Tre pics.

Ikväll så var vi (familjen) förbi hos en vän där vi mumsade i oss lite glass i kvällssolen så här kommer några bilder. Och hela kvällens outfit dyker upp åt morgon.


Ph1, mumsig glass
Ph 2, mamma
Ph3, moi



I love you tonight

Så här har jag strosat omkring idag i värmen, skönt.


Skor//Köpta i Schweiz, ca 70 kr
Shorts//Brorsans gamla jeans som jag klippt av
Skärp//Second hand, loppis ca 5 kr
Linne//Bik bok, ca 79 kr
Hatt//Second hand, loppis 20 kr
Väska//Second hand, loppis 15 kr



Fyra nya

Idag var jag inne på Second hand-butiken här i Simrishamn där jag egentligen inte brukar handla då jag tycker priserna är lite dyra, men jag hittade så fina saker där att jag inte kunde låta bli! Här får ni en liten tvjuvtitt på vad det var jag fick med mig hem. Ni lär få se plaggen på inom de närmsta dagarna om vädret tillåter.




Ett par dagar sedan

Har glömt att visa er ett par bilder som togs för ett par dagar sedan, tror det var i söndags. Jag och familjen mötte upp några vänner vid en sjö där vi spenderade ett par trevliga timmar tillsammans.

Lillebror.



Vi åt lunch där, mums!



Barnen badade mest hela tiden.



Alltså ni anar inte hur jobbigt det är att vara så förbaskat frusen hela tiden! Alla andra gick omkring i shorts och t-shirt, barnen och en vuxen badade medan jag satt i solen i mina mörka och varma kläder och huttrade. Blä för att vara kallblodig.



Efter det så åkte vi vidare till ett par andra vänner där vi stannade och åt jordgubbar, njöt av kvällssolen och fikade lite.

Styvpappa Andreas.



Lilleman.




It's a broken hallelujah

Hejsan! Blev lite gles uppdatering idag men jag har varit upptagen med annat, bl.a ett besök hos sjukgymnasten. Tänkte i alla fall visa er hur jag sett ut idag. Halsbanden är förresten nya, köpte dem båda på en loppis för fem kr tillsammans, gillart!


Boots//Bo Ohlsson, 249 kr
Jeansshorts//Avklippta second hand jeans, loppis 15 kr
Skjorta//H&M, 99 kr
Halsband//Second hand, loppis 5 kr
Hatt
//Second hand, loppis 5 kr



Lite bilder från igår

Vilken fantastisk dag jag hade i den strålande solen igår! Den började med att jag och Liam (ena lillbrorsan) la oss i varsin solstol på gården och jag högläste Breaking dawn för honom som vi ganska nyss börjat läsa tillsammans. Dock så tog solen på gaaanska så mycket mer än jag trodde så det lilla jag hade smörjt mig räckte verkligen inte så nu ser det ut som jag har smetat en röd tomat på hela bröstkorgen som ni ser på bilden.




Efter lite solning så åkte jag, Liam och mamma iväg för att plocka massor av goda jordgubbar på ett självplock.



Jag har aldrig i hela mitt liv sett så mycket jordgubbar, det var huuuur mycket som helst så man kunde ju inte låta bli att tjuväta en massa medans man plockade. Hihi.



Ni ser en liten del av alla plantor bakom mig.



Efter jordgubbsplockande och ätande så körde vi tillbaka till Simrishamn där vi åkte ner till hamnen och köpte glass.



Lite så där såg min gårdag ut :)



Mina bästa second hand-tips!

Efter att ha varit på blogg.se's förstasida trillade det in hur många frågor som helst om var jag shoppar second hand, mina bästa tips och så vidare så jag tänkte ta det i det här inlägget.

Vilka second hand affärer handlar du mest ifrån, var ligger dem?
Då jag handlar second hand i butik blir det oftast Röda korset här i Simrishamn då det ligger närmast och de har bra priser. Annars gillar jag Erikshjälpen i Tomelilla och Myrorna i Malmö.

V
ilken/vilka secondhand butiker rekommenderar du? Finns dom i Sthlm också tror du?
Då det kommer till butiker gillar jag nog mest Röda korset då de har bäst priser (i alla fall de få jag har besökt). Annars så har ju även Erikshjälpen och Myrorna ett ganska bra utbud och alla dessa butiker finner man i städer lite här och var. Om de finns i Stockholm kan jag tyvärr inte svara på men jag tycker det vore konstigt om ingen av dem fanns där.
Update; Har fått höra att dem alla tre finns i Sthlm!

Var köper du dina secondhand kläder?

