@elderingroos

Igår var jag och mamma som sagt i Katwijk där mamma fotade ett hemma-hos-reportage. Som vanligt var hemmet super fint, men det var även ombonat, kreativt och personligt, något jag verkligen tycker om! Och precis som jag så handlar hon väldigt mycket second hand vilket såklart bidrar till den personliga inredningsstilen. Här får ni en glimt från hemmet.
 
 
Följ henne på instagram @elderingroos



In my silver shoes

Hej! Igår morse lämnade jag och mamma Amsterdam för ett par dagar och åkte istället till Katwijk där mamma fotade ett super fint hem (kika in lite senare för en tjuvtitt på hemmet). När hon var klar där så åkte vi vidare till Den Haag där vi är just nu och stannar tills imorgon då vi åker till nästa hem ska fotograferas. Idag är vi lediga så vi passar på att gå på stan, blir till att besöka både Primark, Bershka och River Island!
 
I förrgår kikade solen fram på kvällen så vi passade på att fota av min outfit.
Skor//Marknad i Amsterdam. Jeans//Tradera. Topp//Zara. Kimono//Plick. Skinnjacka//Blocket Hatt//H&M.



Shopping - Metallic sneakers

Som jag skrev igår så köpte jag två par skor på Albert Cuyp marknaden som jag och mamma besökte. Jag hade kunnat tänka mig köpa såå många par för det fanns så många jag tyckte om, men tillslut blev det i alla fall dessa två. Ett par helsilvriga för 199 kr och ett par leopardmönstrade med gulddetaljer för 149 kr. Har redan invigt de silvriga i en outfit, ni kommer få se dom bilderna lite senare.
 



Amsterdam 2016-24-28

Tänkte dela med mig av några bilder som jag tog under gårdagen efter att vi gick på Albert Cuyp marknaden. Det var så himla konstigt och växlande väder.. Det var grått och mulet, sedan började det regna och hagla, efter det kikade solen fram och sedan blev det grått igen, helmärkligt. Det är ju mycket roligare att ta bilder när det är ljust och soligt ute, men man kan inte alltid få som man vill.
 



Rembrandt Square Hotel/Apartment

De senaste tre nätterna har vi sovit i en super mysig och trevlig liten lägenhet som vi trivdes väldigt bra i, men idag var det dags att byta hotell. Vi hade bokat ett vanligt dubbelrum, men vi hade tur och fick en hel lägenhet! Lägenheten är fräsch, stor, ljus, och har utsikt över Rembrandt Plein, inte hel fel måste jag säga.
 
Från vardagsrummets tre stora och vackra fönster har vi utsikt över Rembrandt Plein.
 
Den härliga utsikten.
 
Ibland ska man minsann ha tur!
Nu är det dags för mig att sova, jag är super trött och måste upp rätt tidigt imorgon. God natt!



Albert Cuyp Markt

Idag besökte jag och mamma Albert Cuyp marknaden i De Pijp, en marknad som har lite av allt möjligt. Om ni besöker Amsterdam så kan jag rekommendera den här marknaden, det finns mycket att titta på och det är härlig stämning!
 
Jag tog en hel del bilder som jag tänkte dela med mig av.
 
De säljer så otroligt vackra och billiga blommor på marknaden, om jag bodde här skulle jag ständigt ha vackra blombuketter hemma!
 
Som jag tidigare skrivit, åh vad jag vill ha en sån här cykel!
 
Det finns att köpa massor med goda ostar såklart.
 
Jag fick med mig två par skor från marknaden, visar dom imorgon.
 
Tyckte om den här rosa bomberjackan och de guldiga solglasögonen, köpte dom dock inte.
 
Något jag däremot köpte var en fräsch och god fruktsmoothie!



King's day in Holland

Idag är det King's day (kungens födelsedag) här i Holland och det firas med dunder och brak! Vi klev upp rätt tidigt och var ute redan vid klockan 9, men det var vi nästan ensamma om haha. Men ju mer tiden gick desto fler människor kom ut i vimlet, och nu på kvällen är det galet mycket folk ute, och precis överallt här i Amsterdam. Det spelas hög musik, folk bär kläder och accessoarer i orange, alkohol konsumeras som bara den, och alla är allmänt glada.
 
