Julklappstips

Snart är det julafton och i god tid att börja skaffa julklappar. Här nedan har jag gjort en lista med förslag på julklappar att ge bort, vissa är mer personliga än andra och vissa är mer tidskrävande än andra, några är dyrare och några är billigare. Men tänk på att dessa är förslag och exempel, utgå från personen ni ska ge julklappen till för att få den att passa den personen så bra som möjligt.

1. Ask/påse med hemmagjort godis. Här bestämmer man själv hur avancerad och personlig man vill vara. Vill man göra det enkelt kan man köpa färdigt godis och en färdig påse eller ask och ett kort till det men om man vill göra det lite mer personligt kan man först göra eget godis, en eller flera olika sorter. Exempel är knäck, tryfflar, pepparkakor, ischoklad, polkagrisar, fudge, kola osv, det är bara att söka efter recept på internet. Sedan kan man antingen köpa en färdig enkel ask och dekorera den själv eller göra asken själv. Eller varför inte en fin påse som man dekorerar. Ta inspiration från bilderna nedan.



2. Gör ett eget presentkort. Om man inte vill köpa ett färdigt presentkort och ge bort så kan man alltid göra ett eget vilket jag tror att alla skulle bli glad för. Sedan väljer du själv vad du vill ge bort.. En fika på stan? En dagstur till Köpenhamn? En dag på Liseberg? En middag? Tänk på vad personen tycker om och utgå från det.



3. Ge bort ett handplockat negelkit. Man kan självklart ge bort ett färdigt nagelkit men jag själv skulle uppskatta det mer om jag fick ett handplockat, färger och grejer som passar mig.



4. Ett pysselkit. Till den kreativa är ett pysselkit den perfekta julklappen. Du kan antingen köpa ett färdigt kit eller plocka ihop ett eget. Exempel 1; Hårda enfärgade papper, mönstrade papper, limstift, band, glitterlim och en mönstersax. Exempel 2; Penslar, färger och en tavelduk. Exempel 3; Pärlor, tänger, örkrokar, mellandelar (ringar) och smyckestråd.



5. Presentpåse med tèer. Till den som gillar att dricka tè är det här en bra julklapp. Köp några goda tèer, en tèsil och en mugg. Det blir extra personligt om du beställer efter en mugg med en egen bild på, det går att göra hos fujidirekt från 98 kr.




6. Gillar man inte tè går det att göra en liknande present men med kaffe istället. Gör en personlig mugg eller köp en färdig, gott kaffe och kanske en termos.



7. En presentkorg. En handplockad presentkorg kan aldrig bli fel. Köp en korg eller en plåtburk som du sedan fyller med grejer och godsaker som personen som ska få den gillar. Exempel på grejer att lägga i är en tidning, tuggummi, godis, chips, glögg, öl, vin, ostar, kex, ljuslyktor, ljus, frukt osv. Här är det bara fantasin som sätter stopp!



8. Tofflor. Vem vill inte ha ett par varma och sköna toffflor under vinterhalvåret?



9. Produkter från fujidirekt. Jag tycker att fuji har ett bra utbud för att kunna göra personliga presenter. T.ex en mugg med tryck, skärbrädor med tryck, pussel med tryck, förkläden, t-shirts, fotoböcker osv. Och med tryck så får man ju själv välja vilket tryck det ska vara, man skickar in en bild på det man vill ha.



10.  Fotoalbum. Framkalla bilder från någon hemsida som du sedan sätter in i ett fotoalbum och skriver små texter till. Alla uppskattar en sådan present.



Jag hoppas att ni fick lite inspiration nu om ni har svårt att hitta julklappar :)



Frågor? Questions?



Hej. Än så har jag inget att hurra för, blir inte minsta lilla bättre. Pratade med ryggkirurgen i Ängelholm idag och vi skulle höras om en vecka och om jag inte blivit minsta lilla bättre då planerar vi nog in en skiktröntgen. Imorgon ska jag även prata med min läkare här i Simrishamn och höra vad han säger. Jag kanske behöver bli inlagd eller så på sjukhus och få rejält med smärtlindring så att jag går ner i smärta för då kanske medicinerna jag äter hemma biter bättre för som det är nu är jag hela tiden på helspänn. Ni förstår nog varför jag inte bloggar nu, jag har inget att blogga om så länge ryggen håller på så här för det enda jag gör är att ligga framför tv'n typ.

Men jag tänkte att jag kunde passa på och se om ni har nån/några frågor ni vill få svar på?  Om ni har någon fråga så passa på och ställ den nu. Om inte så ja, då hörs vi helt enkelt när jag orkar :)



TACK!