Jag shoppar nästan alltid second hand på olika loppisar! Jag tycker loppisar är det bästa då utbudet är varierat och det ofta är väldigt pressade priser + att man kan pruta om man känner för det. Här kring Simrishamn där jag bor är det jämt massor av loppisar, främst på sommaren. De jag gillar mest är en loppis i centrala Simrishamn (Suckarnas gång) som är varje lördag, det finns en liknande i centrala Ystad (på Österporttorg) också som även den är varje lördag. Annars så gillar jag även alla loppisar som idrottsföreningarna ordnar och de är oftast i små byar här omkring (de brukar annonsera i dagstidningen YA eller i Österlenmagasinet). Sen så brukar det finnas en del små privata loppisar lite här och var bara man håller ögonen öppna.

 

Vart shoppar du så du får så mkt för endast 150 kr?

Det är på loppisar man enligt mig kan göra de bästa fynden då man kan få snygga plagg för ynka 5 kr så om man hamnar på en bra loppis kan man komma hem med väldigt mycket för 150 kr.

 

Vet du någon bra second hand webbsida?

Jag brukar inte köpa så mycket second hand på internet men de sidor jag ibland brukar besöka är tradera.se, blocket.se, seconds.se, bloggshoppen och kladbyte.se

 

Vilken är din favorit secondhand butik?

Röda korset.

 

Vad är dina bästa 2-hand tips?

Är du inne i en mindre second hand butik tycker jag du ska ta dig tid och kika igenom alla plaggen för gömd där inne kan det finnas en lite guldklimp. Är du inne i en stor second hand-butik och inte hinner/känner för att kika igenom alla plaggen tycker jag du ska gå efter färger och mönster du gillar. Tänk även på att vissa plagg kan se riktigt fula ut på galgen men att de ser helt annorlunda ut på en kropp, jag slutar aldrig förvånas.

 

Ett annat tips är att inte se sig blind på storlekarna i plaggen, jag har vissa plagg som är i storlek 34 och ett annat i storlek 42, det beror helt på hur plagget är och hur du vill att det ska sitta! Tänk även på att du enkelt kan göra om plagg, sy upp, sy in, klippa av, sätta på en spetskant, göra lite slitningar osv, tänk kreativt! Alla mina jeansshorts är avklippta jeans som jag köpt för småpengar på loppisar.

 

Sedan vill jag bara säga, våga rota! Ligger det massor av kläder i en kartong, ja men rota då i den för där i kan det finnas något eller några skitsnygga plagg.


Kan du ge lite tips på var second hand-butiker finns?
Jag kan tyvärr inte tipsa om så många butiker då jag mest handlar på loppisar men någon second hand-butik finns i de flesta städer, även i mindre samhällen så håll utkik.

Var kan jag handla second hand?
Jag blev faktiskt förvånad över att så många verkar tro att man bara kan handla second hand i butiker och det är så fel! Second hand-butikerna tar oftast ganska dyra priser just för att de har lokalhyra, ska ha lön osv så jag handlar inte alls så ofta i butiker. Men som sagt, man kan handla second hand i olika second hand-butiker för de kan har lite finare plagg och i bättre skick men då är priserna som sagt lite högre. Annars är loppmarknader väldigt bra, håll utkik i dagstidningen där du bor, skyltar efter vägen och håll ögon och öron öppna. Sedan kan man handla ganska mycket på nätet, då tillkommer ju tyvärr frakt men ibland är det värt det! En annan rolig grej är att köpa eller byta kläder med dina vänner.


Sen så fick jag dessa två kommentarer och vill skriva lite om dom..

"Vågar inte köpa secondhand kläder med tanke på att folk kommer se ner på en, typ som att man är fattig.
Och äcklig eftersom man vet ju inte vem som haft plagget innan.
Men som sagt, man tvättar det ju före! :)"

 

Mitt svar; Jag började köpa kläder second hand när jag var 16 år och har gjort det sedan dess. Under dessa 5 år så har jag aldrig fått en nedlåtande kommentar om att jag bär andrahandskläder utan det brukar snarare vara tvärtom att folk kan bli lite avundsjuka då jag hittat något riktigt snyggt för bara småpengar.

Jag tror att det var mer förut som folk kunde se ner på en då man handlade second hand men nu är det något som blir mer och mer populärt. Vissa ser ju istället ner på dem som bara köper nytt för att handla second hand är bättre för miljön. Och så länge man tvättar plagget innan man använder det är det absolut inte äckligt.

Vill du bära second hand så tycker jag att du ska göra det. Och en liten tankeställare för dom som tycker det är äckligt att folk haft på sig plagget innan.. Då man köper nya kläder så är du knappast den första som provar plagget utan det kan vara 10 stycken som gjort det innan dig, som haft på sig just det plagget. Och grejen med nya plagg är ju att man oftast inte tvättar dem innan man använder dem så är inte det äckligt då?

