Vem sa att 2nd hand var fult och äckligt?

Vid det här laget är det nog ingen hemlighet att jag älskar att shoppa second hand?! Jag tycker att det är så bra som det kan bli, det finns massor av snygga plagg, accessoarer, skor osv att fynda bara man är på rätt plats och tar sig tiden att leta. Man kan ju fynda på så många olika ställen också, loppmarknader, internet, second hand butiker, handla av kompisar osv.

Jag är lite utav en shopaholic men det ruinerar mig inte. Ibland shoppar jag som en galning men istället för att ha slösat flera hundra/tusen som det skulle kostat i butik kan jag ha spenderat 150 kr men ändå fått ett par skor, två skärp, fyra klänningar, tre t-shirts, en väska och två par jeansshorts. Och inte nog med att jag får massor av prisvärda plagg utan dessutom exakt lika snygga som de som finns i butik! Så de som säger att det bara finns fula grejer att köpa second hand har nog aldrig varit på rätt plats. Och att det skulle vara äckligt.. Då är man väl ändå lite fjantig?! Ni får ursäkta mig men om man tvättar plagget innan man använder det är det väl knappast äckligt? Inte om du frågar mig i alla fall.

Här har ni några av mina outfits där precis allt jag har på mig är köpt second hand.




Vad tycker ni om second hand?!
Här finns lite second hand och reatips som jag skrivit.

Och förresten!! Om det nu är så att man inte vill handla second hand men ändå billigt (eller helt enkelt bara är sugen på snygga kläder) så tycker jag verkligen ni ska spana in JenCa Style's rea. Klicka HÄR för att komma dit!



Kommentarer
» Malin

Secondhand är så nice när man lyckas hitta något. Här finns inte så mycket kul där jag bor, men så fort jag är i en annan stad vill jag leta upp en bra secondhand butik ^^

Håller helt och hållet med dig!

» Malin

Jag borde handla mer second hand egentligen, med tanke pa utbudet har.

» fanny

Riktigt snyggt, du har en jättesnygg stil :)

2nd är jättebra med tanke på hur mycket pengar man sparar!!

» Jaro

Plagg är väl ok o handla i second hand butiker, men skor.... nja!...

åh vilken blogg du har! :D

» M

Tycker det är bra med 2nd hand. Ekonomiskt och ekologiskt! Visst finns det saker som är äckliga där också som man kan konstatera att borde åkt direkt i soporna och inte till ett loppis, men då köper man ju bara inte det! Man får ju sålla lite och köpa sånt som är snyggt och i bra skick! Ser heller inget problem med att nån annan haft det förr. So? Man kan ju låna kläder/ärva av nån också...

» Elin

Second hand handlar mycket om tid. För det är sant som det sägs, att tid är pengar. Man tjänar pengar om man har mycket tid att ge och lägger den på just den saken. För om man verkligen letar, länge och väl, så finner man nästan alltid det man söker för ett extremt bra pris. Men det är ingen nyhet att vi lever i en värld där tid är ett begrepp som skapar stress redan vid blotta tanken. Vi har helt enkelt inte så mycket tid. Eller rättare sagt så säger vi så för vi gör saker på tiden vi fått som vi tror vi är tvungna till. Det drar media och affärer nytta av genom att vara på rätt plats så ofta som möjligt, alltså så nära oss som möjligt. Det skulle kunna kallas stöld men det är så samhället vi lever i ser ut. Second hand är underbart för de med mycket tid eller rätt "shopping öga". De andra blir nog mest besvikna och tänker "vadfan gör jag här, drar till h&m istället, lika billigt" men då har man glömt en sak, second hand handlar inte bara om priset, det handlar om att miljön skonas och vi behöver inte få lika dåligt samvete över våran överkonsumtion.

Haha rätt lång kommentar, vet inte om någon kommer läsa den, men aja.

älskar också second hand! prisvärt, miljövänligt och man får en personligare stil.. :) helt rätt!

Bra tips! :D kram ♥♥

» elise

älskar second hand på andra människor, sjukt snyggt och orginellt men av någon konstig anledning kan inte jag bära second hand kläder... känns bara konstigt, däremot älskaaaar jag det på andraa!

