Skuggor i olika nyanser

Från ebay.com, ca 70 kr.
 
Titta vad jag fick hem igår.. Känns lite små lyxigt att ha tillgång till så många fina ögonskuggor nu, speciellt när de är i så jordnära färger som enligt mig är finast. Har inte provat dem än eftersom jag inte orkar sminka mig nu när jag är så fruktansvärt dålig i ryggen, men direkt jag känner mig bättre ska jag prova lite olika färger. Jag är lite skeptiskt till att handla smink från ebay då de är så billiga vilket får mig att fundera över kvalitén, men jag har beställt en mascara och ett puder nu för att själv avgöra vad jag tycker om dem. Är de väldigt dåliga så är det ju inte hela världen eftersom de bara går på typ 10 kr st, haha.



Mina måste-ha-plagg i höst!

 Jag tänkte ägna ett inlägg åt höstens (och vinterns) mode-måsten för mig! Det blir kallare ute och man måste klä sig varmare men man kan göra det väldigt snyggt.
 
Till hösten tycker jag att fler ska satsa på huvudbodnader som kepsar, hattar och mössor. Själv har jag ju i princip alltid något på huvudet men det har aldrig känts så rätt som nu! Svart är den snyggaste färgen och passar ju med allt, men jag tycker även man kan variera sig lite och kanske köpa en grå hatt eller den här vinröda kepsen.
 
 
Stora och maffiga örhängen har nog aldrig varit så rätt som nu! De ska verkligen synas och personligen gillar jag de i guld eller med gulddetaljer. De från Nelly är i mina ögon helt perfekta!
 
 
Så här på hösten finns det inget mysigare i klädväg än en riktigt mjuk och mysig tröja. Jag kommer satsa på färger som svart, grått, vinrött, plommonlila, kornblått och ljusrosa.
 
 
I år har skinnjackan fått en motståndare, nämligen den långa kappan! Gina tricot har fått in två super snygga varianter och den från Nelly skulle jag inte heller säga nej till. Satsa på en svart eller mörkgrå för då kan du matcha dem med att möjliga färger.
 
 
Men bara för att skinnjackan har fått en motståndare betyder det inte att skinnjackan är utesluten. Det är fortfarande den i motorcykelstil som gäller och satsa på en i äkta skinn, du kommer inte ångra dig! Skinn- och lackvästen känns också helt rätt i höst!
 
 
Jag längtar efter att få bära massor av snygga och tajta byxor. De vanliga jeansen fungerar såklar utmärkt men i år vill jag även bära militärgrönt, vinrött, lack och skinn på mina ben. Guld och kornblått känns också helt rätt!
 
 
Och så kommer vi till skor som jag nog tycker är roligast.. Ingen har nog missat trenden med sneakers med inbyggd kilklack. De svarta i lack från Nelly är de snyggaste jag sett på länge!
 
 
Och så de gamla hederliga kängorna! Ett par klassiska Dr Martens är alltid rätt och kommer fungera varenda höst, de är tidlösa.
 
 
Som ni ser går färgskalan i svart, grått, vinrött, kornblott, militärgrönt och guld, varma och murriga färger. Men jag kommer även bära plommonlila och ljusrosa då jag tycker att de är super fina färger.



Solglasögon på vintern

 

Att använda solglasögon på vintern är för många ett udda val, men faktum är att det är lika viktigt att bära solglasögon då som under sommaren, om inte viktigare. På vintern är ljuset betydligt starkare, det finns mindre skuggiga områden och solen reflekteras i snö och is vilket är farligt för dina ögon i längden. Skidåkare använder skidglasögon av just den anledningen. Med mörka solglasögon för män från exempelvis Carrera eller Gucci och Tom Ford solglasögon för kvinnor kan du skydda dina ögon på ett effektivt sätt. Att bära solglasögon under vinterhalvåret är ett smart val då du skyddar dina ögon från farlig UV-strålning.

 

Här får du några tips på vad du ska tänka på när du väljer ett par solglasögon för vinter. Först och främst bör du satsa på ett mörkare glas än normalt. Jag rekommenderar mörkbruna eller svarta glas. Om du kan få fotokromatiska glas (som blir mörka utomhus) med dina vanliga glasögon är detta behändigt, men problemet på vintern är reflektioner i periferin, så ditt smartaste val är formgjutna eller omslutande (wraparound) solglasögon för bästa skydd. Jag kan rekommendera ett par stora Carrera solglasögon som dessutom finns i många olika färger.

 

Något annat som är viktigt att tänka på är materialet bågarna är tillverkade av. Du bör undvika material som lätt blir kalla. Plast (acetate) är bättre än metall på att hålla ditt ansikte varmt. Tunna metallbågar kan bli obekväma om du bär dem utomhus på vintern och den tunna metallramen kanske inte ger tillräckligt skydd runt om. Det bästa är att bära solglasögon i plast som är stora och täcker en större del av ditt ansikte.

 

*Gästinlägg*




Lite tröstshopping

 
Allt kommer från ebay.com och priserna är på ett ungefär och med frakt inräknad.
 
Nu när jag har varit så himla dålig i ryggen har jag unnat mig lite nätshopping (som om jag aldrig gör det annars, haha). Jag var ju på jakt efter någon eller några mysiga tröjor och hittade en del hos budgetkedjorna. Är dock ganska snål, skulle nog inte lägga 300 kr på en tröja som jag bara gillar, då måste jag verkligen älska den. Så istället sökte jag lite på ebay och fann några där som jag gillade och för en mindre peng. Ville absolut ha en ljusrosa så det fick det bli, men även en mossgrön. Tycker den gröna ser super mysig och snygg ut, den vill jag matcha med guld smycken eller kanske mina byxor som är guldfärgade. Det fick även bli lite smycken, mest örhängen men även ett korsarmband i svart och såna där hårsnoddar i alla färger förutom blå. Jag älskar verkligen örhängena, speciellt för att de är snäppet större i storlek och kommer verkligen synas. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg de som jag har köpt två par av fast i olika färger, tänk de rosa till den ljusrosa tröjan, åhh så fint!! Köpte även ett set med hela 88 olika ögonskuggor. Jag använder inte ögonskugga så ofta men det kanske blir roligare nu när jag kommer ha flera olika färger och nyanser att välja bland. Nu är det bara att vänta på att allt ska landa i brevlådan..