 

"Vill så gärna handla i second hand affärer... Men alla säger att det är äckligt när jag säger det! Håller inte med. :S"


Mitt svar; Jag tycker du ska stå på dig själv och handla second hand om du vill det. Och se till att köpa något riktigt snyggt som dina vänner kommer bli avundsjuka på ;)


Om det är något ni undrar över så är det bara att fråga så svarar jag.
Ha en fin kväll, kram!



Min eftermiddagsoutfit (ny klänning)


Skor//Bo Ohlsson, 249 kr
Klänning//Second hand, loppis 5 kr
Väska//Second hand, röda korset 20 kr
Hatt//Second hand, loppis 5 kr



Nu är det sommar, nu är det sol..

Äntligen en super fin sommardag igen! :)


Skor//Second hand, loppis 20 kr
Shorts//Avklippta second hand jeans, loppis 10 kr
Väska//Second hand, Röda korset 20 kr
Tröja//Second hand, loppis 9 kr
Hatt
//Second hand, loppis 5 kr



God morgon


Bild från i juni.

Först måste jag bara säga wow! Igår var ni nästan 2400 personer som kikade in här, helt klart ett nytt besöksrekord. Och än en gång så skulle jag vilja tacka er för era fina kommentarer, jag är så himla glad att ni tar er tid och skriver en eller ett par rader, det gör bloggandet så mycket roligare. Det var väldigt många som frågade var jag handlar second hand och om jag kan ge några bra tips och det ska jag göra! Ett inlägg om det dyker upp i eftermiddag eller i kväll så kika in då.

Nu ska jag göra mig i ordning och gå ner för att se reprisen av Masterchef australia. Jag är super glad att det börjat visas igen för det är verkligen det bästa Masterchef, det Svenska och det från USA kan ju slänga sig i väggen. Efter det ska nog jag, mamma och yngsta broder åka till ett självplock och plocka lite jordgubbar, mums :)

Ha en fin dag, kram!



In my new dress

Tänkte visa er ännu ett fynd som jag gjorde på en av loppisarna jag var på för någon helg sedan, nämligen den här klänningen! Jag gillar verkligen färgerna och mönstret och att jag fick den för endast 5 kr gjorde den ju ännu snyggare.


Skor//Bo Ohlsson, 249 kr
Klänning//Second hand (loppis), 5 kr
Hatt//Second hand (loppis), 5 kr



+1350



Hejsan. Jag har varit borta precis hela dagen och kom hem för ca en halvtimma sedan då jag klickade igång datorn och gick in på blogg.se för att logga in på bloggen, och vad får jag inte syn på då? Jo, ett av mina inlägg ligger längst upp på deras förstasida. Så himla roligt! Hittills har jag haft över 1350 besökare, undrar om det är besöksrekord..? Kankse. Kanske inte. Men fortfarande förbaskat kul. Och alla fina kommentarer gör mig så glad, ni kan nog inte ana hur glad jag blir för varenda liten (eller stor) kommentar.

Många har frågat var jag handlar second hand, ber om lite tips osv och självklart ska ni får veta det MEN det tar jag i ett annat inlägg som dyker upp ikväll eller imorgon, så håll er uppdaterade.
KRAM KRAM KRAM!



Clothes clothes clothes

Den här veckan har jag visat upp dessa outfits, är det någon av dem ni gillar lite extra?



Jag kan inte riktigt bestämma mig men till mina favoriter hör nr 1, 2,5 & 6.



Juni 25, 2011

Tänkte visa er hur jag trippar omkring i blåsten idag. Den här ponchon köpte jag på en loppis ett par helger sedan för endast 25 kr! Den är super mysig och något säger mig att jag kommer bo i den under kyliga sommarkvällar och då vintern kommer.


Skor//Second hand
Jeans//Lindex
Tröja//H&M
Väska//Second hand
Hatt//Second hand
Poncho//Second hand



Outfit midsommar

Så här går jag omkring idag. Jag har fått någon ny grej för indian/bohem mode om ni inte redan har märkt det, gillar det skarpt!


Skor//Second hand, 20 kr
Klänning//Bik bok, ca 50 kr
Halsband//Second hand, ca 10 kr
Hatt//Second hand, 5 kr
Väska//Second hand, 20 kr



Fjäril & örn

Glad midsommar kanske jag ska börja med att säga! Här har vi tyvärr ganska så tråkigt väder, helmulet så jag får se vad vi hittar på. Jag och Liam har i alla fall tatuerat oss (på låtsas då om det var någon som inte förstod det), jag fick mig en örn på ena långfingret och en fjäril på ena handleden.

