Ett 6-sidors reportage i LEVA & BO

Hörrni, nu ska ni få höra något kul! Kanske är roligare för er som faktiskt känner mig fast främst min mamma men måste ändå berätta det för er alla. De senaste månaderna har mamma ändrat riktning då det kommer till arbete och hon har nu börjat rikta in sig på styling och foto, reportage till tidningar. Idag kom hennes första reportage ut i en tidning och ingen mindre än Expressens Leva & bo! Och inte nog med det, det var hela 6 sidor!! Och som om inte det var nog, lite av pysslet som finns med har jag gjort. Det är inget pyssel som jag gjort nyligen men ändå! Här kommer en liten tjuvtitt.



Hon/vi bjuder på grymma tips vad du kan göra för godsaker och pyssel till påsk!



Det är bl.a dessa servettringar som jag har gjort.



Jag tycker det är hur coolt som helst och jag vet inte hur många gånger jag har varit och bläddrat i tidningen vid det här laget! Det enda som blev fel ser ni på sista bilden, där ser det ut som om jag har gjort typ allt och att mamma bara har fotat och så ligger det ju inte till. Som jag skrev så är det enda jag gjort lite pyssel, som jag dessutom har gjort för rätt längesen så det är moder som ska ha allt beröm.

Tror att tidningen bara säljs den här helgen(?) så spring och köp den. Och pssst.. den kostar bara 15 kr.



Tre nya!

Nu är jag hemma! Känns väldigt skönt faktiskt och det är så kul att se allt som börjat blomma under de dagar vi varit borta. Hade fått hem lite paket också (aldrig fel!) och tänkte visa er vad det var. Det första är världens sötaste linne som jag kommer bära flitigt till sommaren. Och nitar kan man nästan inte ha för mycket av så nu har jag ett gäng runda också. Och så den söta ljusrosa blusen! Har även fått hem den vita skinnvästen från Gina tricot men velar lite över den, om jag tycker den är värd 499 kr eller inte. Måste prova den lite mer och så innan jag bestämmer mig.




Nu ska jag käka sedan blir det mys med brorsan :) Och just det! Kika in ikväll för då ska jag visa/berätta något kul!



Sista dagen



Hej hej! Idag är sista dagen som jag och mamma spenderar här uppe i norr för åt morgon tar vi planet hem igen, hem till kära skåneland. Det är så sjukt vad tiden går snabbt, vi har redan varit här i nio dagar men det känns som kanske fem. Till middag ska vi i alla fall käka surströmming, mums! Min morbror och hans familj firar väl i smyg att de inte behöver dras med oss längre, haha. Nä men det ska faktiskt bli skönt att komma hem igen, få tillgång till alla mina kläder och skor, min säng men kanske främst att få komma tillbaka till våren, blommor, värme och vårkänslor. Hörde att det hade varit 20 grader i skuggan en dag, snacka om surt att vi var här uppe bland alla snö då. Men det lär väl komma fler såna dagar. Vi hörs imorgon eller på söndag igen och då återgår bloggen till det normala, fler och roligare uppdateringar. KRAM!




Okej.. En sista gång.



Jag som sa att det inte skulle bli något mer snack om Gina tricot på ett tag, men det här blir nog sista gången, för ett tag. Jag beställde ju toppen till vänster och blev så förbaskat glad, speciellt då jag insåg att det var den sista innan den tog slut. Men så i natt fick jag ett mejl från Gina att min beställning var skickad men så såg jag att det bara var skinnvästen och skjortan som var på väg hem till mig, inte den snygga svarta toppen. Så jag mejlade dem och frågade hur det kom sig. Tydligen hade de gjort fel för det fanns ingen i lager vilket betyder att jag inte får hem den. ÅH! Då tycker ju jag att de ska informera mig om det innan de skickar ordern så jag kan lägga till något annat men nej, icket. Dock så var hon jag hade kontakt med väldigt trevlig och bemötande så jag skulle bara göra en ny beställning på en annan topp och så skulle de dra bort fraktkostnaden för den. Så som ni ser valde jag en spetsbh istället, tyckte den var himla söt och även den funkar ju under transparenta plagg. Och för er som är sugna så finns den i fler färger, bl.a vit och mint.




Var snyggast i vår!



Något som jag tycker är riktigt hett just nu är färg- och mönstermatchande outfits. Gå all in! Matcha dina byxor med din topp, färgen behöver inte vara exakt likadan, bara den är i samma färgskala. Neon + neon. Rosa + rosa. Vitt + vitt. Blommigt + blommigt. Rutigt + rutigt, osv. Ni förstår. Det är precis så jag kommer matcha mina nya pastellfärgade byxor från Gina tricot, de ljusrosa (de på bilden) tillsammans med den ljusrosa ärmlösa skjortan (även den på bilden), de i turkos/mint tillsammans med toppen i samma färg som jag köpte på H&M ett par dagar sedan, och mina vita jeans tillsammans med den vita skinnvästen som ni ser på bilden. Är väldigt sugen på de neongula brallorna ovan för att bära tillsammans med den neongula toppen som jag redan äger. HETT HETT HETT! Eller vad säger ni?

