Just de..

Här finns en liten intervju med mig som jag gjorde dagen efter jag kom hem från Italien.Min älskade..

..mamma!! <3

Idag är det morsdag och jag vill bara säga, Jag älskar Dig mamma!!
(Bilderna är på mig och moder från i julas).

Alltid glada, alltid knäppa.GårdagensSkor köpta i Schweiz, second hand kjol och linne H&M, hatt och halsband KappAhl.Fashion

Vill ha nu!!

Ny kategori; ModeKläder som passar de flesta.

Fick tidigare en kommentar av en tjej som ville ha lite klädhjälp från mig. Hon beskrev hur hon såg ut och jag satte mig och fixade ihop lite outfits som jag tror skulle passa henne. En del av dom här outfitsen är lite rockigare men med rätt accessoarer är det bara att dra ner på rockigheten.

Vardag: Ett par lite uppvikta pösiga jeans, en snygg t-shirt eller ett linne, en färgglad kofta och ett par skor.

Vardag/Fest: Heltäckande strumpbyxor, en färgglad kjol att ha i midjan, ett enfärgat linne eller t-shirt, skinnjacka och ett par snygga klackar.

Fest: Färgglad fransklänning, skinnjacka, hatt, snygga klackar och möjligtvis strumpbyxor.


Vardag/Fest: Ett par slitna tighta jeans, ett färgglatt linne med matchande skor till, skinnjacka.


Vardag: Naturfärgad byxdress, nitskärp, skor med nitar matchande skärpet, jeans eller skinnjacka och hatt.


Vardag:  En slapp klänning, jeansjacka, hatt och skor.

Vardag: En lite längre kjol, enfärgad top, väst, klackar, smycken matchande kjolen.Så där ja, jag hoppas jag har hjälpt dig som ville ha lite hjälp.
Allt gott.
JennilieFrågor och svar

Så, här kommer en del av era frågor och mina svar. Det är bara att skriva fler frågor om det är något annat ni vill veta så svarar jag (på det mesta iaf).


Såg att du tagit ut näsringen i det förra inlägget. Fick du inte ha den under inspelningen i Italien?

Yes, jag har tagit ut näsringen men inte för att jag inte fick ha den på inspelningen utan för att jag har haft den rätt länge nu och kände för att ha en liten plopp istället, funderar dock på att snart sätta i ringen igen, trivs bättre i den.

 

Har du tatuerat dig ?

Jo jag har två tatueringar. Första tatueringen gjorde jag i augusti 2008 och den andra i februari 2009 tror jag det var.

Den första tatueringen jag gjorde.

Den andra.

 

 

Är du modell? :O:)

Hihi, nej jag är inte modell. Jag har fotats med smycken för Milla of Sweden men annars så nej.

Några av bilderna för Milla of Sweden, fler bilder finns här.

 


Hur var din upplevelse och tycker du att det var så coolt eller så att det borde finnas mer sånna här tävlingar? :)

Min upplevelse, svårt att beskriva med ord, vill bara göra en massa läten men jag ska försöka beskriva hur det kändes.

 

Jag förväntade mig att resan skulle vara bra, att vi skulle ha bra väder, att människorna där var trevliga, att hotellet var fint, att inspelningsdagen skulle vara bra och jag hoppades på att få se Robert Pattinson, Kristen Stewart och Ashley Greene men hur blev det då, jo det blev ju bättre än bäst!!

 

Resan var helt underbar, vädret var varmt och soligt, människorna var riktigt trevliga, glada och pratglada, hotellet var riktigt fint och mysigt, inspelningsdagen var magisk och jag fick ju se Robert och Kristen, dock inte Ashley men jag fick ju se Charlie Bewley istället, jag fick ju dessutom stå riktigt nära dom!

 

Min resa var alltså HUR BRA SOM HELST!! :D

 

Som svar på fråga 2 så var det riktigt coolt!! Och JA, alla borde någon gång få chansen att vara med om det jag var med om så mer mer mer tävlingar tack!! :D

 

Du jag har bara två fråga till dig om du vill svara..hur kändes det när alla skådespelare stod så nära dej?=) Och fick du nån autograf?

Gud, det kändes… Overkligt!! Jag såg dom på riktigt, jag kunde nästan ta på dom och ja igen, jag såg dom på riktigt!! Det kändes som om jag drömde. Annars har man ju bara sett dom på filmer men nu stod dom där hur nära mig som helst, livs levande. Det var otroligt!

 

Nej jag fick tyvärr ingen autograf. Eftersom det där är deras jobb var ju vi där på deras arbetstid så vi fick inte be om någon autograf.

 

Tror du att Robert och Kristen är tillsammans på riktigt? Hur länge höll ni på att spela in samma scen?

Nej jag tror inte att dom är tillsammans på riktigt. Fråga två får jag tyvärr inte svara på eftersom den handlar om själva inspelningen.

 

HEJ! jag undrar hur det var att vara statist, stå där och titta på skådespelarna... var det svårt och hur länge höll ni på :)? själv har jag hört att många stekte i solen, dt var för varmt.

Det var roligt, intressant och mäktigt att få vara statist, att få se hur allt går till osv. Jag tycker inte att det var svårt och hur länge vi höll på vet jag inte om jag får avslöja så jag skippar den frågan.

 

Jo det var ju riktigt varmt dagen jag var där, i skuggan var det ju skönt men då man kom ut i solen var det ganska mycket för varmt ;)

 

Föredrar du böckerna på engelska eller svenska? :)

Jag har ju som inte hunnit läsa de engelska böckerna så långt än så jag återkommer med det svaret då jag har läst ut böckerna (läser new moon nu).

 

Bara en till sak, bilderna som kom ut från dessa scener, någon måste ju ha fotat! För det finns ju hur mycket bilder som helst att se, detta kan ju förstöra möjligheter att kanske göra mera statist roller. Grymt dålig stil av de isf. Såg du någon som fotade?