Ha en fin dag.
KRAM!




Byxdress

Har ju glömt att visa er dessa bilder. Den här byxdressen köpte jag i alla fall för någon helg sedan för 25 kr på en loppis.



Skor//Second hand, 1 kr
Byxdress//Second hand, 25 kr
Väska
//Second hand, 10 kr
Hatt
//Second hand, 5 kr
Ringar//Blandat



En vanlig en..


Allt är köpt second hand!



Lite nytt

Var inne en snabbis på Röda korset idag och fick med mig några saker ut därifrån.

Tre svenska Twilightböcker. Hade sedan innan alla fyra på engelska och Ljudet av ditt hjärta på svenska så då jag fann de resterande tre på svenska för en tia styck slog jag till.



En super fin väska för 20 kr.



En väst och en t-shirt för en kr styck. De ser kanske inte så mycket ut för världen men jag tror att med rätt matchning kan de göra sig riktigt bra.




Vem sa att 2nd hand var fult och äckligt?

Vid det här laget är det nog ingen hemlighet att jag älskar att shoppa second hand?! Jag tycker att det är så bra som det kan bli, det finns massor av snygga plagg, accessoarer, skor osv att fynda bara man är på rätt plats och tar sig tiden att leta. Man kan ju fynda på så många olika ställen också, loppmarknader, internet, second hand butiker, handla av kompisar osv.

Jag är lite utav en shopaholic men det ruinerar mig inte. Ibland shoppar jag som en galning men istället för att ha slösat flera hundra/tusen som det skulle kostat i butik kan jag ha spenderat 150 kr men ändå fått ett par skor, två skärp, fyra klänningar, tre t-shirts, en väska och två par jeansshorts. Och inte nog med att jag får massor av prisvärda plagg utan dessutom exakt lika snygga som de som finns i butik! Så de som säger att det bara finns fula grejer att köpa second hand har nog aldrig varit på rätt plats. Och att det skulle vara äckligt.. Då är man väl ändå lite fjantig?! Ni får ursäkta mig men om man tvättar plagget innan man använder det är det väl knappast äckligt? Inte om du frågar mig i alla fall.

Här har ni några av mina outfits där precis allt jag har på mig är köpt second hand.




Vad tycker ni om second hand?!
Här finns lite second hand och reatips som jag skrivit.

Och förresten!! Om det nu är så att man inte vill handla second hand men ändå billigt (eller helt enkelt bara är sugen på snygga kläder) så tycker jag verkligen ni ska spana in JenCa Style's rea. Klicka HÄR för att komma dit!



Fransiga skor

Idag trippar jag omkring så här. T-shirten jag har på mig är ny, köpte den i söndags på en av loppisarna jag var på för 5 kr, gillart! Och äntligen har vi fått lite sol igen, synd bara att det ska blåsa så mycket.




Skor//Second hand, 20 kr
Shorts//Avklippta second hand jeans, 10 kr
T-shirt//Second hand, 5 kr
Glajjor//Köpta på Lanzarote, ca 60 kr
Hatt
//Second hand, 5 kr
Armband
//Second hand



I en rosenträdgård..

Igår gick jag och mamma förbi den här underbara lilla rosenträdgården vid klostret i Ystad. Jag fullkomligt Ä L S K A R att alla rosor slått ut nu, de luktar så underbart gott och är fantastiskt vackra att se på. Vi passade på att knäppa min outfit där, tröjan och skärpet är nytt.




Skor//Second hand, ca 600 kr
Skinnshorts//Second hand, 50 kr
Skärp
//Second hand, 5 kr
Tröja
//Second hand, 20 kr
Hatt
//Second hand, 5 kr
Väska
//Second hand, ca 10 kr



En beställning..

Förut hatade jag verkligen att läsa, att bli påtvingad en bok i skolan var det värsta jag visste och jag kämpade mig igenom dem alla utan att tycka det minsta lilla om det. Men efter att jag började läsa Twilight och läste ut de fyra böckerna på ungefär en vecka så förstod jag vad det var andra pratade om. Jag förstod hur underbart det kunde vara att läsa och sen dess har jag betat av ett par böcker, helt frivilligt. haha.

