig fram, just så man kan ana det och hennes skor är riktigt fina nu till hösten, bekväma (ser dom ut att vara i alla fall) och snygga. Jag gillart!



Vill du också synas på min blogg med din outfit? Klicka här för att läsa hur du går tillväga!



Kommentarer jag inte tål..!!

Så här känner jag när jag läser vissa kommentarer..


Jag tål verkligen inte när det rullar in kommentarer som "Fin blogg, besök gärna min" "Ska vi följa varandra via bloglovin?" "Hur mår du idag då?" Vad ska du hitta på idag?". Varför frågar man sånt?

Om det nu är så att man vill ha fler besökare till sin blogg så måste man ju kommentera andras bloggar, MEN när man gör det, se till att läsa igenom inlägget du kommenterar innan du lämnar din kommentar och skriv något vettigt! T.ex "Hej, ser att du ska till Sthlm idag, vad ska du göra där?" eller "Hej. Usch vad jobbigt att vara sjuk, krya på dig" eller "Vilken snygg outfit, tycker verkligen om skorna du har på dig!". Och se till att mena det du skriver!

Ja, ni fattar vad jag menar.

Ibland kan jag göra ett inlägg där det står att jag har ont i ryggen och därför bara ska ta det lugnt under dagen och då kan jag få kommentarer som "Hur mår du idag sötis?" eller "Vad ska du hitta på för kul idag då?". Jag har ju redan skrivit det i inlägget???!!!!

Och frågan "Ska vi följa varandra via bloglovin?" är så dum och dålig så jag bara vill skrika när jag får den. Om jag nu vill följa en blogg via bloglovin gör jag det för att jag inte vill missa något från dennes blogg, inte för att den personen ska lägga till mig med för att det är någon slags tävling om vem som har flest prenumeranter där??!!

Jag vet att jag dampar lite nu men måste bara få skriva det här för jag blir så less!

Och en annan fråga som trillar in titt som tätt är "Hej, har frågestund på min blogg nu, ställ gärna en fråga". EHHM?!! Är inte frågestundar till för ens LÄSARE ska få chansen att ställa sina frågor? Varför skulle jag vilja ställa en fråga till en blogg jag inte ens läser?

Ibland kan det var okej att fråga hur en person mår, om det te.x är någon man känner eller för en konversation med men det är typ enda gången.

När jag får dumma frågor som ovan brukar jag inte ens gå in på den bloggen, så ha det i åtanke innan du skriver sådant till mig. Och ja, jag kanske låter som värsta "Cruella De Ville" nu men det enda jag vill är att få vettiga kommentarer, (får ju många vettiga och snälla också såklart) vissa är bara så dumma.

Tack och hej från mig..