Lördag 18 juni i Palma de Mallorca

Den här lördagen var den sista heldagen vi hade på Mallorca så vi valde att spendera den i Palma. Efter ytterligare en god tapas-frukost i saluhallen i Santa Catalina så promenade vi in till centrum.
 
 
Vi gick förbi det här stället där det stod ett gäng foodtrucks, det såldes öl och vin, och spelades hög musik. Det var väldigt trevligt så vi köpte varsin maträtt som vi satte oss och åt på en gräsmatta bredvid.
 
Vi tog aldrig några "riktiga" outfitbilder på den här looken, men jag har på mig ett par sandaler som jag köpte i Palma, en kjol köpt från tradera, ett linne från Primark, hatt från H&M, skärp köpt på loppis, handväska köpt i Warszawa, och smycken från ebay!
 
Vi strosade omkring i Palma och besökte några inredningsbutiker..
 
Innan vi började gå tillbaka mot Santa Catalina där vi bodde så köpte vi varsin super god glass, troligen den godaste jag någonsin smakat! Jag ville helst smaka av alla glassarna, men det slutade med att jag valde dulce de leche, piña colada, och raffaello (min favoritgodis).
 
Katedralen var så otroligt vacker när det började bli mörkt ute!
 
Förutom ytterligare en outfit så är det här de sista bilderna jag har att visa från våra tio dagar på Mallorca. Om ni inte har förstått det genom att se och läsa mina inlägg så hade vi det oförskämt bra! Vi hade bra väder varenda dag, bodde i en väldigt trevlig lägenhet, åt god glass, solade och badade, åt mumsig tapas, njöt av de vackra bergen och bergsbyarna osv osv. Tummen upp!



Gårdagens outfit

Precis som rubriken lyder så är det här gårdagens outfit. Några av bilderna är i lite sämre kvalité och var nästan omöjliga att redigera, men jag hoppas att det inte syns allt för tydligt. Jag borde kanske inte ha sagt något om det. ;) Eftersom jag handlar en hel deI second hand och på rea så tycker jag att det är ganska intressant att se hur mycket en outfit jag har på mig har kostat, så jag kom fram till att hela den här looken gick på ca 415 kr!
 
Förresten, i förra veckan beställde jag hem en målarbok som heter Watkins Värld så för någon dag sedan började jag färglägga i den. Jag har länge velat köpa en sån här målarbok för vuxna för att bl.a ha något att göra när man är lite uttråkad, och nu har jag äntligen en! Jag gillar det verkligen, det är både roligt, pilligt och avslappnande, jag kan verkligen rekommendera det!
 
Platåskor//Tradera (199 kr). Klänning//Tradera (55 kr). Väska//Ebay (ca 65 kr). Hatt//Tradera (56 kr). Smycken//Ebay (ca 40 kr).



Fredag 17 juni på Mallorca

 Fredag, två dagar innan vi åkte hem till Sverige igen. Jag och mamma började morgonen med att besöka saluhallen i Santa Catalina för att äta en god tapas frukost! Ett av ställena där inne säljer massor av olika goda små tapasrätter för en euro styck som man gärna ska äta med en öl eller ett glas vin, trots att det är till frukost. På lördagar har de extra många smårätter, så jag kan verkligen rekommendera det!
 
 
Efter frukosten åkte jag, mamma och grabbarna till Ses Illetes för att sola och bada i en av de vackra vikarna.
 
Havet var otroligt vackert!
 
Jag fick ta några bilder på min fina lillebror Liam.
 
När vi kom tillbaka till Palma så gick jag en promenad i stan.
 
Åhh dessa glassar såg så extremt goda ut! Om det inte vore för att jag redan hade ätit en glass så hade jag helt klart provat en av dessa.
 



Bland rosor och stockrosor

Hej på er så här på kvällskvisten. Jag hoppas allt är bra med er? Med mig är det lite si så där, jag har ont i ryggen och är rätt trött så jag ska nog gå och lägga mig snart. Men innan jag gör mig i ordning för natten så tänkte jag bjuda på dagens outfit som vi fotade i eftermiddags när vi var i Ystad. Just nu blommar alla rosor och stockrosor och det är så otroligt vackert, och så dofter det gott!
 
Jag tycker det är rätt kul att räkna ihop hur mycket jag har betalat för outfiten jag har på mig och idag kom jag fram till att hela looken kostade mig just över 500 kr, billigt och bra! :)
 
Sneakers//Second hand (Tradera). Klänning//Second hand (Tradera). T-shirt//H&M. Hatt//H&M. Väska//Köpt i Warszawa. Smycken//Ebay.