Vädret har varit väldigt märkligt och hit och dit idag.. Ena sekunden har det varit soligt och varmt för att i nästa sekund bli helmulet och blåsigt, så har det varit hela dagen. Men vi har i alla fall sluppit regn, det har bara kommit någon enstaka liten skur.
 
 
Om man tycker om sötsaker så är Amsterdam perfekt, det säljs godsaker på var och varannan gata.
 
Vi åkte färjan över till andra sidan för att gå på loppis, men när vi kom dit visade det sig att det var en loppis med enbart barngrejer, då var det bara att ta färjan tillbaka, haha.
 
 Utsikten från centralstation.
 
Under dagen blev folkmassan större och större.
 
Jag älskar alla hus här i Amsterdam, de är så himla vackra och charmiga!
 
Nästan alla var utsmyckade i orange.
 
Vackra stad!
 
Vi besökte för första gången Vondelpark, en riktigt trevlig park.
 
På eftermiddagen/kvällen gick det inte att gå på vissa gator pga alla människor.
 
Jag har ganska ont just nu eftersom vi gått rätt mycket idag så nu ska jag ta på mig pyjamasen och se på en serie. God natt på er!



Nytt i sminkväskan

 Igår hade mamma en ledig dag så vi spenderade dagenhär  i Amsterdam, kul tänkte vi, men det blev inte riktigt så. Det var så jäkla kallt ute, det blåste väldigt mycket och ÖSregnade exakt hela dagen! Vi gick ut en sväng men efter ett tag fick vi båda nog och gick tillbaka till vår lilla lägenhet istället. Det gick verkligen inte att vara utomhus!  Men den här dagen har varit betydligt bättre, håller på att föra över bilderna från kameran till datorn så det dyker upp ett inlägg lite senare ikväll eller åt morgon.
 
Vi var inne i en butik igår som hade rätt billigt smink så jag var tvungen att köpa och prova några produkter. Hittills har jag testat båda läppstiften och foundation moussen, jag ger tummen upp till alla tre!
 



Hemma hos Miranda i Holland

Efter att vi landade i Amsterdam igår morse så tog vi direkt tåget till Hilversum för att åka hem till Miranda och hennes familj. Mamma fotograferade deras hem som lite längre fram kommer visas i en svensk inredningstidning. Alltså ni skulle ha sett huset, det var enormt stort och så himla charmigt. I varenda liten vrå kunde man se gamla och vackra detaljer, och att Miranda dessutom har ett öga för inredning gjorde det bara ännu vackrare!
 
Här får ni en tjuvtitt på hemmet.
 
 Om vi vill bli inspirerade och se fler bilder från hemmet så kan ni följa Miranda på instagram; @mirandamaakt



Hello Amsterdam!

Ja, som ni förstår så är jag i Amsterdam just nu! :D Tidigt igår morse tog jag och mamma flyget från Köpenhamn till Holland, här ska vi vara i elva dagar, till den femte maj. Anledningen till att vi är här är för att mamma ska fotografera hem och göra några hemma-hos reportage, men hon kommer även ha ett par lediga dagar. Det är så kul att vara här igen, jag är väldigt förtjust i Amsterdam som stad, det är så himla vackert och finns så mycket att se! Vi verkar dock får otroligt otur med vädret, det ska regna typ varenda dag... Jag hoppas såklart att det ändras, men det ser tyvärr inte ut som det.
 
Jag var så trött igår så jag somnade innan jag hann visa er dessa bilder, men här kommer dom.
På Kastrup i väntan på att boarda planet.
 
Igår kväll efter att vi kom fram till vår lilla lägenhet som vi ska bo i några nätter så gick vi ut och tog en liten promenad. Amsterdam är en riktig cykelstad, alla cyklar, och många av dem är så nedrans fina! Jag skulle mer än gärna äga en sån här cykel!
 
Alla dessa höga och smala hus, tycker det ser så läckert ut! Och så kanalerna och husbåtarna förstås!
 
Idag har vi en ledig dag så såvida det inte börjar spöregna så ska vi väl ut en sväng, promenera och kanske kika i några butiker. Ha en fin dag!
 
Förresten, jag uppdaterar en del på instagram så glöm inte att följa mig där; @dayswithjen.