Vi blev ju informerade innan vi åkte dit att vi inte fick ta med varken mobil eller kamera in på inspelningsplatsen. Jag såg ingen ”vanlig” människa fota något. Och ja, jag tycker också det är dålig stil eftersom det kan förstöra framtida liknande statist-tävlingar. Visst att det är kul att se bilder därifrån men det är ju roligare att få vara på plats!! J

 

På hur nära håll såg du Robert? :)

Jag uppskattade att det var ca 8 meter, inte längre iaf.

 

Hur kände du dig på bussen påväg till inspelningen?

Jag var glad, pirrig, förväntansfull och sprallig. Jag satt och pratade med Synne (den Norska vinnaren) på bussresan dit och vi båda två pratade bara om vad vi kanske skulle få göra där, vilka vi skulle få se, hur allt gick till osv! J Var riktigt exalterad!

 

När du stor då nära som du gjorde, flög aldrig tanken i dej att du bara ville sträcka ut handen och bara nudda Kristen ? :P

Haha, jo tanken slog mig men då jag stod så nära henne var det inte under en så lång stund plus att jag tror hon skulle tycka jag var rätt knäpp då ;P Men jag tog på fontänen och vattnet i den ;)

 

Kommer du synas ngt i filmen tror du då? :)

Det har jag faktiskt ingen aning om, om jag ska vara ärlig, kanske, kanske inte, vi lär väl se det i november.
Filmer från vår resa..

Jag och hanna på Arlanda i väntan på nästa flyg till Wien. Vi hade tråkigt och körde på dialektbyten så nej, jag pratar inte så där i vanliga fall!! ;P och ja, vi är rätt flummiga och fnissiga av oss :P

I bussen på väg mot gaten då vi just landat i Wien.

Kvällen vi kom fram till vårt älskade Florens!! :D

Sista timmen i Florens, vi nästan grät då vi åkte till flygplatsen :'(


Har massor av andra filmer också men dom skippar jag att visa då dom är flummiga och knepiga :PFirenze dag 3.

Hotellets resturang.

Vi var rätt slitna sista dagen då vi endast sovit ca 9 timmar på tre dygn plus en utekväll kvällen innan.

Utanför hotellet.

På stan.

En godisaffär med världens finaste godisförpackningar.

Överallt kunde man se statyer.

David statyn, vi blev kära!

En fin fontän.

Vi var ju tvugna att prova på den Italienska pizzan sista dagen! :)

Vi provade även på deras goda glass.

I bilen på väg mot flyget :(

Vi ville verkligen inte åka hem!!!! :'(

Florens.

Som sagt, vi spenderade överdrivet många timmar på överdrivet många flygplatser så vi fick underhålla oss själva! ;D

Så där såg vår sista dag i Florens, Italien ut åhh vad tråkigt det kändes då vi var tvugna att checka ut från hotellet och vår bil kom och hämtade och körde oss till flygplatsen :( Vi hade så gärna stannat ett par dagar till!!

Men som sagt, det här var den bästa resan jag varit på, ingenting gick fel utan allt var helt perfekt. Vädret, människorna, staden, utsikten, sällskapet, maten, hotellet, new moon inspelningen, att jag fick se Robert och Kristen, osv, ja allt var helt perfekt!! :DDagens so far.

Jag och broder var och strosade omkring på stan en sväng och åt en mjukglass i sommarvärmen.

Jag köpte en blå kjol från Gina Tricot.

Och ett par skor på Skopunkten, toppen att dom inte var så där superhöga så man kan ha dom då man ska dansa hela natten ;P

Det här halsbandet köpte jag i Florens för 10 kr, jag som Älskar marilyn!

Köpte även två läderarmband i Florens, är helt förälskad i dom, hanna är kär i sina också. Minnen för livet!

Jag slänger upp dagens outfit och svarar på era frågor senare i eftermiddag/kväll.
Njut av solan.Fråga på!


Sitter och ska svara på lite frågor som trillat in på bloggen så har ni nån fråga till mig ställ den nu :)

Ps. kom ihåg att jag kommer ju inte kunna svara på vilka frågor som helst om ni frågar om inspelningsdagen i Montepulciano.Svar på några frågor..

Här kommer några svar på några av frågorna ni ställt till mig.

En liten fråga tror du att du kommer synas nå i filmen? efterson du var så nära :)

Jag vet som sagt inte om jag kommer synas något i filmen. Vi var ju många statister där men det finns ju ändå en liten chans att man kommer med, jag håller tummarna! :)

 

Fick du autografer :)?

Nej det fick jag inte. Eftersom det här är skådespelarnas jobb och vi var där på deras arbetstid blev vi ombedda att inte be om deras autografer. Men jag fick ju se dom på riktigt nära håll och det slår ju en liten papperslapp med deras namn på ;)

 

Rob alltså ÄNNU snyggare i verklighet? hur kan dte vara möjligt???
Jag trodde också att det var omöjligt men ja, han är snyggare i verkligheten, än om man tror att det är omöjligt så var han det! :DItalien dag två, Montepulciano.

Till en början måste jag förklara en del saker. New Moon är ju en Amerikansk film (produktion?!) och dom har väldigt mycket regler. Eftersom jag var på plats i Montepulciano som statist fick jag ju se hela omgivningen, inspelningsplatsen,  osv men för att sådant inte ska spridas vidare innan filmen kommit ut har jag fått skriva på flera kontrakt. Jag får alltså inte berätta nånting som har med själva inspelningen att göra för då kan jag bli stämd och  jag fick heller inte ta med mig kameran så jag har inga egna bilder att bjuda på därifrån. Därimot kan jag berätta lite om mitt besök där.

Men som sagt så visar jag bilder från hela dagen från dess början till slut.

Klockan sju på morgonen på väg till hotellets resturang på femte våningen för frukostbuffén.

Jag och Hanna är lite smått lättroade.

HAHA!! Frågan är ju hur normal man är på en skala från 1 till 10! :P

Utanför hotellet.

Dessa kunde man se precis överallt!


il Duomo

Det var riktigt mäktigt!Jag fick mig en snygg bränna efter inspelningsdagen i Montepulciano.