Annars då.. Förutom att surfa runt på Ginas hemsida så gör jag inte så himla mycket här uppe utan jag tar det bara lugnt. Blev ju ett par oplanerade dagar nu eftersom jag inte klarade av att åka upp till Sorsele till mina släktingar pga ryggen. Men nu hänger jag hos min morbror och hans familj i en by utanför Umeå, samma by som vi bodde i innan vi flyttade ner till Skåne. Och jag vet att min uppdatering är värdelös just nu och mest bara handlar om kläder från Gina tricot men det blire ändring på när jag kommer hem igen (på lördag), jag lovar! Så, hang in there.




Gina tricot



Jag gjorde precis en beställning hos Gina tricot, ovan ser ni vad jag klickade hem. Den puderrosa blusen var slut i min storlek i stan så det var tur att den fanns kvar på hemsidan. Och den svarta toppen, åh! Den spanade jag in när den kom in på hemsidan första gången men jag var för långsam att ta ett beslut så den hann ta slut. Men nu fanns den inne igen, bara min storlek kvar och det var tydligen den sista, snacka om tur! Och västen vet ni ju redan att jag gillar, får se när jag får hem den om jag tycker den är värd 499 kr annars är det ju bara att skicka tillbaka den. Men nöjd är jag, med allt.




En snabb uppdatering



Hej! Är allt bra med er? Själv så är jag hos pappa just nu där jag varit i två nätter men snart ska jag bege mig in till stan för att umgås med min vän Hanna, blir bara över dagen men det är bättre än ingenting! Ville bara säga hej och ge er en snabb uppdatering :) Vi hörs, kram.



Snygg skinnväst


Gina tricot, 499 kr.

Åh, kolla vilken super duper SNYGG väst Gina tricot har fått in på hemsidan!! Men den kostar ändå 499 kr så då blir jag lite snål än om det är ett av mina drömplagg till sommaren.. Och Gina tricot i huvud taget, dem imponerar verkligen på mig! Jag vill ärligt talat ha en tredjedel av hela deras sortiment, de har så mycket snyggt på hemsidan och i butik just nu. Kan ingen ge mig ett presentkort där värt typ 10 000 kr, haha. Är det någon som håller med mig?




Pastell och neon

Hej. Jag hade tänkt visa er vad jag fick med mig hem igår från stan. Blev endast att gå in på Gina tricot och H&M gick vi bara igenom som allra snabbast för att ryggen vid det laget började ge upp. Jag hoppas jag kan åka in till stan en gång till så jag får möjlighet att kika lite noggrannare inne på H&M.

Två linnen i kortare modell från Gina tricot för 79 kr styck.


Skjortlinne från H&M i turkos/mint för 99 kr.


Brallor från Gina tricot i härliga pastellfärger, mint och rosa, 299 kr styck.


Fick sådan beslutsångest då jag skulle köpa byxorna, kunde inte bestämma mig i vilka färger jag ville ha dem för det fanns ett par i lila också som var super fina. Såg även på H&M ett par gula jeans som jag vill prova om jag får chansen.

Det var egentligen tänkt att jag imorgon skulle åka till Sorsele (ett samhälle ca 30 mil från Umeå där min släkt bor) men jag får strunta i det, måste tänka på ryggen och den skriker nej. Känns ganska trist då jag ville träffa farmor, farfar och mormor men just klarar jag bara inte av det. Har förresten ÄNTLIGEN fått en röntgentid nu, i början på april gör jag en MR. Kram!




En dag med Sara

Hejsan! Jag lever, haha. Flygresan hit var inte så rolig, kunde ligga ner men fick ändå jäkligt ont och även igår var det hemskt så det blev väl inte den bästa starten. Men idag åkte jag in till stan för att spendera dagen med Sara,först var vi hemma hos henne och bara snackade och sedan gick vi in till stan för att käka lunch. Efter att ha velat hit och dit bestämde vi oss för att käka bakad potatis på Wayne's Coffee då de hade soffor så jag kunde ligga ner och vila ryggen hur mycket jag ville :)

Söta Sara.


Alla bilder Sara tog på mig blev suddiga, så Sara, du är ingen duktig fotgraf!! :P


Innan det blev dags för efterrätt så kom Melker och gjorde oss sällskap, mycket trevligt!


Sedan fick jag njuta av en god vanilj och blåbärs-cheesecake.


Efter det gick vi in på Gina tricot där jag shoppade lite och sprang in i Hanna, henne blir det att umgås med nästa vecka. En bra dag!




Bye bye Skåne

Hej hej. Här hemma är det lite fullt kaos just nu, det ligger grejer och resväskor lite överallt, haha. Vi ska i alla fall ganska snart bege oss mot flygplatsen för att åka upp till Ume. Kommer som sagt hem igen lördag den 31 mars. Uppdateringen lär bli ganska seg, vet inte om jag kommer uppdatera och hur ofta i så fall. Men ni ser ju :) Och förresten, ni där uppe! Kom ihåg att hålla det hemligt för farmor och farfar att vi kommer upp då det ska bli en överraskning! Ha det fint så hörs vi. KRAM! :)



Norrland - Here I come

Suprise, suprise. Imorgon åker jag och mamma upp till norrland där vi stannar till den sista mars! Min pappa som bor där uppe är ju fortafarande kvar här nere och hälsar på hos oss men han flyger upp igen imorgon. Efter en del funderingar så bestämde vi oss och bokade resan igår för att åka upp med samma flyg som han. Det ska bli riktigt kul men som vanligt så lär bloggen drabbas en del. Jag vet inte än hur det kommer bli, kanske uppdaterar jag ibland, kanske inte. Vill inte lova något. Men då vet ni varför i så fall. Vi hörs igen imorgon innan flyget går. Kram!