För några veckor sedan läste jag En shopaholics bekännelser och tyckte den var riktigt bra så nu har jag gjort en stor beställning från cdon.com. Det fick bli de resterande böckerna från Shopaholic serien (minus den sista boken som inte kommit ut i pocket än, vill att alla böcker ska ha samma format), och Elsas värld som är fortsättningen till Elsas mode. Sedan hade de sån bra rea så The Vampire Diaries säsong 1 fick också följa med då den endast kostade 99 kr och den super fina och kärleksfulla filmen A walk to remember kunde jag inte stå emot då den bara gick på 19 kr. Hela lasset gick på ca 350 kr (inkl. frakt) vilket jag tycker var himla bra för en film, en seriebox och 6 böcker. Nu har jag mycket läsande att se fram emot i solstolen i sommar :)




Lite så där

Igår åkte som sagt jag och mamma in till Ystad för att gå på vår sista lektion av fotokursen och då såg jag ut lite så här. Bättre och fler bilder dyker upp senare under dagen.




Några bilder..

Då jag fyllde 21 i maj fick jag av mamma och styvpappa som present att få gå en mindre fotokurs för att lära sig mer om hur kameran fungerar. Visst att man finner det mesta i kamerans instruktionsbok eller på internet men skulle jag ta mig tid att sitta ner och läsa mig fram och försöka förstå hur det fungerar? Nope, det skulle jag aldrig göra därför är kurs en perfekt grej för mig! Har nu gått de tre gångerna (ca 3 timmar varje gång) och oj vad jag har lärt mig grejer! Nu kan jag stolt säga att jag förstår mig på kameran bättre, långt ifrån allt men jag förstår och kan ställa in/ändra grejer som skärpedjup, ISO, slutartid, vitbalans, brännvidd osv. Nu måste jag (och mamma som också gick kursen) bara se till att fota med de olika inställningarna och prova oss fram innan man har glömt allt.

Här är fyra bilder vi tog på kvällens sista lektion då man skulle "leka" med slutartiden.




Tie dye

Tänkte visa er ytterligare två nya grejer jag köpt. Det guld/bronsiga armbandet köpte jag förra helgen på en loppis för 20 kr och den fina orangea klänningen fyndades i söndags på en annan loppis för 5 kr.




Allt är köpt second hand.



Skärp dig!

Nästan alla skärp jag äger har jag köpt second hand, antingen på loppisar eller på second hand butiker. Det är oftast riktigt billigt och det finns många snygga att välja bland. Här är fyra tillskott till min "samling" som jag fyndat, det blå, rosa och svarta fick jag för en femma styck och det beiga för en tia. Fantastiskt!



De här två identiska börsarna fyndade jag också på en loppis i helgen. Jag ville bara köpa en för en femma men det fick jag inte utan jag fick därimot köpa båda för en tia så det fick bli så. Det kan ju vara bra att ha en extra om en av dem går sönder, vad vet jag. Haha.



Brukar ni handla second hand? Och i så fall vad?



I am number one (:




Outfit 20 juni 2011 + nytt!

Tjenis! Tänkte slå två flugor i en smäll genom att visa upp en del av mina nya grejer i en outfit. Hatten, ryggsäcken och den virkade tröjan med fransar köpte jag igår på loppisarna jag var på. Hatten kostde 20 kr, ryggsäcken 15 kr och tröjan 5 kr, fynd!!




Skor//Second hand, ca 600 kr
Shorts//
Avklippta second hand jeans, ca 20 kr
Tröja
//Second hand, 5 kr
Hatt
//Second hand, 20 kr
Ryggsäck
//Second hand, 15 kr



ett två tre

Mina senaste outfits. Blev tyvärr ingen idag heller men ska försöka bättra mig till veckan och visa lite av mina nya kläder. Men gillar ni någon av dessa?



Jag gillar mest nr 3.



Shoppat loss!

Hejsan! Vi kom precis hem efter en dag fylld med loppisar. Äntligen har idrottsföreningarna börjat ha sina mega stora loppisar igen efter vinterns uppbrott. Vi var på två idag och jag hittade hur mycket fint som helst.

Så här såg det ut på första loppisen.


Det här är vad jag fick med mig hem (+ en hatt som jag glömde fota) från båda loppisarna och allt gick på 160 kr tillsammans!



Kommer självklart visa bättre bilder på plaggen sen men det här får duga tills jag tvättat allt.



Bye bye



Nu sticker jag iväg på en loppis, vi hörs sen idag med en outfit!



JenCa Style rea!!

Efter att ha funderat hit och dit har jag och mamma valt att rea ut alla plagg (och skärp) som vi sålde i webbutiken JenCa Style! Det är riktigt snygga plagg och jag äger många av dem så nu då det är rea tycker jag verkligen att ni ska ta er en titt. Snygga plagg och riktigt bra priser! Klicka HÄR för att komma till sidan eller här; http://jencastyle.blogg.se/rea



Några av plaggen som reas ut.