En gågata i Firenze (Florens) ;P

På hotellets tak hade dom världens finaste restaurang med en helt underbar utsikt!Haha, vi förstod som inte menyn så bra så vi bara beställde något som verkade vettigt och det smakade helt okej faktiskt ;)

Helt underbart!!


Vilken utsikt alltså!

På kvällen blev det utgång.


Haha, jag älskar Hannas min på den här bilden!! :D

Shake it!

Vid 04.00 begav vi oss till hotellrummet igen för att sova några få timmar innan vi skulle upp igen dagen därpå.

Så där såg dagen ut för Hanna men jag hade ju som andra grejer för mig under dagen.

Som sagt, min dag började med frukost på hotellet och sedan vid 07.30 möttes vi (en del av vinnarna + dom som hade hand om oss) upp för att åka en gemensam buss till Montepulciano som låg ca 1,5 h därifrån. På bussen fick man ju som se en del av Florens och dess utsikt vilket var riktigt fint. Då vi närmade oss Montepulciano blev vi (jag och Synne, den Norska vinnaren) helt till oss då vi såg "byn" uppe på som ett berg.

Vi kom dit och fick komma in på inspelningsområdet. Som jag nämnde tidigare i inlägget får jag inte alls avslöja mycket så nu blir det väldigt kortfattat och fattigt på innehåll.

Vi fick ju vara med som statister och det var verkligen hur kul som helst, både att få vara med men även att få se hur en inspelning går till. Men det bästa av allt var ju att vi fick se Robert Pattinson (Edward), Kristen Stewart (Bella )och Charlie Bewley (Dimitri). Som närmast stod jag ca 1 meter ifrån kristen och ca 2-3 meter ifrån Charlie och Robert stod jag som närmast ca 8 meter(!!).

Som de flesta av er vet är ju Robert en riktig snygging men bilderna och filmen gör honom inte rättvisa för han är om möjligt ännu snyggare i verkligheten!! Jag har inte riktigt än fattat att jag verkligen har sett dom, sett dom på riktigt, det är bara galet!! Men sjukt kul! :D

Sen har jag en annan väldigt rolig sak att berätta. Innan jag åkte till italien så skrev jag ett brev till Robert så om jag skulle få möjligheten att ge det till honom skulle jag göra det. Vi fick ju tyvärr inte träffa skådespelarna utan bara se dom så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra med brevet men sen fick jag och Synne rätt bra kontakt med en kille som träffade Robert regelbundet så jag frågade om han skulle kunna ge brevet till honom och han var hur gullig och trevlig som helst och tyckte bara det var kul så han gav det till honom och jag fick även skicka med en liten muntlig hälsning!! :D :D Wiie!

Så min sammanfattning av den här dagen blir UNDERBAR, BÄST, KUL, MAGISKT, KÄNSLOFYLLD och, det går bara inte att beskriva med ord hur bra dagen verkligen var!! <3

Tack tack tack till Nordisk Film!!
Firenze, Italia dag (kväll) 1.

Jag ska börja med att säga att den här Italien resan har varit den bästa resan jag nånsin varit på, det finns inga ord som kan beskriva hur underbart underbart underbart jag/vi har haft det!! Som sagt, inga ord.

Jag vet att många av er är väldigt nyfikna på hur inspelningsdagen var, om jag fick träffa skådespelarna osv och jag ska berätta det jag får berätta för er men inte just nu, det kommer nog imorgon kväll om jag har tid, ska skriva om det så snabbt som möjligt, lovar!

Här kommer bilder från vår resa till Florens och vår första kväll där.

På måndagen (25 maj) var vi hemma hos mig och packade, det såg ut som ett bombnedslag i mitt rum.

Påväg till flygplatsen här i umeå, pirriga och förväntansfulla!

On the airport.

Vi har fått vänta väääldigt mycket dagarna vi flugit så då har vi fått underhålla oss själva, bland annat med dialektbyten och sång.

På Arlanda.

Flyget påväg till Wien. Är det bara jag eller ser Hanna ut som en vampyr på den här bilden? :O

Underbara Hanna!

Och jag var glad som alltid.

Väl framme i Wien möttes vi av en otrolig värme, yes!

I Wien blev det väldigt körigt med flygen då dom höll på byta gate hela tiden och tiden var knapp men allt ordnade sig tillslut och vi hoppade sedan på flyget till Florens.

FRAMME!!! På flygplatsen möttes vi av en riktigt gullig kille (man) som körde oss till hotellet (det var planerat!).

En liten del av vårat hotellrum som var riktigt fint!

Då vi kom till hotellet (vid 23.00) bytte vi bara kläder för att sedan bege oss ut på upptäcksfärd i den nya staden.

Vi var överlyckliga över att äntligen vara framme då vi begav oss från Umeå vid 13.00.

En fin karusell.

Ett svin! :P

Som sagt, vi begav oss ut från hotellet vid 23.30 och det var hur varmt som helst ute, än fast klockan var så mycket och vi inte hade så mycket kläder på oss svettades man. Det var även massor av människor ute så det var riktigt kul!

Då vi var och promenixade i staden hörde vi musik och spanade in det lite närmare och då upptäckte vi att det var en utomhusopera som var i full gång så vi satte oss ner där oss lyssnade på deras sjönsjungande opera.


Vi bodde på Grand Hotel Baglioni som var riktigt fint!!

 Vid 02-tiden började vi dra oss mot hotellet igen för att sova då vi skulle upp vid 06.00 dagen därpå.

Man märker verkligen hur annorlunda det är motför i Sverige. Man får hur mycket uppmärksamhet som helst då man är utländsk och alla vill hälsa och prata med en. Dock var nästan alla vi träffade första kvällen riktigt kassa på engelska, vi fick använda oss utav teckenspråk för att få dom att förstå det vi sa.

Nästa del, dag två kommer som sagt ut imorgon så håll utkik!!
Nu borde jag hoppa isäng, klockan är alldeles för mycket och jag ska upp alldeles för tidigt.

God natt!Nu drar vi!!!

Hej då Sverige.
Hej ITALIEN!!Jag och Melker en somrig födelsedag.

Hann med att träffa min vän melker idag en sväng och jag var väldigt aktiv med kameran!