Förresten! Jag vill INTE att farmor och farfar får reda på att vi kommer upp för det ska bli en överraskning så håll tyst om det, okej?!



Hur du kan matcha höga shorts

Fick en kommentar av Elin som löd så här; "Jag har ett önskemål, jag tycker att du har så bra ideer och matchar kläder så jäkla snyggt! :) Jag har precis köpt ett par höga shorts som jag tycker är riktigt snyggt men jag vet inte riktigt hur jag ska matcha dem så jag tänkte om du har några tips så kanske du kan göra ett kollage å lägga upp på bloggen :)"

Absolut! Det lät som en rolig grej så jag har gjort två olika kollage med två olika höga shorts som visar hur jag mer än gärna skulle bära dem nu till sommaren,

De första shortsen är enkla och helsvarta så till dem skulle jag vilja ha en kort topp så man visar lite mage men för att det inte ska bli för naket skulle jag bära en tunn kimono ovanpå, gärna med lite färg. Till det skulle jag satsa så färgglada detaljer, som här en hatt och ett par kängor i blått. Och sist men inte minst, smycken! Armband i massor, i olika färger och former. Sedan har du en komplett look!

 

Sedan har vi shorts nummer två som är ett par höga jeansshorts. Till dem skulle jag bära ett slappt vitt linne instoppat framtill med en spetsbh under som får sticka fram lite. Utanpå skulle jag ha en militärjacka, gärna i en modell som går över rumpan och till det ganska enkla accessoarer som en svart hatt och ett par solglasögon. På fötterna skulle jag bära ett par kängor med ett par strumpor (gärna vita) med spets- eller volangkant.

 




Gympadojjor


Team sportia, 349 kr

Idag så gick jag och pappa en sväng genom Simrishamn, gick in på Team sportia och fann dessa snyggingar på rea för 349 kr. Har länge velat ha ett par gympaskor som antingen är rosa eller har rosa detaljer så jag slog till, köpte även till de här rosa snörena, snyggare än de grå som följde med. Kommer ha dem då jag tränar men även till vardags! Efteråt satte vi oss på en fik och snackade å mumsade på godsaker, mums. Kram!

Update; Någon mer än jag som sett nya avsnittet av Desperate Housewives? Om du inte gjort det, läs inte vidare! Herre gud. Man visste ju att någon skulle dö under förra avsnittet, men än om Mike blev skjuten i slutet hoppades jag på att han skulle överleva. Och dagens avsnitt.. Jag grät till och från under hela avsnittet, så jäkla sorgligt. Han hade väl ändå inte behövt dö?! Usch. Sorgligt! Vad tyckte ni?



Fyra outfits

Har är som vanligt veckans senaste outfits. Någon som faller er i smaken?



Själv är dagens min absoluta favorit, alltså nummer 4. Annars gillar jag nummer 1 en hel del också.



En uppdatering om min rygg.

Det var nyligen en tjej som kommenterade ett inlägg som jag skrev i september 2009 som handlade om min rygg och att jag inte kunde leva ett normalt liv på grund av den. Var tvungen att läsa igenom inlägget och fastnade vid en mening som löd så här; "På bilderna och så jag lägger ut på mig tror man nog inte det här om mig eftersom jag ändå kan vara glad men ja, fortsätter det i mer än ett år kommer jag nog bli en sur och deppad liten jävel." Det skrev jag för två och ett halvt år sedan och jag är i nuläget opererad men ändå mycket sämre än vad jag var när det inlägget skrevs, men ändå är jag ingen deppad liten jävel. Inte än i alla fall.

Jag får ibland frågan från nära och kära hur jag kan vara så stark, att jag inte brutit ihop eller går och är ledsen/besviken/förbannad hela tiden och jag har ett bra svar till den frågan. Att ständigt ha ont (ibland så ont att jag gråter) tär väldigt mycket på krafterna och tar enormt mycket energi, att dessutom äta en någorlunda stor dos morfin dygnet runt gör mig ännu mer utmattad och trött. Och att jag pga av mina besvär inte kan göra mycket, varken jobba, studera eller klara av en del väldigt annars enkla vardagssysslor gör en uttråkad och less och tar inspirationen ifrån en. Om jag då dessutom skulle gå runt och vara arg hela tiden eller ledsen, då tror jag att jag inte skulle klara av det. Att gå runt och vara arg tar så himla mycket energi och i nuläget känner jag att jag behöver all energi jag kan få så jag slösar inte på det om jag inte måste. I detta fall kan jag faktiskt välja att vara förbannad och ledsen och bli ännu sämre eller försöka vara positiv, fortsätta kämpa och hoppas på att något bra snart kommer hända. Jag har valt att lägga positiv energi på det sistnämnda. Jag säger inte att jag alltid går och är positiv, vissa dagar kan jag inte välja utan då är jag arg, jag är ledsen, jag är besviken, tycker synd om mig själv och tänker varför just jag?! Men såna dagar behövs ibland för att kunna uppskatta andra saker.