Last year

Hej. Ni får ursäkta att min uppdatering är ganska kass just nu och att jag babblar på så mycket om min rygg, men det är sån stor del av mitt liv och jag känner att det är bra att ha en del "fakta" att kunna gå tillbaka till, bloggen blir som en liten (rygg)dagbok. Har suttit och kollat igenom inlägg som jag skrev för 1 år sedan, alltså under september 2011 och tänkte att jag kunde dela med mig av lite bilder från den månaden. Såg att vi de sista dagarna i september hade ca 25 grader och sol, tänk om man hade samma tur detta år, det vore ju inte helt fel.
 
Älskar den här toppen med Elvis tryck, köpte den på loppis för 40 kr. Och den här fuskpälsvästen fyndade jag också på loppis, fick den för endast 25 kr. Tycker faktiskt om de här byxorna som är mammas, kanske borde ta och använda dem nån dag snart för de är ruggigt bekväma.

Den här looken gillar jag verkligen!! De här skorna är ju asgrymma, förstår inte varför jag inte använt dem på länge. De är så där fulsnygga, så som jag oftast vill att skor ska vara :)
 
Och dessa snygga kilklackar, mmmm. Jag älskar färgen och modellen, tycker även de blev riktigt coola till dessa lite gröna ormskinnsmönstrade byxor.
 
Jag borde bära kjol oftare för det är ju faktiskt riktigt snyggt, och då menar jag kjolar som den här, korta och tajta. Och looken till höger tycker jag ser så där snyggt avslappnad ut. Det ser chict ut men inte ansträngt. Man behöver alltså inte gå klädd i mjukisbyxor och en hoodie för att vara bekväm, man kan vara bekväm OCH snyggt klädd samtidigt.
 
Minns när jag såg dessa Dr Martens på en loppis, jag nästan sprang fram till dem så ingen annan skulle hinna före. De var helt oanvända och jag fick dem för 200 kr, kap? JA!
 
Och jag måste bara visa dessa serviser igen. Mitt hjärta slår lite extra när jag ser dem för de är så fruktansvärt söta och snygga! Servisen med gamla filmstjärnor på köpte jag på Formex-mässan (minns inte priset, minns dock att det var billigt). Och den i pastellfärger är ju bara hur fin som helst!! Hittade den på loppis och betalade 50 kr för rubbet, ett av mina bästa fynd någonsin. Tyvärr har jag ingenstans att ha dem just nu så de ligger i min garderob.. Men den dag jag flyttar hemifrån och får lite mer utrymme ska jag banne mig ge dessa serviser den bästa platsen i mitt hem!
 
Ser ni förresten vad kort hår jag hade för bara ett år sedan..? Sjukt vad det växer, men inte för att jag klagar. Det är faktiskt riktigt bra för då vet jag ju att jag kan förändra min frisyr och att det växer ut snabbt igen om jag ångrar mig eller så. Är dock sugen på att tona mitt hår några nyanser mörkare. Det var ju flera år sedan jag tonade eller färgade håret sist så det känns lite livlöst i färgen nu. Men får se hur jag gör, vill inte slita så mycket på håret. Förut när jag hade min korta frisyr så färgade jag det hela tiden och plattade det varenda dag, därför har jag inte använt plattång/locktång/hårtork eller färgat håret de senaste åren för att låta håret vila lite. Det var behövligt kan jag säga.



New earrings

Från ebay.com, ca 20 kr.
 
Jag ville visa er de här fina örhängena. Jag fick hem dem igår och blev glatt förvånad för på bilderna i annonsen såg färgerna lite bleka ut men i verkligheten är de riktigt klara, precis som jag egentligen ville ha dem. De är ganska stora och maffiga, precis som örhängen ska vara nu i höst!
 
Idag blir det tyvärr inte heller någon outfit då jag fortfarande är så dålig i ryggen. Igår på akuten fick jag som väntat ingen hjälp alls. Min läkare här i Simrishamn skickade en akutremiss till Ystad akut där han skrev att han ville jag skulle få träffa en ortopedkirurg och ev. få göra en akut magnetröntgen. Men jag fick bara träffa en AT-läkare som kollade mina reflexer och kände lite på ryggen. Och att göra en röntgen kostar ju pengar så det fick jag inte göra. Jag hade och har ju förbannat ont men bara för att mina reflexer var bra och för att jag kunde röra mig så ansåg hon att jag inte hade tillräckligt ont för att de skulle kunna hjälpa mig. Jag menar jag gick med diskbråck i ca 3 år men även under den tiden hade jag bra reflexer, känsel och kunde röra mig bra, så bara för att man har bra reflexer betyder det inte att allt står rätt till i kroppen! Vet inte ens varför jag blir irriterad över det för jag visste att det skulle bli så här. Men men, nu är det bara att gå vidare. Ikväll ska i alla fall jag och brorsan se en film och troligen göra friterad banan att käka det med glass, gött :)



Lite tradera shopping

Bilderna är lånade från säljarna på tradera, därav den dåliga kvalitén. Allt kommer från tradera.se och priserna är inkl. frakt.
 
