Keukenhof - The Tulips Garden, part I

I onsdags gick en dröm i uppfyllelse för både mig och mamma, vi fick äntligen besöka Keukenhof i Nederländerna! Ända sedan jag först hörde talas om stället och såg bilder därifrån så har jag velat åka dit, men de har bara öppet från den 24 mars till den 16 maj så jag har inte kunnat besöka parken förrän nu. Keukenhof betyder "kitchen garden" men kallas även ibland för Garden of Europe. Parken är numer en världskänd turistattraktion vilket inte är så konstigt med tanke på hur otroligt vackert det är där med de ca 7 miljoner(!!!) blomsterlökarna som planteras varje år och som blommar just nu.
 
Vi hade tur att besöka Keukenhof den allra vackraste tidpunkten då nästan alla lökar blommar, bladen på träden har precis slagit ut och många träd står i full blom. Det var så svårt att ta in allt det vackra och förstå att det här stället faktiskt existerar, det kändes som om vi hamnat i ett sagoland, i ett paradis! Vi fotade så otroligt mycket så jag får helt enkelt dela upp bilderna i två inlägg, kan inte välja bort fler bilder känner jag. Så, enjoy! 
 
 
Magiskt vackert om ni frågar mig! Och många av blommorna var så otroligt stora, vissa tulpaner (själva blomman) måste ha varit typ 15 cm höga! Om ni någon gång är i Nederländerna under tiden som parken är öppen så besök den, om du tycker om blommor och vackra omgivningar så kommer du inte ångra dig! :)


Trackback