Jag vet inte om jag har sagt det förut men bloggen har hjälpt mig så jäkla mycket de här senaste åren! Det har blivit min psykiska rehabilitering och något positivt som finns i mitt liv. Bloggen "tvingar" mig att sminka mig och fixa håret, klä på mig, fota, skriva, kommentera andras bloggar osv. Jag hade lika gärna kunnat gå omkring osminkad och klädd i pyjamas dag ut och dag in. Men bloggen och NI, NI ger mig hopp och positiv energi. Inspiration! Det vill jag tacka er för. Verkligen, jag menar det verkligen. Ni är fantastiska.

Och om vi ska prata om hur ryggen är i nuläget. Den är fruktansvärd. I höstas tyckte jag att det var hemskt, att jag var handikappad men efter att ha blivit flera gånger sämre efter en tripp till min vän i Göteborg önskar jag nu att jag var som då. För varje vecka blir jag sämre i ryggen, jag får ondare och ondare och får äta mer morfin för att hålla mig någorlunda smärtfri, än om jag gärna skulle vilja öka min dos dubbelt så mycket för att bli tillräckligt smärtfri. Läkarna förstår inte varför jag bara blir sämre i ryggen, och det är precis där jag blev opererad som jag har ont. Gjorde ju en skiktröntgen i januari men den visade ingenting så nu väntar jag på en tid till en magnetröntgen men väntetiden är ju så förbannat lång. Tyvärr finns det ju en stor chans att även magnetröntgen inte visar något, då vet jag inte vad nästa steg blir.

Börjar bara bli så less nu. Less på att alltid ha ont. Less på att vänta. Vänta på tider. På att mitt liv ska börja. Less på sjukgymnastik. Less på vardagen som består av att ligga i soffan och se på tv och sitta vid datorn. Less. Less. Less. Men jag försöker ändå så gott det går att hålla skenet uppe, att inte ge upp. Jag följer med och handlar för att få komma ut och se lite folk. Försöker gå en sväng på stan för att inspireras och göra något jag tycker är kul  innan smärtan blir outhärdlig. Försöker följa med ut på utflykter för att få lite livskvalité. Försöker så gott det går helt enkelt. Men frågan är hur länge man orkar? Ett år skrev jag i september 2009. Nu är det mars 2012, hur lång tid ska jag ge det? Ett år till? Eller ska man vara realistisk och kanske ge det 2-3 år? Eller är det att tänka negativt? Som jag skrev, less.

Det här blev ett ganska negativt inlägg men jag hoppas att jag inom en någorlunda snar framtid kan läsa det här inlägget och tänka vilken tur det var att jag fortsatte vara positiv, att allt är bättre då. Att jag kanske kunnat börja jobba, behöver inte vara fulltid men kanske 25%, det är en start, en början på något bra.



My legs are covered in beautiful flowers

Fick hem de här byxorna för ett par dagar sedan och tycker de är underbara! Det enda som var lite trist var att de var alldeles för stora, hela 10 cm fick jag sy in dem i midjan för att de skulle passa. Men nu sitter de som de ska! Längtar till sommaren då jag kan bära dem till endast ett linne utan kavaj/kofta/jacka utanpå. Nu ska jag sätta på någon serie och äta lite glass, vad hittar ni på idag?




Klackar//Nelly, 99 kr
Byxor//H&M, 149 kr
Linne//H&M, 60 kr
Kavaj//Second hand, 15 kr
Hatt//H&M, 99 kr
Glajjor//Ray-Ban



Leather bag for camera!


Bilderna har jag lånat från ebay.

Jag är väldigt sugen att införskaffa ett snyggt fodral till min kamera. Jag har redan två kameraväskor, en liten som bara rymmer kameran och en lite större som rymmer kameran och 1-2 objektiv beroende på storlek, men de är inte speciellt snygga. Jag skulle vilja ha en snygg kameraväska som man kan ha då man är i stan och så, de andra kan jag använda vid utflykter, då man ska till stranden osv istället. Har spanat in väskan ovan (den svarta) och tror den skulle vara perfekt för mig och min kamera, snygg och rymlig, precis som jag vill ha det. Den går på ca 300 kr med frakt så jag ska fundera på det några dagar innan jag bestämmer mig. Vad tycker ni om den?



Lite lager på lager

Idag hade jag sett framför mig att vi skulle ta skitsnygga outfitbilder med mitt nya objektiv men nej, då strejkar vädret! Det är grått och mulet, lite dimma, kallt och blåsigt så bilderna blev inte alls som jag tänkt mig, speciellt då vi inte hade med oss stativet. Men man ser ju ändå lite vad det går för, just bakgrundens suddighet. Hoppas på en klar dag snart så det verkligen blir toppen bilder. Och ni får ursäkta att jag ser skitsur och uttråkad ut på vissa av bilderna.



Skor//Ebay
Jeans//Second hand, 120 kr
Transparent tröja//Lindex, 25 kr
Väst//
Second hand
Jeansväst//
Second hand, 5 kr
Skinnjacka//
Second hand, 300 kr
Mössa//
Second hand, 15 kr



Hot Fashion Pics


Pic; hotfashionpics

Har dagligen börjat gå in på hotfashionpics då den sidan bjuder på de grymmaste inspirationsbilderna så gissa om jag blev glad då jag fann en av mina bilder där, de blå jeansshortsen med nitar på bakfickan. Skoj!



EDGY ballerina


Pics; Ebay, H&M & privat.