Jahapp och så var det höst på riktigt *gråter inombords*. Jag ska verkligen inte bo här i Sverige, jag hör hemma i ett land där det är 20 grader varmt på vintern. Inte nog med att jag hatar snö, kyla och blåst så blir jag så mycket sämre i ryggen när det är kallt. Men i vinter (och nu i höst såklart) vill jag hålla mig varm med snygga tajta jeans i olika färger och modeller. Jag har ganska många par byxor men jag har inte så många par jeans så jag har sökt lite på tradera så nu ligger 18 par byxor i min minneslista som jag ska hålla lite koll på. Ovan ser ni två par byxor och ett par skor som jag redan har vunnit. Tycker det är så mycket bättre att köpa kanske tre-fyra par byxor på tradera istället för ett par i butik. Jag hoppas bara att de passar och att jag väljer rätt storlek, men jag brukar ju ha xs så då tror jag att stl 26 borde passa, har ju lite bredare höfter. Jag är i alla fall riktigt nöjd och älskar de militärgröna brallorna :)
 
Kom ihåg att vara med i min tävling där priset är en snygg klo-ring och 100 st nitar! KLICK!!



Second hand snack!

Nu hade jag tänkt snacka om en grej som ligger mig nära hjärtat, nämligen second hand! Jag började handla på second hand butiken Myrorna när jag va 16-17 år, först handlade det om priset eftersom man "bara" hade 1050 kr att leva på i månaden, men efter ett tag kom det att handla en hel del om personlig stil också. Under en period hade jag en ganska flickig stil med mycket klänningar och gärna 50-60 talsklänningar, därför gillade jag Myrorna för att de hade det utbud som jag var ute efter när ingen av de större kedjorna hade det, dessutom var det billigare än i vanliga butiker. Det var så intresset började för mig..
 
Familjen semestrade på Österlen varje sommar innan vi flyttade hit ner och det var ju som att komma till himlen för mig i och med alla loppisar som är här på sommaren. Jag kunde dock inte köpa allt för mycket eftersom vi bara var här på semester och skulle ju hem igen, gärna med all packning. Men sedan vi flyttade ner sommaren 09 har jag inte haft det problemet, så länge det ryms i bilen är det bara att shoppa på, och shoppa, ja det kan man väl säga att jag har hunnit med de senaste åren.
 
Många verkar relatera "Second hand" endast till second hand butiker men det är så fel, butikerna upptar bara en del av second hand djungeln. Jag gillar mest loppisar. Varför? Ja, främst för priset skulle jag säga. Priserna är oftast löjligt låga och om det någon gång är lite väl högt är det bara att pruta. Det finns även så mycket spännande att hitta på loppisar, allt ifrån kläder, unika skor, coola lampor, fina serviser osv. Dessutom gillar jag loppis atmosfären, en blandning av stress, förhoppning och glädje (och en mindre rolig känsla- besvikelse när någon annan hinner före på något du spanat in).
 
Sedan har vi internet och allt vad det innebär. Olika hemsidor som säljer begagnade grejer (tradera, blocket, seconds, trendsales, ebay osv) och för att inte tala om alla bloggare som har så kallade Bloppisar där de säljer sina gamla kläder. Det negativa med nätet är ju först och främst att man måste betala varan innan man fått den vilket inte alltid är så roligt, folk blir ju blåsta titt som tätt. Något som också är mindre roligt är ju fraktavgiften som ibland blir dyrare än själva plagget, men ibland är det verkligen värt det.
 
Sedan kommer vi till second handbutikerna, de har det mesta och i de flesta storlekar. Ibland hittar man riktiga guldkorn men min erfarenhet är att priserna har skjutit i höjden. Jag förstår ju att de måste vara dyrare än på loppis eftersom de ska betala ut löner, hyra för lokal osv men vissa grejer säljs ju dyrare än vad de kostade i första hand då de dessutom var nya. Men ibland hittar man ju väldigt fina och unika grejer som kan vara värda att lägga pengar på.
 
En annan grej som fler borde göra är att byta kläder med sina vänner.. Du kanske har ett par plagg som du är less på och likaså din kompis, ja men byt då med varandra så får ni nya grejer helt gratis! När jag gick på gymnasiet anordnade skolan en klädbytardag vilket blev väldigt lyckat! Alla elever fick lämna in kläder och skor och för varje grej man lämnade in fick man en "lott". Om jag t.ex lämnade in 5 plagg så fick jag sedan 5 lotter att "handla" nya kläder för, en lott = ett plagg. De hängde alla grejer som samlades in i en stor sal där man sedan fick "köpa" nya grejer med sina lotter. Jag fick massor av nya plagg med mig hem!
 
Att handla second hand kan vara olika för väldigt många. Jag gör det för att jag tycker det är kul, jag gillar att hitta unika plagg och jag gillar att shoppa billigt och göra riktiga kap. Andra kanske handlar så på grund av att de inte har pengar för att köpa nya kläder. Men det spelar egentligen ingen roll varför man gör det för enligt mig är second hand den bästa shoppingen på alla sätt och vis. Det är billigare än att handla nya kläder, du kan köpa unika plagg utan att någon kan kopiera dig eftersom plagget inte finns att köpa i någon vanlig butik, det är bättre för miljön och enligt mig bra för själen!
 
Jag tror att alla mina favorit plagg och skor är köpta just second hand, t.ex min skinnjacka i märket Petroff som jag fyndade på en loppis och mina platåpjucks som jag köpte av en tjej på tradera.
 
Vanliga butiker i alla ära men second hand is the shit!
 
Nu är jag klar med min uppsats om second hand, så ut och shoppa nu för tusen (second hand, såklart!!).
 