Haha visst ser jag störtkär ut i honom på den här bilden? :P

Nice.

Ser ut som vi åker karusell ;D

Jag och Melker har varit vänner i många många år nu och han är en av dom jag kommer sakna riktigt mycket då vi flyttar till Skåne. Nu ska jag gå och packa klart inför Italy resan imorgon, jag är så taggad att det inte är sant! GAAAH!! :DHåruppsättning till balen..


Min dag har varit bra, berättar mer om den senare, imorgon eller på fredag! :)

Idag provade jag iaf lite hur jag ska ha håret på balen (4 juni). Antingen har jag bara vanligt utsläppt eller så har jag det uppsatt typ som på bilderna ovan. Hårdekorationen satt jag och gjorde idag, busenkelt.Happy Birthday Jennilie.

Idag fyller jag 19 år så grattis till mig.Paper


Hej.
Idag har jag skrivit ut en massa papper angående Italienresan, kartor, information, adresser, telefonnummer osv men nu tror jag vi har allt vi behöver för att överleva ;)

Sitter även och läser new moon, var ju inte så längesen jag läste den sist men den och dom andra böckerna är ju så bra!! :D

HugsVädret i Florens

Har just kollat hur vädret ser ut att bli nu då vi åker till Italien tisdag-torsdag och ja, det ser ut att bli varmt dock lite regn en natt.

Tirsdag 26.05.2009

Natt kl 23 – kl 5

Delvis skyet 25° Svak vind, 1,8 m/s fra sørvest

Delvis skyet. Svak vind, 1,8 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør.

Morgen kl 5 – kl 11

Sol 17° Svak vind, 2,2 m/s fra øst-sørøst

Sol. Svak vind, 2,2 m/s fra øst-sørøst. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 14 – kl 20

Lettskyet 32° Lett bris, 3,6 m/s fra vest-sørvest

Lettskyet. Lett bris, 3,6 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 20 – kl 2

Sol 26° Svak vind, 2,0 m/s fra vest

Sol. Svak vind, 2,0 m/s fra vest. 0 mm nedbør.

Onsdag 27.05.2009

Natt kl 2 – kl 8

Delvis skyet 19° Svak vind, 1,6 m/s fra sør

Delvis skyet. Svak vind, 1,6 m/s fra sør. 0 mm nedbør.

Morgen kl 8 – kl 14

Lettskyet 20° Flau vind, 0,9 m/s fra sør-sørvest

Lettskyet. Flau vind, 0,9 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 14 – kl 20

Lettskyet 28° Svak vind, 2,7 m/s fra vest-sørvest

Lettskyet. Svak vind, 2,7 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 20 – kl 2

Lettskyet 23° Lett bris, 3,8 m/s fra nord-nordøst

Lettskyet. Lett bris, 3,8 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør.

Torsdag 28.05.2009

Natt kl 2 – kl 8

Regnbyger 18° Lett bris, 3,5 m/s fra nord-nordøst

Regnbyger. Lett bris, 3,5 m/s fra nord-nordøst. 0,2 mm nedbør.

Morgen kl 8 – kl 14

Sol 18° Laber bris, 6,1 m/s fra nord-nordøst

Sol. Laber bris, 6,1 m/s fra nord-nordøst. 0,2 mm nedbør.

Dagtid kl 14 – kl 20

Sol 24° Laber bris, 6,0 m/s fra nordøst

Sol. Laber bris, 6,0 m/s fra nordøst. 0,1 mm nedbør.

Kveld kl 20 – kl 2

Sol 21° Svak vind, 2,2 m/s fra nordøst

Sol. Svak vind, 2,2 m/s fra nordøst. 0 mm nedbør.

                    


     
  


                   


Men i alla fall, Italien here we come!!Lips red like blood.


Jag har faktiskt inte förstått än att jag åker till Italien om tre dagar, tre dagar!! Men något jag ännu mindre har förstått är att jag ska vara med på inspelning av New Moon, det är bara galet, nästan så jag börjar tro att det här är en oändligt lång dröm bara, fast en riktigt verklig en i så fall. Galet är det enda jag får fram just nu.

Jag har i alla fall börjat kolla vad jag ska ha med mig för kläder och vilka kläder jag ska ha på inspelning, vet dock inte om jag får avslöja det för er och jag vill inte riskera något så det skippar jag att dela med mig av.

Sen har jag även kollat upp vad man kan göra i Florens på kvällarna och har hittat en nattklubb som verkar riktigt bra faktiskt, det står att det är Florens största nattklubb och den ligger bara nått kvarter från hotellet vi ska bo på så det lät ju riktigt bra.

CiaoÄNTLIGEN!!!! :D

På måndag fyller jag som sagt år och på min önskelista fanns tre saker; Twilight böckerna (på engelska), ett större minne till min kamera och pengar. Igår var vi inne i stan en sväng, jag och min familj och då mamma skulle hämta ut ett paket, förstod direkt att det var böckerna, och oj vad rätt jag hade. Mamma är en rätt så usel lögnare också (förlåt mamma men det är sant) så hon erkände direkt.

Istället för att vänta och börja läsa dom på måndag frågade jag om jag fick dom igår då jag ändå visste att jag skulle få dom och även där blev det ett ja så nu har jag börjat läsa första boken :D

Observera att jag har läst alla fyra böckerna innan men då på svenska.

Nu har jag mycket läsning framför mig!Vampyren jennilie Cullen?!


Så här skulle jag se ut som vampyr, skulle inte ha något emot det faktiskt ;)
Den här snygga bilden gjorde en tjej på The Twilight Saga, skicka in en bild på er själv ni med (till dom), riktigt snyggt blir det ju och alltid kul att kunna se hur man skulle se ut om man var en Cullen ;PRosalie's necklace


Jeans Second hand, linne H&M, jacka köpt i London, hatt Kappahl, halsband (Rosalie's necklace) en gåva.Bilder från gårdagen..

Jag och underbara broder :)

Fotografen herself ;P

Såja, här var lite bilder från då vi fotade min balklänning igår, några av dom mindre seriösa bilder vill säga.
Vad har ni för planer för denna fredag?