Nio outfits

 Här är några av mina senaste outfits och jag ser en trend - kjolen. Men jag älskar att bära kjol, det är oftast väldigt bekvämt och skönt så här på sommaren! 
 
Är det någon av dessa outfits ni gillar lite extra?
 
 
Själv gillar jag mest nummer sex, men nummer ett och fem hör också till favoriterna.



Tisdag 14 juni, bergsbyar på Mallorca

 Nu har jag inte så många inlägg kvar från resan på Mallorca, men det är inte riktigt slut än. Som jag tidigare har berättat så hyrde vi bil i två dagar och den första dagen besökte vi flera vackra bergsbyar och sedan körde vi upp för ett berg. Och wow vilken utsikt det var! Det är bara så tråkigt att bilderna inte alls visar hur otroligt mäktigt det faktiskt var, men de är åtminstone bättre än ingenting. Bilderna är tagna på flera olika platser som vi besökte under dagen, enjoy. 

 



Nude ¤ Beige ¤ Blush

Innan jag går och lägger mig tänkte jag att jag kunde visa några av grejerna som jag budade hem från tradera ikväll. Jag insåg att det blev ett litet färgtema, haha, men jag tycker den här färgen är så himla fin! Dessa grejer blev i alla fall mina för sammanlagt ca 150 kr, billigt och bra! :)
 
Bilder lånade från Sellpy på tradera.



Loppisfynd

I morse var jag och mamma på loppis i Blå Hallen i Skillinge och jag gjorde faktiskt några små fynd. Det märks så väl att det är sommar och därmed massvis med turister här på Österlen för det var så mycket folk på loppisen, man fick verkligen tränga sig fram för att kunna se något. Men jag är ju loppisvan, att armbåga mig fram är jag van vid! ;) 
 
Jag tycker att gamla tidningar från ca 40-50 talet är så fina, både omslagen och innehållet, så när jag får chansen att köpa dem billigt brukar jag göra det. Och dessa var verkligen billiga, jag fick köpa dem för 2 kr styck! Och som ni ser hade jag dessutom turen att hitta en tidning med Marilyn Monroe på omslaget! 
 
Den här coola bodyn kunde jag inte låta bli att köpa, jag fick den för endast 10 kr!
 
Förutom detta så köpte jag även en kjol, en klänning, ett skärp och lite udda porslin.
 
Ikväll har jag budat på tradera, det är vad jag brukar syssla med på söndagskvällarna. :) Jag har vunnit en del auktioner så jag är nöjd, ska som vanligt bli kul att få hem paketet till veckan!



Torsdag 16 juni på Mallorca

 Hej! Just nu är vi hos några vänner till familjen och firar midsommar, har lagt ut några bilder på instagram om ni vill se nån bild, jag heter @dayswithjen. De andra håller på diska undan efter middagen så jag passar på att blogga lite istället. Tänkte visa några bilder som jag tog för drygt en vecka sen då vi hyrde bil på Mallis. Dagen innan körde vi i bergen och besökte flera bergsbyar, så den här dagen besökte vi bl.a en stor marknad och spanade in några badställen. På marknaden köpte vi och åt goda baguetter, super goda fikon och massor av mumsiga körsbär! 

Blev lite smått kär i den här gula bilen, så himla charmig! 
 
Nä nu ska jag vara lite social och lägga bort mobilen. Jag önskar er en trevlig och fin midsommarkväll! 



Tisdag 14 juni, Fornalutx

Hej. Nu är det dags för fler bilder som jag tog uppe bland bergsbyarna på Mallorca. Dessa bilder är tagna i byn jag tyckte var charmigast och vackrast av de vi besökte; Fornalutx. Och det är inte bara jag som gillar den, det är väldigt många som anser att det är det vackraste stället (eller byn?) på Mallorca! Jag tror inte jag skriver så mycket mer utan jag låter bilderna tala för sig själv..
 
 
Vackert, eller hur?! Om ni någon gång är på Mallorca och inte redan har besökt bergsbyarna så är det enligt mig ett måste, det var helt klart min favoritdag på resan! :)



Outfit - Leather and lace

 Här är en outfit som jag hade på mig en dag i Palma. Både sandalerna, kjolen och linnet är nytt, eller relativt nya, det var i alla fall första gången jag använde dem. Jag har en hel del nya plagg som jag ser fram emot att få visa er, tradera och loppisar ni vet! ;) Jag är väldigt förtjust i skärpet jag har på mig, minns att jag köpte det på en loppmarknad för en femkrona, såna fynd är så himla roliga att göra! Jag älskar verkligen att shoppa second hand, man får så mycket mer för pengarna! Jag väljer helt klart att få flera fina plagg för 200 kr istället för möjligtvis ett. Men det är klart, ibland köper även jag nytt, men då är det oftast på rea.
 
