Erik in my heart.

*Jublar* ERIK ERIK ERIK ERIK!!!! Herre min je vad jag är kär i Idol Erik, jag ska fråga chans på honom, punkt slut!! Han är snygg, charmig och har rösten, han SKA vara med i finalen, han och Tove! Ni har inget att säga till om (så länge ni inte röstar som jag då), haha :P

Två bilder från dagen.




Snyggast i höst!!

Vill du gå runt i en av de snyggaste tishorna jag sett under den här hösten? Köp då denna för ynka 129 kr på H&M young, pojkavdelningen!! Tyvärr har ju inte jag dom där 129 kronorna nu men nu tipsar jag ER! Köp köp köp.





Todays outfit 30.09.2009







Skor, kjol, väska, nitarmband + armband med silverkulor Second hand, fodral Gina tricot, hatt och klocka köpt i Schweiz, ring KappAhl, halsbandet har jag gjort själv.



Allergivaccination

Nu sticker jag iväg på sjukhuset för att få allergivaccination mot mina allergier,  jag tar tre sprutor och ska nu ta tre sprutor i veckan i 15-20 veckor, sedan blir det var 6:e vecka i 3-5 år, ja, inte är det lite sprutor som ska tas ;P Sedan åker jag iväg med mamma och broder en sväng, ni hör från mig senare under dagen eller i eftermiddag :)


Ps. Igår skapade jag en ny kategori: Jag shoppar, ni kan ju spana i den, blev riktigt förvånad över hur billigt jag egentligen shoppar, köper nästan allt Second hand eller på rea.



Dagens shopping.

Vet ni vad? Nu är jag riktigt pank, har inte ens 50 öre, hehe :P Hur fisiken ska jag klara mig, vet inte ens när jag får pengar nästa gång, kan bli om två månader men kan även bli längre eller kortare än det :P Aja, jag överlever.

Tänkte bara säga det att bilderna håller inte sån god kvalité, men dom får duga för ikväll.

Kjol från Gina Tricot 99 kr (rea).

Väst Second hand 30 kr.

Kavaj Second hand 105 kr.


Fejkpäls liknande jacka Second hand 75 kr.

Kjol Second hand 65 kr.

Jag är i alla fall nöjd med hur jag spenderade mina sista 374 kroner, punkt slut.



Förlorad Malmö oskuld.

Idag förlorade både jag och mamma våran "Malmö-oskuld". Vi hade tidigare hört att malmö var rätt uppdelad att det inte bara var en gågata men även att det inte var en sån trevlig stad, det första håller vi med om men inte det andra! Malmö var ju riktigt fint och ja, det var som flera mindre städer i en, rätt coolt, vi sa de, beroende på var man var såg det olika ut, vi tyckte vi var i Paris, Köpenhamn och Zurich, fyndigt :P

Shoppade litegrann som jag visar senare ikväll eller imorgon. Jag är helt slut nu, vi åkte 09.25 och kom hem 19.45 och det har gått bra med min rygg faktiskt. Dirket jag började få lite ont så satte vi oss och vilade en sväng så jag hann aldrig få riktigt ont men det blev många pauser. Hoppas bara jag mår bra imorgon och övermorgonb också, ibland kommer smärtan 1-2 dagar efter.

Slutpratat, nu kommer bilder.
I tåget på väg dit.

Malmö.

Världens störtsa burgare!!





Jag älskar dig <3





Lite om Idol, vilka två tycker ni ska vidare? Jag vill helt klart Clara!! och sen Erika eller hon med svarta långklänningen, minns inte hennes namn.



Malmö calling.


Tjenixen.
Såg just på www.tv4.se/idol att de två jag höll på gick vidare, alltså Calle och Jon, Yes!! Och nu till Rockstar som just slutade. Se den, om du gillar "Drugs, sex and Rock'n roll" är det en film för dig, jag älskade den!! Mark Wahlberg i huvudrollen, Jennifer Aniston var också med.

Imorgon blir det riktigt kass med uppdateringar för jag åker till Malmö hela dagen för att gå på stan och komma bort från den här lilla fjuttstaden och rummet ett tag. Jag hoppas bara att jag inte blir helt kass i ryggen och benet bara, håll tummarna för mig tack. Det var så grymt längesen jag var på stan nu (jag räknar inte Simrishamn och Ystad som riktiga städer), det var nog när jag var i Schweiz, alltså i juli.

Vi hörs imorgon kväll!! :D
Tjaoooo.



ROCKSTAR!

Nu är det dags för Idol men sedan klockan 21.00 på kanal 9 är det filmen Rockstar (tror jag den hette) och den ska jag se då jag hört att den ska vara bra.
PUSS

Update kl. 21:24: Så, vilka två tycker ni ska gå vidare i Idol ikväll? Jag tycker Calle och Jon, resten har ju bara mesröster! Enligt mig då.

Ser på Rockstar nu och den är riktigt bra hittills, en film i min smak!! Hihi.



Photoscape

Svara gärna på frågan i inlägget innan.

Jag bukar ju redigera mina bilder enkelt i Picasa3, nu har jag dock hittat Photoscape som också är ett väldigt enkelt redigeringsprogram med mer effekter, du hittar det här.

Bilden jag provade på.



Ben & Jerry's

Okej, har som sagt aldrig smakat någon Ben & Jerry's glass innan så OM jag nu skulle ta och göra det. vilken är godast?



Fler fotoböcker.

Hej.
I morse fick jag hem två till fotoböcker jag beställt efter (gratis), är även riktigt nöjd med dom här två (har ju fått hem två andra innan också). Några av er har frågat hur många fotoböcker man egetligen får beställa och jag vet inte. Jag vet inte om erbjudandet bara gäller en gång per person så jag skapade fyra användarkonton, ett till mig, ett till mamma och varsitt i mina bröders namn och ja, har då beställt fyra stycken. Erbjudandet gäller till den 31 okt och finns här.

En av böckerna jag fick hem idag är fylld utav bilder från studenten och den andra är en julklapp så den kommer jag inte visa här på bloggen då personen som ska få den kanske kikar in här då och då. Men här kommer fyra av de 24 sidorna + fram- & baksida.

Framsida





Baksida

Todilooo.



Videoblogg, typ.

Ja här kommer ännu en liten film jag klippte ihop igår, lite blanade klipp på mig och mina vänner + moder. Jag valde klipp som är lite fula/pinsamma/roliga. Nu kanske jag skämmer ut mig? Ähh! Enjoy.




Ja klippe me visst..

Kände att det var på tiden att klippa till luggen. hade tänkt spara ut den igen men jag orkar fasiken inte vänta på det, haha.




Vi kör en till "7 sanningar om mig"

  1. Jag har aldrig smakat en Ben & Jerry's glass.
  2. Jag har sett bandet Nightwish uppträda live.
  3. Jag avskyr lök men älskar vitlök.
  4. Under en period i sjuan blev jag jätte retad av några tjejer i klassen och mådde då väldigt dåligt.
  5. Jag ska göra sjukgymnastik varje dag (gör dom dock bara då jag kommer ihåg) och det är verkligen det tråkigaste jag vet!! Finns inget tråkigare.
  6. Från april till september det här året deltog jag i sammanlagt tre eller om det var fyra tävlingar, jag vann två av dom; Statistrollen i new moon + resan till Italien och min nya mobiltelefon.
  7. Jag är allergisk mot gräs och björkpollen och tål inte katter.