Här kommer en del av de plagg jag köpt second hand;
 
Jeans//Second handbutiken i Simrishamn, ca 100 kr
Jeansjacka//Loppis, 20 kr
Keps//Loppis, 10 kr
 
Skinnshorts//Röda Korset, 50 kr
Skärp//Loppis, 5 kr
Lång "kofta"//Loppis, 20 kr
Solglasögon//Tradera, ca 70 kr
 
Klackar//Tradera, ca 200 kr
Shorts//Tradera, ca 50 kr
Hoodie//Loppis, 15 kr
Jacka//Loppis (tror jag), ca 20 kr
 
Shorts//Tradera, ca 50 kr
Topp//Second handbutiken i Simrishamn, ca 30 kr
Jacka//Second handbutiken i Simrishamn, ca 30 kr
 
Jeans//Second handbutiken i Simrishamn, ca 100 kr
Skärp//Loppis, 10 kr
Tröja//Myrorna, 40 kr
Solglasögon//Tradera, 20 kr



Red hotties och nu åker jag till akuten!

 
Inatt hade jag som vanligt svårt att somna pga av värk så jag satt och kollade runt på ebay där jag fann dessa snyggingar! De kostade bara 120 kr inklusive frakt så jag var bara tvungen att köpa dem, de är ju dösnygga och priset kan man ju inte direkt klaga på! Tror de blir grymma nu i höst då vinrött och rött i huvud taget är en riktigt snygg och trendig färg.
 
Annars då.. Jag och mamma ska alldeles strax åka till Ystad till lasarettet/akuten. Den här outhärdliga värken i ryggen och nervsmärtorna i benet ger inte med sig så jag vill bli undersökt av en ortoped. Inte för att jag direkt tror att någon kan hjälpa mig men jag hoppas jag får bli positivt överrraskad. Nu ska jag upp och borsta tänderna och sedan åka. Kram! Och just de.. Har tidsinställt ett långt inlägg till er om second hand som dyker upp lite senare under dagen.



12 outfits!

Ojojoj, nu var det längesen jag postade ett sånt här inlägg, över en månad sedan. Jag har i alla fall valt ut ett gäng av mina senaste outfits och det vore kul att höra om ni gillar någon av dem lite extra?
 
 
Själv gillar jag nummer 2, 3, 5 och 12! Förresten!! Glöm inte att vara med och tävla i min tävling, ni hittar den här.



Måndagstävling #3

Idag har jag valt att tävla ut en riktigt snygg klo-ring och en förpackning med ca 100 nitar i storleken 12x12 mm. Ringen passar på mitt pekfinger men den går att justera lite (se dock till att bara justera storleken en gång så den inte går sönder, det är egentligen inte meningen att man ska justera den). Både ringen och nitarna är såklart sprillans nya och oanvända. Nitarna kan du sätta på kläder, mössor, väskor, tygarmband osv, var kreativ. Tävlingsreglerna finner ni längst ner i inlägget.
 
 
Här är en lite bättre bild på ringen (det är inte samma ring som jag tävlar ut, men den ser i princip likadan ut).

Tävlingsregler;
  1. Skriv eller nämn i ett inlägg på din blogg att du är med och tävlar om det här armbandet och länka till det här inlägget (du får mer än gärna låna någon/några bilder).
  2. Kommentera det här inlägget med ditt namn och mejladress, samt länken till ditt inlägg som tävlingen nämns i.
KLART!
 
Om du inte har en blogg;
Den här gången gör jag så att endast de 5 första utan blogg får vara med och tävla, så först till kvarn! Du behöver bara kommentera det här inlägget med ditt namn och din mejladress, samt på något sätt framföra att du är med och tävlar.
 
Tävlingen avslutas på söndag den 30 september kl 12.00 och jag lottar en vinnare strax där efter.



Nya smycken

Cuffs och armband//Ebay    Klocka//Från pappa
 
Hej. Jag är så ledsen att jag inte fotat en Cheap Monday outfit till er idag, tro mig, jag ville verkligen det men har inte klarat av det. Det här har verkligen varit dagarna från helvetet och det verkar inte vilja ge med sig. Klarade inte ens av att ta bilden ovan (mamma fick fota den) för jag kan inte stå stilla i ens 10 sekunder utan att smärtan blir outhärdlig. Ni kan väl hålla tummarna för mig att det snart ger med sig så jag kan återgå till min vanliga bloggrutin.
 
Smyckena är i alla fall nya.. Nu har jag cuffs i både guld, silver, gun black och roséguld, haha. Men jag gillar cuffs och de är så billiga på ebay att det är svårt att motstå! Och så fick jag hem ett neongult armband som jag gillar skarpt och klockan fick jag med posten från pappa. Jag tror att jag är någorlunda svår att köpa smycken/kläder till (eller?) så jag blev lite förvånad faktiskt att jag gillade klockan väldigt mycket! Har kikat lite på ebay efter just en klocka i den här stilen, tur jag inte hunnit beställa en än :)
 
Lite senare kommer jag posta en måndagstävling så kika in om några timmar igen!



Vilket dygn..

En fin bild som mamma har fotat och redigerat.
 
Vi stod ju och köade ca 20 minuter igår innan expert öppnade men jag tyckte det gick bra så länge jag gick omkring en del och rörde på mig hela tiden men jag hade tydligen fel.. Fick jätte ont i ryggen mot eftermiddagen och det höll i sig tills idag så jag somnade inte förrän vid 7 i morse för att jag hade så ont i ryggen hela natten. Det är så sjukt irriterande att min kropp inte reagerar som den ska med mina mediciner, ibland känner jag inte minsta lilla effekt så smärtan ger inte med sig. Men vid lunch idag släppte det lite så jag har legat och sovit hela dagen vilket gör att jag nu sitter vaken. Ville bara förklara varför det inte blev någon uppdatering idag och jag kan inte säga hur det blir de närmsta dagarna, men förhoppningsvis blir jag snäppet bättre snart. Har precis sett Avatar som gick på tv, får se om något annat bra börjar nu :) God natt fina ni.