Det här är dödsdansen, det är en sista chans..

Hejsan, då var det dags för en outfit. Det är första gången sedan min lilla bloggpaus började som jag tatt på mig riktiga kläder, har bara gått omkring i mjukiskläder de senaste dagarna. Den här klänningen köpte jag i alla fall förra lördagen på en loppis för 10 kr, väskan likaså, den med för 10 kr.




Skor//Second hand, ca 600 kr
Klänning/
/Second hand, 10 kr
Väska
//Second hand, 10 kr
Hatt
//Second hand, 5 kr
Skärp
//Second hand, 5 kr



Gillian Zinser // Ivy Sullivan

Hej. Kul att se att ni ändå är omkring 100 pers som kikar in här än om jag inte bloggat på några dagar. Jag tänkte sakta men säkert börja om igen nu och det här inlägget kändes passande då jag de senaste dagarna hunnit se hela säsong 1 och 2 av nya 90210 och är inne på tredje säsongen nu (har dock sett alla avsnitt en gång innan).

Ni som ser på nya avsnitten av 90210 känner nog igen den här bruttan, Ivy som hon heter i serien men det är Gillian som gäller annars. Förutom att hon är en av mina favorit personer i serien (alla de andra tjejerna är så förbaskat korkade och gör dumma misstag hela tiden) så är hon nog min allra främsta stilikon just nu! Se bara på bilderna!! Hon klär sig så förbannat snyggt, både privat men främst i serien. Jag kan nästan inte koncentrera mig då det är hon som syns eller snackar i serien för jag spanar bara in hennes outfits. Jag har inte en enda gång sett henne ha på sig något i serien som jag inte gillar utan hon är jämt snygg, nästan så det blir irriterande. Haha. Och alla hennes jeansshorts.. Gaah, vill ha! Fast tyvärr skulle man ändå inte kunna bära upp dem som hon gör, det är som om jeansshorts och hattar är gjorda för henne. Så, om ni vill spana in snygga kläder ska ni se på 90210 och karaktären Ivy.



Vad tycker ni om hennes boho chic stil? Och ni som följer serien, håller ni med mig?



En liten paus

Jag mår inte så himla bra just nu. Igår flög farmor och pappa upp till norrland igen vilket självfallet var jätte tråkigt, jag hade gärna velat ha dem här någon vecka till. Minst. Men det är inte därför jag mår dåligt utan det är ryggen som hela helgen har ställt till det för mig och det pågår än så jag känner mig inte så glad och kry. I och för sig får jag skylla mig själv då jag visste att jag genom att gå i klackar på Kevins student, stå och baka en hel dag och sitta i alldeles för långa sträckor skulle göra mig dålig ett par dagar men bara för det är det ändå inte så kul. Så jag tänkte ta en liten paus från bloggen medan jag bara ligger i sängen och försöker få ryggen på rätt spår igen och det tar förhoppningsvis bara några dagar. När jag är tillbaka har jag en hel hög med nya grejer att visa er som jag fyndade på en loppis i lördags.

Kram på er och trevlig vecka :)



Si så där 20 bilder..

Alltså jag har sorterat och sorterat alla hundratals bilder vi tog igår och jag får inte ner det mer än så här så jag hoppas ni inte har något emot bildbomber..

13.21 var det äntligen Kevins klass som sprang ut genom portarna.



Min fina och älskade farmor som är nere hos oss några dagar tillsammans med min och Kevins pappa.



Och Kevin såklart!



Sedan blev det kramkalas.




Pappa, Kevin och styvpappa Andreas. Ser ni så fint pappas skjorta har blåst upp också, haha.



Jag och min älskade broder <3 GRATTIS!!



Och min andra älskade broder, om ett par år är det hans tur.



Jag och farmor.





Sedan åkte vi hem för att äta middag och så där som vi (eller vi och vi, snarare mamma och farmor) dukat upp i uterummet.




Och ett paket som jag slog in till honom.



Sedan slutade vi det hela med att käka efterrätt.





Alltid lika kul.



http://www.minoutfit.se



Student-cupcakes

Som sagt, i förrgår inför brorsans student tog jag på mig ansvaret att fixa efterrätt och det resulterade i 38 cupcakes i olika smaker (chokladcupcakes med chokladsmörkräm och en fyllning av chokladsmörkräm och daim och andra cupcakes med smultronsmörkrän och fyllning av smultronsmörkräm och bjönbär och hallon) och former.



Vad tycker ni?



Dagens färgglada Jennilie

Idag har varit en riktigt fin och bra dag, har njutit hela tiden och gör det fortfarande, jag är så glad för Kevins skull! Dessutom har jag massor av bilder att visa er men det får bli lite eftersom och jag börjar med dagens outfit.