MUMMA!

Jag åt super god middag idag!! Ciabatta, breiost, pesto, sallad, lufttorkad skinka, tomat, oliver, olivolja och hemmagjord vinegrette och till det färskpressad äppelmust.



Dagen so far..

Först måste jag bara, jesus vad många kommentarer jag hade att läsa nu då jag kom hem, riktigt roligt, jag älskar era kommentarer!! =) Hade tänkt blogga i morse innan jag åkte iväg men hann inte, därav frånvaron idag. Nu till dagen.

Idag har jag varit på äppelmarknaden i Kivik som faktiskt var större än vad jag trodde den skulle vara, det bästa var ju också att få provsmaka alla goda äppelmuster!

Då vi kom dit uppträdde "Poppis" så jag satte mig bland alla barnen tillsammans med lillebror och kollade på dom, tyckte faktiskt dom var bra och roliga!! :D "Jag är inte dum, jag är bara fjortis och tuggar bubbelgum", haha.

Känner ni igen Lasse Kronér? han var tydligen där i alla fall.

På marknaden hade dom även världens störtsa (tror vi) äppeltavla, cool va? bara gjorde av äpplen!






Sedan åkte vi vidare till där dom tillverkar all must osv och sen blev det ännu en tur till nån trädgård fast då hade jag ont i ryggen och benet så jag stannade i bilen och sov 40 min :P

Vad har ni gjort idag mån tro?



Min tatuering..

Ibland måste man få skryta lite och det tänkte jag göra nu, eller jag skryter inte MEN jag älskar min tatuering!!


Nu ska jag sova, god natt :)



Dom går rakt in i hjärtat på mig..

Nu är det era kommentarer jag pratar om, alla kanske inte går rakt in i hjärtat men en del av dom, t.ex den här kommentaren som jag fick av Emma nu ikväll:

"Jag vill bara säga att du har en sån grymt snygg stil! haha du är typ min idol (nördigt jag vet) keep up the good work! :D"

Jag blir såå glad! Verkligen. Har även förut fått liknande kommentarer som t.ex att jag är någons förebild osv, jag blir så fruktansvärt glad och rörd. Tack! Och jag ska göra mitt bästa för att vara en bra förebild och idol ;P *fniss*



Roligare för Dig & Mig.


Jag har inte tänkt så mycket på det innan förrän jag skrev inlägget innan och efter jag fick en kommentar. Varför jag egentligen "klär upp" mig varje dag. Som jag skrev i förra inlägget ligger jag hemma i sängen mestadels nu och ibland går jag ut en eller följer och handlar på Coop men mycket mer än så är det inte. Jag skulle ju kunna ligga i mjukisbyxorna och en skön t-shirt varje dag MEN skulle det vara kul? Nej.

Jag älskar kläder och mode och vill som sagt bli klädstylist det är nog därför jag väljer att "klä upp" mig nästan varje dag och skippar mjukisbrallorna. Dessutom, hur kul hade det varit för er att se "dagens outfit" om den bara skulle se likadan ut varje dag? Inte så kul.

Förresten, tack så himla mycket för era lyckönskningar till mig och att ni visar att ni bryr er. Just nu känns det som jag lever lite genom bloggen och att ni är mina vänner här nere, hihi :)



Jag kan inte leva ett normalt liv.

Svar till Moa som frågade: Hur gåre i skåne?
Och jag hade tänkt svara på den här tidigare men glömde då bort det så jag ska försöka ge ett någorlunda bra svar nu.

En del av er vet och en del inte att jag har stora ryggproblem, jag brukar dock inte skriva om det så mycket nu på bloggen än om dessa besvär förstör min vardag.

I december 2007 började mina besvär, några veckor senare konstaterades det att jag hade diskbråck i ryggen. Hur fick jag det kan man ju då fråga sig och läkaren har sagt att mycket sitter i mina föräldrar, både mamma och pappa har väldigt dåliga ryggar så jag ärvde tydligen det, sen var det också att jag gick en intensivkurs i aerobics som utlöste det hela.

Då jag fick det diskbråcket var jag hemma från skolan ganska exakt två månader och under dessa månader låg jag hemma på soffan nerdrogad av smärtstillande mediciner. Efter det där diskbråcket blev jag bättre, jag kunde vara ute och powerwalka 1-2 timmar per dag, vara ute och dansa med vännerna, gå i högklackade skor en hel dag och leva ett normalt liv förutom ca 2-3 dagar i månaden som jag hade fruktansvärt ont och var hemma från skolan.

Nu i juni på studentkvällen (var tvungen att åka hem redan klockan 24.00) blev jag fruktansvärt dålig i ryggen igen och det höll i sig längre än vanligt men höll sig i någorlunda schack (sämre än vanligt men bättre än nu) fram till i mitten/slutet av juli då det spårade ut totalt.

Nu kan jag i princip inte göra nånting, känner mig helt handikappad och kan inte leva ett normalt liv. På grund av ryggen och disken/diskarna där så kommer en nerv i vänstra benet i kläm och det är största problemet just nu. Jag kan gå i normal takt ca 5-10 minuter innan det börja slita/stråla och göra ont i benet och ju mer jag går desto ondare blir det och tillslut börjar det även göra ont i ryggen. Jag kan inte gå i högklackat längre (då jag fotar dagens outfit brukar jag ha på mig klackar men endast på bilderna, då jag ska nånstans blir det platta skor), jag kan inte powerwalka, inte gå på stan, inte gå ut och dansa, inte jobba, ja, i princip ingenting.

Detta är väldigt frustrerande men det som håller mitt hopp och humör uppe är att jag tror det kommer bli bättre. Går just nu hos en sjukgymnast, har träffat läkare här nere men inga ryggspecialister men om ca 5 månader ska jag få träffa en specialist i Ängelholm, sen ser vi om det blir en ryggoperation, det är det jag hoppas på i nuläget.

Nu blev det mycket om min rygg inte om hur jag trivs i Skåne men kände att jag var tvungen att börja med det där. Så till den riktiga frågan.. Jag trivs här nere men eftersom det blev så här med ryggen nu hade jag hellre varit uppe i Umeå där jag har mina vänner för grejen är ju den att jag lär inte känns några nya här då jag inte kan göra nånting. Och inte jobba heller, det skulle aldrig ryggen och benet palla med eftersom jag inte ens kan gå i 10 minuter utan att få ont. Är även sängliggande pga ryggont ca 1-3 dagar i månadeen.

Nu om dagarna gör jag verkligen ingenting, jag sover så länge och mycket som möjligt för att göra dagarna kortare sen ligger jag i sängen och ser på olika serier och ibland tar jag mig ut en sväng för att fota, fara på utflykt med familjen eller bara få komma mig ut en sväng.

På bilderna och så jag lägger ut på mig tror man nog inte det här om mig eftersom jag ändå kan vara glad men ja, fortsätter det i mer än ett år kommer jag nog bli en sur och deppad liten jävel.

