Svarar på frågor om ebay.com

Jag har fått lite frågor som handlar om ebay.com och tradera.se som jag tänkte svara på.

Är paypal en säker sida?
Svar; Ja, paypal är en säker sida så vitt jag vet. Jag själv (och flera tusen, eller kanske miljoner) använder paypal, jag tycker det är bra då det är väldigt enkelt och smidigt.

Hur kan jag lita på säljaren?
Svar; Det går ju aldrig att till hundra% vara säker på att säljaren faktiskt är seriös och skickar varan, den chansen får man ta då man handlar på sidor som ebay och tradera. Men innan jag ens funderar på att köpa produkten brukar jag se hur säljarens betyg/feedback ser ut. Det ser man på produktens sida uppe till höger. Om en säljare har något eller några dåliga betyg brukar jag läsa dem innan jag bestämmer mig för ibland har personen fått dåligt betyg på grund av någon lite skitsak bara. Så se till att alltid läsa säljarens betyg/feedback innan du köper något, det är enligt mig super viktigt!

Vad ska jag använda för betalningsmetod?
Svar; När jag handlar från tradera.se brukar jag alltid föra över pengarna via mitt bankkonto, och när säljaren ser att pengarna är inne skickar den varan. Men på ebay.com betalar jag alltid via paypal och då dras pengarna från mitt VISA-kort. Där är det också samma sak att de skickar inte varan förrän de ser att man betalat.

Hur lång tid tar det för varan att komma?
Svar;
Om man skickar inom Sverige så får man oftast paketet en till två dagar efter att det skickats (om man skickar med posten, det tar längre tid att få varan om den skickats med t.ex schenker) grundat på att paketet skickats innan posten gått iväg, annars skickas det nästa dag. Och det gäller såklart på vardgar, skickas paketet på en fredag får man det inte förrän på måndagen eller tisdagen.

Då det gäller köp från ebay.com är det lite olika. Mina platåsneakers fick jag efter bara 8 dagar men ett par andra skor fick jag ca 4 veckor efter köpet. Så det beror dels på varifrån varan skickas och hur det fraktas. Men på produktsidan står det oftast hur lång leveransen uppskattas till att ta och om det inte står kan du ju mejla säljaren och fråga.


Kommer det något mejl att varan är på väg?
Svar; Då det gäller tradera beror det på vilket företag paketet skickas med, ibland får man inget mejl men ibland kan man få ett mejl eller sms, det beror som sagt på företag. Men på ebay.com får man ett mejl där det står "Your item(s) has been marked as shipped".

När man handlar på ebay får man betala en massa tull då? Kan paketet fastna? Om man handlar för cirka 500kr -inklusive frakten) hur mycket läggs till på den summan då?
Svar; Jag tror att det är olika. Jag har aldrig behövt betala tull eller andra avgifter men jag vet att man ibland kan åka på det om man har otur. Vissa skickar paket så man kan spåra det så det är ju bra och säkert men vissa skickar så att man får hem det direkt i brevlådan och då kan det väl precis som i Sverige försvinna ibland. Om det kan fastna vet jag inte, jag har aldrig varit med om det. Jag har hört att man brukar få räkna med att ca en tredjedel läggs på, men jag kan inte lova att det är korrekt.
 
Jag önska att jag också vågade handla från ebay men då måste man betala via konto eller hur? När jag beställer brukar jag alltid betala på postförskott för min mamma vill inte betala med sitt kort via internet. Har det gått bra för dig att göra det eller hur betalar du? Och hur vet man hur mycket frakten hamnar på, kan det inte komma från lite varsomhelst om man beställer från ebay? :)
Svar; Jag blev först medlem på ebay.com och sedan gjorde jag ett konto/blev medlem hos paypal. Jag har kopplat mitt bankkort till mitt paypalkonto så när jag handlar från ebay så betalar jag via paypal men pengarna dras från mitt vanliga konto/mitt kontokort. Det har alltid fungerat för mig, har aldrig varit med om något problem. Frakten står alltid på ebay sidan, om du t.ex går in på DEN HÄR sidan så ser du att det står "Shipping: FREE", det betyder att frakten är gratis, annars står det en summa där. Du betalar alltid (vad jag har varit med om i alla fall) summan för produkten + frakten innan de skickar varan, på så sätt vet du ju vad frakten hamnar på.
 
När du är och letar på ebay då hittar ju du så billiga grejer, men när jag är inne så är det så att om själva grejen är billig så är frakten jättedyr och om plagget är dyrt så är frakten gratis, hur hittar du till de där fyndställena?
Svar; Jag brukar inte söka på sökord så mycket utan bläddrar bara hejvilt bland massor av olika sidor för att hitta lite av allt möjligt. Men när jag går in på ebay och har valt Women´s clothing brukar jag klicka i Buy it now och sedan välja så att de sorterar Price + shipping: lowest first. Då visar de de billigaste produkterna och sedan blir det dyrare och dyrare.


Trackback