Skor//Nelly.com
klänning//H&M
Väska//Second hand
Örhängen//Gjort själv



En sneakis..

En liten tjuvtitt hur jag sett ut idag..




Ett stort grattis!

För exakt två år sedan var det jag men idag är det min bror Kevin. GRATTIS till studenten brorsan!

Några bilder från min student..



Och här är Kevins studentskylt. Från början hade jag ju bara ett vitt plakat och bilden på Kevin men med hjälp av kamera, internet, skrivare och glitterpennor fick jag till det!



Ha en fin dag, det ska jag ha. Kram!



En lång dag..

Hej. Jag som skrev att ni skulle få höra mer av mig igår men riktigt så blev det ju inte, jag hade annat för mig. Idag har det också varit full rulle, jag har bakat cupcakes precis hela dagen och blev nyss klar, 38 cupcakes senare. Imorgon tar som sagt Kevin, min bror studenten så jag vet inte riktigt hur det kommer bli med uppdateringen men förr eller senare ska jag i alla fall visa er bilder på mina cupcakes och morgondagens outfit, jag hoppas bara att vädret blir okej, bara det inte regnar..

Vi hörs, kram!



Storbesök från norrland



God morgon. I morse vaknade jag just innan klockan 8 av mig själv och det hör verkligen inte till vanliheterna, men ganska skönt ändå. De kommande dagarna har en hel del att göra då min bror Kevin tar studenten på fredag så idag ska jag hjälpa till att städa undan här hemma, göra Kevins studentskylt, Sy upp hans kavajärmar, leta fram recept till cupcakesen som jag ska göra imorgon och så ska jag till sjukgymnasten. Men vet ni vad det roligaste är?? Ikväll kommer nämligen pappa och farmor ner med flyget och stannar till på söndag :D Sist jag träffade dem var ju då Kevin fyllde 18 i oktober, alltså 8 månader sedan.

Nu ska jag hoppa i duschen, vi hörs sen idag.
Kram!



Rosa och rött

Hej ifrån ett varmt och soligt Simrishamn! Idag har jag varit hos sjukgymnasten och tränat, varit nere på stan en sväng och legat och solat. Var inne på Lindex där jag köpte det här linnet, har spanat in det ett tag nu och bestämde mig för att slå till då det inte var så dyrt. Om någon timme åker jag och mamma dessutom iväg på första delen av fotokursen vi ska gå, spännande.



Skor//Second hand, 110 kr
Linne//Lindex, 79 kr
Shorts//Second hand, 20 kr
Glajjor//Lindex, 79 kr
Örhängen//Gjort själv



Grilla



Tjenare! Idag har jag varit borta mest hela dagen, har hjälpt en vän till familjen med hennes hemsida som vi håller på starta upp, ska länka dit sen när den är klar. Om ett tag ska jag tillbaka dit då vi ska grilla och så, mysigt :) Ha en fortsatt trevlig dag, kram.



En vecka = Sju outfits

Den här veckan har jag varit på hugget och visat en outfit varenda dag. Har ni någon favorit från veckan som gått?



Mest gillar jag nog.. Fredagen, sedan kommer måndagen och torsdagen på delad andra plats :)



Svart och orange

Nu är vi hemkomna efter en dag vid en sjö. Jag har fått mig den klassiska Jennilie-brännan också.. Jag har en fin brun bränna på hela framsidan men baksidan är vit som snö då jag alltid sitter i en solstol vilket resulterar i att jag bara solar framsidan. Jag kan ligga och sola på mage men bara små korta stunder för jag får så himla ont i ryggen då, vilket problem jag har, haha. Och bada gjorde jag då inte heller, kände med tårna i vattnet och höll mig sedan borta.


Skor//Nelly.com
klänning//Second hand
Örhängen//Gjort själv
Glajjor//Lindex



På sommar'n är livet som bäst



Nu sticker jag innåt landet för att sola och kaaaaanske bada (men tror inte det blir det sistnämnda då mitt första dopp brukar inträffa i typ slutet av juni eller i juli men man vet aldrig, det beror ju på vattentemperaturen).

Vi hörs senare idag.
PUSS!



Nära havet vill jag bo..

Puh, skönt att vara hemma igen. I morse klev jag upp klockan 06.30 och det hör inte direkt till min vardag, speciellt inte på lördagar men vad gör man inte för att hinna gå på loppisar? ;) Var på två loppisar, en här i Simrishamn och efter den tog jag tåget till Ystad där jag gick på en till, hittade dock inget. Efter det så har jag spenderat hela dagen i Ystad, gått på stan och varit hos mamma på utförsäljningen. Här kommer min outfit från idag!