Jag gick nyss in här och fick syn på alla era fina kommentarer, ni är underbara! Än så länge är jag hemma och jag känner en liten förbättring, både igår och idag, jag gråter inte av smärta i alla fall så det är ett gott tecken. Men det är inte över än utan jag får nog räkna med att det håller i sig ett par dagar till. Jag känner mig så slut efter att knappt fått sova sen i måndags men jag är så himla glad för att jag har min mamma. Hon sitter uppe med mig om nätterna och ser på tv för att jag ska tänka på annat, hon sover med mig i mitt rum för att jag inte ska behöva vara själv och hon är som en fantastisk mamma ska vara och jag är så tacksam att jag har henne, speciellt gånger som nu när jag har det jobbigre än vanligt. Så tack till er och tack till dig mamma <3



Lång tid? Blir inte bättre än så här? Ny operation?

I måndags var jag som sagt i Ängelholm för att träffa en av kirurgerna som opererade min rygg för ca 14 månader sedan. Rehabiliteringstiden efter operationen skulle ligga mellan 6-9 månader och då skulle man se om man blivit bättre, sämre eller inte känner någon direkt skillnad. Jag stelopererades och de bytte även min dåliga disk och satt in en diskprotes. Tyvärr är jag väldigt dålig än, äter dagligen morfinklassade värktabletter och har ständig värk i ryggen och titt som tätt i vänster lår (nervsmärtor). Så både jag och mamma ville höra vad han hade att säga om det här och få lite svar på ett par frågor så han undersökte mig och så pratade vi en del.

Om min rygg har han tre olika teorier.. Den första och bästa enligt mig är att jag kanske bara behöver ovanligt lång tid på mig för att återhämta mig och bli bättre och eftersom jag haft diskbråck sedan dec 2007 kan det behövas längre tid för mig att "läka". Hans andra teori var att jag kanske inte har läkt helt efter operationen, där skruvarna sitter. Om det är så att min kropp inte vill läka där skruvarna sitter så kan jag måsta opereras igen då de byter ut skruvarna och att jag då förhoppningsvis ska läka snabbare och lättare. Den tredje teorin hoppas jag verkligen inte på då den är att jag inte får någon större förbättring än så här, att det inte finns något att göra. Själv hoppas jag såklart på att jag bara behöver längre tid på mig för jag är inte minsta lilla sugen på att opereras igen och jag spyr på tanken om det är så att jag inte blir bättre än så här. Men vi ska i alla fall hålla kontakten nu och om det inte har blivit någon förbättring om ca 6 månader ska vi göra en skiktröntgen för att se vad en sådan kan visa. De vill inte göra en nu med tanke på att jag redan har gjort ett par och de utstrålar strålning som kan ge cancer så jag förstår att de vill vänta!

Sen det här med nerven i vänsterbenet.. Antingen så kan det vara ett bråck i ljumsken men det trodde han inte riktigt då jag inte har ont i den. Annars är det troligen att en nerv kommer i kläm från en disk i ryggen. Han kunde erbjuda mig att få göra en nervblockad för att se om det skulle hjälpa något men jag känner att jag vill läsa på lite mer om det innan jag bestämmer mig. Sen är det ju inte säkert att det skulle hjälpa något men å andra sidan kanske det skulle kunna hjälpa.

Det var ungefär det som blev sagt så vi ska hålla kontakten och se hur det ser ut om ca ett halvår och tills dess ska jag fortsätta som nu med att träna, promenera och äta värktabletter.

I övrigt är jag fortfarande riktigt dålig. Började känna mig sämre i ryggen i måndags men tisdagen och onsdagen har varit fruktansvärda, jag har haft så ont att tårarna kommer och det händer inte överdrivet ofta. I vanliga fall brukar jag "bara" måsta äta ca 2 oxynorm (min starka och snabbverkande medicin) per dygn men sen i tisdags har jag varit tvungen att äta 2 var sjätte timme dygnet runt det säger ju en del. Tyvärr är det för lite också, jag hinner komma upp så högt i smärta  så det tar nästan en och en halv timme för medicinen att ge lite effekt, jag kan knappt sova och ja, det är grymt jobbigt. Idag fick vi en akuttid hos min läkare här i Simrishamn och han skrev en akutremiss till ortopedkirurgen i Ystad så att jag kan få mer medicin genom en spruta och i värsta fall bli inlagd om det inte hjälper. Jag är dock jäkligt envis så jag vill vänta lite och se, nån timme eller två i alla fall. Så nu vet ni varför jag inte direkt är på blogghumör.



Buffé och Jul på Liseberg

Och så var man hemma igen. Jag kom hem i söndags på eftermiddagen och igår var jag och mamma i Ängelholm för att träffa min kirurg (berättar i ett annat inlägg vad som blev sagt) så det är därför jag inte har bloggat. Idag lär det inte heller bli mer än så här för jag mår kasst. Först i lördags då vi var och gick en del, sen i söndags då jag åkte buss och tåg i fyra timmar plus igår då jag var tvungen att sitta över fyra timmar i och med Ängelholmresan så min rygg håller typ på gå av nu. Imorse började jag med en ny medicin också istället för mina Norspanplåster så jag hoppas de ger bra effekt. Nu tänkte jag i alla fall visa lite bilder från min sista heldag i Göteborg som var i lördags.

Till lunch åkte jag, Therese, hennes lillasyster och mamma iväg och åt buffé. De hade både sushi, thaimat, kinamat och husmanskost plus massa glass och frukt till efterrätt.