Nu ska jag kila, ha en fin dag.
Kiss'n hugEn ny Intervju med mig.

Twilight Sweden gjorde en liten intervju med mig igår och här finns resultatet från den, det gäller självklart att jag vann New Moon tävlingen ;P Spana in den vet jag!
Balklänning- nästan färdig + fotning


Jag vågade sätta saxen i klänningen och klippa av den framtill och visst blev det bra?! Jag blev i alla fall väldigt nöjd, är riktigt nöjd med hela klänningen då jag aldrig trodde jag skulle klara av att sy den hemma utan hjälp från min textillärare ;P Men som ni ser klarade jag det *stolt*. Det enda jag har kvar nu är att sy dit dragkedjan, på bilderna ovan har jag bara nålat den i sidan. Sen vill jagsäga tack till mamma som tog korten på mig :)En fråga..

Vad har ni för framtidsdrömmar?! :)

Själv vill jag först bara gå ut gymnasiet och flytta till skåne med familjen. Som sagt kommer Hanna ner till hösten och då hoppas jag verkligen att vi får oss något jobb och att vi kan flytta till Malmö. Där vill jag bo i något/några år sen vill jag antingen till USA som au pair eller till Afrika eller Thailnad som volontär, eller ja,. varför inte båda?! :) Efter skulle jag vilja flytta till London och börja jobba på en tidning eller något liknade som stylist (klädstylist) inför fotningar osv. Efter det ser vi vad som händer.

Så ser min framtidsdrömmar ut för tillfället :)
Tell me yours!Balklänningen


Bildkälla

Bildkälla

Den rosa klänningen är klänningen jag sytt för att ha på balen den 4 juni. Har alltid tänkt ha den hellång men nu är jag väldigt inspirerad till att ha den kort framtill och lång baktill, precis som Jessica Biel's röda klänning, här finns en riktigt bra bild på den! Om jag gör så tänker jag ha tyllkjol under den och sy in typ ståltråd i nederkanten så den blir ungefär som hennes, kommer dock inte ha hennes släp ;P

Vad tror ni, blir det bra?En mer utvecklad planering

Vecka 21
måndag
tisdag
onsdag

torsdag-
Ledig, sy på balklänningen.
fredag- Ledig
lördag- Ledig
söndag
- Ledig
Vecka 22
måndag- Jag fyller 19 år, Hanna sover över, packa
tisdag- Åker till Italien med Hanna
onsdag- Är på inspelningen till New Moon och medverkar som statist
torsdag- Jag och Hanna åker hem till Sverige igen
fredag- Skola ca 1 timme, sy på balklänningen, brännbollsyran
lördag- Ledig
söndag- Ledig
Vecka 23
måndag- Skola
tisdag- Skola
onsdag- Ledig
torsdag- Balen
fredag- Ledig (dagen efter balen )
lördag- Ledig
söndag- ledig
Vecka 24
måndag- Skola?
tisdag- Brännboll på skolan?
onsdag- STUDENTEN, studentskivan
torsdag- Sliten (dagen efter studenten)

24 juni (?)
Flyttbilen kommer och hämtar alla våra grejer.
26 juni Jag åker till Schweiz.
17 juli Kommer hem till Sverige igen och flyger då söderut till mitt nya hem i Skåne (!!!!)

Efter det här ser vi helt enkelt vad som händer! :D70 par nya skor

Ja det är precis vad jag vill ha just nu. Var ett tag sen jag var inne på  GoJane's hemsida sist så jag tog mig en titt där nu och blev kär i exakt 70 par skor!! Vill ha, vill ha, vill ha! Det är ju dessutom så otroligt billigt, av alla skor jag hittade kostade alla under 220 kr. Här kommer några av mina älsklingar:

Bildkälla

Jag är helt inne nu i en period då jag vill ha färgsprakande färger på skorna vilket ni kanske märker från bilderna ovan ;) Har ni aldrig varit inne på GoJane's hemsida kika in där NU!!!Snart går flyttlasset

2006.

2006

2006. Bilresan hem.

2007

2007. Kolla vad kort hår jag hade!

2008. Bästa sommaren i mitt liv.

2008

2008

2008. Vår (stora) bil gick sönder då vi var där så den skulle tydligen inte palla att köra oss hem till umeå så vi fick införskaffa en ny (hm) bil som var mycket mindre, ja ni ser ju hur fullpackad den var!! ;P

2008. Jag kommer sakna bilresorna dit då man är så glad och förväntansfull och hem då man är lycklig och glad!

Jag har nog inte riktigt förstått än att vi flyttar snart.. I slutet av juni beger vi oss 130 mil söderut (simrishamn) för att bosätta oss där, det är nästan galet om man tänker efter. Vi lämnar verkligen allt och alla, jag känner mig stolt över min familj att vi verkligen tar tag i det och flyttar nu, på riktigt, inte bara semestrar där på sommaren. Galet var ordet.

Jag tror, eller jag nästan vet att vi kommer trivas där, ser inte en anledning till varför vi inte skulle göra det.
Idag blir det en ny fråga: Är det någon av er som bor i Skåne, gärna omkring Simrishamn, Ystad och det som ligger däromkring?! Lämna i så fall en kommentar :)

Idag är det soligt så nu ska jag bege mig ut på taket för att sola lite.
Hörs senare.
tjaoNu hänger jag inte i caféterian längre..

För ett eller om det kanske till och med var två år sen gjorde jag och min klass varsin sån här tavla på skolan, minns inte på vilken lektion det var men kanske Hantverkslektionen (om den nu ens hette så). Först gjorde vi gipsmasker av våra ansikten, hmm minns inte hur vi gjorde sen men så här blev min tavla iaf.

Tills idag har våra ansikten hängt i vår caféteria men då vi tar studenten nu och dom ska bygga om skolan fick vi nu ta hem dom.

Nu ska jag fortsätta kolla på mitt buffy och vampyrerna maraton ;)Godmorgon.

