Rufft och Sött

Och så snodde jag mammas bloggnamn (ni kan läsa hennes blogg här) till min rubrik men det passade så bra! Igår bakade jag som sagt macarons för första gången och det gick ju ganska bra, de blev lite spruckna och så men äh, det gick ändå bättre än förväntat. Bilderna jag la ut på dem igår ångrar jag så himla mycket att jag la ut då jag tycker dem är fruktansvärt fula, själva bilderna alltså. Så idag fixade jag till en byrå i uterummet för att ta nya bilder på dem och nu är jag betydligt nöjdare, tycker det blev en härlig kontrast mellan rufft och sött. Egentligen fotade jag dem till mamma så hon skulle kunna lägga ut dem på sin blogg men nu kan jag inte låta bli att visa dem för er med.



Om någon vill prova baka dem så tänkte jag dela med mig av de recept jag använde. Till alla macarons använde jag samma grundrecept men la sedan till de färger och smaker jag själv ville ha. När jag började med mandlarna, mixade dem och silade dem blev jag lite orolig för jag vet att det ska vara lite som mjöl men mitt blev som mandelmassa, lite geggigt och väldigt grynigt. Jag silade mandlarna igen och sedan blandade jag med florsockret (det står i receptet) och när jag sedan silade egenom den blandning blev det mer som ett mjöl men för att vara på den säkra sidan silade jag blandningen ca 4 gånger, haha. Men det blev ju bra. Här är receptet. Till fyllningarna gjorde jag två olika, smörkräm och sedan en med grädde och vit choklad och både blev grymt goda!! Jag använde två grundrecept men lade i de smaksättningar jag själv ville, jag hade apelsinsmak, smultronsmak, limesmak och blåbärsmak och min favorit är helt klart smörkrämen med apelsinsmak! Här är smörkrämen och här är krämen med vit choklad.



Kommentarer

Vad proffsiga dom ser ut!

Fint!

» bea

supersnygga bilder ! :)



http://bbeasbabbel.blogg.se

Dom blev ju söta! :)



svar: Har bara hört det för att dom inte ska spricka.. Haha. :)


Kom ihåg






Trackback