Golden

Tjenare! Idag var jag för första gången på flera veckor uppe i tid, klev upp redan vid åtta! Anledningen var för att jag, mamma och brorsan Kevin skulle vara på plats i stan ett tag innan 10 och börja köa utanför Expert. De flesta vet väl vid det här laget att de har gått i konkurs och idag började utförsäljningen, i alla fall här i Simrishamn. Vi hade tur och kom tvåa i kön för efter ett tag var det fullt med folk och de släppte bara in 15 peroner åt gången. Jag hade tänkt spana in en ny tv till mitt rum och hittade en 32" som fick följa med mig hem, är helnöjd! Brorsan köpte också en tv, dock större än min sedan fick vi med oss lite andra grejer som t.ex ett nytt objektiv och ett proffsstativ till kameran. Vi shoppade med andra ord loss, haha. Nä men det var sådant som vi ändå hade tänkt köpa så vi passade på när det var rea helt enkelt.
 
Mamma tog som snabbast ett par bilder på mig innan vi åkte hem, det blåste dock som tusan och jag hade solen i ögonen så jag knappt kunde hålla dem uppe, men bilderna blev väl ändå ok.
 
Buffaloskor//Tradera
Guldjeans//H&M
Tröja//H&M
Baseballjacka//Loppis
Hatt//H&M
Halsband//H&M



Sweaters


Jag skrev ju tidigare att jag var på jakt efter någon skön och mysig tröja så här i höst och till vinter så nu har jag sökt runt lite och hittat ett helt gäng som jag gillar. Mina favoriter är de gråa (jag som ville ha färg, haha) men jag älskar modellerna på dem och om jag inte minns galet så tror jag att den från H&M faktiskt fanns i färg också. Jag har fått nån grej för v-ringning, tycker det är så snyggt, speciellt när ringningen är ganska djup så en snygg bh kan skymta fram (tänk er min nit-bh eller den med paljetter). Vill skaffa nåt linne eller t-shirt med v-ringning också att ha som basplagg. Finns det förresten linnen med v-ringning? Det kanske inte gör det..



You don't want to mess with me!

Hejsan. Ikväl blir det en riktig tv-kväll här hemma, just nu är det Masterchef Australia, sedan Kockarnas kamp och så avslutar vi med Hela Sverige bakar. Bara matprogram haha. Men jag älskar sånt, ser verkligen fram emot premiäravsnittet av Hela Sverige bakar, de ser ut att vara så jäkla duktiga på göra fina tårtor osv. Idag inviger jag dessa coola skor fulla med nitar, ingen bråkar med mig idag ;) Fick flera positiva kommentarer idag nere på stan, sånt är ju alltid kul.
 
Skor//Ebay
Silverjeans//H&M
Linne//Ebay
Skinnjacka//Loppis
Solglasögon//Ebay
Örhängen//Ebay



Ljuvligt rosa tröja


Om det är något jag måste införskaffa nu i höst och till vintern så är det ett gäng snygga men främst mysiga tröjor. Jag tycker den ovan är som tagen ur en dröm, den ser ut som ett rosa fluffigt moln, eller som rosa sockervadd. Jag har fortfarande inte lessnat på pasteller och än om många börjar bära mörkare och dovare toner/färger nu när hösten är här så tycker jag ändå att man ibland kan ljusa upp tillvaron med ljusa eller färgstarka nyanser. Jag skulle vilja bära tröjan här ovan med mina ljusrosa jeans (ungefär som på bilden) tillsammans med mina vita wedge sneakers. Och så toppa det med ett par maffiga örhängen eller kanske ett halsband i en storlek större. Kan verkligen se det framför mig. Tror banne mig jag måste surfa runt lite och se vad jag hittar för olika tröjor, kanske fixar ett kollage till er med mina favoriter. Vad sägs om det?!



In my Buffalo Towers

Wihoo, idag fick jag äntligen hem mina Buffalo tower platåskor!! Det är såna skor som nog de flesta tycker är super klumpiga och gräsligt fula men de senaste ca tre åren har jag blivit mer och mer förälskad i just klumpiga platåskor, och vad passar då bättre än just ett par Buffalos?! Jag älskar skor som är lite udda och gärna med platå då, tycker det är snyggt och så älskar jag att man får ett par extra centimeter på längden på köpet. Har ni någon slags favorit då det kommer till skomodeller?
 
Buffalos//Tradera
Byxor//H&M
Skjorta//Ebay
Glasögon//Ebay
Klocka//Ebay
Armband//Ebay



Nya kepsar

Kepsar från ebay.com.
 
Dessa två snyggingar fick jag hem med posten för någon vecka sedan. Är lite besviken på den helasvarta, trodde den skulla vara "större" och vara mer som en riktig baseballkeps men den känns väldigt tjejig i modellen, eller som en vanlig keps. Men den med paljetterna gillar jag, tycker den är rätt ball måste jag säga.



Funderar på ett par nya wedge sneakers, men vilka..?


Bilder härifrån.
 
Jag har redan två par så kallade wedge sneakers, ett par helvita och ett par helsvarta. Mina svarta är i samma modell som de ovan och de är jäkligt snygga och bekväma. Men nu har jag funnit dessa och är så sugen på att beställa ett par då de är ganska billiga (inte från samma säljare som jag lånat bilderna från), men frågan är vilka? Vilka tycker ni är snyggast och skulle passa mig bäst?

I övrigt då.. Hade egentligen tänkt duscha och fixa mig idag för att fota en outfit men det gick inte så bra.. La mig redan vid kl 22 igår men hade sån ångest att det tog ett bra tag att somna. Men sedan fick jag så ont i ryggen att jag knappt sovit en blund i natt, känns som jag har sovit max två timmar, jag som egentligen behöver ca 10 timmars sömn. Så jag är knäckt just nu, orkade nästan inte gå ner för trappen för att benen var så svaga plus att jag fortfarande har så ont. Jag ska egentligen och träna om två timmar men får se hur det blir med det, mår jag som nu måste jag avboka för då kommer jag ändå inte kunna träna. Nu ska jag få i mig lite käk och sedan lägga mig och vila. Puss o kram.