Idag klev jag upp ovanligt sent men blev då också klar ovanligt tidigt, förstår inte riktigt hur det där går ihop men :P En fråga: Hur hittade Du till min blogg? :)

Ha en fin dag, vi hörs igen senare.
Kiss'n hug

Update 13.44: Hello. Sitter i skolan just nu och har just fått mitt resultat från Sv B nationella och wiiie vad bra det gick för mig! VG+ på uppsatsen och MVG på talet! :)Så här har min kväll sett ut..


Går som sagt en kalligrafikurs i skolan där vi, ja, skriver kalligrafi. Här ovan ser ni vad jag har sysselsatt mig med den här kvällen, det är kalligrafiuppgifter som jag ska lämna in imorgon. Den ena är dock inte klar än, ni ser nog vilken, den utan någon kalligrafitext ;)

I övrigt har jag även skrivit klart min PA-rapport och PA-loggbok som även det ska in imorgon. Har även ett religionsprov imorgon som jag ska börja plugga på nu (är alltid ute kvällen innan).

Hoppas ni får en roligare kväll än mig.
TjaoNy information om New moon inspelningen.

Hej.
Har just fått lite mer information om Italienresan och New moon inspelningen. Jag är lite besviken (dock inte minsta förvånad, förväntade mig inget annat) och jag tror ni kommer bli besvikna också.. Först och främst så får jag inte ta med min mobil eller kamera till inspelningsplatsen, det här betyder alltså att jag inte kommer kunna ta ett enda kort där borta vilket suger först och främst för min egen del, snacka om minnen och kul att ha kvar men sen även för att visa er.

Sen för det andra kommer jag heller inte få blogga om inspelningen vilket också suger. Jag kommer alltså inte kunna dela med mig av nånting från min Italienresa förutom bilder och sånt från hotellet, resan dit och det jag gör då jag inte är på inspelningsplatsen.

Det känns faktiskt himla tråkigt, trodde faktiskt att jag kanske skulle kunna få fota omgivning typ. För det andra så tänk om jag träffar Rob och gänget, då kommer jag ju inte heller kunna ta någon bild eftersom jag inte ens får ha med mig kameran på inspelningsområdet. ÅHHH!

Visst, jag kommer ju vara med om det och aldrig glömma det men ändå, man kommer alltid ihåg mer och det blir alltid roligare med bilder.


 
En oldie plus en fråga.

En fråga till er. Är det något speciellt ni vill läsa om på min blogg, något ni vill jag ska skriva mer om, visa mer bilder på? Jag är väldigt öppen för förslag så kom igen nu och säg till hur jag kan förbättra bloggen! :)


Typ så här har jag sett ut idag fast med små skillnader.. jag hade ett par andra jeans fast dom var också pösiga och håliga, jag hade ett par vita ballerinaskor och utsläppt hår. Nu behöver jag inte ta en outfit bild då (har tagit på mig mjukiskläder).Intervju med andra frågor

Ja, här finns en intervju jag gjort fast med lite annorlunda frågor motför dom andra intervjuerna jag gjort.

I övrigt kom jag och Hanna nyss hem till mig efter att ha vandrat omkring i ca 5 timmar inne i stan, vi har sålt muffins, ja det var därför vi bakat så mycket! Studenten och balen kostar ju multum så kände att vi behövde dra in lite cash och det gjorde vi ju som också! ;)Muffinbak för hela slanten

Hela kvällen har jag och Hannat ägnat oss åt att baka vilket resulterade i 169 muffins ;)

Sysselsättning.


Idag, eller rättare sagt nyss bakade jag 72 muffin och då hanna kommer hit lite senare blir det till att baka lika många igen. Vi har nämligen ett litet projekt tills imorgon, mer kan jag berätta då det är uträttat! ;PKalligrafi


Har en kalligrafiuppgift i skolan som ska vara klar och lämnas in vecka 22 men jag är ju i Italien då så jag har gjort klart den nu här hemma så jag kan lämna in den till veckan istället. Är inte så där överdrivet nöjd som jag hade velat vara men den får duga! :)Dom rätta svaren.


Fick en fråga om jag inte kunde skriva dom rätta svaren och självklart kan jag det!
A: X, Stephenie Meyer
B: 1, Baseboll
C: X, VitlökMassor med bilder

Jag och mamma var ute och fotade lite idag då jag bestämde mig för att göra en ny header till bloggen men som sagt, det var jag och mamma så det blev en hel del flummiga bilder också men dom bjuder jag på! :)

Ny header, vilken?

Hej. jag hade tänkt förnya bloggen med en ny header, men vilken ska jag välja?

1.

2.

3.

4.

5.Jag är med i Aftonbladets helgbilaga Klick idag!!

Köpte tidning Klick idag efter skolan och där på sidan 9 hittar man mig ;) Det roliga var att jag är på samma sida där det står: Jorden runt, Kändisar från hela världen. haha.


Kan ju tillägga att då hon ringde från Klick och ställde frågan till mig om jag trodde mina vänner var avundsjuka sa jag något i stil med: Dom tycker ju det är roligt för mig och så men det är klart jag tror vissa av dom är lite avundsjuka. I texten i tidningen har dom alltså överdrivit lite :P

Fick även en fråga från en läsare som undrade om jag inte läst alla böckerna och jo, jag har läst alla Twilight böcker, dock bara på svenska, det är därför jag önskar mig dom engelska versionerna då jag fyller år.outfit 20090515


Tygskor H&M, Tights Åhlens (?), Vitt långt linne Bik Bok, broders skärp.

Hej.
Idag har jag sovmorgon till 10.35 och slutar 11.55 vilket är riktigt skönt på fredagar!! :)
Och fredag.. Vad ska jag göra ikväll då.. jag har faktiskt ingen aning, funderar faktiskt på att plugga en del så inte allt kommer nästa vecka.

vad ska ni göra idag? ni kanske kan komma med någor roligt förslag :P
Tjollahopp.Bloggen 1 år och några dagar..