Sandaler//Köpta i Schweiz
Shorts//Avklippta second hand jeans
Skärp//Second hand
Linne//H&M
Väska//Second hand
Kofta//Second hand



UTFÖRSÄLJNING upp till 75% rabatt

Imorgon (lördag) och på söndag så kommer mamma ha en stor utförsäljning i Ystad! Hon kommer sälja keramik, smycken och kläder. Kläderna är det som fanns i hennes webbutik "JenCa Style", alltså helt nya och väldigt snygga kläder (jag äger många av plaggen). En del av plaggen ser ni här nedan med de nya priserna, fynd!!! Lite fler plagg finner ni HÄR men om ni kikar förbi i Ystad så finns där väldigt mycket mer! Alla plagg ligger under 159 kr men de flesta ligger under 100-lappen.








En het dag!

Jävlarns så hett det har varit utomhus idag, helt underbart! Jag har legat ute på gården och solat ett par timmar och bara njutit av solen och värmen. Mot eftermiddagen åkte vi till Ystad där vi käkade och sedan fixade i ordning en massa saker till imorgon då mamma ska ha en stor utförsäljning av keramik, smycken och kläder från jencastyle men mer info om detta dyker upp i ett eget inlägg ikväll eller åt morgon! Här är dagens outfit. Och just de, det här skärpet köpte jag för ca två veckor sedan på en loppis för ynka 5 kr, gillart!



Skor//Second hand, tradera.se
Klänning//H&M
Skärp//Second hand, loppis
Glajjor//Köpta på Lanzarote
Hatt//Second hand, loppis



Some flowers..

Lite bilder jag tog då jag var och hälsade på hos några vänner till familjen igår, "Ninnis trädgård".



Nu går jag ut och solar.



Mina nya skor och en outfit..

Så här har jag verkligen inte sett ut idag men ville visa mina nya skor vilket resulterade i att jag började fixa med klänningen på bilderna också. Klänningen är egentligen rak och hellång (når just ovanför fotknölarna) och har en slits på varje sida men med två säkerhetsnålar och ett skärp blidde det en helt ny klänning! Och skorna.. Vad mer kan jag säga, I'm in lööööve. Så här lät det förresten igår när jag provgick med dem;

Mamma: De är verkligen höga och klacken är ju rätt smal så det borde vara ganska vingligt att gå i dem... Akta bara så du inte snubblar och bryter fotleden.
Jag:
Äh, så länge jag är snygg när jag gör det.

Efter det skrattade vi båda två än om jag seriöst menade vad jag sa, haha.




Skor//Nelly.com
Klänning//Second hand
Halsband//H&M



Min dag med brorsan..

Vid lunchtiden så for jag och Liam in till "centrum" där vi köpte lite thaimat (mums!) som vi sedan åt i en park.



Sedan hade vi det bara allmänt trevligt, lyssnade på musik, solade, snackade, skrattade och så.



Efter några timmar i parken gick vi ner till hamnen och köpte oss varsin mumsig glass som vi sedan satte oss och åt vid havet.



Jag älskar såna här dagar då jag själv får rå om broder, egentligen skulle andra brosan också med men han hade förhinder så det blev bara vi två men vi hade då mysigt ändå :)



Äntligen..

Oj vad jag har längtat efter dessa skor och igår så kunde jag (eller mamma) äntligen åka och hämta dem. De är perfekta och mycket finare än vad jag trott och de är dessutom väldigt enkla att gå i det lilla jag provgått dem. Att de dessutom blev mina för under 200 spänn gör ju allt så mycket bättre. Ni lär få se dem på ganska snart.




Outfit första juni 2011, bildboooomb!






Skor//Second hand
Shorts//Avklippta second hand jeans
T-shirt//H&M
Hårband//Köpt i Schweiz



Nu är vi vänner igen

I natt vaknade jag flera gånger av att det spöregnade utomhus och det enda jag tänkte var "fan, då kan jag inte sola imorgon..". När jag sedan vaknade just efter nio var det ganska molningt ute och mamma sa att det inte var så jätte varmt, då blev jag lite smått sur på solen som övergett oss än en gång, haha. Men faktiskt några få timmar senare så sprack himlen upp, temperaturen steg och det blev strålande sol så det var bara att hoppa i bikinin och slänga sig i solstolen. Skönt. Då blev jag vän med solen igen.



Kika in alldeles strax för en "dagens outfit".



Hot looks



Var precis inne på Enstyle's sida där jag såg att jag just nu låg högst upp på deras "Hot looks", ni kan spana in min Ensyle sida HÄR.