Jag kan inte leva ett normalt liv.

Svar till Moa som frågade: Hur gåre i skåne?
Och jag hade tänkt svara på den här tidigare men glömde då bort det så jag ska försöka ge ett någorlunda bra svar nu.

En del av er vet och en del inte att jag har stora ryggproblem, jag brukar dock inte skriva om det så mycket nu på bloggen än om dessa besvär förstör min vardag.

I december 2007 började mina besvär, några veckor senare konstaterades det att jag hade diskbråck i ryggen. Hur fick jag det kan man ju då fråga sig och läkaren har sagt att mycket sitter i mina föräldrar, både mamma och pappa har väldigt dåliga ryggar så jag ärvde tydligen det, sen var det också att jag gick en intensivkurs i aerobics som utlöste det hela.

Då jag fick det diskbråcket var jag hemma från skolan ganska exakt två månader och under dessa månader låg jag hemma på soffan nerdrogad av smärtstillande mediciner. Efter det där diskbråcket blev jag bättre, jag kunde vara ute och powerwalka 1-2 timmar per dag, vara ute och dansa med vännerna, gå i högklackade skor en hel dag och leva ett normalt liv förutom ca 2-3 dagar i månaden som jag hade fruktansvärt ont och var hemma från skolan.

Nu i juni på studentkvällen (var tvungen att åka hem redan klockan 24.00) blev jag fruktansvärt dålig i ryggen igen och det höll i sig längre än vanligt men höll sig i någorlunda schack (sämre än vanligt men bättre än nu) fram till i mitten/slutet av juli då det spårade ut totalt.

Nu kan jag i princip inte göra nånting, känner mig helt handikappad och kan inte leva ett normalt liv. På grund av ryggen och disken/diskarna där så kommer en nerv i vänstra benet i kläm och det är största problemet just nu. Jag kan gå i normal takt ca 5-10 minuter innan det börja slita/stråla och göra ont i benet och ju mer jag går desto ondare blir det och tillslut börjar det även göra ont i ryggen. Jag kan inte gå i högklackat längre (då jag fotar dagens outfit brukar jag ha på mig klackar men endast på bilderna, då jag ska nånstans blir det platta skor), jag kan inte powerwalka, inte gå på stan, inte gå ut och dansa, inte jobba, ja, i princip ingenting.

Detta är väldigt frustrerande men det som håller mitt hopp och humör uppe är att jag tror det kommer bli bättre. Går just nu hos en sjukgymnast, har träffat läkare här nere men inga ryggspecialister men om ca 5 månader ska jag få träffa en specialist i Ängelholm, sen ser vi om det blir en ryggoperation, det är det jag hoppas på i nuläget.

Nu blev det mycket om min rygg inte om hur jag trivs i Skåne men kände att jag var tvungen att börja med det där. Så till den riktiga frågan.. Jag trivs här nere men eftersom det blev så här med ryggen nu hade jag hellre varit uppe i Umeå där jag har mina vänner för grejen är ju den att jag lär inte känns några nya här då jag inte kan göra nånting. Och inte jobba heller, det skulle aldrig ryggen och benet palla med eftersom jag inte ens kan gå i 10 minuter utan att få ont. Är även sängliggande pga ryggont ca 1-3 dagar i månadeen.

Nu om dagarna gör jag verkligen ingenting, jag sover så länge och mycket som möjligt för att göra dagarna kortare sen ligger jag i sängen och ser på olika serier och ibland tar jag mig ut en sväng för att fota, fara på utflykt med familjen eller bara få komma mig ut en sväng.

På bilderna och så jag lägger ut på mig tror man nog inte det här om mig eftersom jag ändå kan vara glad men ja, fortsätter det i mer än ett år kommer jag nog bli en sur och deppad liten jävel.

En liten grej jag måste tillägga som jag är så j***a arg över.. Som sagt, nervsmärtorna i benet är det värsta just nu och jag har sagt det till alla läkare jag träffat sedan dec 2007. Nu, nästan två år senare får jag veta att det finns medicin mot dessa nervsmärtor, två år senare!! Och det var inte en läkare som nämnde det nu heller. Jag blir helt galen då jag tänker på det.

Under dom här två åren har jag nog träffat läkare omkring 30 gånger pga ryggen och nervsmärtorna i benet och ingen har nämnt att det finns medicin mot det. Jag har medicin mot värken i ryggen men den biter inte på nervsmärtorna och detta har jag sagt till alla läkare, Förstår dom hur mycket dom har förstört för mig och hur mycket jag har lidit?! Jag kan ju säga det att det är och var inte kul. I dec/januari 2007 kunde jag inte sitta/gå/ligga utan att det gjorde fruktansvärt ont och jag kunde inte sova på flera veckor. Jag blir seriöst asförbannad!!!!!!!!!!