Cheap Monday, 200 kr

Nu hade jag tänkt inviga en ny grej här på bloggen som faktiskt min styvpappa Anderas kom på, nämligen Cheap Monday (billig måndag). Jag äskar ju att handla billigt, främst second hand men även på rea och ebay, så på måndagar kommer jag visa outfits som har kostat mig väldigt lite pengar. Visst låter det som en rolig grej? Jag är väldigt peppad och ser från och med nu fram emot måndagar :) Idag var jag väldigt färgglad, helt klädd i rosa och rött men jag gillar det väldigt mycket. Hela outfiten kostade mig 200 kr, var grejerna kommer ifrån och vad de kostade kan ni se längst ner i inlägget.
 

Klackar//Nelly.com, rea 120 kr
Byxor//Gina Tricot, rea 50 kr
Linne//Loppis, 10 kr
Jacka//Loppis, 20 kr



New top


From ebay.com
 
Titta vilken fin topp jag fick hem med posten idag! Jag har inte provat den än men den ser ut att passa så vi får hoppas på det. Och den är inte lika tomteröd som den ser ut att vara på bilden utan den är lite mörkare, nästan lite blodröd. Förhoppningsvis blir färgen någorlunda rätt nästa gång jag fotar den (vilket blir i en outfit, inte idag dock). Vad tycker ni om den? Kanske något att ha på sig på julafton ;)



Bad day(s)

Hej. Hade gentligen tänkt fota en outfit till er idag men jag fick för ont för det, så tyvärr. De senaste dagarna har verkligen varit hemska.. Jag har haft sån fruktansvärd värk i ryggen, tillslut gör det så ont att jag får panik för jag vet inte vart jag ska ta vägen eller hur jag ska få ner smärtan. En fryst ärtpåse är min bästa vän i såna lägen.. I början är det mest bara kallt men när jag legat ett tag på den (brukar ligga på påsen så den verkligen kyler ner ryggen) börjar den äntligen bedöva lite. Men det är sjukt jobbigt ändå. Jag tror inte på gud och jag tror inte direkt att man blir straffad om man gjort något dåligt, men såna här gånger kan jag inte låta bli att undra vad jag har gjort för att förtjäna det här. Och som pricken över i så har mitt vänsterben börjat jävlas med mig igen (troligen en nerv i ryggen som ligger i kläm så jag får nervsmärtor i vänster lår). Nu känner jag av det varje gång jag går och så har det inte varit på länge, så jag hoppas hoppas hoppas att det bara är en tillfällighet och att det försvinner snart. Nä hörrni, nu ska jag sluta klaga och gå och sova. Ville mest bara förklara varför det kanske blir lite segt med uppdatering just nu. Hoppas ni har en trevligare helg än vad jag har, kram!
 

Gammal bild.



Inspiration

Något jag tycker är riktigt snyggt så här på hösten är att vika upp jackärmarna lite och låta en långärmad tröja sticka fram. Det funkar på nästan alla jackor, men snyggast tycker jag det är på kappor och skinnjackor. Ännu snyggare blir det enligt mig om tröjan som sticker fram är i en färg, t.ex vinröd eller kanske mörklila så det bryter av mot jackan.
 

Kappa//Nelly
Tröja//Loppis
Skärp//Loppis



New in - Sunglasses

Titta vilka coolingar jag fick hem för några dagar sedan. Jag får lite Mussepigg vibbar, men på ett bra sätt! Jag älskar runda solglasögon men dessa är ju dessutom lite annorlunda och enligt mig jäkligt balla. Tror de kommer piffa upp vilken outfit som helst.
 
Från ebay.com.



It's time to say goodbye


Klackar//H&M
Byxor//Nelly
Topp//H&M
Armband//KappAhl
Solglasögon//Lindex



En intervju med mig!

 
En tjej som heter Moa har nyligen gjort en intervju med mig! Den handlar om lite allt möjligt, om mig (såklart), shopping, bloggen, framtidsdrömmar mm. Läs den genom att klicka på bilden ovan!



Buffalo Tower

Ni vet ju att jag väldigt länge har letat efter ett par buffalo towers?! Jag har kollat på tradera, blocket, etsy, ebay.com och tyska ebay med jämna mellanrum men aldrig hittat några som passat min krav. Men igår gick jag in på tradera och såg att det låg ute ett par, de var svarta och platåns höjd var som jag ville och jag hade dessutom tur att de var i min storlek. Jag tvekade ett bra tag då de ändå gick på ca 1500 kr vilket för mig är en förmögenhet med tanke på hur billigt jag än van vid att shoppa. Men jag har nyligen fått reda på en rolig grej (får inte berätta om det förrän om ca 2 månader) så jag kände att jag en gång fick unna mig något som jag verkligen ville ha än om de var rätt dyra. Åhh så spänd jag är, det här kommer bli toppen!
 
Bildkällor; 1, 2, 3



Rosegold

Hej! Nu är jag hemma igen (har varit hemma ett tag) efter sjukgymnastiken och det jag skulle göra efter det. När jag var inne på Lindex för att köpa nytt smink så fann jag dessa två på rea, det var dessutom ta två betala för en så jag pröjsade 50 för båda två. Tror de kommer bli super fina att bära tillsammans, eller vad säger ni?
 



Sjukgymnastik och smink

En bild som mamma har redigerat.
 