En liten grej jag måste tillägga som jag är så j***a arg över.. Som sagt, nervsmärtorna i benet är det värsta just nu och jag har sagt det till alla läkare jag träffat sedan dec 2007. Nu, nästan två år senare får jag veta att det finns medicin mot dessa nervsmärtor, två år senare!! Och det var inte en läkare som nämnde det nu heller. Jag blir helt galen då jag tänker på det.

Under dom här två åren har jag nog träffat läkare omkring 30 gånger pga ryggen och nervsmärtorna i benet och ingen har nämnt att det finns medicin mot det. Jag har medicin mot värken i ryggen men den biter inte på nervsmärtorna och detta har jag sagt till alla läkare, Förstår dom hur mycket dom har förstört för mig och hur mycket jag har lidit?! Jag kan ju säga det att det är och var inte kul. I dec/januari 2007 kunde jag inte sitta/gå/ligga utan att det gjorde fruktansvärt ont och jag kunde inte sova på flera veckor. Jag blir seriöst asförbannad!!!!!!!!!!

Aja, Moa, hoppas du har fått ditt svar!! =)

Ps. någon som orkade läsa allt? :P




Hattfnatt





Mammas gamla skor, tröja second hand (den jag köpte i morse, 20 kr), jacka köpt i london, hatt köpt i Schweiz, ring från KappAhl och massor av blandade halsband.

Min 8-åriga broder agerade fotograf! =)



Solblekt


Sitter och kikar på en massa gamla bilder nu då jag hittade den här som togs förra sommaren/hösten och jesus vad solblekt mitt hår var!! :P



Sneak peek.

Här får ni en liten sneak peek på hur jag ser ut idag. Visar en helbild senare under dagen. Lördag, skönt och trevligt. Slappt. Fyndade lite på loppisen, bland annat tröjan jag har på mig.




Update kl. 11.39: Nu har jag kommit till det stadiet då jag hatar serier, det finns inga fler avsnitt att se, ännu. Har ju som sagt sett på Gossip girl de senaste dagarna men nu har jag sett det sista avsnittet som ligger ute på webbe, avsnitt 302 så nu måste jag vänta en vecka mellan varje avsnitt, samma sak med One tree hill. Usch, det hatar jag med serier. Nu ska jag se första avsnittet av The vampie diaries.

Update kl. 11.57: Jag kollar på avsnitten på www.watchxonline.com

PUSS
Ciaooo.



Loppis.


Nu sticker jag iväg på sista lördagsloppisen i Suckarnasgång för i år.
Ciao.



Vem röstar du på?

Ni som följer och såg på Idol nyss, vem röstar ni på? Calle eller Piotr? Ja som ni kanske ser vill jag att Calle går vidare!! Jag gillar inte Piotrs röst eller personlighet.



Svar på lite kommentarer från er.

Det händer ju att en del personer som inte har någon blogg och inte lämnar sin mejl kommenterar, ställer frågor osv och jag vill ju självklart svara på dessa så här kommer några.

Från Ajka.
Jag undrar bara om du fick ett svar tillbaka på det brevet du gav rob :D?

Svar:
Nope jag fick tyvärr inte tillbaka något svar. Skrev ett till brev till honom nån vecka senare, har dock inte blivit av att jag postat det än så :P Men förväntade mig inget svar heller, man kan ju fråga sig hur många brev från fans han får dagligen.. 1? 100? 1000? 10 000?

Från Emma.
Har 6 prov och 3 inlämningar nu dem 2 kommande veckorna. kulkul! :P

Svar:
Undrar om du går på högstadiet? Jag minns i alla fall under högstadiet då ALLA prov verkligen kom samtidigt och det var ju sååå jobbigt! Jag förstår inte varför dom gör så?! Det är verkligen som om lärarna vill att man ska spy galla över skolan i så tidig ålder!! Åttan och nian tyckte jag var värst för då var det verkligen ibland som man kunde ha 6 prov + inlämningar + läxor inom loppet av 2 veckor, det är ju bara sjukt!! Det blev ju så att man satt där dagen innan helt panikslagen. Skärpning!!

Från Louise.
Jag vill se filmen du pratar om ! ;D

Svar: Haha jo jag har fler som vill se filmen också. Filmen vi pratar om är den då jag intervjuvades under statistdagen i Montepulciano. Dock hör man bara då jag pratar så man får gissa lite vilka frågor som ställdes och sen ser jag så.. nervös ut, haha :P Men ja, den KANSKE kommer upp om någon dag, men bara kanske! Hihi.

Såja, nu ska jag ta på mig min sköna pyjamas, ta ned mitt täcke och lägga mig i soffan och vänta på Idol.



Billiga resor.

Hej hopp. Dålig och tråkig uppdatering idag, jag vet men det är sådant som händer ibland helt enkelt. Slänger upp en gammal outfitbild då jag i princip ser likadan ut idag som på bilden.

Idag har jag suttit och kollat lite priser på resor här i närheten och blev glatt förvånad över hur billigt det var. Räknade ut att jag och mamma skulle kunna åka härifrån Simrishamn till Köpenhamn, stanna där några dagar och sedan åka vidare till Berlin ännu ett par dagar och sen tillbaka till Simrishamn för ca 1720 kr för båda, alltså ungefär 860 kr per person, var inte det galet billigt?! Jag tycker det. Nu ska vi inte ta den turen inom en snar framtid men ändå kul att se vilka möjligheter man har.

Nu laddar jag upp för Idol! Någon fler som kommer sitta bänkad framför tv'n klockan 20.00?



God morgon.


Hej hopp gallooppp!
Allt bra med er? Vad ska ni göra den här fredagen?
PUSS.



Ännu en bildbomb på dagens klädsel














Mammas gamla skor, gammal Gina tricot klänning, väska second hand, halsband som jag gjort själv, blandade armband.



Bilder, inspelningen av New moon i Montepulciano

Såja, sa ju att jag fått några bilder igår från min dag som statist i den kommande filmen New moon. Kul att det togs ett par bilder i alla fall som man får ha kvar som minne förutom det man har kvar i huvudet.

Här hade ganska nyligt kommit fram till inspelningsplatsen i Montepulciano. Jag är nästan längst upp, brunt uppsatt hår, rött linne och ser super sur ut. Jag kan lova att jag inte såg ut så där under dagen, dom måste just ha tagit kort då jag gjorde en sur min, haha. De andra är också vinnare, dock från andra länder.

Här står vi och väntar, var en del väntan den här dagen men det gjorde absolut ingenting!! Jag står långt till höger, uppsatt hår, rött linne, uppvikta jeans och med en flagga i handen.

Här blir vi dirigerade om vad vi ska göra utav en av de som bestämde.

Sedan blev vi filmade och intervjuvade en och en om hur vi vunnit tävlingen, vad vi fick göra on set, vilken våran favorit karaktär var osv. Har filmen men nja, tror inte jag visar den.

