Hur kan vi hålla så låga priser?!


Zebrakoftan var det plagg som föll flest av er i smaken.


Vi har fått ett par kommentarer där man undrar hur vi kan hålla så låga priser, om det beror på barnarbete eller dylikt.

Det här är ett dilemma som är jätte svårt. Mamma arbetar som formgivare med eget företag, där hon designar keramik och smycken. När hon skulle lägga ut produktionen på keramiken, valde hon att lägga den i Portugal, trots att priserna där är väsentligt högre än i Asien då hon var orolig för hur förhållandena på fabriker i Asien kan vara. Hon hade mycket kontakt med svenska exportrådet och de sa att det är svårt att kontrollera fabriker i Asien även för stora företag.

När hon började formge smycken sökte hon fabriker som hon kunde samarbeta med i ett halvår innan hon tyckte att hon hittade rätt. Hon samarbetar nu med en liten fabrik i Indien som anställer personal från alla kaster, samt startar varje morgon med en timmes lästräning.

När vi började fundera på att starta en webbutik med kläder har vi återigen försökt hitta tillverkare som erbjuder bra arbetsförhållanden. Tyvärr är det svårt för små företag att få den insyn och information som man skulle vilja ha. Även så stora företag som H&M och ICA har svårt att garantera att tillverkningen går till på ett bra sätt. Vi kommer dock att fortsätta ha kontakt med exportrådet och försöka få så mycket insyn som möjligt då vi tycker att detta är väldigt viktigt!

Hur kan vi då hålla så låga priser?
Till att börja med kommer vi bara att köpa in kläder i one size, då dessa är billigare i inköp. Börjar butiken att rulla på kommer vi att utöka med fler storlekar. Vi kommer att driva webbutiken hemifrån så vi har inga lokalkostnader. Vi lägger på priserna väldigt lite, då vår idé är att vi så småningom ska sälja större volymer just för att vi är billiga. Får vi många kunder klarar vi då omkostnaderna och kan ändå gå med vinst. Men för detta krävs förstås att många börjar handla hos oss.

Hoppas ni fått svar på några av era funderingar :)Kommentarer
» Molly

det låter verkligen som en super ide. Nu tror jag allt bara handlar om rätt time and place. så länge som ni lyckas sprida er och har lite tur så tror jag att det inte kommer vara några problem med att gå med vinst :)

» JULIA

Hur är det med frakten då? Jag menar, eftersom jag bor liiiiite längre bort så tillkommer ju lite sånt ;DKram

Den är sjukt snygg!

sv: yes, det är jag i headern! Tack så mycket :)

tack dsm!:)

bra information :) måste bara fråga en sak .. kanske är en dum fråga .. men "one size" .. det är ju inte alla som kan ha .. vad är det för storlek/storlekar egentligen.. eller motsvarande.. om du förstår vad jag menar?

» hilda

snygg outfit!


Kom ihåg


Trackback