En fråga från en läsare..

Jag fick en fråga från Julia som löd så här; "Kan du inte berätta om hur du tar hand om ditt hår och om du har några speciella matvanor?"

Svar; Mitt hår tar jag inte hand om på något speciellt sätt utan jag har bara turen att ha hår som växer väldigt snabbt. Jag duschar inte håret lika ofta som kroppen utan jag duschar det bara när jag ser att det börjar bli fett vilket det brukar bli efter si så där 3-4 dagar. Duschar man håret för ofta är risken stor att det blir uttorkat. Jag borstar bara håret precis innan och efter jag duschar, men mest bara för att mina lockar är mycket finare när håret är oborstat. Jag tvättar håret med schampo och balsam men inte av något speciellt märke utan jag använder mig av det som finns i badrummet. Efter jag har duschat låter jag håret lufttorka en del och när det bara är lite fuktigt har jag i en smoothing lotion som heter got2b smooth´n chic från Schwarzkopf, och när håret är helt torrt har jag i lite hårspray (inget speciellt märke utan det brukar bli lite olika). Sen är jag klar! Varje morgon blöter jag håret lite för att få till lockarna, har i lite av min smoothing lotion och så lite hårspray på det.

Jag äter ju väldigt mycket olika mediciner, bland annat morfin pga av min rygg, och morfin har en tendens att göra en väldigt sötsugen och ge en minskad aptit! Förut, innan jag började med alla mediciner så gillade jag såklart godis och glass men såg till att bara äta det en gång i veckan och det räckte gott och väl för mig, men nu har jag ett konstant sötsug vilket resulterat i att jag under ca 2 månader ätit sötsaker dagligen. Det är såklart inte bra för kroppen så för ca två veckor sedan bestämde jag mig för att dra ned på sötsakerna så jag bara äter det 1-2 gånger i veckan. Det är väldigt svårt då jag är hur sötsugen som helst på kvällarna men det gäller att vara bestämd (och när jag blir för sötsugen äter jag lite Kellogg's Frosties som ju nästan är godis).

Men tillbaka till mina matvanor..  I och med att jag kliver upp rätt sent på dagarna (brukar bli vid 11-12 tiden) så får jag inte i mig något förrän vid kl 12-13. Jag har alltid haft svårt för att äta frukost för jag är nästan aldrig hungrig eller sugen på något förutom sötsaker. Så för att få i mig något brukar jag äta en skål med mjölk och flingor (Cheerios eller Kellogg's Frosties) men ibland om vi har kvar maträster så äter jag lite mat istället. Sedan blir det middag vid 17-tiden ungefär och på kvällarna äter jag lite nötter och/eller någon frukt, kan bli några skorpor också. Så, ungefär så där ser mitt ätande ut under en dag.

Sedan så har jag turen att vara genetiskt smal, har inte så lätt att lägga på mig vikt men därimot ganska lätt att träna fram muskler (tack mamma och pappa). Dock så har jag vägt ca 10 kilo mer än vad jag gör nu, det var för några år sedan som jag vägde 60 kilo (har inte bantat ner mig utan gick ner till 55 av någon anledning sedan är det medicinernas bieffekt minskad aptit som gjort att jag gått ner till 49 kg). Sen så kan man ju inte räkna med att vara/bli smal om man inte äter rätt och inte tränar/motionerar! Jag är ju hos sjukgymnasten 2 gånger i veckan och under några månader var jag där 3 gånger i veckan och tränade, tränar främst mage men även lite andra kroppsdelar. Jag har alltid haft en ganska smal och platt mage men träningen har gett effekt så nu skymtar lite magmuskler, wihoo ;)


Den söta bh'n som sticker fram är ganska ny och kommer från Gina tricot, 99 kr.


Trackback