Under lunchen snackade jag med Alan Cappelli som var Robert Pattinson body double under dagarna i Italien. Han var riktigt trevlig och charmig (och snygg!!) ;P

Jag, Alan Cappelli (ser ut som vi har värsta diskussionen, haha), Synne (den norska vinnaren) och Azzurra Russo som var Kristen Stewarts body double, hon var också himla trevlig!

Alan och Azzurra som Edward och Bella. (bild lånad från Alan).

Här står en del av gänget på plats. Jag och Synne flyttade oss dock hela tiden från olika platser för att ha störst chans att synas i filmen.


Så, det var bilderna jag fått. När jag ser dom tänker jag tillbaka på den här dagen så himla mycket. Alltså vilken underbar dag det var, helt otroligt. Känns som en dröm, men det var snarare en dröm som blev sann.

Känslan i kroppen då vi närmade oss Montepulciano, då vi kom fram och fick se utsikten, då vi kom fram till inspelningsplatsen och fick se alla rödklädda människor, då vi fick se när dom filmade och sedan vara en del av det. Då jag såg Charlie Bewley, Kristen Stewart och Robert Pattinson, då jag stod en meter ifrån Kristen, då jag stod ca åtta meter ifrån Rob att jag gång på gång fick se honom ta av sig skjortan. Då jag pratade med världens trevligaste Alan och Azzurra, då Alan lovade att ge Rob mitt brev som jag skrivit till honom.

Omgivningen, allt jag fick se, allt jag fick höra, allt jag fick uppleva. Ja, det var en dröm som besannades, helt klart!




Har fått bilder från....

..min new moon dag i Italien den 27 maj detta år. Äntligen säger jag bara, det var inte många bilder, men några, bättre än ingenting eller hur?! :) Har frågat om jag kan lägga ut dom här så håll tummarna, får förhoppningsvis svar åt morgon.

På morgonen onsdag 27 maj, väntar i lobbyn på att alla ska komma och att vi ska bege oss till Montepulciano, förväntansfull och på toppen humör.



Pysslat lite..


Igårkväll/inatt satt jag och knopade ihop det här halsbandet som jag inviger idag. Ca 15 minuter tog det, snabbt, enkelt och framför allt snyggt!

Ska snart iväg på sjukhuset för tredje dagen i rad. Det är inget allvarligt utan jag genomgår bara ännu en allergiutredning. Fick några frågor om vad det är jag är allergisk mot och det är gräs- och björkpollen och katt som är de störta och som jag brukar känna av.

Vi hörs senare, ciao!



Webcam


Vad gör du då klockan är nästan 18.00 och du är riktigt uttråkad? Jo du sätter på camen och börjar ta en massa bilder på dig själv, väldigt underhållade (not). Upptäckte dock att ett nytt OTH avsnitt kommit ut på Watchxonline så jag ska checka det nu.

Ciaoooo.



2009.09.22 15:30



Skor, väska och mössa Second hand, byxor H&M, jacka köpt i London, linne köpt i Schweiz, peaceörhängen Milla of Sweden.



Just nu lyssnar jag på..








Dagens 2009.09.21


Eftersom jag forfarande har lite ont i örat fick en sjal hoppa på skallen, minns inte var den 'r köpt, skor köpta i Schweiz, jacka köpt i london, Second hand tunika, halsduk??



Min eftermiddag/kväll.

Jag och mamma bestämde oss för att åka till Stenshuvud för att plocka hasselnötter (ja det växer tydligen hasselnötter här!!!), sagt och gjort.

Så här ser dom ut då dom sitter uppe i träden och är omogna, sedan vissnar själva "blomman", nötterna är då mogna och ramlar ner på marken.

Vi plockade några innan vi satte oss för att äta middag med utsikt över havet.

Som sagt, middag.

Här ser ni hur det såg ut på marken, hasselnötter överallt.

Mamma <3

Åsså jag (bilderna utan blixt blev så suddiga så ni får några kritvita istället).


Nötterna vi fick ihop.

Riktigt goda och mycket knastrigare än de man köper i butik.



Pricktest


Efter några missförstånd hit och dit var jag i alla fall och tog pricktest idag för se vilka allergier jag har och hur stora dom är (tredje gången tror jag det är). Ska börja ta allergisprutor igen därav pricktestet för att se hur stora doser jag behöver. Sprutor i tre år till, yeey, hehe.

Just de, hade nästan glömt bort de, tycker ni jag förtjänar att bli Veckans blogg? Rösta i så fall här.



Detta tjat..

..Eller ska jag kalla det tjat? Ja nu gör jag det för det börjar bli uttjatat. Nu är det bloglovin jag snackar om. Jag har börjat störa mig på folk som lämnar en kommentar som "lägga till varann på bloglovin?". Jag förstår inte varför vissa människor gör så, ser dom det som en tävling vem som har flest prenumeranter? Jag lägger till bloggar på bloglovin för att jag gillar den bloggen och inte vill glömma bort den och läsa den bloggens alla inlägg. Och jag gör det på egen hand, inte efter att någon tjatar på mig att lägga till en blogg jag inte ens gillar?! Hoppas ingen tar åt sig nu men snälla, vill jag lägga till din blogg på bloglovin gör jag det utan tjat från dig.

Och som sagt, på bloglovin följer jag först och främst modebloggar som jag fastnat för, mina vänners bloggar, några få Twilightbloggar och sen några bloggar i en övrig kategori. Och eftersom jag följer många bloggar där lägger jag nu bara till bloggar jag verkligen fastnar för.

Hihi sorry för mitt lilla utbrott men blir bara så less ibland helt enkelt, tycker alltid det är människor som frågar om man ska lägga till varandra på bloglovin.

Ger ni er inte kanske jag börjar hemsöka er som på bilden nedan, haha.

Halloween 2008.

Nu, Gossip girl.



Gossip Girl


Bild från i Juli.

Hellooo. Igår var jag faktiskt på två loppisar men det var endast den där svarta väskan något inlägg ner jag hittade. Dock blev jag sämre i örat efter att ha varit ute så idag kommer jag stanna inomhus hela dagen.

Har dessutom gett upp True blood (jag gav det en chans, så faktiskt hela första säsongen) och börjar se Gossip girl istället då jag inte sett ett enda avsnitt av det innan, nu är jag dock på avsnitt 12 så jag satt uppe lite inatt.

Tänkte bara meddela er om att det här blir troligen det enda inlägget idag då jag kommer gå omkring i pyjamas hela dagen och kolla på Gossip girl, så, ni får ha en fin söndag!! PUSS.



Dagens.


Bilden är dock några veckor gammal men jag kommer nog inte orka ta nån bild idag så den här får duga då jag ser ut ungefär så, byt ut byxorna mot svarta strumpbyxor, det uppsatta håret till utsläppt och skorna mot ett par converse liknande, tadaa. Ja just de, armbanden byts till mina spetsvantar också.



Dagens fynd.

Jag hade inte lika tur idag men kom hem med en väska i alla fall, 20 pix och finare i verkligheten än på bild.





I see red everywhere.



Strike a pose? Haha.