Från det att jag såg den här bilden på kvinnan i "ballerinakjol" blev jag som hypnotiserad. Typ. Tyckte i alla fall att det var hur snyggt som helst!!! Hittade bilden på ebay och likaså den vita kjolen så jag köpte den för ynka 70 kr MED frakt! Har tänkt matcha den precis som hon, med min gröna väst och en vit t-shirt (har den i kollaget), svarta pjucks och något svart på huvudet, troligen en hatt. Längtar till jag får hem den och jag längtar efter sommaren. Är det förresten någon som vet vem tjejen på bilden är?



Picknick

Hejsan! Idag har det varit en rikitgt bra dag. När mamma hämtade lillebror på skolan så sprang eleverna omkring barfota utomhus och någon badade till och med i bäcken som rinner där. Än om jag själv går fullt påklädd så är det ändå så härligt att se sånt. Vi (jag, mamma, pappa och lillebror) åkte i alla fall på en liten picknick då vi fikade lite, gick omkring och njöt i solen och så var vi nere vid havet en sväng. Och just det!! Idag fick jag hem mitt nya objektiv! Det verkar vara så jäkla bra, precis vad jag hoppats på. Har bara hunnit ta några få bilder med det än men resultaten av dem ser fantastiska ut. Imorgon lär vi fota min outfit med det så då får ni se :) Här kommer en del bilder från idag.

Jag och pappa.




Det blommar som tusan nu!




Sedan gick vi till djurkyrkogården och tittade lite.



Till sist gick vi ner till havet där pappa och Liam sprang i det iskalla vattnet. Men det var tydligen uppfriskande.



Tycker den här bilden är lite småkul då den ser ut att vara tagen mitt i sommaren då han kommer och går barfota på stranden med havet i bakgrunden, shorts, solglasögon och en solstol i handen. Haha.



Så har vi spenderat lite av vår dag, nu är det dags för Vampire Diaries.



Dagens outfit


Skor//Ebay
Jeans//Second hand
Tröja//Second hand
Halsband//Second hand
Keps//H&M



Sneakers med kilklack


Source; http://123456789-smiling.blogspot.com/

Jag har gått och blivit förälskad i den här skomodellen, sneakers med kilklack! Tycker det är ballt och nytänkande. Är ganska säker på att jag kommer bli ägare till ett par liknande skor inom en snar framtid, det säger magkänslan i alla fall. Ska kika lite på olika hemsidor annars vet jag att ebay har ett gäng i olika modeller och fäger. Vad tycker ni om såna här skor?



Finbesök

Hejsan. Hörrni, idag kom min pappa på besök och han ska stanna i en vecka. Han bor ju kvar uppe i norrland men i en vecka framöver bor han hos oss :) Det kan påverka bloggen (att jag bloggar lite mindre) men kanske inte, vi får se. Ville bara säga det så ni vet vad som händer.



Skitsnygga platåskor säljes!


Jag fick hem dessa snyggingar idag men tyvärr tyvärr tyvärr så är de för små för mig. Jag måste ha missuppfattat storleken i annonsen eller så har de skickat fel storlek för jag fick hem en 36a då jag trodde det skulle vara 37or. Men men, försöker intala mig själv att det bara är ett par skor. Fast de är ju förbaskat snygga.. Har i alla fall satt ut dem på tradera nu så att någon annan ska kunna trippa omkring i dessa skönheter, budet börjar på 299 kr. Klicka HÄR för att komma till annonsen där fler bilder finns och även all info.



Sigma 85mm F1.4 EX DG HSM


Source.

De senaste dagarna har jag suttit som en galning och kikat på olika objektiv och mejlat med en del personer med erfarenhet. Bestämde mig tillslut för att slå till på ett objektiv som heter Sigma AF 85mm F1.4 EX DG HSM. Enligt pricerunner kostar det billigaste just under 8000 kr vilket jag tyckte var lite väl saftigt men jag hade sån tur att ett exakt likadant objektiv låg ute på tradera (nytt och oanvänt dessutom) och jag vann auktionen och objektivet för ett kanonpris. Är så himla glad! :) Nu hoppas jag bara att säljaren är seriös och att jag får varan, men det verkar hon vara plus att hon bara hade positiva betyg, 98 stycken och helhetsbetyget 4,9 av 5. Och sen så hoppas jag att objektivet lever upp till mina förväntningar, men det tror jag. Har suttit och kollat på massor av tester och recensioner om det och i princip alla har varit väldigt positiva. Ska bli så fruktansvärt roligt när jag får hem det och får prova det!

Jag undrar om någon av er har någon erfarenhet av det här objektivet? Det vore roligt att få höra era tankar om det.



Sol, sol, strålande sol..

Idag har folk joggat i shorts och linne och barnen har lekt i t-shirt, jag önskar att alla vårdagar var så här fina och varma. Invigde min andra keps idag, gillar den neongula färgklicken. Och förresten, nu har jag spanat in ett objektiv som jag kommer satsa på, känns så himla skönt att veta vad jag vill ha nu! Här kommer dagens outfit.





Skor//Ebay
Skinnbyxor//H&M
Tröja//Gina tricot
Keps//H&M
Halsband//Second hand

Och just de, tänkte bara fråga en snabb fråga. Igår hade jag betydligt fler läsare än vanligt och undrar hur det kommer sig? Är det bara en slump eller är det någon som länkat till mig eller liknande? Vore kul att veta :)



Mina senaste outfits

Då var det dags igen. Här har ni mina senaste outfits och då undrar jag om ni gillar någon utav dem lite extra?