New in - Sneakers

Vem gillar inte trenden med sneakers?! Det är snyggt och jäkligt skönt för fossingarna, så ja, jag diggar det! På sista tiden har jag budat hem några par från tradera som jag tänkte visa er.
 
Ett par svarta Nike Air och ett par enkla vita sneakers.
 
Och de här rosa fina skorna.
 
Nu är det dags för mig att packa resväskan för vid tre i natt åker jag och mamma till Kastrup i Köpenhamn för att resa utomlands. Vart vi åker avslöjar jag ikväll eller imorgon! ;)



Jag börjar blogga igen!

 Vet ni vad, jag har tänkt börja blogga igen! Jag hoppas ni är lika glad för det som jag är! Det var med andra ord dags för en ny design på bloggen (uppdatersa sidan om du inte ser den), det är lite småfix kvar att göra men annars är den klar (tack så mycket Lisa!!). Eftersom jag inte har bloggat på väldigt länge så har jag knåpat ihop det här innlägget till er där jag berättar om en del som hänt och lite vad jag gjort det senaste året. Hoppas ni tycker om det!
 
I maj förra året åkte jag och mamma till Holland/Amsterdam för första gången! Min mamma är fotograf och fotar främst fina hem och säljer hemma-hos-reportage till inredningstidningar. Så mamma åkte till Holland för att jobba/fota några hem, och jag hade turen att få följa med som sällskap! Jag är väldigt intresserad av inredning och tycker det är super kul och spännande att få se hur andra människor bor och inreder sina hem, så jag följer ibland med när min mamma jobbar. Det var en väldigt rolig resa, vi träffade så himla trevliga människor och blev båda två väldigt förtjusta i Amsterdam!
 
Jag går fortfarande på loppis så ofta jag kan och kommer sällan hem utan fynd! De senaste 1-2 åren har jag främst fyndat inredningsprylar (mycket pastellfärgat och 50-tal), ni anar inte hur mycket fint jag har hittat! Som t.ex det här matbordet från Perstorp med det klassiska virrvarr mönstret, fyra galonstolar med tidstypiska nitar, en gammal cocacola planch och ett gammalt tidningstställ. Bordet och tidningsstället köpte jag för 50 kr styck!
 
Två olika looks från i somras. På den vänstra bilden var jag på Kiviks marknad med min familj, och på den högra bilden var jag i Ystad med min vän Sara som var och hälsade på hos mig.
 
I augusti hände det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Mina två älskade, vackra, ståtliga, snälla och godhjärtade kattpojkar Spike och Angel blev glukol-förgiftade av någon (okänd) i grannskapet. Efter att ha kämpat för sina liv på Malmös djursjukhus så somnade Angel in fredag den 21 augusti 2015 och Spike måndag den 24 augusti 2015. Även tre andra katter i grannskapet blev förgiftade och dog. Jag har aldrig någonsin mått så fruktansvärt dåligt, det kändes som mitt hjärta gick i tusen bitar. Hela familjen drabbades hårt och mådde väldigt dåligt, Spike och Angel var precis som två familjemedlemmar. Jag saknar och tänker på dem exakt varenda dag. Det var så orättvist, så onödigt och så jäkla elakt gjort!! Vi polisanmälde det såklart och gick ut i tidningen med det för att varna alla andra katt/djurägare i området. Vi gjorde allt i vår makt för att få fast personen som gjorde detta, men utan resultat. Mina två älskade pojkar! <3 <3
 
Spike till vänster och Angel till höger.
 
Angel och hans lurviga och gosiga mage.
 
Min stiliga Spike.
 
Ystads Allehanda skrev om händelsen vid två tillfällen i deras tidning och Kvällsposten skrev om det en gång. Man kunde även läsa om det på deras hemsidor. Spike och Angel's gravsten. <3
 
De ligger begravda på ett super vackert ställe här i Simrishamn, just nu blommar det dessutom tusenstals blommor kring deras grav vilket gör det ännu vackrare. Den vänstra bilden togs i vintras och den högra för någon månad sedan.
 
 Efter det hemska som hände Spike och Angel så åkte vi (familjen) till "Föreningen för Höörs hemlösa katter" för att hälsa på två små kattbröder. De omhändertogs från ett vanvårdshem och hade väldigt nyligt kommit till katthemmet när vi åkte dit för att träffa dem. Vi bestämde där och då att vi inte ville leva utan katter och valde därför att adoptera Isak och Algot som de då hette.
 