» Emma

Second hand är inte ett dugg äckligt, och fullt av snygga kläder! själv hittar jag oxå massa kläder därifrån! och billigt är de ju med... så vad kan man klaga på egentligen? haha

Kram

det är bara coolt och asnice! Fast jag hittar aldrig något på secondhand, kanske för jag bara varit på en affär, kan du ge lite tips om vart det finns? :D



asnice header btw :D

Veckan är nu igångkickad, önskar dig en trevlig sådan! :)

Jag borde handla mer second hand, men blir aldrig att jag kommer iväg, finns ingen bra butik här i lilla Enköping.. =((

» karin

Jag handlar inte kläder secondhand just för att det är lite "äckligt", inte äckligt såsom i smutsigt, för det kan man ju såklart tvätta bort, men mer för att det är använt av någon annan tidigare. Det känns lite konstigt helt enkelt att ha på sig använda kläder :)

asså smart ju alla borde shoppa mer på second hand men lite jobbigt när det inte finns några bra butiker i små städer!

så jävla snyggt och smart!:)

vilket bra inlägg! jag bor i en liten stad ? litet second hand.. har du något bra second hand att tipsa om ?? tacksam för svar:) kram!



http://dayswithjen.blogg.se/2011/june/vem-sa-att-2nd-hand-var-fult-och-ackligt.html

Tycker inte det är något fel med secondhand, men vet inga bra affärer bara. :p

» Ellen

Jag shoppar också oerhört mycketpå second hand, rea och loppisar osv och ÄLSKAR det!:)

» Elin

Jag tycker verkligen inte att de är något fel med att handla på Secondhand, jag älskar det! :) Det är som du säger, man kan hitta jättemycket fina och prisvärda grejer. Den enda nackdelen är ju att det kan vara svårt att hitta kläder och skor i rätt storlek.

» inga

jag skulle så gärna vilja fynda i 2nd hand men sådana finns inte här vart jag bor :(

» tove

du har en snygg stil!

jag älskar också 2hand, det är toppen (y)

Jag älskar secondhand! Hittade senast igår två par levi´s jeans för tio kr som jag ska göra shorts av. Har snart 10 st levis som jag hittat billigt. Hur nice är inte det ??!! :D

» Freja

snyggt!! Jag gillar också second hand jättemycket, dock så har jag oturen med att alltid hitta för små kläder eftersom mycket är retro och vintage, och det är petit! ;b men du har verkligen lyckats! ;)

handlar också bara secondhand :)

» Marre

Många fina fynd du gjort! Tycker det är smart shopping :)

Det är dessutom klimatsmart och miljövänligt!

Jag har köpt många snygga midjebälte på second hand and i just love them..

» ronja

sjukt bra skrivet och jag älskar när man fyndar något som man verkligen gillar på second hand! det är ju en jättebra att shoppa/fynda där, mycket billigare än i butik. sjukt snygga outfits också! :)

Vi håller helt med dig! det är ju inte äkligt om man tvättar dom innan..

grymt snyggt! vill också köpa second hand men har sällan tålamod... var handlar du mest?

Shit vilken nice blogg!! :D



Jag rådiggar second hand!

Klockrent!

OFTA skit snygga kläder :D !? vart bor du ?



Puss !

Grymt skrivet, grymma outfits och bra tänkt! Håller med :D

» Cara

Nice inlägg :) Så fjantigt att personer som säger att det är äckligt att shoppa second hand... Det är i sånna fall äckligare att shoppa på H&M för fatta hur sjukt MÅNGA personer som provat kläderna innan man själv gör det... Smarta chics shoppar second hand :)

» Sissi

second hand är grymt - jag gillar det massor :) det är både roligt att ha lite unika kläder samtidigt som det är riktigt nice att tex. köpa sig ett par shorts för en tjugolapp :)

» a

oj, jag gillar också second hand / vintage jättemycket (jag blir som ett barn i en godisaffär) men jag har inte stött på SÅ billiga kläder, vart shoppar du så du får så mkt för endast 150? det skulle jag som är lika galen i shopping (och min plånbok brukar få lida...) verkligen vilja veta :)

» Alex

Jag vill också köpa second-hand! Dock har jag än så länge varit för lat (ajjabajja!!) och inte orkat leta upp rätt ställen. Jag vet bara några få ställen i min stad som säljer second-hand och de har mycket konstiga öppettider, vilket innebär att jag inte har möjlighet att gå dit.