Ni får se hela min outfit senare idag. Jag är glad för jag hittade mitt röda nagellack igår som varit borta sen flytten tror jag, dock har det nästan stått för synligt, eller så har jag varit dålig på leta. Nu ska jag bege mig ner till Suckarnas gång för lördagsloppis. Jag hoppas mamma ska med så hon kan köra, vill inte cykla med mitt onda öra då det kommer bli värre då det blåser, tror jag.

Kiss'n hug.



Usch och fy.


Jag vet att jag varit en rätt usel bloggare idag men det får man faktiskt lov att vara då man är sjuk så jag tänker inte be om ursäkt för det!! :) Jag blir varken bättre eller sämre så just nu ligger jag bara i sängen och kollar på True blood och ärligt talat är serien inte alls så bra som jag trodde den skulle vara, är rätt så besviken.. Har dock hört att andra säsongen blir bättre? Får hoppas på det!

Aja, har en pizza i ugnen som väntar på att bli uppäten och snart börjar ju Idol också. Trevlig fredag på er friska och sjuka där ute! PUSS.



Ännu en fotobok..

Tycker ni jag förtjänat att bli veckans blogg hos Britizas? Rösta i så fall på mig här :)

Ni minns väl då jag tipsade om att man fick beställa efter en gratis fotobok hos Fuji för några veckor sedan, well nu finns ännu ett erbjudande hos dom för er som inte hunnit göra er fotobok än, klicka här. Jag visade ju bilder på en fotobok jag beställt därifrån men inte den andra jag beställde. Den är mer privat men jag bjuder på 10 av de 24 sidorna från den. Fotoboken innehåller bilder från Januari-september 2009.

Framsida

Nyår 2008-2009 med älsklingstjejerna.

Jag och Jossan gaddade oss ;)

Lite härliga party pics.

En av de störtsa händelserna från det här året!

Jag var med i olika tidningar.

Jag och min vän Melker på min 19-års dag.

26-28 maj, Italien med BabyH!! New moon statist 27 maj.

4 juni var det dags för studentbal.

10 juni, Studenten!

17 juli, flyttade från Umeå till Simrishamn.

Baksida.

De två fotoböcker jag beställt efter är jag riktigt nöjd med och helt gratis är det så beställ nu, kul att ha kvar som minne!



Lägg en röst på mig + tycker jag aldrig jag är pinsam?

Just nu är jag med och "tävlar" mot fyra andra brudar om att få bli Veckans blogg hos Britizas, så tycker ni att jag ska bli veckans blogg, ja gå då in på hennes blogg och följ anvisningarna där, busenkelt.

Ja just det, för någon dag sen frågade en vän till mig som sett på videon nedan hur mycket som krävdes för att jag tycker jag skämmer ut mig då han tyckte videon var pinsam ifall det hade varit han. Och ja, det krävs faktiskt rätt mycket för att jag ska känna att jag skämmer ut mig, jag menar, varför ska man va så jäkla seriös hela tiden?!

Jag är sprallig av mig, jag skrattar alltid, jag är lite (ibland mycket) knäpp men tycker jag det är pinsamt? Nej, självklart inte. Jag svarade bara så att om folk ser på videon och skrattar eller bara ler åt mig har jag väl inget att skämmas för? Jag skäms inte för att jag får folk att skratta =)

Och är det nu så att ingen av er som ser/sett på videon ens ler åt den så okej, men jag skrattar då till då jag ser den så då får jag väl se det positivt med att jag kan få mig själv på bra humör. Haha.



Öroninflammation?


Ja jag sitter här och funderar på om jag åkt på en öroninflammation i vänstra örat. Det började smått igår på dagen att det började göra lite ont sen har det bara blivit värre och värre. Inatt har jag sovit riktigt dåligt pga av det då jag inte kan ligga på kudden mot den sidan, det värker, som dunkar och gör ont hela tiden. Förra sommaren fick jag precis så här också men då gick det över efter några dagar så om det inte förvärras orkar jag inte kolla upp det men annars, ja då blir det läkaren som gäller.

Update 16.28: Hej igen. Ja det är nog öroninflammation, har kollat runt lite på nätet och jag har de flesta symptomen så nu ligger jag nedbäddad i sängen med en påse godis som tröst och kikar på andra avsnittet av True blood, som jag såg första avsnittet av igår. Alla pratar ju om denna serien så jag ska ge den ett försök. Det blir nog inte så mycket mer bloggning än så här idag. Puss.



Min otroliga nyhet..

Okej, för vissa bloggare är det här inte alls en stor grej men för mig är det första gången och därför väldigt speciellt och spännande. Jag ska få gå på galapremiären av New Moon den 16 november i Stockholm, alltså en förhandsvisning då den har vanlig premiär den 20 november.

Gaaah det ska bli hur roligt som helst, få se filmen före alla andra (förutom de som också är på förhandsvisningen då) och sen få spana in alla som är där, kända bloggare, kanske kändisar?

Och som jag skrev så är det väldigt speciellt för mig, inte bara för att jag ska få gå på en galapremiär för första gången utan det är ju för fasen galapremiären för New Moon som jag kanske kommer synas i dessutom (för er som inte vet det var jag statist i filmen, läs mer om detta i kategorin The.Twilight.Saga + New Moon vinsten).

Just nu svävar jag på moln känns det som och för tillfället älskar jag mitt liv, okej brukar annars också för det mesta älska mitt liv men det här var klart ett stort plus.

Det blir förresten mamma som får följa med mig då hon är underbar och alltid finns där för mig och jag känner att jag vill dela det här med henne. Men knäppa som vi båda är började vi genast "men gud, vad ska man ha på sig då? Vad brukar man ha på sig på sånna tillställningar? Hur ska man ha håret? Jag måste då tona mitt hår innan! Tänk om det är kändisar där?! Går alla på röda mattan? Brukar det vara en röd matta?" osv osv. Haha.

Kul! Fantastiskt! Underbart! Tihii.

Kolla förresten på den här videoen som jag hittade på twilightsweden.se, det är en tjej på youtube som knopat ihop alla tre New Moon trailerna till en. Jag längtar!



Bildbomb på dagens outfit












Blev lite yr efter ett par varv snurrningar :P

Skor mammas gamla, klänning mammas, kavaj Second hand, glajjor Urban outfitters.

Just nu visar termometern 20,3 grader i skuggan, tänk då hur varmt det är i solen :D
Just de, jag har en super rolig grej att berätta sen, är hur glad som helst för det!!



Lunchat.

Var ju som sagt och lunchade med mamma och broder idag och det blev på en kinaresturang, tre små rätter och friterade bananer med glass till efterrätt. Dock när vi skulle därifrån var jag nära på nästan stoppa fingrarna i halsen, var så äckligt mätt, haha!






Lunch nere på stan.


Hej hopp.
Nu ska jag tillsammans med min moder och broder bege mig ner på stan för att få i oss lite mat. Vi hörs väl senare. Ha en fin onsdag allesammans!! :D PUSS.



YES YES YEEEES!!!