Själv gillar jag verkligen nummer 1 och 6.



Flag

Det blev visst mycket shorts här på bloggen men de här är de sista på ett tag tror jag. Fick hem dessa för några dagar sedan och var så förväntansfull. Var även lite nervös eftersom jag beställde dem på internet och det var onesize och då vet man aldrig hur de sitter men det visade sig att de satt perfekt på mig. Som en smäck!


Shorts//Ebay



DIY jeansshorts!

På sommaren är jeansshortsen många tjejers bästa vän och det är inte så konstigt då det är snyggt, bekvämt och kan vara riktigt ekonomiskt. Jag har tänkt visa hur du enkelt kan göra dina egna jeansshorts av ett par gamla jeans. Ett tips är att fråga någon familjemedlem om de har ett par jeans du kan använda eller köp ett par second hand. Mina vita levis som ni ser på bilderna köpte jag på en loppis.

Tvätta byxorna innan du börjar för om du väljer att sätta fast nitar blir det svårt att tvätta shortsen efteråt. Ta på dig byxorna och markera på något sätt hur korta du vill ha dem. Själv klippte jag ett litet jack. Och se till att inte klippa dem för korta utan klipp dem hellre för långa och korta dem eftersom.



Lägg byxorna plant och platta till dem. Klipp sedan av ena byxbenet efter din markering.



Vik byxan dubbelt med den avklippta sidan uppåt och klipp sedan efter det avklippta benet så de får samma längd och form.



Prova dem och se om längden är som du vill ha den, om inte, klipp shortsen kortare.



För att fransa nederkanten så mycket som möjligt så är det bra om du har någon som kan hjälpa dig. Spänn nederkanten och ta sedan ett vasst föremål (sax eller kniv) som du sedan drar fram och tillbaka efter kanten så den fransar sig.



Sedan gör du som du vill om du även gör lite slitningar på framsidan. Klipp ett litet jack och riv sedan upp resten. Sedan fransar du kanterna precis som du fransade nederkanterna.



Sedan är det bara att börja fästa nitar där du vill ha dem.



Nu är de färdiga!



Själv är jeansshorts ett plagg som jag ALDRIG skulle köpa i butik för typ 300 kr då jag vet att man enkelt kan göra egna för så lite som en tia. Så ett tips om ni vill spara pengar är att börja göra era egna jeansshorts :)

Update; Jag köper mina nitar från Ebay.



Jeansshorts!

Hejsan. Tänkte visa er ett par jeansshorts som jag gjorde igår. Köpte ett par gamla jeans på en loppis för 20 kr och har utgått från dem. Så här ser de alltså ut nu. Jag har en plan på att sätta fast ett tyg (blommigt eller i spets) på den vänstra framsidan men det får bli lite närmare sommaren.




Senare idag eller imorgon dyker det upp en guide hur du själv gör om ett par jeans till ett par snygga jeansshorts så håll utkik :)


Update; Jag köper mina nitar från Ebay.



I said brrr, it's cold.....

Igår köpte jag den här kjolen på H&M för en femtiolapp och jag kunde inte varit mer nöjd! Redan i butiken började jag tänka på hur jag skulle matcha den så när jag kom hem provade jag den tillsammans med det jag sett i mitt huvud och det blev till och med bättre än vad jag tänkt mig. Jag kunde bara inte vänta tills i sommar med att visa er så jag klev ut i kylan och blåsten med bara ben och armar medan mamma knäppte ett par bilder. Jag älskar kontrasten med den färgglada och ganska söta kjolen tillsammans med skinnvästen, hatten och platåskorna. Den här looken kommer jag absolut satsa på i sommar!

Skor//Ebay
Kjol//H&M
Linne//Lindex
Väst//Second hand, gjort själv
Hatt//H&M



Objektiv tips?

Hörrni, nu är jag super sugen på ett nytt objektiv till min kamera och tänkte se efter om någon av er kanske är mer fotokunnig än vad jag är. Jag har en Canon EOS 600D och använder mig mest utav ett objektiv som heter Canon EF 50mm f/1.8. För närbilder är det objektivet riktigt bra och med riktigt bra menar jag att bakgrunden blir väldigt oskarp, precis som jag vill ha den för det mesta.

Mycket oskarp bakgrund.



För halvkroppsbilder funkar objektivet också bra! Man får inte lika oskarp bakgrund men fortfarande tillräckligt oskarp.

Oskarp bakgrund.


Men sen kommer vi till problemet, helkroppsbilderna. Som ni ser är bakgrunden ganska skarp här och den går inte att få oskarpare än så här. Dessutom så fokuserar den på för litet område vilket gör att en del av mig blir ganska grynig, syns oftast i ansiktet och det gillar jag verkligen inte. Så objektivet jag har nu duger inte för mina outfitbilder. Jag är ute efter ett objektiv som gör bakgrunden riktigt oskarp då det kommer till HELKROPPSbilder.

Relativt skarp bakgrund.



Ungefär så här vill jag att bakgrunden ska vara, gärna ännu suddigare om det går att få.