Men nu när jag ser hur mycket snyggt du hittar är det allt dags för mig att leta reda på våra egna smultronställen!

Håller helt med dej!

Secondhand & Loppisar är något av det roligaste jag vet! Att gå runt och fynda och känna att man köper något speciellt, ofta unikt och billigt :)

Länge Leve Secondhand :D

jag verkligen ÄLSKAR att handla second hand :)

Visst kan man hitta mycket fint på second hand men även mycket skit tyvärr :)

hej! vad är dina bästa 2-hand tips? kram

» Bella

Finns inga bra secondhand butiker där jag bor, typ bara myrorna, har aldrig orkat gå in :P

bra inlägg!:D

» Anna

Secondhand är det ju inget fel på. Där jag bor har de loppis varje söndag. Åhh vad man kan fynda fina kläder för t.e.x 20 kr plagget ibland mindre. Jag älskar loppis. Det är ju inte äckligt bara man tvättar kläderna innan.

» Malin

Jag har absolut inget emot second hand men är dålig på att köpa second hand...

» Elsa

Tycker det är svårt att hitta i rätt storlek! Det mesta passar på XS/S och jag som har M/L hittar nästan inget :/

» Anna

jätte snygga outfits! :) du vet inte någon bra 2nd hand butik på gotland?:D

gud vilket bra tips! Det stämmer faktiskt :) jätte fina outfits :)

gud vilket bra tips! Det stämmer faktiskt :) jätte fina outfits :)

» m

jäkligt snyggt!

» Jenny

Helt rätt!

Vågar inte köpa secondhand kläder med tanke på att folk kommer se ner på en, typ som att man är fattig.

Och äcklig eftersom man vet ju inte vem som haft plagget innan.

Men som sagt, man tvättar det ju före! :)

så rätt så, second hand är grymt!!

Härligt!

Vill så gärna handla i second hand affärer... Men alla säger att det är äckligt när jag säger det! Håller inte med. :S

» nelly

secon hand är aawesome! :D

Ska nog gå och ta min vän i handen och sticka till närmaste second hand så snart jag har pengar som kan spenderas på shopping!

Riktigt snygga kläder!



Hittade en hel del 2nd hand butiker när jag var i London, där var det mesta dock väldigt dyrt trots att det var 2nd hand, så det blev väl att man shoppade mest på primark ^^

ja eller hur inget fel att handla second hand!

bra blogg du har.

Önskar att jag var bra på det där med second hand, har inte tålamod..blir alltid avyndsjuk när folk säger att de köpt nåt fint på second hand haha

Själv har jag inget emot att använda second hand kläder, jag har gjort det så gott som hela mitt liv - men då inte betalat ett öre eftersom jag fick kläderna gratis av mina äldre kusiner. Dock har jag väl aldrig handlat second hand på rak arm förr - och det pga. att jag inte har en aning om vart man kan hitta något vettigt ställe att leta på.

» Ellen

ja...vad ska man säga? du har tamejfasen rätt i vartenda ord! outfitsen på bilderna är unika och vrålsnygga, om du frågar mig! ska ta mig till en second hand butik nån gång framöver och se vad man kan hitta!:)

har du förresten nå bra tips på någon speciell 2hand butik?

kram på dig!

Jag älskar att man känner sig så unik och samtidigt kan få så mycket för så lite pengar :)Jättesnygga outfits du har med :D

» Anna

Shit vad snygga outifts! Du har verkligen öga för det där. Behöver en personlig stylist om jag ska in i någon second hand-affär haha. Hittar ingenting!

Snygga outfits! ^^ Second hand butiker är det inge fel på alls :D

Jag har inga som helst problem med secondhand (eller okejdå, litegrann beroende på vad det är för något) men jag har problem med att hitta najsa 2nd hand butiker. Köpte en jeansjacka secondhand för 400 spänn liksom, det är inte att fynda direkt... Men ja, SNYGGA OUTFITS!