Jag vet att det är rätt populärt att handla både kläder och inredning second hand, men det skulle ändå vara kul att höra om någon av er gör det?
 
 Sandaler//Primark. Kjol//Second hand (Tradera). Spetslinne//Second hand (Tradera). Skärp//Second hand (Loppis). Solglasögon//Ebay. Hatt//H&M. Armband//Ebay.



Primark sandals

Sandaler//Primark.

De här söta sandalerna köpte jag i månadsskiftet april/maj när jag var på shoppingrunda i Den Haag i Nederländerna. Jag blev himla glad när jag såg att de hade Primark där, innan hade jag bara hört talas om den butiken (främst hur billigt det var) så det var kul att äntligen få besöka en. De rosa fick följa med till Mallorca så ni ska få se en outfit där jag har på mig dem. Ciao!



Tisdag 14 juni, Valldemossa, Mallorca

Under de 10 dagar vi var på Mallorca så valde vi att hyra bil två av dagarna för att se oss omkring mer på ön. Jag var väldigt ivrig att få gå omkring och upptäcka de mysiga bergsbyarna, och det fick jag också! Och wow säger jag bara, så otroligt vackert, mysigt och charmigt! Vi började med en promenad i en by som heter Valldemossa. Jag tog jag vet inte hur många bilder, fascinerades av de söta små gångarna och gränderna, men speciellt alla hundratals krukor och växter som satt på husväggarna och stod efter gatorna, kolla bara på bilderna..
 
 
Såå mysiga små gator.
 
Och så alla dessa krukväxter!
 
Förstår ni nu varför jag blev lite smått kär i byn?! Så himla vackert! Kommer visa fler bilder från andra byar också, Valldemossa var inte den enda vi besökte.



Måndag 13 juni, Mallorca

Hejsan! Som jag tidigare skrev så slutade internet fungera i lägenheten vi hyrde under resan, därför får jag visa er alla bilder nu i efterhand i stället. Vi hade väldigt tur med vädret hela resan, det var varmt och soligt nästan varenda dag, och de gånger det drog in lite moln var det bara skönt! :D Den här måndagen åkte vi buss till Ses Illetes som ligger kanske en mil utanför Palma för att sola och bada i en av vikarna. Det var så otroligt vackert, fullt med blommor, turkost och klart vatten, och klarblå himmel. Det kan inte bli mycket bättre än så! Dessa bilder är tagna med min mobil, därav den lite sämre kvaliten.
 
Utsikten påväg ner till en av stränderna.
 
Kolla vilket vackert vatten!
 
Vattnet var väldigt klart, kolla bara hur väl man ser den här stenen som ligger under vattnet.
 
Jag kan dock erkänna att det var för varmt för min del, jag hade gärna haft kanske 24 grader istället för 30 grader, speciellt eftersom jag är sån badkruka och aldrig svalkar mig i vattnet. Men jag fick hålla mig en del i skuggan istället, eller bara gå lite i vattnet för att svalka fötterna, man vill ju inte direkt klaga. ;)



Söndag 12 juni i Palma de Mallorca

Hej. Här kommer ett par bilder som jag tog en eftermiddag/kväll när vi var i Palma. Vi var ute och strosade runt i staden innan vi satte oss nedanför katedralen för att njuta av utsikten.
 
Några bilder från staden.
 
Det var väldigt vacker himmel på kvällen.
 
Det var så fint när himlen speglades i vattnet.



Dancing on the streets of Palma

Skor//Ebay.com. Klänning//Second hand (Tradera). Väska//Köpt i Warszawa. Örhängen//Ebay.com.
 
Hej så här mitt i natten. Efter att ha spenderat tio fantastiska dagar på Mallorca så kom vi hem för några timmar sedan. Internet i lägenheten vi hyrde slutade i princip fungera (det blev extreeemt långsamt!) efter bara några få dagar, så det är anledningen till att jag inte bloggat under de senaste dagarna. Jag har dock fotat väldigt mycket under resan så nu när jag är hemma igen ska jag visa er flera av dom bilderna.
 
Måste bara nämna klänningen på bilderna innan jag lägger mig och sover, visst är den fin?! Jag kände mig nästan som en prinsessa i den. :) För 50 kr blev den min, ett riktigt kap! Nä nu lockar verkligen sömnen, men först ska jag se om någon av mina missar kanske vill sova hos mig i natt, jag tycker det är så mysigt. <3



Palma de Mallorca dag tre, del två

 Här kommer fler bilder som jag tog under gårdagen. Efter promenaden och lunchen/fikat med grabbarna så gick jag och mötte upp mamma och Andreas. Fotade en del på vägen till dom, det finns så mycket fint här!
 