Haha, ja kul att jag totalt missade och glömde bort min bloggs ett års dag. men grattis till min blogg i efterskott ;DJennilie's önskelista

Hej, igår lämnade jag en liten önskelista till mamma eftersom jag fyller år väldigt snart, så här såg den ut:

Twilight (boken, engelska)
New moon (boken, engelska)
Eclipse (boken, engelska)
Breaking dawn (boken, engelska)
Minne till kameran (så jag kan ta mååånga bilder i italien!!)
Pengar (till en egen bärbardator)

Förra året fyllde jag ju 18 och fick bland annat en symaskin som jag använt väldigt flitigt och sen fick jag en resa till Paris tillsammans med min mamma, vi har dock inte varit på vår resa än och då den blir av blir det troligast London istället :)
Ingen skola kvar nu

I morse kom jag fram till att skolan är  i princip helt över nu, om ni ser hur mina veckor fram till studenten ser ut förstår ni mig:
Vecka 20:
Mån
Tis
Ons

Tors
Fre En lektion
Vecka 21
Mån Vanlig skoldag
Tis Vanlig skoldag
Ons Ledig
Tors Ledig
Fre Ledig
Vecka 22
Mån Ledig (Italien)
Tis Ledig (Italien)
Ons Ledig (Italien)
Tors Ledig (Italien)
Fre En lektion
Vecka 23
Mån Vanlig skoldag
Tis Vanlig skoldag
Ons Ledig
Tors Ledig (Balen)
Fre Ledig (dagen efter balen)
Vecka 24
Mån Skola (frågan är ju hur värd denna dag kommer bli)
Tis Brännboll med klassen
Ons STUDENTEN!!Målat


Idag har jag haft en riktig pluggdag (har varit ledig). Jag har skrivit på min PA rapport, fixat inför PA redovisningen som är imorgon och målar tavlan ovan. Den är inte klar än och jag måste ändra vissa saker, den är iaf till en kalligrafiuppgift vi har i skolan, det ska nämligen in kalligrafi på tavlan också.

Trevlig kväll på er.Byxdress it is!


Tygskor H&M, byxdress Bik Bok, t-shirt Second hand, jacka köpt i London.Rosettfrisyren


Av en slump hittade jag här hur man gjorde rosettfrisyren, memorerade i mitt huvud och provade sedan själv. Jag har ju dock ganska uppklippt hår och inte så långt plus att jag inte använde mig utan nåm kan eller något så resultatet blev inte det bästa men bra för att vara ett första försök, höhö.Studentklänning klar

Före: Vit ballongklänning, rätt tråkig.

Efter: Vit inte ballongklääning med ett svart flätat band över axeln.


Nu är studentklänning klar. Har provat den tillsammans med nitskärp, strumpbyxor och skor nu och det blir helt Awesome, älskar den!!Studentklänning

Studentklänningen är något jag inte ägnat allt för mycket tid att tänka på förutom nu då studenten närmar sig med stormsteg. Var förut helt inställd på att sy min egna studentklänning, ni vet för att få något som ingen annan har men nu börjar jag känna mer och mer att det skulle vara rätt skönt att köpa en färdig klänning, än om den jag skulle sy inte skulle vara allt för avancerad och därför inte ta så lång tid. Hmm. Idag gick jag i alla fall på stan en sväng för att kolla om det fanns någon klänning jag skulle kunna tänka mig och här nedan ser ni det jag hittade.

Tycker den här klänningen var väldigt enkel och fin, blir säkerligen riktigt snygg med ett snyggt nitskärp i midjan, snygga strumpbyxor och ett par höga svarta klackar. Det dåliga med den är att den kommer från gina, många kommer alltså att ha den = inte kul.

Sen hittade jag den här tubtoppen, tycker den var riktigt fin. Till den skulle jag i så fall ha till..

Den här kjolen. Då skulle jag i så fall även till detta bära ett par höga snygga svarta klackar, snygga stumpbyxor och ett nitskärp. Jag vill inte bara vara gullig och söt på studenten utan vill få in lite av min personliga stil också.

Så här blidde det om man satte ihop linnet med en kjol (skulle ju dock ha kjolen som är på bilden ovan).

Det sista jag hittade var den här klänningen. Blir det den här skulle jag sy om den litegrann. Jag skulle ta bort ballongkanten där nere och ha det som en vanlig klänning fast med en tyllkjol under för att få lite fluff i den. Sen funderar jag även på att sy fast svarta tygflätor vid den övre delen på något sätt. Även detta då till snygga skor, strumpbyxor och nitskärp. Annars kanske jag skiter i flätorna och trycker rosa pussmunnar på den.. (Kommer ju självklart ha en mer passande bh under också).


Vilken tror ni blir bäst om det blir någon av dom övre? Snälla hjälp mig!! Jag tror mest på den nedersta.. Men jag vet inte..?Läs några rader..

En till intervju gjord, denna gången hos Twilightfans, läs den här  =)
Jag känner mig som en kändis, haha.VK-utklippet

Så här såg det ut då jag var i tidningen i lördags:

Det blev en riktig närbild :PMinnen

Fyra år.

Jag och lillebror.

I helgen har jag varit och hälsat på släkten. Min famor är superduktig på att alltid fotografera så då tog jag i tillfälle att kolla igenom ett par fotoalbum medans jag var där, hann dock inte kolla igenom alla. Jag tycker alltid det är lika kul, det är mycket man hunnit glömma men som kommer tillbaka då man kollar på foton.

Just de, ska passa på och hälsa till alla i sorsele som läser min blogg, haha ;)Västerbottens- Kuriren

Hej hopp.
Eftersom jag inte är hemma i helgen och där jag är har dom inte VK (Västerbottens- Kuriren) sprang jag till affären imorse och köpte den. Bläddrade förväntansfullt igenom den och sen fick jag syn på en stoor ansiktsbild på mig och en artikel. Så ni som har VK, kolla in sidan 51 idag ;) Kommer hem imorgon då lägger jag ut bilden och artikeln för er som inte har möjlighet att läsa den i tidningen.

Ha en bra dag!Lite ny info om New moon resan till Italien..