Källa; Sania Claus

Så, kära läsare.. Har ni något tips till mig på ett objektiv som ger grym oskärpa/suddighet i bakgrunden på helkroppsbilder men som fortfarande gör/håller mig klar (vill att HELA jag ska vara klar, vill inte vara grynig eller suddig)? I en prisklass upp till 5-6000 kr. Vore toppen om ni kunde ge lite tips eller råd :)

Update; Jag vet att photoshop troligen skulle kunna fixa mitt problem MEN jag vill inte redigera dit suddig bakgrund utan jag vill att objektivet och kamerans inställningar ska göra det jobbet. Så, som det står i inlägget vore jag tacksam för tips på objektiv.



En eftermiddag i Ystad.

Hejsan! Har ni saknat mig idag ;) Jag och mamma åkte en sväng till Ystad då vi hade planerat in en fika med Denice som vi inte träffat på flera veckor. Kände att det var dags för kepsen att göra debut, är så glad att den äntligen är min. Så här trippade jag omkring idag.



Skor//Ebay
Jeans//Gina tricot
Tröja//Second hand
Grå väst//Second hand
Skinnjacka//Second hand
Väst//Avklippt jacka från H&M
Skinnvantar//Second hand
Väska//
Second hand
Keps//H&M

Vi satte oss på ett café där de hade soffor så jag kunde ligga ner och vila ryggen vilket var bra eftersom vi blev kvar där ett bra tag och pratade. Jag köpte en milkshake och en kaka som ni ser på bilden.



Och så har vi söta och glada Denice.



Passade på att gå in på H&M också där jag fick med mig ett linne och en färgglad kjol från rean, ska visa er nån dag. Så där har jag spenderat min dag, skönt att komma hemifrån ett tag måste jag säga.



Dansa i neon

Nu är jag redo för en sportig och neonrik sommar. Bring it on!


Keps//H&M
Shorts//Gina tricot



Inspiration nitar


Collage by me. Källor; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ps. När man söker bilder på google är det ibland svårt att hitta till ursprungskällan så jag har nu valt att publicera källan där jag lånat bilden ifrån, men jag vet inte om det är ursprungskällan eller inte. MEN om någon av dessa bilder är era så hojta till! Då skriver jag dit den korrekta källan eller om du hellre vill att jag tar bort bilden.

Idag fick jag ju hem massor av nitar så jag började googla på grejer man kunde pimpa med just nitar. Kommer nog i första hand satsa på ett par jeansshorts och en jeansväst, alternativt en jeansjacka. Har ju några par skor också som skulle kunna få sig en omgång. Får se vad jag börjar med och lovar att visa er resultatet när det är gjort. Nu ska jag hoppa till sängs och läsa nya Chic. Kram.



Väst och nitar

Igår kväll googlade jag runt lite och fann en tjej som hade en skitsnygg outfit som bl.a innehöll en militärgrön väst. Jag sökte runt lite på tradera och ebay men fann ingen som föll mig i smaken. Men efter någon timme kom jag att tänka på en gammal jacka som jag köpt för flera flera år sedan så jag letade fram den och blev glatt överraskad. Den hade den rätta färgen, bra passform och var över lag snygg. Så jag tog fram en sax och klippte av ärmarna och vips så hade jag en snygg väst. Bilderna visar inte riktigt färgen rätt men den är ungefär som på den första bilden, lite grön brun men ändå lite mer åt det gröna hållet.




Idag fick jag även hem mina 500 nitar som jag köpt på ebay så nu är det bara att sätta igång och pimpa plagg.




Balla skor!



Alltså titta på de här skorna. Vissa av er kanske avskyr dem men vet ni vad, jag ÄLSKAR dem! Jag tycker de är hur coola som helst! Och det bästa är att de är på väg hem till mig just nu. Ebay är skurken. Jag har blivit lite smått besatt av ebay, haha. Men det som är bra är att det mesta är väldigt billigt där så om man köper nån eller några grejer märks det inte så mycket i plånboken (beroende på vad man köper såklart), samma grejer på tradera kostar ibland fyra gånger så mycket. Nu ska jag upp och fota en grej som jag gjorde om igår så vi hörs sen, ciao



Läsarstilen #64

Idag är det snygga Hanna Larsson som visar upp sin outfit här. Hanna är 15 år och driver bloggen believed.devote.se.


Mössa - H&M
Solglasögon - H&M
Avklippt skjorta - Mammas gamla
Linne - Gammalt från carlings
Jeans - Bikbok

Hanna säger; "Jag inspireras av allt. Bloggar, färger, lookbook, folk på stan osv. I min blogg kommer det upp allt från himmel och jord. Outfits, texter, egengjorda plagg, ritade bilder, inspiration, tips och allt där emellan."

Ni har nog redan förstått att det här är en outfit i min smak. Svarta jeans, avklippt skjorta, linne med ballt tryck, mössa och runda glajjor. Wow! Avslappnat kaxigt skulle jag nog kalla det.



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



+++



Minoutfit.se

UPDATE; Såg att samma outfit nu blivit vald som en av Elin Klings favoriter, så kul!




Colorful dress

Idag invigde jag min relativt nya klänning från H&M. Tror den gör sig allra bäst till bara ben men tills det är tillåtet får jag köra med strumpisar under. Och uppsatt hår hör ju inte till vanligheterna men ibland så :) Nu ska jag käka lite jordgubbar med grädde och se på Pretty little liars. Kram.