Aja, Moa, hoppas du har fått ditt svar!! =)

Ps. någon som orkade läsa allt? :P
Kommentarer
» Miia

Mamma har också diskbrock. Men hon kan inte ta den där smärtslinnande med för nervsmärtorna. Det är något som gör att när man har diskbrock så hjälper den inte om jag förstod henne rätt :S kanske därför dom inte erbjudit den?

klart jag orkar läsa, vet hur jobbigt du haft det med ryggen hoppas verkligen du blir bra snart så även du kan förverkliga dina drömmar!!:)ja det har du rätt i, pengar måste man ha för att kunna ta sig hit, vilket datum skulle du vara i stockholm? PUSS

:( Man blir ju riktigt ledsen när man läste allt det där. Tur att du verkar vara en så pass positiv person ändå. Jag håller tummarna för att det ska bli bättre!

åh gud va hemskt. jag brukar ha skitont i ryggen och klaga som fan på dt, och dom smärtorna håller i, i kanske 30 min. men du som lider av dt hela tiden.. stackars dig :( men jag tkr verkligen att du är stark som ändå gör saker, och pallrar dig ut i klackar och tar en massa bilder på outfits till bloggen! jag hoppas av hela mitt hjärta att dt blir bättre!<3

usch vad hemskt :/ hoppas du får operera dg då om det är det enda sättet att det ska bi bättre! och jag orkade läsa allt! tur att du har hittat watchonline så du har något att göra när du är sängliggande :) nej men usch så vitt jag har förstått så är du också en sån person som verkligen vill ut och hitta på saker så det suger att du har så ont :( men håll ut för jag tror att dina drömmar kommer slå in!kramar jenniefer

Klart jag orkade läsa allt! Stackare, det lät inte kul! Att ha ont tär på alla krafter man har!

Har hört talas om den där medicinen...men vad heter den? Roger har ju ont i ryggen och äter starka värktab. har gjort nervblockader för flera år sedan och blev hjälpt av dem...kanske det vore något för honom att testa. 5 månader är lång tid att vänta, men kämpa på till dess.

Jag hoppas att du blir hjälpt, antingen med medicin eller operation. För du är ung och ska bara kunna ha roligt, inte behöva ligga hemma och "plågas"

» Emma

men gud va jobbigt:( visste inte att det var så illa. vi får la hoppas att på något sätt att det blir bättre!:P

» Milla

Goa du! Fy fasiken att du ska behöva leva med sån smärta... Hoppas verkligen att du får träffa bra läkare i Skåne nu som tar hand om dig och erbjuder operation! Såhär ska du inte behöva ha det! Du verkar så positiv, kreativ och levnadsglad, och det hoppas jag verkligen inte sjukdomen får vinna över!

Stor kram

» tess

jag läste hela btw :P hoppas det löser sig med din rygg och så , tycker det är jätte inspirerande att du verkar glad ändå också :) stor kram !

» Diana

Självklart orkar man läsa allt! Din blogg är alltid intressant! :D Det låter för jäkligt de där med ryggen, verkligen superjobbigt! Hoppas du får operera den snart! Men jag måste säga att du verkar klara det jättebra ändå o vara glad ändå och det e bra, det e ju viktigt. Vet inte om jag hade klarat de lika bra, så de e starkt av dig!

kram på dig!

usch vad jobbigt. förstår inte hur du står ut.

hoppas verkligen för din skull att du får opereras.

läkare kan helt klart vara för jävliga asså, jag menar finns det medicin som kan hjälpa, kan dom inte berätta det på en gång då liksom! man blir så trött på sånt.håller tummarna för att du ska bli bättre.

hold on, be strong<3

» Bibbi

Men sötaste, har det inte fått vara lungt i ryggen för dig... Blir så ledsen för din skull. Vet ju vad värken för med sig....

Har ju inte samma problem i diskarna som du, (har ju mina problem mest högre upp)men mina problem i ländryggen ger ofta Ischias och det får ju även du om jag förstår dig rätt... Det är ett jäkla otyg bara det!

Har hört många prata om nervblockader. Har du provat det? Själv är jag ju lite rädd för att prova....

Hoppas du får snabb hjälp i alla fall. Ingen ska behöva gå omkring med den smärtan.

Tusentals kryapå dig kramar och jag skickar massor med blibra energier till dig;)KRAAAM

btw, om du vill ha lite fler serier att se, kan jag rekomendera moonlight, om du inte redan sett den. det är en vampyrserie dt med (A) men den är verkligen hur bra som helst, och "huvudvampyren" mick är sååå snygg :D

Självklart läste jag allt, verkar vara jätte jobbigt för dig. Hoppas det löser sig!

» Malin

usch då!:/ hoppas det löser sig med ryggen!

En del läkare är verkligen grymt kassa!» moa

jag läste allt, hoppas du kan ha kul iallafall! :)

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).


Kom ihåg


Trackback