Hejsan! Har precis gjort mig klar för dagen (klev upp ganska sent, vid 12) och sitter just nu och ser lite på tv. Men snart måste jag bege mig in på sjukhuset för sjukgymnastik och i samma veva hade jag tänkt hämta ut ett paket som väntar på mig och köpte lite nytt smink. Jag avskyr att hata smink, tycker det är så tråkigt och jag vill inte lägga pengar på det! Men å andra sidan skulle jag inte klara mig utan det så det är väl bara att bita i det sura äpplet. När jag ändå är i stan ska jag även in på second hand butiken och se om de fått in något nytt. Nä nu ska jag gå och borsta tänderna och så, vi hörs sen igen. Kram!



I'm not invisible

Tjosan! Hur är det med er denna tisdag? Jag tänkte visa er mina nya mössa som jag fick hem för någon dag sedan. Den är neongul så jag lär ju synas i vinter i alla fall, haha! Nä men jag älskar den, den sitter och ser precis ut som jag hoppats på!
 

Jeans//Loppis
Linne//Monki
Mössa//Ebay



Grey

Hej. Tänkte visa er två grejer jag fick hem med posten igår, en grå magtröja och ett par runda solbrillor. Brillorna var större än jag trodde så blev lite besviken över det men i övrigt gillar jag dem. Men toppen gillar jag starkt, den är så där oförskämt mjuk och sitter som en smäck.
 

Från ebay.com



Why won't you come back to me

Först och främst, grattis till Sara Ek som är vinnaren av det silvriga kloarmbandet, kolla din mejl. Annars då.. Jo idag har vi haft hur fint väder som helst, sommar igen! Vi hade 23 grader i skuggan och strålade sol på det så det vara bara att dumpa långbyxorna och hoppa tillbaka till sommarplaggen. Det ser dessutom ut som att morgondagen kommer bjuda på en ännu varmare dag, får hoppas på det :) Idag blev det ingen tävling utan vi kör igen nästa eller näst nästa måndag. Jag kommer inte ha en måndagstävling varje måndag utan det får bli lite nu och då. Håller just nu på svara på en intervju via mejlen, lovar att länka till den när den kommer ut. Vi hörs imorgon igen, ciao.
 

Sneakers//Ebay
Kjol//Ebay
Linne//Nelly
Klocka//Ebay
Armband//Ebay och DIY
Hatt//H&M



Day & Night



Det här är ett kocept jag har sett på någon blogg och jag tycker det är rätt kul så jag tänkte prova på det. Jag valde att styla skinnbyxan på två vis, en slappare outfit för vardagen och en lite mer uppklädd för kvällen.
 
Day: På dagen tycker jag man snyggast bär skinnbyxorna tillsammans med plagg som ger ett avslappnat intryck så som sneakers och en enkel tröja. Sedan kan du göra det hela lite roligare genom att addera accessoarer som skärp, hatt och en jacka.
 
Night: När det vankas festligheter eller kanske middag byter man till ett par skyhöga klackar och en transparent topp. Under toppen bär du en snygg paljett-. eller nitbh. Sätt upp håret eller ha allt hår på en sida (som på bilden ovan) och addera accessoarer som cuffs och örhängen. Och med ett färggrant läppstift på läpparna är du redo för att rocka skinnbyxorna!
 
Wedge sneakers//Ebay
Skinnbyxor//Second hand (kommer egentligen från Sisters)
Tröja//Loppis
Kappa//Nelly.com
Skärp//Loppis
Hatt//H&M
 
Klackar//Nelly.com
Skinnbyxor//Second hand (kommer egentligen från Sisters)
Topp//Gina tricot
Paljettbh//Ebay
Örhängen//H&M
Cuffs//Ebay



Peplum-tips

 
Peplumtoppen (peplum betyder i princip volangkant) gjorde entré i våras någon gång men det verkar inte vara förrän nu till hösten som svenska folket verkligen har snappat upp denna trend. Personligen tycker jag att det är riktigt snyggt och smickrande för kroppen. Sen beror det ju såklart på hur man matchar den, men i mitt tycke så ska man bära något tajt nertill, antingen en kjol eller ett par stuprörsbyxor. Jag skulle mer än gärna bära den blåblommiga eller den grå toppen tillsammans med ett par lackbyxor och så ett par klackskor till det. Muuums. Än så länge har jag två såna här toppar (länk & länk) men jag väntar på att två till ska landa i brevlådan som jag beställt från ebay, den här i vitt och den här i rött.
 
Har ni satsat på denna trend?



On the road again

Hejsan! Först och främst vill jag påminna er om min tävling. Tävlar ju ut ett snyggt silvrigt kloarmband, den avslutas imorgon kl 12 så se till att tävla innan det är för sent! Klicka HÄR för att komma till tävlingen. Annars då.. Jag gör inte så himla mycket utan sitter och äter glass och funderar på om jag ska gå upp och lägga mig och se på Desperate houswives. Det har som kommit att bli min kvällsrutin, ser alltid något/några avsnitt innan jag lägger mig och sover. Nu har jag dock bara kvar en halv säsong sen har jag sett klart alla säsonger så då får jag leta efter en ny serie att se. Tips?
 
Och innan jag avslutar det här inlägget så tänkte jag visa ett gäng bilder på hur jag har sett ut idag. Lack är en av höstens stora trender så jag blev så glad när jag fann den här kjolen när jag rensade garderoben. Ville inte att det skulle bli för fint/festligt så jag klädde ner den med sneakers, en mysig tröja och hatt (ja ni vet ju att jag typ alltid bär hatt, hihi). Såg förresten att Gina tricot säljer ett par apsnygga lackbyxor för 299 kr. Tyvärr är de slutsålda på hemsidan så jag kan inte köpa dem, än om jag jätte gärna vill ha dem. Men som tips till er! Nu så, här kommer min outfit.
 