Det här är Algot som numer heter Lillen! När vi hämtade hem honom så var han så rädd för människor och man fick inte komma i närheten av honom. Men han började trivas hos oss väldigt snabbt och redan efter 2-3 dagar så fick han förtroende för oss och kom fram och ville kela. Nu är han en stilig grabb som älskar godsaker, bus med sin bröder, att gosa, och gömma sig.
 
Det här är hans tvillingbror Isak som numer heter Turbo! Turbo var allt annat än blyg när han flyttade hem till oss, han ville vara med oss hela tiden och var såå kelsjuk och kärleksfull! Vi behövde verkligen den närheten och kärleken just då. Nu är han en stor och stilig ungkatt som är super snäll och go. Han ligger gärna på en fönsterbräda och spanar på fåglar, och han älskar att leka med laserpekaren!
 
I oktober fick vi nys om en kattunge (vildkatt) som var sjuk. Vi försökte hitta ett hem till honom men alla katthem var överfulla och ingen av våra vänner/bekanta ville ha en katt, därför valde vi tillslut att själva ta hand om honom! På den vänstra bilden hade vi precis fångat honom i en bur och var på väg med honom till en veterinär för att få veta hur han mådde. Det visade sig att han hade loppor, öronskabb, kattsnuva och e-coli bakterier, så han var i risigt skick. Vi trodde först att han inte skulle överleva för han mådde så otroligt dåligt och slutade äta och dricka, men efter några sprutor, en antibiotikakur och några andra mediciner så blev han bättre och bättre. Nu mår Vilde hur bra som helst!
 
Eftersom han var vildkatt så fick vi absolut inte röra honom de första månaderna, men i början på året så gav han med sig mer och mer. Numer är han den som är mest kelsjuk och vill gosa exakt hela tiden, om inte Turbo eller Lillen vill gosa med honom så kommer han tills oss människor istället. :) Han är dessutom ett riktigt matvrak och älskar blötmat, köttfärs och ost. Han är super snabb och smidig och tycker det är super kul att busa, speciellt tillsammans med Lillen.
 
Vilde och Lillen ligger i min säng och sover.
 
I oktober var det dags att åka till Holland igen, även denna gång pga att mamma skulle jobba där. Här är två bilder från vackra Amsterdam!
 
 I november åkte jag och brorsan Kevin upp till Norrland för att hälsa på vår pappa, släkt och vänner. Det var väldigt mycket snö, men rätt vackert! Efter att ha bott på Österlen i snart 7 år så glömmer man snabbt bort hur vintrarna faktiskt ser ut där uppe!
 
 I början av december åkte jag, mamma, styvpappa Andreas och mina två yngre bröder Kevin och Liam till Thailand i tre veckor! Vi hade det oförskämligt bra, vi njöt av solen, badade i det varma och klara havet, snorklade och kollade på undervattenslivet, åt fantastiskt thaimat, drack svalkande fruktshakes, såg oss omkring och bara NJÖT!
 
I mitten av januari flög jag och min vän Sara till Warszawa/Polen för att bara umgås och upptäcka staden. Det fanns mycket att se och göra där, vi hade en fantisatisk resa! Vi var bl.a på två museum, på ett teknikmuseum, på två skitroliga "Horror House", vi besökte gamla stan, gick in i en otroligt vacker kyrka, åt mycket gott, shoppade och såg oss omkring!
 
 En vacker vårbild som jag fotade för drygt 4 veckor sedan.
 
 Den 30 mars åkte jag till "Sommarsol Rehabilitering och Rekreation" i Vejbystrand i tre veckor för att rehabilitera min rygg som jag fortfarande har väldigt mycket besvär med. För snart ett år sedan visade det sig att jag fått ytterligare ett diskbråck i ryggen, och jag lider fortfarande av svår kronisk värk vilket gör att jag måste äta starka värktabletter minst 4 gånger per dygn. På Sommarsol fokuserade vi främst på träning och jag tränade med en sjukgymnast varenda dag, träning på en pilatesboll blandat med bassängträning. Under min sista helg där (för en vecka sedan) somnade min otroligt fina och godhjärtade mormor in. Det känns så hemskt och konstigt att veta att jag aldrig mer kommer träffa henne eller höra hennes röst, men jag vet att hon ville det här. Efter att ha kämpat och plågats i flera år så är hon äntligen fri. Hon tar hand om Spike och Angel åt mig tills vi alla ses igen. <3
 
 I onsdags var jag och mamma på Stenshuvud för att ta en promenad och det var magiskt vackert där. Det blommade miljontals blommor, solen sken och värmde, och havet hade en vacker klarblå färg. Att naturen kan vara så förtrollande vacker!
 
