Andra maj i Lund, en sommardag!

Hejsan. Igår var som sagt jag och mamma i Lund. Vi åkte dit för att jag hade en tid hos en ortoped (läs mer om besöket i slutet av inlägget) men besöket gick väldigt snabbt så vi åkte in till stan en sväng där vi gick lite på stan, åt lunch, käkade mjukglass och strosade runt i solen och sedan åkte vi till Botaniska trädgården där vi strosade omkring och bara njöt.

Avnjuter mjukglass i en liten park. Det var så fantastiskt.. När vi åkte från Simrishamn var det ca 10 grader i skuggan och när vi kom fram till Lund hade de ca 22 grader + sol så det var precis som en sommardag. Alla gick omkring i shorts och linne och när vi skulle sitta ute och äta var vi tvugna att sitta i skuggan för det blev för varmt i solen, helt sjukt men så jäkla underbart!! Till och med när klockan passerade 19 så var det riktigt varmt, och jag som är super frusen gick även jag runt i linne. Tog på mig koftan en stund men insåg snabbt att den inte behövdes.Botaniska trädgården..Det var så underbart! Hela trädgården (det var mer som en stor park) var proppfull av olika blommor, växter och träd som blommade och på gräsmattorna låg folk och solade, läste böcker, grillade, spelade gitarr och njöt.Min gårdag var med andra ord mer än bra! Det är bara så synd att Simrishamn är så "kallt" i maj om man jämför med andra ställen här i Skåne men å andra sidan har vi en väldigt lång och fin vår och hösten (och sommaren) är oftast mycket längre här så jag kanske inte ska klaga.

Till läkarbesöket då.. Jag träffade en ortoped för att kirurgen i Ängelholm ville ha en second opinion angående mig och min rygg. Men som vi trodde undersökte han mig bara lite snabbt och kunde ungefär säga att ingen ny operation var aktuell. Men det visste vi ju redan.

Sedan väntar jag på en remiss till Lund till en smärtspecialist så han kan remittera mig till smärtkliniken i Umeå (vanliga läkare kan inte skriva såna remisser då det måste vara specialister och de måste ha befogenhet till kostnadsåtagande) men den remissen har jag inte fått än. Det är jäkligt irriterande då vi vet att Umeå kan ta emot mig omgående bara de får in remissen. Min läkare i Simrishamn har pratat med smärtläkaren i Lund att berättat hur viktigt det är att han skriver remissen och att det måste ske omedelbart, och det var för flera veckor sedan men ingenting har hänt. Vi är alla besvikna över hur lång tid det tar, även ortopeden tyckte det var konstigt att jag inte fått en tid än. Och just de, det var de jag skulle komma till.. Jag hade hoppats på att ortopeden idag skulle kunna skriva den där remissen till Umeå men det visade sig att även han inte hade befogenhet till en sådan slags remiss. Men nu skulle även han kontakta smärtläkaren i Lund och säga hur viktigt det är att jag får en tid och min läkare här ska troligen ta kontakt med honom igen så jag hoppas jag får en tid mycket snart. Så, så ser läget ut just nu.Kommentarer

Stackare, förstår att de måste va jobbigt att fara hit och dit när alla egentligen vet hur viktigt det är att du ska få remissen (vet eller inser det)!

Jag hoppas att du får den snart & jag håller fortfarande mina tummar att ryggen vänder uppåt (positivt), om inte det så att det stannar och inte blir värre iaf!! Kram <3

Har de någon gissning på vad det är som gör att det fortfarande gör ont? Vet de vartifrån det kommer?

Anonym- Nej de vet inte vad som är felet, tyvärr. Det är därför det är så svårt för alla läkare att veta hur de ska gå vidare.


Kom ihåg


Trackback