Efter det åkte vi hem ett tag så jag fick vila ryggen och vid 17-18 tiden åkte vi till Liseberg där vi gick omkring i några timmar. Det var så himla fint och mysigt där med alla ljus, lyktor, små bodar, julmusik, mat, godis och fejksnö.




Förlåt Therese, hata mig inte men herre gud vad hände här?!?!?!! Jag blir fanken rädd varje gång jag ser på bilden! Det ser ut som en demon har tagit över Therese och där står jag och Johanna helt ovetandes. Och när hon dessutom håller handen så där på Johanna. Haha.




Så där mysigt hade vi det :)



Läsarstilen #61

Idag är det 18-åriga Melanie som delar med sig av sin coola stil! Ni kan läsa hennes blogg här; www.melanien.devote.se


Skjorta - second hand
Väst - Beyond retro
Myntväska - köpt på en marknad i London
Skor - Dr Martens

Melanie säger; "Inspireras inte av någon specifik person, har ögonen öppna och är det något som tilltalar mig estetiskt applicerar jag det på mig egen stil helt enkelt!"

Jag tycker verkligen att ni ska kika in på hennes blogg för hon har en väldigt egen stil och vågar ta ut svängarna. Jag gillar verkligen hennes outfit här ovan, västen och väskan är ju hur fina som helst och gör sig så bra till den vita skjortan! Och sen så tycker jag att hennes dr martens är stencoola!!!



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!

OBS!! I och med att jag inte har tillgång till min mejl längre ([email protected]) så har jag inte tillgång till alla som skickat in outfits till Läsarstilen. Det känns hur tråkigt som helst för jag hade så många snygga outfits att visa er. Så till alla er som inte fått sin outfit publicerad på min blogg än; Skicka in mejlet igen fast till min nya mejladress [email protected].



Outfit fredag

dag strosar jag omkring så här. Det är väldigt grått och trist ute men det är inte så kallt i alla fall. I eftermiddag blir det att gå ut och äta buffé som igår, dock på ett annat ställe så det ska bli gott, tackar aldrig nej till att gå ut och äta hihi.



Kängor//Second hand, loppis 120 kr
Jeans//Cubus 199 kr
Tröja//Second hand, loppis 10 kr
Skinnjacka//Second hand, loppis 300 kr
Mössa//Second hand, loppis 10 kr



Nya jeans

Förut var jag inte speciellt förtjust i jeans, främst för att jag tyckte jag såg tjock ut i dem men nu gillar jag dem skarpt! Dock så har jag inte så många snygga jeans som passar och jag är lite för snål för att lägga 499 kr på ett par. Igår köpte jag dock två par på Cubus för 199 kr styck, jag har ganska svårt att hitta jeans som sitter bra vid höfterna/midjan då jag har en sån smal midja men dessa satt perfekt! De hade dessutom ett erbjudande så man fick ta tre grejer och betala för två så jag fick även med mig en mysig halsduk. Här är det första paret, de andra är i samma modell men i en annan, mörkare färg.


Cubus//199 kr



Elvis is in the house

Alla vet väl vid det här laget att jag gillar Elvis Presley, först och främst hans musik men även bilder på honom, böcker osv. När jag kom hit till Therese fick jag de här tavlorna av henne som en tidig julklapp, att jag blev glad!!! Måste bara få lite fler väggytor sen så jag får upp alla tavlor som inte får plats just nu.


För några dagar sedan var vi och kikade i några butiker och då fann jag den här boken och skivorna som jag köpte då de inte var så dyra.




En dag på stan...

Vid 12-tiden så tog jag och Therese spårvagnen in till centrum för att strosa runt i butiker. Så skönt att ha det så nära, det saknar jag i Simrishamn, en massa butiker, stad, människor, liv och rörelse. Jag köpte i alla fall väldigt mycket grejer, eller mycket grejer för att vara mig. Therese fick vara min påsbärare eftersom jag inte ska bära, haha. Dock så är det mesta julklappar men en del grejer är till mig med, lär väl visa det någon annan dag.

Vi käkade en sen lunch på kinarestaurang.



Nu tror jag att vi snart ska mysa ner oss i soffan och se en film eller glo på tv, ska bli skönt.



Outfit torsdag

Kängor//Second hand, loppis
Skinnbyxor//H&M
Tröja//Second hand, loppis
Skinnjacka//Second hand, loppis
Mössa//Second hand, loppis
Vantar//Second hand, loppis



Breaking Dawn!

Här kommer till att börja med några bilder vi tog innan bion igår. Som ni ser hade jag plattat hår, var väldigt längesen jag hade det sist.


Taggade inne i biosalongen. Vi hade dessutom väldigt bra platser, i mitten mitten typ.

Ni som inte har sett filmen än borde inte läsa vidare för det kommer massor av spoilers nu! Så läs inte vidare om du inte vill bli spoilad.

