Leopard

Hej. Blev ett lite sent inlägg idag men så blir det ibland (eller för det mesta för min del). Igår hos läkaren gick det så där, det slutade med att när vi gick därifrån så brast jag ut i gråt. För att göra en lång historia kort så tyckte läkaren att jag skulle satsa på KBT (Kognitiv beteendeterapi) och inse att det inte finns något annat att göra mot min onda rygg. Och det kan jag inte acceptera, så är det bara! Jag menar jag är 22 år och kan inte leva ett normalt liv för fem öre! Enligt honom är det 70% chans att KBT kommer hjälpa mig och han trodde även att jag skulle kunna få 50% mindre ont av det. Jag tror inte på det (tror det kan hjälpa kanske 20-30%) men än om det skulle hjälpa upp till 50% så är det för lite! Jag måste få bort kanske 80% av min smärta för att kunna leva ett någorlunda normalt liv med undantag för vissa aktiviteter och jobb. Så nej, jag ger inte upp än. Jag vet att någonstans där ute måste det finnas en läkare som kan hjälpa mig få ner smärtan, eller det är vad jag hoppas på i alla fall. Jaja, orkar inte ens tänka på det där för jag känner mig fortfarande rätt nere. Men här kommer dagens outfit.
 

Klackar//Nelly
Kjol//Ebay
Linne//Gina tricot
Hatt//Loppis
Halsband//Ebay
Skärp//EbayKommentarer

Det kommer finnas ett sätt för dej och din rygg, jag lovar! Bara för att DEN HÄR doktorn kanske inte trodde det, behöver det ju inte vara så. Det här kommer ordna sig :)

Hoppas att det Löser sig! Vacker som en dag är du som vanligt :)

Aaahh jag hatar när doktorer gör sådana där uttalanden. Jag känner mig alltid sjukt nedtryckt och det leder bara till att jag börjar ifrågasätta mig själv vilket ju är väldigt onödigt. Jag har tex fått höra att anledningen till att jag har ont i ryggen är för att jag tänker fel och är stressad. Egentligen är det ju precis tvärt om att jag blir stressad av att ha ont i ryggen. Egentligen vet man bäst själv men det är lätt att bli förvirrad av "experters" uttalanden. KBT kan få än att må bättre, men tar inte bort smärta, det är min åsikt iaf. .. Kämpa vidare får vi göra..!

Svar: Jo alltså det blev väldigt galet för jag har aldrig tidigare tvivlat på att min rygg ska bli bättre, men just nu tvivlar jag som aldrig förr och har fruktansvärd ångest. Än om jag vet att han kan ha fel så är det så lätt att fokusera på de som ger en negativa uttalanden än de positiva, det är som att de negativa fastnar i bakhuvudet.
Det är samma sak för mig.. Innan jag fick problem med ryggen så visste jag inte hur det kändes att ha ångest, jag var ALLTID glad och skrattade jämt plus att jag såg positivt på det mesta. Men efter att ha gått i flera år med ständig värk som bara blir sämre och inte kunna ha ett liv där man kan ta en fika, äta på restaurang, gå på bio, gå på stan, lära känna människor, jobba osv gör ju att man blir ledsen, uttråkad och tänker ganska negativt. Och det är ju dessutom inte ens ett år sedan som jag började få ångest så det är ju så uppenbart att det kommer på grund av hela min livssituation och värken. Dock så vet jag att de gånger jag klarar av att göra sådant jag tycker är kul som att gå på loppis, vara på stranden, shoppa och så så mår jag bättre och när jag mår bättre psykiskt så försvinner lite av värken för att jag tänker inte lika mycket på det. Så jag tror att KBT kan hjälpa LITE men inte alls så mycket som läkaren sa.

Men jag får se hur det blir med det hela, ska först och främst försöka glömma hela besöket jag hade hos läkaren, eller i alla fall det negativa han sa.

Ja vi får göra det! Tack så mycket och Kram!
Jennilie

» Siri

Fina bilder :) Hoppas det löser sig med ryggen, ge inte upp!

Lo är min lillebror :) kram

» Bunny

Sluta inte kämpa! Du vet vad som är bäst för dig!

Helt underbart vackra bilder :)

» Linda

Åh vad fin du är Jennilie! Vad tråkigt att höra,hoppas det på något sätt ska gå att ordna,ge inte upp fina du!
Kramar

» Ida

så fina bilder, som vanligt! :)

hoppas och tror att det finns någon mer hjälp på annat håll, ge inte upp! kram

» Maria

Hej, har också haft ryggproblem, fick det i en ridolycka för några år sedan. Av doktorn fick jag bara medicin och hänvisades till sjukgymnast (som bara gjorde mig överrörlig i höfterna)
Sen fick jag reda på ringblomman! Det är som zonterapi i nacken, svårt att förklara men det hjälpte mig! Gå in på deras hemsida. Ringblomman.se
Det ligger dock i Östergötland. Men ja, kolla in!

Svar: Jag är ledsen över din olycka, det är så himla tråkigt när något händer så livet förändras till det sämre.Jag ska ta och kolla in den hemsidan, tack för hjälpen! Kram
Jennilie

Sv: Absolut bättre än inget! :) Tycker det är grymt att du står på dig så i både ditt sätt och din stil! :)

Nej.. nej, nej, nej.. Va ledsen jag blir nu :( Jäkla läkare, va trött jag blir på att dom inte engagerar sig mer! Dom förstår inte hur jäkla nere man blir när man får höra sånna saker! Jag har tack och lov kontakt med en läkare (en allmän specialistläkare) som tar en seriöst! Allt man säger, lyssnar han på och han känner mig nästan bättre än mig själv ibland :) Jag hoppas du hittar "din" läkare snart, det är iallafall lite betryggande, i en annars kaosad sjukdomsvärld.. Jag hejar på dig! Styrkekramar Johanna

» Elle

Skepp Ohoj Jennilie. :)

Fan vad drygt de där med din rygg, vet bara hur jobbigt det är med min vänstra axel som lite hipp som happ hoppar ur led bara sådär och högra axeln har börjat göra likadant.. Läkaren har gett mig förbud mot att bädda sängar och simma, så de är drygt men ska operera mig till hösten någon gång.

Men hur är de annars då? =)
Jag måste bara säga det att jag älskar din hatt! Jag vill också ha en! :D Har inte kollat så mycket på din blogg så du har säkert skrivit vart du skaffat den, men vart skaffade/Köpte du den? :)

Jag hoppas att allt annat är bra med dig!

Kram
/Ellenore


Kom ihåg


Trackback