 Nu vet ni en del av de grejer jag har gjort och gått igenom det senaste året, det har varit både positivt och negativt, som en riktigt bergochdalbana. 
 
Trots min svåra ryggvärk och nervsmärtor i vänster ben så har jag klarat av att göra en del roligt på sistone, bl.a resa. Jag förstår att det sticker i vissas ögon och att många kanske tror att jag inte har så ont trots allt, "hon klarar av att resa men inte jobba?!" Grejen är den att jag får anpassa mig och resorna väldigt mycket efter ryggen och värken, annars skulle jag aldrig klara av det. Alltid när jag flyger så ligger jag ner för att klara av flygresan, antingen ligger jag på tomma säten eller mitt resesällskap. Jag klarar inte av att "vara igång" en hel dag utan jag måste ständigt pausa och vila ryggen, ibland lägger jag mig på en bänk, en gräsmatta eller något annat passande ställe, och ibland åker vi fram och tillbaka till hotellet för att jag ska kunna vila upp mig. Och jag klarar inte av aktiviteter några dagar i rad utan vi får anpassa sådant efter min värk. När jag är iväg på någon resa måste jag alltid äta mer värktabletter än vanligt för att klara av det, utan mina värktabletter skulle jag vara helt sängliggande! Jag kände att jag ville förklara det här för det är lätt att ha förutfattade meingar utan att veta hela sanningen. Fortsatt trevlig helg!



Jennilie Isaksson

Jag är 26 år och är född och uppvuxen i Umeå men bor sedan 2009 i Simrishamn på vackra Österlen. 

I min blogg kommer ni främst få läsa om det som ligger mig nära hjärtat, grejer jag tycker om att göra och sådant som gör mig glad. Förutom min familj och mina vänner så kommer ni få se mycket av mina tre älskade kattkillar Turbo, Lillen och Vilde. Turbo och Lillen är bröder och vi adopterade dem från ett katthem hösten 2015, Vilde var en ensam och sjuk vildkatt som vi räddade senare under samma höst.


Kläder och personlig stil är något jag brinner för, jag är inte rädd för att prova mig fram när det kommer till olika stilar, plagg och accessoarer. Jag har även en förälskelse till att handla billigt, främst på loppisar där priserna oftast är löjligt låga! Men jag gillar även att fynda på rea, eBay, och second hand i butiker och på nätet.


Jag är en idéspruta och tycker om det mesta där jag får använda mig av min kreativitet, så som mode och kläder, styling, inredning, pyssel, bakning, matlagning och fotografi.


Lite onödig fakta om mig är att jag alltid bär hatt och läppstift, jag tokälskar klumpiga platåskor, när det kommer till inredning är jag förtjust i både det rockiga och pastelliga 50-talet. När jag lyssnar på musik är det Elvis Presley som gäller, jag älskar att resa och upptäcka nya ställen, och de solgula rapsfälten som står i blom i maj gör mig alltid lika glad.


När jag var 17 år (2007) fick jag ett stort diskbråck i ryggen som resulterade i väldigt mycket värk, och när det senare visade sig att det inte självläkt så genomgick jag en stor ryggoperation hösten 2010. Operationen är tekniskt sett lyckad men jag har sedan dess lidit av extrem värk i ryggen, och till och från även nervsmärtor i mitt vänstra ben. I maj 2015 visade det sig dessutom att jag fått ytterligare ett diskbråck. Så just nu äter jag starka värktabletter och tränar sjukgymnastik varje dag vilket sakta men säkert börjar ge resultat.


Jag fotar med min Canon EOS 600D och använder oftast mitt objektiv Sigma 85mm F1.4 EX DG HSM.

 

Vill du kontakta mig mejlar du; [email protected]