Åh jag älskar när sånt här händer, man ramlar in på en blogg och blir helt förälskad, har faktiskt bara hänt en gång för mig tidigare men idag fick jag dessutom TVÅ på köpet. Spana in dom här brudarna. Vilken stil. Inspiration, JA!!! Check check check.

cocorosa och WhereDidUGetThat



Elvis Presley - Marilyn Monroe - James Dean - Audrey Hepburn

Det är något speciellt med dom här gamla kändisarna, ja, något mer än att dom alla dog ung (förutom Audrey som blev 63 år), Marilyn 36 år, Elvis 42 år och James 24 år. Dessa fyra är mina favoriter, de gamla kändisarna jag håller närmast hjärtat, speciellt Marilyn och Elvis. Alla bilder på dom är ju så snygga och vackra. Jag vill se Elvis live, se Marilyn på en galapremiär, spana in James och ta en fika med Audrey. Här kommer ett gäng snygga bilder på dem.



Todays outft 2009.09.15



Jag känner att nästan alla outfits jag har på mig är riktigt billiga! Den här outfiten gick på ca 270 kr, rätt så budget om du frågar mig, kanske borde fota en del outfits där det bara är riktiga budgetfynd? Ah, får se.

Idag har jag i alla fall på mig skor köpta i Schweiz, avklippta jeans, kavaj second hand, t-shirt kappAhl, väska H&M.



Over the rainbow.


Pic från igår.

Hej hopp. Nu ska jag bege mig ut en sväng och uträtta ett par ärenden. Ha en bra dag så hörs vi lite senare. PUSS.

Den här låten är ju bara för söt.



Dagens outfit i bilder OCH filmformat.

Ja, här kommer en liten film från dagen, är rätt oseriös på den här också men hoppas den kan sprida glädje ändå!







Mammas gamla skor, kavaj och klänning Second hand, väska med nitar Gina Tricot, hatt köpt i Schweiz och halsband från Lindex.



Likt mig?

Min vän har ritat den här och det ska föreställa mig, haha likt?! :P Man känner ju i alla fall igen att det är jag med fräknarna, datorn och sen brevet i handen (älskar att få och skriva brev).



Who are you kidding mister.


Hej. Herre min je vad jag sov länge idag. Lade mig ju efter VMA som slutade just innan 06 i morse och vaknade sedan vid 14.30, känns ganska så knepigt att klockan redan är 16.40, aja, jag har ju mig själv att skylla på. Ska snart ut och fota dagens outfit så det kommer väl upp om nån/några timmar. Tänkte tipsa om den här låten också som har blivit en favorit hos mig, tycker den är riktigt härlig! Lyssna på den. Hugs.




Tredje NEW MOON trailern!!!


Jag vet, jag vet, HUR BRA SOM HELST!!!!!

God morgon kanske jag ska säga, jag har fortfarande inte lagt mig då jag kollat på VMA och chattat med trevliga människor. Ni som inte sett galan nu inatt, se reprisen!! Kanye West, vilket arsel, usch vad arg man blev på honom, därimot smälte man då man såg Robert Pattinson, Taylor Lautner och Adam Brody (hihi). God natt.
Movie Trailers - Movies Blog



Här.är.den.misslyckade.videobloggningsfilmen


Lämna gärna en liten kommentar!! :P



Video Music Awards


Bild från idag.

Vet ni vad, jag kommer kunna se på VMA ikväll, kommer flytta tv kabeln och hela köret till mitt rum sen ska jag vaka ;) Jag menar, jag vill ju inte missa det för fem öre.

Har spelat in en liten video jag hade tänkt publicera men det verkar vara något fel med den för den vill inte ladda klart på you tube så det sket sig.

Ska ni sitta uppe i natt?



I know, it's only Rock'n Roll but I like it.





Skor köpta i Berlin, väska Second hand (Berlin), jeans Gina Trciot (har trasat sönder dom själv), glajjor Urban Outfitters, jacka köpt i London, ring KappAhl och armband Second hand (de flesta), t-shirt KappAhl (någon i min närhet som saknar en t-shirt som denna? För den är egentligen inte min utan har på något vis hamnat här så jkag lånade den, hehe).

Hihi och ja, jag vet att jag ser riktigt bitter ut på en bild :P



VMA

Jag har ett litet problem känner jag. Ikväll eller ja inatt/åt morgon klockan 02.00 (visst är det rätt tid?) sänds ju MTV Video Music Awards och jag vill verkligen se det. Jaha vad är då problemet? Jo vårat hus är extremt lyhört plus att som det ser ut nu sover två familjemedlemmar i samma rum som vår enda tv med kanaler på är, jag kommer alltså inte kunna se det då.

Kommer det sändas på webben? Var kan man i så fall se det? Ha kikat runt lite och sett ställen där det kanske kommer sändas men finns det något säkert kort? Vill ju se!! =D Kom just att tänka på att jag vet inte ens om vi har MTV, kanske borde kolla upp det.



Black'n red.



Gamla jeans, mammas gamla skor, second hand kavaj och armband, klocka och linne köpta i Schweiz.



Vilket september väder vi har!

Efter loppmarknaderna idag strosade vi omkring lite i små vackra byar som det finns många av här i Skåneland. Det bästa var dock vädret, vi har haft hur fint som helst idag, strålande sol, klarblå himmel och över 20 grader. Efter ett tag var jag tvungen att ta av mig skorna och vika upp byxbenen då det blev riktigt varmt. Me like.




Dagens second hand shopping.

Nu är jag hemkommen från dagens loppmarknader och några av er måste hållt tummarna för mig då jag hittade rätt mycket idag, det mesta i Suckarnas gång också, min favoritloppis som ni ser lite från här nedan.

Moi.

Röd oversize kavaj med axelvaddar 20 kr, en skjorta i större modell 20 kr, svart jeansväst 20 kr.

Orange (det gick inte alls att fånga färgen med kameran) i kort modell, så där ful/snygg tycker jag 20 kr, brun skinnjacka 20 kr.

Tre halsband 5 kr styck.

Börs (oanvänd) 5 kr.

Brun kuvertväska i skinn eller nått 10 kr.

Nån förvaringsgrej/sak 10 kr (ser sprillans ny ut).


Passar på att lägga ut bättre bild här på min nya mobil som jag vann, den är dock tusen gånger snyggare i verkligheten!!

Ja, det där var då dagens second hand shopping.



Tjeenis

God morgon!
Mår ni fint denna lördag? Det gör jag! Jag sitter nu i mitt rum, gosar med nya telefonen (haha) coh lyssnar på Janis Joplin. Snart ska jag iväg på lördags loppisen och inte nog med det, jag ska på två loppmarknader så håll tummarna för mig att jag hittar några riktiga fynd!



Peace.



För si så där 14 år sedan..


Så där såg jag ut då jag var 5 år och två dagar "gammal". Med mig på bilden ser ni lillebror Kevin, han var söt och jag tyckte om barbiedockor..
Ha en trevlig fredag. Nu ska jag dega vid datorn och äta nötter.



Min nya älskling..

Det var sagt att min nya mobil jag vann skulle komma nästa vecka men i morse då jag hämtade posten blev jag glatt överraskad då det stod att den redan kommit. Slängde i mig frukost sedan cyklade jag tillsammans med mamma och hämtade den då vi sedan slog oss ner på ett litet fik för att fika. För min del blev det inte så mycket fika utan mer att försöka förstå mig på den nya high tech mobilen som nu är min. Nu efter ca en timme tror jag att jag förstår mig på den, tror ;) Ska visa en bild sen på själva telefonen.






