Solglasögon på vintern

 

Att använda solglasögon på vintern är för många ett udda val, men faktum är att det är lika viktigt att bära solglasögon då som under sommaren, om inte viktigare. På vintern är ljuset betydligt starkare, det finns mindre skuggiga områden och solen reflekteras i snö och is vilket är farligt för dina ögon i längden. Skidåkare använder skidglasögon av just den anledningen. Med mörka solglasögon för män från exempelvis Carrera eller Gucci och Tom Ford solglasögon för kvinnor kan du skydda dina ögon på ett effektivt sätt. Att bära solglasögon under vinterhalvåret är ett smart val då du skyddar dina ögon från farlig UV-strålning.

 

Här får du några tips på vad du ska tänka på när du väljer ett par solglasögon för vinter. Först och främst bör du satsa på ett mörkare glas än normalt. Jag rekommenderar mörkbruna eller svarta glas. Om du kan få fotokromatiska glas (som blir mörka utomhus) med dina vanliga glasögon är detta behändigt, men problemet på vintern är reflektioner i periferin, så ditt smartaste val är formgjutna eller omslutande (wraparound) solglasögon för bästa skydd. Jag kan rekommendera ett par stora Carrera solglasögon som dessutom finns i många olika färger.

 

Något annat som är viktigt att tänka på är materialet bågarna är tillverkade av. Du bör undvika material som lätt blir kalla. Plast (acetate) är bättre än metall på att hålla ditt ansikte varmt. Tunna metallbågar kan bli obekväma om du bär dem utomhus på vintern och den tunna metallramen kanske inte ger tillräckligt skydd runt om. Det bästa är att bära solglasögon i plast som är stora och täcker en större del av ditt ansikte.

 

*Gästinlägg*
Kommentarer

Bra inlägg!


Kom ihåg


Trackback