Skor//Ebay
klänning//H&M
Väst//Avklippt second hand jcka
Örhängen//Second hand



Baggy

Hej. Är fortfarande riktigt hängig och sjuk så jag tar det lugnt med bloggandet. Idag så har jag vart och träffat min läkare här i Simrishamn så jag passade på att klä mig i annat är mjukiskläder och bad mamma knäppa några bilder. Är hur nöjd som helst med skorna som jag har på mig, tänk att jag hittade dem för en tjuga på loppisen igår :)



Skor//Second hand, loppis 20 kr
Jeans//Gina tricot 199 kr
T-shirt//Lindex 49 kr
Kavaj//Second hand, loppis 15 kr
Mössa//
Second hand, Erikshjälpen 15 kr
Halsband//
Second hand, loppis 5 kr



Söndagsloppis

Hejsan. Imorse pallrade jag mig upp än om kroppen skrek efter mer sömn och vila för jag och mamma skulle på en IF-loppis. Det var hur mycket folk som helst och det hjälpte ju inte direkt att alla typ var gamlingar, tre gånger min storlek och gick i snigelfart. Ni får ursäkta mig men om det är något som gör mig på dåligt humör så är det snigelmänniskor på en loppis där det är trångt. Men men, man får nog förvänta sig det. Hittade några smågrejer och tänkte i samma veva passa på att visa några andra grejer jag köpt på en annan loppis ett par veckor sedan.

Jeansväst 10 kr.




Gubbskor 20 kr.




Vita och blå jeans som ska bli shorts 10 och 20 kr, plus en jeanskjol som ska kortas av 10 kr.



Hittade en kameraväska i väldigt fint skick som är större än den jag har nu så man rymmer objektiv i den också, 20 kr.



Det var det. Nu ska jag bums i säng och se nån serie för kroppen var verkligen inte frisk nog för att orka med en loppis.
Kram!



Vic.


Pic. Victoria Törnegren

I vanliga fall brukar jag inte tycka att Victoria klär sig så himla inspirerande (vi har helt enkelt lite olika smak) men när jag såg den här outfiten som hon bar idag blev jag imponerad! Tycker det här var väldigt snyggt! Bra jobbat fröken Törnegren.

I övrigt så har jag sovit bort precis hela dagen, jag la mig vid 01.30 i natt och vaknade just innan 15.00. Jag tror aldrig att jag sovit så länge nån gång förut men antar att det behövdes. Äter ju penicillin just nu (pga öroninflammationen), plus morfin pga ryggen plus att jag är sjuk så kroppen tar lite stryk just nu. Örat känns i alla fall bättre nu, har ont lite till och från men annars har jag bara ett fett lock för det örat. Nu ska vi iväg och handla lite godis, håller tummarna att jag känner någon smak :P



SoleStruck

Idag kikade jag för första gången in på en hemsida som heter Solestruck och vad mer kan jag säga förutom att jag vill vara miljonär så jag kan köpa alla skor på sidan. Kollade inte igenom alla sidor men ett par stycken och bland dem hittade jag tre favoriter som ni ser här nedan.

De översta JC skorna är ju bara för coola! Själva skon som ser ut att vara vit är inte det utan det är typ plast, genomskinlig. Vill ha, vill ha, vill ha. Skorna i mitten gillar jag också skarpt, vita med en grym platå och sportkänsla. Mums! Och de sista... De sista.. I'm in LOOOOOVE!!! Kan vara de snyggaste skor jag någonsin sett. Det är perfektion i form av ett par skor.





Student 2012

Fick en fråga på tips om studentklänningar så här är vi ute i tid! Men jag vet ju att många gärna har en del tid på sig att finna inspiration och sakta men säkert börja plocka ihop sin studentoutfit. Jag önskar att jag fick ta studenten igen, vilken otrolig dag! Och i så fall skulle jag lägga lite extra krut på kläderna och accessoarerna. Här har jag samlat ihop flera vita klänningar som jag gillar och massor med färgglada accessoarer att leka med. Vi börjar med klänningarna.

Om jag skulle få göra om min student så tror jag att jag att jag skulle ha på mig den vita snygga och lite längre klänningen med markerade axlar från modekungen! Tycker den är snygg, ball och alldeles underbar!




Något jag verkligen skulle satsa på är färgglada accessoarer, det är SÅ SNYGGT till vitt!!!



Har satt ihop två studentoutfits som jag mer än gärna skulle bära, tycker allt är så himla snyggt! Den första outfiten är lite mer avslappnad men ändå uppklädd. En cool kombo.




Den andra är lite mer uppklädd och med vackra detaljer, mindre rockig.


Är det någon av mina läsare som tar studenten till sommaren? Har ni börjat fundera på vad ni ska ha på er? Vad i så fall?



Mitt tredje och sista par




Så, här har ni mitt tredje och sista par av den här skomodellen som jag har blivit förälskad i. Ett par rosa karameller. Jag diggar dem och tycker de är stencoola! Kan bli lite svåra att matcha men det ska jag nog kunna lösa. Längtar tills det är sommar och jag kan bära dem till bara ben, tror det är så de gör sig bäst. Eller vad tror ni?

Och ni har väl inte missat att jag säljer ett par exakt likadana skor fast i vitt? Spana in dem HÄR.