NY DESIGN!! (och dagens outfit)

Ja som ni ser har bloggen fått sig en makeover, frågar ni mig är den SÅ mycket snyggare nu, den ser proffsigare ut (troligen för att det inte är jag som har gjort den), haha. Jag vill tacka Carin som har gjort min nya header och Josefine som har fixat resten! TACK, jag bokstavligt bugar och bockar för er! :D

Håller ni inte med om att designen är snyggare nu?


Slänger in dagens nu också.



Mammas gamla skor, mammas klänning, blandade armband (de flesta 2-hand) och kavaj Second hand.




Min fotobok har kommit.

Idag kom fotoboken jag beställt efter (gratis) och den var hur fin som helst, verkligen!! Den kunde inte blivit bättre. Här kommer några bilder från den (kvalitén på mina bilder är dock inte den bästa).

Framsida.









Baksida.

Så där ja, visst ser det bra ut?! Jag är prima nöjd!



En billig outfit.





Mammas gamla skor, klänning, kavaj Second hand, blandade armband.

Ännu en sån där riktig budget outfit, hela köret gick på under 100 lappen, inte illa ;)



Era kommentarer förgyller min vardag.

Jag vill bara säga ett stort TACK till alla er som lämnar så fina kommentarer till mig, dom värmer verkligen. Jag kan känna mig rätt nere, sitta otillfixad framför datorn och känna mig allmänt skabbig sedan läser jag era kommentarer och blir genast på bättre humör och så mycket gladare. Ni är så fina!! Tack.



Pink ladie



Hej hopp. Tack för alla ni som svarat på frågorna jag ställde i inlägget innan, jag blev så glad då jag läste igenom dom! Egentligen lade jag mig för att sova för två och en halv timme sedan men efter att jag legat i sängen och mörkret exakt två timmar utan att ens ha blivit trött gav jag upp och satte mig vid datorn en sväng. Var det fler än jag som satt bänkade framför tv'n idag och såg första avsnittet av Idol? Jag tror det. Nä jag kanske skulle ge sömnen ett försök till, känner att ögonen börjar ge lite vika nu. God natt.



Svara på mina frågor till er.


Pic från i maj.

Idag lär jag inte vara så duktig på uppdatera så tänkte därför ställa några få frågor till er så jag har något roligt att läsa då jag loggar in nästa gång =)

1. Vår, sommar höst eller vinter?
2. Ditt favoritklädesplagg?
3. Din störtsta dröm här i livet?
4. Något du ogillar?



Kommer inte på någon rubrik.

Hej kära ni!
Har just suttit och läst lite om mobilen jag vann som kommer till mig nästa vecka, snacka om att detta gjorde min dag, speciellt eftersom jag inte har någon mobil. Just nu har jag lånat en riktigt gammal en av min pappa då min förra blev fuktskadad i våras. Idag går jag omkring i mjuka sköna kläder vilket inte är så roligt att kolla på visar därför en outfit jag hade på mig förra hösten. Ciao.

Skor Monki, Jeans Gina Tricot, t-shirt och glajjor Urban Outfitters, fejkpäls H&M.



JAG VANN =D

Hihi vet ni vad, ännu en gång har jag haft turen på min sida och vunnit en tävling, även denna gången i en av Aftonbladets bilagor. Första gången var det ju statistrollen i New Moon som jag vann i Aftonbladet Klick! Den här gången en snygg ny mobiltelefon i Aftonbladets bilaga Sofis mode. Yeeeey vad glad jag är, dom ringde och meddelade mig om det idag! =) Här kan ni se hur tävlingen gick till och hur min nya mobil kommer se ut!

Det ligger nu ute på Sofis mode's hemsida. Klicka här för att kolla med vilken outfit jag vann (jag är nr 2) och här för att se dom andra vinnarna.



Vinnaren är...

Så, nu är vinnaren av skohalsbandet dragen och vi säger ett stort grattis till Lina!! GRATTIS!! =D



Kort hår.


Ibland önskar jag att jag hade rakt och inte lockigt hår. Om fallet var så att jag hade rakt hår skulle jag klippa mig ungefär som ovan, för att testa något nytt. Visst, jag skulle kunna klippa mig så nu och platta håret men eftersom det regnar här mycket på vintern (har jag hört) skulle det inte spela någon roll ifall jag plattade då det bara skulle locka till sig igen då jag kommer ut i fuktigheten och regnet och då skulle jag förhoppninsvis se ut som en gumma. Typiskt. Men kanske ska man prova ändå, och chansa? Eller inte.



Snart avslutas tävlingen..

Yes, inatt klockan 23.59 avslutas den här tävlingen, vinnaren dras och kontaktas imorgon så sista chansen nu att vara med och tävla!! :)

Annars då.. Jo jag ligger ju självklart och ser på One Tree Hill, fortfarande i pyjamasen och håret uppsatt i en ful och slarvig knut mitt på skallen :P Hehe.

Vad har ni för er idag?



Fyndat till garderoben..

Det märks att n  börjar hösten komma mer och mer. Som sagt, det är en loppmarknad här i Simrishamn varje lördag som börjar nån gång på våren och slutar nu till hösten. På sommaren är loppmarknaden hur stor som helst och man kan fynda hur mycket som helst. Ju längre in på hösten vi kommer desto fler turister försvinner vilket resulterar i att utställarna minskar och minskar. Idag vare det riktigt få utställare där men jag kom ändå hem med några fynd.

En oversize kavaj med axelvaddar. Dock var det omöjligt att fånga den rätta färgen på bild. 15 kr.

En svart kavaj, 15 kr.

En större t-shirt, 10 kr.

Den här köpte jag dock inte idag utan jag fick den i torsdags av Ellenore som är på besök här så den var gratis ;)





It's burning through to my soul.


Vet ni vad, nu hade jag tänkt sova så jag orkar mig upp på loppmarknaden imorgon, den hade jag inte tänkt missa ;)

Vilka är dina störtsa modeikoner?



Milla på Österlen (www.millapaosterlen.blogg.se)

Det här inlägget är nog mer till er hemma i Norrland som vill veta hur vi har det här nere, hur allt går och så vidare, och sen till er som tidigare läste mammas blogg. Men i alla fall nu är hon tillbaka med en ny blogg så kika in här för att komma till den. Puss.



Factory girl.

Den här filmen har jag nu sett ett antal par gånger och jag verkligen älskar den. Efter jag sett den första gången tyckte jag den var si så där men såg den igen och igen och ja, en favorit nu. Sienna Miller är ju också nästan olagligt snygg i filmen, håret, sminket, kläderna, allt!! Se den!




Hounddog

Har just suttit och kollat på filmen Hounddog igen med Dakota Fanning i huvudrollen. Tycker filmen är bra men hemsk, inte läskigt hemsk utan sorgset hemsk. Har ni sett filmen?

Just det, igår hann det bli mörkt och familjen hann lägga sig då jag kom på att jag inte tagit någon outfitbild så det blev en rätt så crappy bild men den får duga.