Vi börjar med bröllopet.. Jag tycker det var väldigt fint, innan, under tiden och efter. Bella hade en sån himla fin klänning på sig och jag älskade talen, speciellt Charlies för det fick man verkligen skratta åt. Gillade att bröllopet pågick ett tag, att det inte var slut efter bara någon minut. Tyckte även det var kul då Jacob kom där i skogen och man verkligen såg hur lycklig Bella blev av att han dök upp. 

Smekmånaden var ju också så fin, man verkligen såg hur de strålade och hur lyckliga de var och sexscenen var fin och speciellt då Bella tänkte tillbaka till den natten morgonen där på. Sedan tyckte jag att det var kul att de följde boken rätt bra, att efter Edward sett alla blåmärken vill han inte ha sex igen och knappt röra henne så försöker hon förföra honom på olika sätt medan han försöker få henne på andra tankar genom att spela schack, bada, promenera osv. 

Jag tyckte dock att det gick för fort då hon fick reda på att hon var gravid. Hon spyr, märker att hennes mens är sen och helt plötsligt inser hon att hon är gravid och barnet rör sig i hennes mage, allt under loppet av några få minuter. Jag hade gärna sett att hon mådde lite illa i nån dag innan och så för nu gick allt för snabbt.

Hennes graviditet tycker jag var riktigt riktigt bra gjord!! Först att man verkligen förstod hur mycket hon älskade barnet och inte kunde förstå att Edward i princip hatade det och sedan hur hon såg ut. Hur smal hon såg ut i ansiktet, magen, ringarna under ögonen och då hon tog av sig mogonrocken och man fick se hennes beniga rygg och armar, det såg så verkligt och äckligt ut. Jag gillar också att det verkligen såg äckligt ut då hon drack blodet ur koppen, hur äcklad Jacob blev och även man själv. Tyckte även de gjorde det bra då man fick se att Edward hörde barnets tankar och efter det blev förälskad i barnet. Det jag dock saknade under tiden som Jacob var i huset var alla dumma blondinskämt mot Rosalie, jag älskar dem i boken så jag hade gärna haft med åtminstone ett skämt.

Sedan förlossningen.. Från det att Bella böjer sig ner för att ta upp koppen med blod som ramlade var det obehagligt. Man verkligen hörde och såg hur skör hon var och hur ben krossades i henne, paniken i Edwards ögon och stressen att få ut barnet hos Rosalie. När de satte kniven i hennes mage och Bella skrek såg och lät det så verkligt, man fick verklige en obehaglig känsla i sig och led med henne. Det enda jag inte gillade med förlossningen var då man fick se i henne, alltså alla kärl och så. Det kändes inte alls som att det passade in i en Twilightfilm utan det kändes mer som man såg på ett avsnitt av CSI. Men förutom det var förlossningen och förvandlingen bra gjord och jag tyckte om att man fick se när hon förvandlades, hur hennes hår fick ny färg och form, hur hon fick tillbaka lite fett på kroppen, hur hennes hy blev ljus och silkeslen osv. Och filmen slutade som jag och Therese trodde, att hon slog upp sina blodröda ögon.

En annan grej som både jag och Therese inte gillade var när man fick höra vargarnas tankar. Det var förvirrande då de hade gjort om rösterna så de lät som typ robotar och det var helt enkelt inte bra. Men som tur var var det bara en gång man fick höra det. Annars tyckte jag vargarna var super bra gjorda och jag gillade det som hände mellan dem. Och just de, när Jacob präglades på Renesmee tyckte jag också var bra gjort. Man förstod liksom vad som hände och det var inte äckligt på något sätt eftersom man förstod att det inte var den slags kärleken han hade till henne än.

Jag gillade väldigt mycket att man fick skratta en hel del första halvan, bra humor och roliga kommentarer. Det är mina tankar kring filmen och allt som allt tyckte jag den var riktigt bra, en fyra av fem får den av mig. Jag vill verkligen höra era tankar om den, vad ni gillade, inte gillade, om ni håller med mig om något, eller kanske inte. Kommentera!! :)

UPDATE: Fick en fråga från Josefin om jag inte fick ont i ryggen av att sitta så länge och tänkte svara på den. Ja, jag fick svinont i ryggen. Men i pauserna passade vi på att promenera, jag försökte byta ställning ofta när jag satt och sen åt jag ju så mycket medicin som jag fick, maxdos och ändå hade jag jätte ont. Så ja, jag fick ont av det och har ondare idag med. Men ibland måste jag med få leva lite känner jag, än om det skadar ryggen så skadar det inte mig som person, jag liksom. Ibland vet jag att jag är för envis för mitt eget bästa, eller för ryggens bästa men jag är bara 21 år och om jag bara skulle tänka på ryggen hela tiden skulle jag måsta leva som en 90-åring som bara kan ligga inne om dagarna. Jag tycker det är nog att jag måste leva som en gamling för det mesta ändå så ibland försöker jag hitta på grejer jag tycker är kul än om jag får sota för det, det är ändå värt det för mig.