 
Alla dessa mysiga små gator och gränder.
 
Sedan blev det dags för en mumsig frozen yogurt.
 
 
Nu ska jag ta lite kvällsfika innan det är dags att sova. Imorgon ska vi hyra en bil och åka runt här på ön, så vi kliver nog upp ganska tidigt. God natt!



Palma de Mallorca dag tre, del ett

Hejsan! Idag har vi ytterligare en varm dag här i Palma, 30 grader! Det har dock varit lite mulet till och från och det har behövts, annars blir det enligt mig alldeles för varmt. Men i alla fall, efter det vanliga morgonhänget på tetrassen så tog jag, Liam och Joel en lite längre promenad i stan, och jag hade såklart med mig kameran! :)
 
 
Grabbarna!
 
En fin och mysig liten gata.
 
En super cool "food bus"!
 
Katedralen i centrala Palma.
 
 Har tagit en hel del bilder idag så jag får dela upp dem i två inlägg, del två dyker upp imorgon!



Palma de Mallorca dag två

Igår tog vi det rätt lugnt på förmiddagen, slappade ute på terassen, promenerade, och besökte en saluhall, men vid lunch åkte vi till stranden där vi hängde i flera timmar, riktigt skönt. Jag fick dock rätt ont i ryggen så när vi kom hem spenderade jag hela kvällen i sängen. Här kommer några bilder från gårdagen;
 



Första dagen i Palma

Igår natt (torsdag natt) landade vi i Palma och sedan åkte vi till lägenheten vi hyr där vi gjorde oss hemmastadda. Idag har vi mest bara slappat och sett oss omkring, vi har promenerat runt i staden, ätit mjukglass och svettats i den 30 gradiga värmen. Jag är här med min lillebror Liam, hans vän Joel, min mamma och min styvpappa Andreas, och vi blir här i tio härliga dagar! :) Imorgon blir det nog en del strandhäng och sen får vi se vad vi hittar på. Här kommer massor av bilder från dagen, enjoy!
 
 
Vi bor i en lägenhet på tionde våningen och har två stora och härliga terasser med fin utsikt. Vi har utsikt både mot bergen och havet.
 
Palma har så otroligt många vackra gränder, byggnader och torg..
 
Nu är det dags att sova, god natt!



Sommar på Österlen

På promenad i Simrishamn. Fick syn på det här stora och vackra blåregnet och var tvungen att ta ett gäng bilder. Gick förbi där igen två dagar senare (i lördags) och då var nästan hälften av blommorna borta, de vissnar/ramlar av alldeles för snabbt. :(
 
Massor av ramslök som blommor så fint i skogen.
 
I torsdags på eftermiddagen så tog jag och mamma en promenad i Simrishamn och sedan mötte vi upp Andreas för en picknick på ett mysigt ställe i skogen. Jag hade med mig min kamera och kunde inte låta bli att ta bilder av allt det vackra som naturen bjuder på just nu. 
 
När vi satt i solen och hade picknick var det hur skönt som helst, det enda man hörde var hur fåglarna kvittrade och bäcken som porlade. Vi gick sedan in i själva skogen (=skugga) för att fota vid bäcken och alla vackra ramslöksblommor, men det var så sjukt mycket och stora mygg där! På ca 10 minuter fick jag hela 21 myggbett, haha ja jag var tvungen att räkna. De kliar som fasen och jag kan inte låta bli att klia, trots att jag vet att det bara förvärrar det hela. Jag är glad att vi annars inte har så mycket mygg här nere, det är i alla fall ingenting jämfört med uppe i norrland. Nä nu ska jag sluta prata på om mygg och lägga mig och sova istället. God natt!



Bland lila lupiner

 Kjol//Köpt i Warszawa. Topp//Second hand  (loppis). Handväska//Ebay. Solglasögon//Ebay. Hatt//H&M. Örhängen//Ebay. 



Fly high

 
 Hejsan! Ni som följer mig på instagram (@dayswithjen) vet redan varför jag inte bloggat något de senaste dagarna, jag har varit väldigt dålig i ryggen och har därför mest bara legat i sängen. Avskyr såna dagar/perioder, men det finns tyvärr inte så mycket jag kan göra för att undvika dem. Nu mår jag i alla fall bättre så igår var jag ute på picknick, jag åt middag i en mysig liten glänta i skogen, det var så himla vackert! Jag och mamma tog dessa motljusbilder innan vi åkte hem igen, hoppas ni gillar dem! :)