Hej. Pratade för ett litet tag sen med en kille från Nordisk Film och fick lite ny information om resan.. Jag börjar det det dåliga och avslutar med det braiga! Det dåliga är att vi åker den 26-28 maj, det blir alltså inte den 25-28, det blir ju rätt så stor skillnad eftersom det blir en riktig snabb visit dit. Sen fick jag även veta att det är i Florens vi ska bo, alltså inte i Montepulciano som det stod i klicktidningen, detta var dock inget negativt. Sen det braiga.. Inspelningsdagen är den 27 maj och JA, Twilightgänget kommer vara på plats på inspelningsplatsen så jag HOPPAS att jag får chansen att träffa dom eller i alla fall se dom!!!

Åker bort i helgen och är inte säker på om jag kommer blogga därifrån men annars så hörs vi igen på söndag eller måndag!! :)Fler intervjuer..


Nu har det kommit ut lite fler intevjuer med mig:

Twilightlovers

Twilightsara

Breathingtwilight

Read it!! :)Åhh, ett paket...

Fick ett paket med posten idag, titta vad som fanns i det...


Två Twilightfilmer, två "Rosalie's" Pendant Necklace och två T-shirtar. Hade nästan glömt bort att jag skulle få det här också, den största vinsten börjar ju den 25 maj!! :DIntervju med mig..


Så här glad är jag över vinsten!!!

Hej igen.
Har just suttit och svarat på mejl, människor som vill ställa massa frågor och så vidare, riktigt kul! :)
Här kan du i alla fall läsa en av intervjuerna jag gjort, denna gjord av The Twilight Saga!
Enjoy.

Update: Har även svarat på en fråga på en blogg som heter Robert Pattinson, kolla in det här!
Update 20.06: Här finns en till intervju som Twilight news har gjort, läs den här.Dagens outfit + VKbild


Skor köpta i Schweiz, byxdress Bik bok, nitskärp H&M, jacka köpt i London.

Hej.
Har prov i naturkunskap imorgon och skulle plugga igår och idag men det går inte alls bra då det enda jag tänker på är min vinst!! :D Jag längtar så grymt mycket! Tidigare idag fotades jag av en tjej från VK och nyss pratade jag med en tjej därifrån som ställde några frågor till mig så intervjun hamnar troligtvis i VK nu på lördag. Håller även på skriva några mejl till några som också vill göra intervjuer, känns väldigt konstigt att plötsligt blivit en intervjuperson men riktigt kul är det!

Idag blev det även bestämt vem av mina kompisar som följer med mig och det blev Hanna, drog lott mellan hon och Jossan men det blev Hanna som tog hem vinsten. Vi kommer få det så sjukt roligt där nere!
KramJAG VANN!!! New moon och Italien, here I come!! :DHelt otroligt, jag fattar det knappt själv. Händer det här verkligen eller är det bara en dröm?! Bilderna ovan är från tidningen Klick som man kunde köpa  24-25 april. Då jag såg tävlingen valde jag Självklart att delta. Som ni ser ovan skulle man svara på några frågor och maila in dom rätta svaren sen skulle vinnaren lottas ut och nu visar det sig att det verkligen belönade sig att vara med och tävla :D

Sov hos en kompis inatt så jag var hos henne då telefonen ringde vid 11-tiden imorse, det var Klick's chefredaktör som ringde och berättade att jag vunnit första priset. Jag jublade, skrek, grät, skrattade och mitt hjärta slog 1000 frivolter, jag blev helt galen och till mig. Helt otroligt. Var sen tvungen att ringa upp honom efter några timmar för att verkligen höra mig för att det var jag som vunnit, att det inte var något elakt skämt eller att dom gjort något fel men näe, det är jag som är vinnaren!!

En redaktör från Klick ska ringa mig idag eller imorgon och göra en liten intervju med mig som sedan kommer publiceras i tidningen (Klick) och sen kommer någon från Nordisk Film ringa mig innan imorgon kväll och berätta mer i detalj för mig vad som kommer hända. Den 25 maj (på min födelsedag dessutom) åker jag och kommer hem igen den 28 maj. Jag har inte fattat det än att det är sant! JAG VANNNNN!!!! :D :D Några dagar framöver kommer det nog bli en del skrivande om det här då det är det enda jag tänker på för tillfället!

Har inte bestämt än vem som ska följa med, det står mellan två kompisar och mamma, har lite beslutsångest ;P Nä nu ska jag försöka smälta det här och skrika ut min lycka i några timmar till! :) Ha det fint.

Update: Pratade med en tjej från Klick nyss, hon ställde några frågor till mig och nu ska jag maila in en bild på mig till henne så dom sedan kan publicera bilden plus mina svar i tidningen Klick :)En solig dag i det blå
Imorse vid halv 11 kom älsklingsHanna hem till mig och vi har legat ute och solat på mitt tak i princip heeeela dagen samtididgt som vi lyssnat på drängarna, haha!! Det var i alla fall riktigt skönt och jag har fått mig liite färg nu också *glädjeskutt*.

Puss på Hanna och puss på Solen!Dagen

Imorse var både jag och Liam lite uttråkade så vi bestämde oss för att ta en cykeltur till Hissjö för att köpa lite gotte och jag är prima stolt över lilleman att han orkade cykla 1,4 mil!! :D

Nu på kvällen har vi suttit ute på gården och grillat :)


Underbara söta du!!!

Så hela min dag har spenderats med lillebror  <3Veckan..

I tisdags kom Hanna till mig då vi hade lite grejer att uträtta.. Det blev i alla fall att vi klockan 23.15 begav oss ut i mörkret och upp i skogen till en liten grillplats där vi bland annat grillade pinnbröd, vid 03.00 blev det dags att bege sig hem till mig igen.. Ps, vi hade målat oss lite i ansiktet också :P

I onsdags låg vi ute på mitt tak och solade så länge vi kunde!

Igår var det valborg och då begav jag mig hem till hanna. Då vi åkte till majbrasan följde även hennes syster med och sen träffade vi även två bekanta ansikten :P

Hanna och jag.

Burn baby burn.

På kvällen köpte vi med oss godis och såg på Buffy the vampire slayer :P

Hoppas ni haft en trevlig vecka. puss på er.