Jag i radio x2

Som jag skev igår så skulle jag vara med i radio och det var jag också, två gånger dessutom för de ringde även upp i morse. Igår pratade vi om Twilight, vad jag gillar med det, om när jag var statist i New Moon osv medan vi idag pratade om Breaking Dawn filmen som jag såg i natt på bio. Här kan ni höra första klippet och ni lyssnar på det genom att trycka där det står "Twilight-fanset Jennilie: Twilight har allt helt enkelt". Det andra klippet från i morse kan ni höra här och välj datum om ni inte går in idag och då ska ni välja 16 november och därefter trycka på länken "08.00 - 08.30 onsdag 16 nov 2011", jag börjar prata ca 08.15. Senare under dagen kommer jag berätta vad jag gillade och inte gillade med Breaking dawn så ni som är twilightfans och har sett filmen, kika in senare.



Breaking Dawn part 1 & Radio

Nu är det inte länge kvar! Vi har väntat i nästan 1,5 år på att få se Breaking Dawn part 1 och i natt är det äntligen dags. Jag och Therese ska på Twiday då de visar alla tidigare Twilightfilmer plus BD vid midnatt så det ska bli himla roligt. Det börjar 15.30 så vi håller på göra oss i ordning nu för att strax åka. Förresten så ska jag vara med på radio idag! Det är även denna gången radio Kristianstad men nu handlar det om Twilight. Eftersom jag är i Göteborg kunde jag inte vara på plats i studion så det blir per telefon istället. Jag är lite osäker på när det sänds så jag länkar till det imorgon, lovar! Imorgon kommer även mina tankar om BD. Ha en fin fortsatt dag så hörs vi, kram kram.



Therese julklapp

Som utlovat kommer här tavlan som Therese fick som tidig julklapp av mig. Det är en tavla som jag målat på hon själv, hennes mamma och lillasyster och här nedanför ser ni hur originalbilderna ser ut. Dock så fick jag ta håret till Johanna (lillasystern) från en annan bild av henne för det såg ut som hon hade värsta hockeyfrillan då jag gjorde om bilden till svartvit. Och bakgrunden är inte grå utan den är silver. Therese blev i alla fall super glad för den så det gläder mig :) Vad tycker ni?




Fyra outfits

Egentligen brukar jag ju samla ihop veckans outfits på söndagar men eftersom jag inte är hemma imorgon så tänkte jag göra det nu istället. Är det någon ni gillar lite extra?



Själv älskar jag nummer 1!! 2an gillar jag också väldigt mycket.



Snart åker jag


Skor//Second hand, loppis
Byxor//Lindex
Tröja//Second hand, loppis
Mössa//Second hand, loppis


Hej. Nu ska jag fika och packa ner de sista grejerna sedan börjar resan upp mot Göteborg, åker buss från Simrishamn till Lund och där byter jag till tåg. Jag hoppas att ingen sitter bredvid mig så jag kan krypa ihop så jag inte får lika ont i ryggen. Ha en fin helg, kraaam!



Packar och sånt


Två gamla ilder.


Tjenis. Har precis packat, är snart klar men kan inte packa allt nu för en del grejer måste jag ju ha ikväll och imorgon. Sen vill jag bara säga det att jag struntar inte i att svara på era kommentarer men den senaste veckan så har vårat internet krånglat som bara den, ibland går det inte alls att sitta vid internet och när det lix funkar är det sjukt segt. Så att svara på en kommentar kan ibland ta 5 minuter och med tanke på att jag har kanske 30-40 kommentarer att svara på skulle det ta alldeles för lång tid. Men förhoppningsvis ska det gå till sig nästa vecka så håll tummarna.

Sen får vi se hur mycket bloggning det blir när jag är hos Therese, åker ju imorgon och kommer hem igen nästa söndag men några uppdateringar ska det nog bli :) Hm hm hmm, är det något mer jag vill ha sagt... Nope, tror inte de utan nu ska jag hoppa in i duschen och ikväll blir det att glo på Idol. Förresten, vem hejar ni på?? Jag tycker om Amandorna mest, gillar Amanda F's röst mest men gillar inte hennes uttal, ibland hör man ju inte vad hon sjunger. Annars är hon grym! Molly är ju också jätte duktig men har en ganska alldaglig röst. Ciao!



Paket

Idag är det ju den 11 i 11 år 11 om det är någon som missat det och jag tycker faktiskt att det är lite ballt än om det bara är ett datum, 111111. Haha. Idag fixar jag lite här hemma, har varit hos sjukgymnasten och sedan träffat min läkare eftersom jag imorgon åker till Therese i Göteborg, det ska bli asnajs!! Och ärligt talat RIKTIGT skönt att en vecka få ledigt från sjukhuset eftersom jag i vanliga fall är där minst tre gånger i veckan, den här veckan har det dock varit fem gånger.

Therese ska få en tavla av mig i julklapp (jag kan skriva det för hon vet redan om det, hon vet dock inte vad det är för motiv eller så) som jag själv har målat så den har jag slagit in nu. Tänkte att det blir lättare och billigare att ta med den upp nu istället för att skicka den. Hur den ser ut får ni se sen när hon själv har sett den.