Jag är också HELSÅLD på secondhand! Jag köper nog typ 75% av mina kläder på secondhand-butiker och loppis. Att shoppa i klädesbutiker har nästan blivit tråkigt, var är utmaningen liksom! Plus att det är så otroligt mycket trevligare för miljön! Galet snygga outfits, btw, gaaaalet!

» hilda

fan va grymma grjejer du har hittat :d

Tjenare tjejen! Jag spelar gitarr och sjunger en del och om du tycker det är roligt att lyssna på så får du gärna titta in och lyssna! http://dayswithjen.blogg.se/2011/june/vem-sa-att-2nd-hand-var-fult-och-ackligt.html

» lesya

vilken är din favorit sekondhand(?) butik?

själv så har jag aldrig köpt något på sekondhand(?). men det du säger är sant, man kan få lika bra och snygga kläder för bättre pris. dessutom är det mer miljövänligt.

jag håller med dig, jag handlar också i 2hand affärer, och har gjort sen jag var JÄTTE liten.

Det är kul att ha något som alla andra inte har. :)

Second hand är jätte bra! Speciellt när man inte har så mycket pengar. Och dom kollar ju genom alla kläder om dom är hela och rena och på vissa ställen tvättar dom också. Har ju jobbat på en second hand butik för ett par år sen :) Men som sagt, det är mega bra och oftast finns det väldigt snygga kläder :) I slutet av juli ska jag in till second hand butiken här i stan och shoppa loss lite ;)

» Mava

Vilka second hand affärer shoppar du på? för tex beyond retro så äre fortfarande rätt så dyrt, skulle uppskattas som du berätta :) diggar din stil btw!

» ida

fin blogg!

Second hand är grymt!! Synd att det inte finns så mycket nära där jag bor! :(

Fyndade en jeans-kjol igår!

» josse

SOMMAR OCH SOOOL :) Säljes: Sommarens snyggaste solglasögon, Ray Ban wayfarer!! Riktigt vrakpris, 500 kronor (nypris 1299:-!!) Passa på, först till kvarn. http://bloppisjosse.blogg.se/2011/june/saljes-ray-ban-wayfarer-rb2140-svarta.html

» Elle

när man har shoppat under flera år på olika second hans så vet man var de bästa ställerna finns samt man utvecklar sitt sinne för de rätta plaggen man vill ha. Och mode handlar ju om de rätta propotioner och jag som är liten också hittar många fina plagg i min storlek just second hand samt skor i små storlekar som dessutom är snygga. Köper aldrig slitet eller trasig det finns gott om fräscha kläder och skor för en billig peng.

AH! Älskar second hand, så underbart att hitta en fin klänning för en tjuga!

Man kanske ska ge second hand en chans? Men känns som om jag inte är den bästa på att göra fynd ;/

Men tack för tipset! :)

jag hade gärna handlat second hand, men vi har tyvärr inte så stort utbud av det där jag bor. tråkigt! tyvärr är det så att det sällan finns något, så man tar sig aldrig tid att titta!

jag har jätte svårt för att hitta grejjor på second hand, iaf på det lilla utbudet jag har kollat på.. Men har absolut inte gett upp , än :)

» Sara

Coola bilder & snygga kläder :D



Gå gärna in på:



http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=psVjm0UJaq6dQwmx9vK68V3YTn2AD5VtkrQNokWCQQffAFS7yc2w



och rösta på min kläning design :D Jag skulle bli jätte glad om du röstade :D Så snälla rösta <3 :)

Jag tycker 2nd hand är jättebra! Önskar att vi hade det också men det har vi inte :/

Vad bra skrivet. Jag tycker 2nd hand är kanon, oftas. Och det är inte ett dugg äckligt.. jag menar, folk har provat de kläder man köper i vanliga butiker också..

Tycker du om rosa föresten? Jag har precis startat en webshop som endast säljer rosa produkter. Jag har redan över 4500 rosa produkter ute. Gå in på www.alltirosa.se och se vad du tycker om sidan:)


Kom ihåg






Trackback