Skor, tröja och skinnvantar Secondhand, leopardtights köpta i Schweiz, lånade jeans.



En snabbkurs i norrländska.

Rätt kul det där med dialekter som ibland kan uppfattas som två helt olika språk. Som sagt jag kommer från Umeå men nästan hela min släkt bor ännu 30 mil norrut (från Umeå) så jag pratar ju norrländska, dock inte sån bondska som t.ex min farmor och kusin pratar. Nu då jag bor nere i Skåne märker man verkligen att det är ändå rätt många ord som skiljer sig, ord jag är van att säga existerar inte ens här nere och dom förstår då inte ett smack, lika lite som jag förstår vissa ord som dom slänger ur sig, på skånska dessutom. Har samlat några ord som används flitigt uppe i norrland och dess betydelse.

Lämmen -Att vara öm i kroppen, träningsvärk
Gatt -Var tvungen
Köt -Sprang
Vurte -Blivit
Harta -Hälften
Ids -Orka
Jett/Jitt -Måste
Karra -Godis
Lägda -Åker
Nallta -Lite grand
Ostökigt -Stökigt
Paltkoma -Att vara proppmätt
Pjöller -Prata
Sekig -Långsam
Sno -Vända
Sirru -Ser du
Slöjje -Slagit
Tjå sig -Lugna sig
Vars jer -Var
Int -Inte
Leva om -Väsnas
Vart -Blev
Vars -Var/vart
He -Lägga/ställa/det
Fara -Åka, resa, gå, alla sätt att ta sig någonstans.
Tremänning -Syssling
Eljest -Annorlunda/konstig
-Ja

Vissa ord kanske används även på andra ställen än i bara norrland, vad vet jag men där hade ni några ord i alla fall och nu tänkte jag bjuda på några riktigt norrländska meningar.

Han denna jett då ha vurte nallta eljest, sirru hur han lev om och ha se?!
Han där måste då ha blivit lite annorlunda/konstig, ser du hur han lever om och har sig?

Kunn vi int sno, ja glömt ju mitt karra hém?!
Kan vi vända om, jag glömde mitt godis hemma?!

Gatt du va se klantig, ja ids int sno, du få helt enkelt tjå de.
Var du tvungen att vara så klantig, jag orkar inte vända om, du får helt enkelt lugna ner dig/vänta.

Nu ge je je!
Nu lägger ni av!

Kan tillägga att jag inte pratar sån där norrländska, en del jag känner gör dock det.




Makeover?

Okej makeover var kanske överdrivet men en skillnad syns ju i alla fall. Fick styla söta Ellenore idag och detta blev resultatet. Blev ju dock rätt begränsat då vi bara hade min garderob att gå efter då vi ändå har rätt olika kroppsformer, helst hade jag velat sätta på henne en röd/svart eller blå/svart lodrätt randig klänning/tunika/längre tröja och till det ett par kolsvarta strumpbtxor eller jeans och ett par boots, enkelt och snyggt, dock tillät inte min garderob det ;P

Före

Efter




Mitt lilla projekt.

GLÖM INTE ATT TÄVLA HÄR!!

Tänkte nu avslöja vad jag har hållt på med lite smått nu om dagarna. Jag har gjort, eller beställt rättare sagt efter en fotobok som jag har satt ihop. För er som inte vet om det vill jag mer än något annat jobba som klädstylist och kanske till att börja med få vara som praktikant hos någon därför har jag tagit en massa nya bilder på en massa olika stilar för att visa vad jag kan och att jag inte bara kan sätta ihop en rockig outfit. Sedan har jag knopat ihop dessa bilder på datorn till en fotobok för att sedan kunna visa upp den här för stylister osv.

Inte nog med det så är fotoboken helt gratis!! I alla fall vad jag kan se, Fuji har ett erbjudande så man får en gratis 24-sidors fotobok och gratis porto. Gå in och läs mer här så kan du också göra en fotobok, erbjudant slutar gälla den 15/9.

Här kommer några av bilderna som finns i boken jag beställt efter.



If you start me up I'll never stop


Har nu suttit och knåpat i paint på min ny header, hur den ska se ut ungefär och går det att fixa tror jag den kommer bli awesome då den speglar mig som person, glad, sprallig och lite busig ;P



Some new pics.

Idag har vi fotat lite, förhoppningsvis bilder till nya designen, förhoppningsvis.. Aja, här är i alla fall några utav bilderna som inte kommer att användas i så fall ;)

Spana in Liams huvud bakom buskarna ;)





Jag kan också karate!! ;P Haha, kolla Liam, han ser helt chockad ut!


Btw visst var det en snygg look? 60 kr har jag betalat för den då klänningen kostade 40kr, skinnvantarna 20kr, skorna är mammas gamla och halsbandet har jag fått. Inte illa.



Glittrigt

TÄVLA TÄVLA TÄVLA HÄÄÄR!!!



Skor mammas gamla, Second hand klänning och skinnvantar.

Hej hopp galopp.
Allt bra med er? Jag mår toppen!
Har precis spelat Rock band med mamma och Liam och jag skrattade så mycket att tårarna rann då mamma skulle sjunga en låt :D Haha. Förlåt mamma.

Snart ska jag avslöja vad det är för litet projekt jag hållit på med nu några dagar (bilderna ovan är till det) och tipsa om en super bra sak som också hör ihop med det!! :D Kanske ikväll eller imorgon. Ni ser ju helt enkelt.

Hade tänkt ställa någon fråga till er idag också då jag gillar att se era svar men jag kom inte på någon bra fråga så det skiter vi i helt enkelt! :P

Tjofadderittan!



Vilken tuffing!!

TÄVLA TÄVLA TÄVLA HÄR!!!

Igår fick jag styla min lillebrorsa och ta några bilder på honom, att han är grymt söt?!!!



Min lilla pluttis :)



Päls, rätt eller fel?

TÄVLA TÄVLA TÄVLA HÄÄÄR!!

Tänkte ta upp en liten fråga. Äkta päls, tycker ni det är rätt eller fel? Är det rätt ibland? När i så fall?

Jag själv skulle aldrig köpa en ny pälsjacka men dömer inte dom som gör det. Dock tycker jag att det kan vara okej att köpa en pälsjacka second hand eller använda den om du ärvt den eller fått en gammal.

Men varför skulle det inte vara okej? Jag menar vi har ju renskinn (nästan alla uppe i norrland i alla fall) och fårskinn, är inte det lika hemskt i så fall?

Så vad tycker ni, är det fel att bära ett plagg i äkta päls än om den är köpt Second hand eller ärvd? Motivera mer än gärna ditt svar.



Sidenklänning/nattlinne?

TÄVLA TÄVLA TÄVLA HÄÄÄR!!

Idag har jag sett ut liknande som på bilderna nedan. Bilderna togs dock igår och ska användas till ett litet projekt jag håller på med.



Mammas gamla skor, en gammal Gina Tricot klänning, kofta Second hand och halsduken är gammal och kommer från Indiska.

Ps. Så där ser mitt hår ut då jag inte plattar det, har nu låtit håret vila lite från plattången, välbehövligt!