Tidigare idag såg jag för övrigt nya Vampire diaries avsnittet och hur tusan ska man orka vänta till i januari för att få se nästa avsnitt?! Jag verkligen hatar när serier har pauser och så. Dock så har jag och Andreas (styvpappa) börjar se The Walking Dead så jag får nöja mig med det tills vidare. Den serien är för övrigt riktigt bra och passar er (som jag) som gillar att se sådant som innehåller vampyrer, häxor, varulvar, zombier och såna övernaturliga väsen.
Kram!



Läsarstilen #60

Idag så är det Lovisa Lindgren's tur att visa sin outfit här på bloggen. Hon är 14 år och bloggar på; lovisalindgrens.blogg.se


jeans, gamla, har trashat själv
kängor, skopunkten
stickad tröja, monki
väska, gammal från H&M
jeansväst, mammas gamla


Ni förstår väl att jag gillar den här outfiten..? Det är något jag absolut hade kunnat ha på mig, skitsnyggt!! För det första älskar jag kängor och för det andra jeansvästar så det här var något för mig. Den stickade tröjan ser ut att vara riktigt mysig också, skulle inte ha något emot att äga den. Hennes look får mååååånga plus från mig. Vad tycker ni om Lovisas outfit?



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!

OBS!! I och med att jag inte har tillgång till min mejl längre ([email protected]) så har jag inte tillgång till alla som skickat in outfits till Läsarstilen. Det känns hur tråkigt som helst för jag hade så många snygga outfits att visa er. Så till alla er som inte fått sin outfit publicerad på min blogg än; Skicka in mejlet igen fast till min nya mejladress [email protected].



Så fräcka!!



Hur balla är inte dessa skor??!! Jag som är så kreativ av mig hade nog inte ens kommit på den här idén om att sätta fast massor av stenar på ett par helsvarta skor. Jag tycker att de är hur fräcka som helst! Det är Fashionflair som har gjort dem och det är därifrån jag lånat bilden. Kika in på hennes blogg oh beröm henne vetja.



I go back to black




Skor//Second hand, tradera
Jeans//Gina tricot
Tröja//H&M
Jacka//
Second hand, loppis
Halsduk//Lindex
Mössa//
Second hand, loppis



Jag har tagit ställning



I ett par år har jag funderat på det här med att donera organ och vävnader efter ens död. Jag har pratat lite om det, läst lite om det och funderat såklart. I ca ett år har jag varit säker på att jag vill donera efter min död men har aldrig tagit mig för att "anmäla" mig men idag tog jag tag i saken så nu finns jag med i registret och har skrivit ut ett donationskort.

Jag förstår att en del väljer att inte donera efter sin död men för mig känns det väldigt rätt. Om det är så att jag kan hjälpa någon efter min död så vill jag göra det, jag behöver ju ändå inte min kropp då utan den ska bara ligga och ruttna. Om någon i min familj eller i min närhet skulle behöva en donation skulle man vara så tacksam mot den/de som valt att donera sina organ och jag vill vara en av dem som hjäper andra om det är möjligt. Så jag tycker att ni (speciellt ni som är lite äldre) ska fundera på det här med donation och om det är något ni vill göra så tycker jag att ni ska ska göra det. Här på deras hemsida kan man läsa mer om det, vad det innebär osv, det är även där man kan skriva in sig i donationsregistret och skriva ut ett kort.



I'm a STAR


Klackar//Second hand, tradera 595 kr
Kjol//H&M 50kr
Tröja//Second hand, loppis 10 kr
Mössa//Second hand, loppis 10 kr


Och jag som hoppades att jag skulle må bättre idag men nej, idag blir det också att dubbla medicindoserna. Men det är okej så länge jag är bättre tills på lördag då jag tar tåget upp till Göteborg för att hälsa på Therese i ca en vecka :) Och som tur var mådde jag lite bättre för någon timme sedan så jag klädde på mig och fotade en outfit. Min nya tröja fick åka på och jag måste säga det att jag gillar den super mycket.



November 2010

Igår hade jag en hemsk dag, så ont i ryggen har jag inte haft på länge och än om jag dubblade medicinerna hjälpte det inte tillräckligt. Jag hoppas inte det blir samma sak idag, har ont nu men hoppas att det snart ger med sig. Jag tänkte visa er lite outfits från förra november som jag gillar.




New shirts



Här är då två av tröjorna som jag fick med mig hem från loppisen igår för 10 kr styck. Nu har jag bara en kvar att visa som är i tvätten och en annan tröja från en annan loppis. Ni kan inte ana hur mycket jag älskar att fynda second hand, speciellt då man hittar riktigt snygga grejer! Jag har tur som gillar att shoppa så billiga kläder som möjligt och inte märkesgrejer, det hade blivit jobbigt, haha.

Idag hade jag egentligen tänkt börja måla en tavla som jag ska ge bort till en vän i julklapp men ryggen bara jävlas och jävlas så det får vänta. Efter att ha fått akupunktur två gånger i veckan i ca två månader har vi nu slutat med det då jag bara blev sämre av det så nu hoppas jag att det snart blir bättre. Nu ska jag fortsätta kika på Lyxfällan, ciao!



Outfit 7 november

Hejsan! Idag kör jag två flugor i en smäll, visar upp lite nya grejer plus en outfit. Igår köpte jag de här leopardbyxorna på loppis för 10 kr men de var himla fula så det fick bli shorts av dem och åh vad jag är nöjd!! Mössan älskar jag också, hur skön som helst och den blev också min för en tia! Skärpet har ni ju redan sett men det tåls att visa igen :)


Skor//Second hand, tradera
Shorts//Avklippta second hand byxor, loppis
Skärp//Second hand, loppis
Tröja//H&M
Mössa//Second hand, loppis



fem outfits

Här är mina senaste outfits och i vanlig ordning undrar jag om det är någon ni gillar lite extra?



Jag gillar nummer två och fyra mest.



Nya grejer

Förra helgen var jag på en loppis och där köpte jag det här smycket för en tia och jag tycker att den gör sig himla bra på en krage, eller vad säger ni?



Även idag var jag på en loppis där jag bland annat köpte det här skärpet för tio kronor. Jag fick även med mig ett par byxor, en mössa och tre tröjor med mig hem men de visar jag inte förrän de är tvättade.




Gör en egen lös krage!

Ni anar inte hur kul det är att se sitt namn nämnas hos en av sina stora blogg- och stilikoner, nämligen Elin Östman som driver bloggen Styleways - tidigare "känd" som Dollyblond. Devote har fräschat upp sin sida rejält och lanserat Fashion Corner där Elin är moderedaktör. Vi har haft kontakt ett tag och kom på idén om att skapa en löskrage med ett smycke och detta är nu uppe på Fashion Corner! Jag är så glad att detta äntligen är ute för det har varit så himla jobbigt att vänta, då jag gör något vill jag ju visa er på en gång vad det är jag har gjort, inte i några veckor. Om ni vill se bättre bilder och en beskrivning hur ni går till väga steg för steg för att göra en likadan klickar ni HÄR. Hoppas ni gillar det :)

Från Styleways.



Från Fashion Corner.



Nu kan jag dessutom börja använda den, wiiie :)



Covered in glitter


Skor//Second hand
Byxor//Lindex
Glitter t-shirt//Second hand
Väst//Second hand
Hatt//Second hand



Lipstick



Som jag skrev igår är jag lite osäker på mig och läppstift.. Ena sekunden tycker jag att det ser rätt bra ut medan nästa kan jag undra varför jag ens har på mig det, haha. Det jag gillar är att det kan göra så mycket för en hel outfit, som idag då jag är nästan helsvart så är det rätt fint med en röd brytning på läpparna. Jag får helt enkelt känna mig för lite mer :) När mamma kommer hem ska jag be henne fota lite outfitbilder så kika in lite senare.



Allison Harvard underwater

Jag ser som många andra på Top model och under alla säsonger som sänts så är min stora favorit Allison Harvard! Hennes ansikte är så fruktansvärt unikt och jag har aldrig någonsin sett någon som alltid blir så sjukt bra på bild, främst
i serien. Just nu går det en säsong av Top model som heter All Star där dom tagit tillbaka tjejer från alla tidigare säsonger, däribland Allison som kom tvåa i hennes säsong om jag inte minns galet.

I det senaste avsnittet fick alla varsin låt (bara musiken) och så skulle de på 20 minuter skriva en text till låten. När det var gjort spelade de in den i studio (alla hade olika låtar, bakgrundsmusik) och sist så gjorde de en musikvideo till den. Jag fullkomligt älskar Allisons låt och video!! Hon ser så förbaskat läskig ut men ändå så kan jag inte sluta titta, hennes konstiga utseende med plutande läppar och stora stora ögon fascinerar mig som bara den. Här är hennes video med hennes låt Underwater och nedan ser ni några bilder på henne.




Alla bilder har jag tagit från google.



Viktigt för er som skickat in till läsarstilen!!!

Ni anar inte hur drygt det är det här med min mejl som tydligen har blivit hackad, och så att det inte funkar att återställa mitt lösenord, j***a skit!!!!! Jag har haft den mejlen i jag vet inte hur många år men kanske sju år så det är så mycket som ligger på den, minnen osv. Men men, nu har jag skaffat en ny än om jag fortfarande hoppas på att få tillgång till min gamla igen.

Så från och med nu når ni mig på den här adressen; [email protected]

Idag har jag suttit och ändrat mejl och lösenord på massor av sidor jag är medlem på, blogg.se, facebook, minoutfit, bloglovin, devote, youtube, google, H&M osv osv. Apdrygt men sånt som måste göras nu i och med det ofrivilliga mejlbytet.

I och med att jag inte har tillgång till min mejl längre så har jag inte tillgång till alla som skickat in outfits till Läsarstilen. Det känns hur tråkigt som helst för jag hade så många snygga outfits att visa er. Så till alla er som inte fått sin outfit publicerad på min blogg än; Skicka in mejlet igen fast till min nya mejladress [email protected]. Här nedan ser ni hur ni gör för att skicka in er outfit till mig.




"Jag har lagt till en kategori här på bloggen som heter Läsarstilen och precis som det låter så kommer jag där visa upp andras outfits. Det är väldigt många som klär sig väldigt snyggt därför tyckte jag att det skulle vara kul att visa upp andras outfits också, inte bara mina.

Så här gör du för att vara med i Läsarstilen;
Mejla in en eller flera outfits till mig (helst helkroppsbilder), skriv ditt namn och ålder, bloggadress (om du har någon) och var dina plagg och accessoarer kommer ifrån. Det skulle även vara kul om du kunde skriva vad/vem du inspireras mest av. När jag publicerar din bild kommer jag bifoga dessa uppgifter i inlägget. Du får gärna länka tillbaka till mig (om du har en blogg) men det är inget måste.

Jag publicerar minst en outfit från var och en som skickar in.
Om du vill skicka in din outfit till mig mejla: [email protected]

I kategorin Läsarstilen finner du massor av outfits från läsare som skickat in :)"



Tavla med betydelse

Jag ville visa er den här tavlan som jag målat! Det är en tavla med en massa ord som ni ser men det är inte vilka ord som helst utan var och en ur min familj har fått säga ett par ord som gör dem glada, får en att mår bra eller tycker om och det är dem som står på tavlan. Vad tycker ni? Själv gillar jag den, lite ball och så gillar jag att den har en betydelse.




Rosa med leopard

Tjenixen! Idag så jag ut lite så här. Och läppstift, vet inte om det är min grej.. Tror inte det men det var kul att prova i alla fall. Om ni kikar in lite senare så ska jag visa en annan tavla som jag har målat.


Klackar//Second hand, tradera.se
Byxor//Second hand, tradera.se
Tröja//Second hand, röda korset
Jeansväst//Second hand, röda korset
Skinnjacka//Second hand, loppis
Hatt//H&M



Red leather jacket

Alltså jag blir galen på det här med min mejl!! Den är blockerad och när jag försöker återställa lösenordet så kommer bara det här upp; "Det har uppstått ett tillfälligt fel:
Det är ett temporärt fel med tjänsten. Prova igen. Försök igen senare om du fortsätter att få det här meddelandet." Jag har provat i flera timmar nu och samma meddelande kommer upp igen och igen och igen. Sen när jag försöker ställa en fråga via kundtjänst så står det att jag måste vara inloggad och ändå är jag det med ett annat hotmail-konto. Det måste banne mig gå och fixa på något sätt.. Men till något helt annat, här är en dagens outfit.


Skor//Second hand, tradera.se
Jeans//Second hand, loppis
Top//Second hand, loppis
Skinnjacka//Second hand, tradera.se
Hatt//Second hand, loppis



FEELING TIRED TODAY?

Igår målade jag som sagt en tavla och här är den! I det stora hela är jag nöjd med den, det är bara hornen jag surar lite över men äh, som jag sa igår målar jag ju typ aldrig så då behöver inte allt vara perfekt. Och jag målade in fritt från huvudet utan till hjälp hade jag ett riktigt horn som vi har här hemma.



Idag blir det till att måla någon fler tavla tror jag, har som kommit in i det nu :)

Och förresten!!
Det har blivit något knas med min mejl, den är spärrad då de tror att någon gått in på den och skickat en massa spam så jag kommer inte in så skicka inget till den i nuläget. Förhoppningsvis funkar allt det där med lösenordsåterställning, verifiering osv, vill inte ens tänka på om jag förlorar allt som finns på mejlen.. Så om det är någon som vill mig något når ni mig för tillfället på [email protected]



Målar

Hejsan! Idag har jag målat en tavla, eller jag håller på, den är inte klar än. Måla är en grej jag inte brukar göra men idag upptäckte jag att det var himla kul och att jag var bättre än jag trodde, vilket såklart är kul. Ni får en liten tjuvtitt på en av bilderna men det färdiga resultatet dyker upp imorgon.

Jag började att måla en grund i färgerna grått, svart och blått men blev inte nöjd så då gjorde jag om det och ändrade färger till svart, grått och silver.



Jag målar med hjälp av min mormors far's gamla färgpaletter som han använde då han jobbade som konstnär.



Och så en liten tjuvtitt.



Nu ska jag käka middag och sedan fortsätta måla om ryggen tillåter.



Paketinslagning

Många av er vet redan att jag älskar att slå in fina paket, jag kan knappt slå in "vanliga" paket då jag vet hur fina de går att göra. Men för att kunna göra fina paket måste man ha en hel del material och jag har hunnit samla på mig en del de senaste åren, här ser ni bilder på alla papper och band jag har. Sen så är det dunder skönt att vi gjort ett nytt pysselrum här hemma så det finns plats till att kunna dra fram grejer och pyssla när man vill för om det blir för bökigt blir det aldrig av. Det ska vara lätt och smidigt.



Gillar ni att pyssla? Och i så fall vad?