Wedge sneakers//Ebay
Lackkjol//Seconds.se
Tröja//Loppis
Armband//Ebay
Halsband//Ebay
Hatt//Gina tricot



Rosy glow

Tjosan! Och så var det fredag igen.. Även fast jag knappt gör något om dagarna tycker jag att de går så himla snabbt, är jag ensam om att känna så? Ibland är det nästan läskigt hur snabbt tiden går. Men idag var jag och träffade en psykolog för första gången, min läkare tyckte jag skulle träffa henne med tanke på hela min situation och min ångest så jag tänkte ge det ett försök. Och hon var faktiskt väldigt trevlig och förstod det jag sa, så jag ska börja lite smått med KBT och se om det kan hjälpa mig i längden. Det gäller bara att vara motiverad vilket jag tyvärr inte är just nu så då är det tur jag har mamma som är på mig :) Tänkte visa er dagens outfit också, har på mig en ny tröja och en ny jacka från ebay. Jackan är huuuur mysig som helst, ungefär som en tjock fleecejacka, så där mjuk och gosig på både utsidan och insidan!
 

Klackar//Nelly.com
Silvriga jeans//H&M
Tröja//Ebay
Jacka//Ebay



A ride on my bike

Tjosan! Hade egentligen tänkt fota en annan outfit idag men sedan slog vädret om så det blev blåsigt och kallt så det fick bli jeans och jacka. Jeansjackan är dessutom ny, köpte den på loppis för 20 kr ett par helger sedan och skorna är också nya, såna där wedge sneakers. Jag funderar på att gå och lägga mig nu, är så himla trött för de fem senaste nätterna har jag nästan inte sovit en blund så jag är helt slut i kroppen och orkar knappt röra på mig. Jag hoppas jag får sova i natt men tyvärr tror jag inte det kommer bli så. Här kommer outfiten.
 

Wedge sneakers//Ebay
Jeans//Second hand
Linne//Gina tricot
Jacka//Loppis
Keps//Loppis



Unika platåskor med nitar säljes!



Mitt hjärta stannade lite när jag fann dessa snyggingar på ebay så jag gjorde snabbt en beställning och väntade sedan spänt på att de skulle komma. När de väl kom och jag provade dem stannade mitt hjärta igen när jag upptäckte att de var snäppet för små. Jag funderade på att behålla dem ändå men insåg att jag vill kunna ha dem en hel dag utan att fötterna blir bedövade så jag har nu valt att sälja dem så jag kan beställa en större storlek till mig själv.
 
De är egentligen i storlek 38 men de är små i storleken så jag skulle snarare säga att de är 37or, innermåttet är ca 23,7 cm. Platån baktill är 8cm och framtill 6cm. De är helsvarta i ett lackliknande material och fulla med silvriga nitar. Jag säljer dem för 349 kr vilket är billigare än vad jag köpte dem för. HÄR kommer ni till annonsen där ni kan se fler bilder och få mer information.



Studded cap

Tidigare idag fick jag syn på den här kepsen på en blogg och tror ni jag blev kär eller?!! Gick genast in på ebay och sökte runt lite tills jag fann en för ett överkomligt pris (strax över 200 kr). Såg att den även finns att beställa på melba.se fast där är den lite dyrare, romwe.com säljer också den här kepsen. Jag tror den kommer bli grym i höst, den kommer piffa upp vilken outfit som helst men just nu ser jag den framför mig till en helsvart outfit, möjligen med en grå tisha. Åhh, kan knappt bärga mig :)
 
 



Bildredigering

När jag startade den här bloggen i maj 2008 så redigerade jag inte mina bilder, så när jag tittar tillbaka i arkivet är bilderna ganska tråkiga och vissa är helt utan ljus och kontrast. Det är sån stor skillnad om man jämför med bilderna jag nu lägger ut på bloggen, jag skulle nog aldrig lägga upp en oredigerad bild nu när jag vet att man kan förbättra varenda bild på så många olika sätt. Och nu menar jag inte genom att göra sig själv smalare, ge håret mer volym, ändra ansiktsform osv (jag vet inte ens hur man gör sånt) utan jag menar att ändra bildens ljus, känsla, kanske färg osv. Jag vill att bilderna ska vara fina och tilltalande, gärna ljusa och de ska ha kontrast. Det blir enorm skillnad! Kolla bara in dessa bilder där de vänstra är oredigerade och de högra är redigerade (jag redigerar i Photoshop Elements 10). Nu är ju inte jag någon redigeringsexpert men jag är betydligt bättre nu än vad jag var för ett år sedan, övning ger färdighet :)
 



Retro feeling

I fredags fick jag äntligen mitt efterlängtade paket från nelly.com! Tyvärr så hade de skickat magtopparna i en för stor storlek så de sitter lite löst på mig, men jag är för lat för att fixa med retur så jag behåller dem som de är för de var ändå riktigt snygga. Men något som var ännu snyggare var dessa platåskor i retroanda och dessa snygga brallor!! Jag var osäker på om jag ens skulle beställa byxorna men så här i efterhand är det dem jag är mest nöjd med så det var ett bra köp :) Nu ska jag lägga mig och se DH och sedan sova så här kommer dagens outfit.
 

Klackar//Nelly.com
Byxor//Nelly.com
Linne//Lindex
Armband//Ebay
Halsband//Ebay
Keps//Loppis



Måndagstävling #2

Innan jag drar igång med nästa tävling vill jag säga grattis till "Miri" som vann den virkade klänningen, in och kolla din mejl!
 
Den här måndagen har jag valt att ge bort ett snyggt silvrigt kloarmband! Det är sprillans nytt och man kan bära det på två ställen, vid handleden eller lite längre upp på armen. Längre ner i inlägget finner ni tävlingens regler.
 


Tävlingsregler;
  1. Skriv eller nämn i ett inlägg på din blogg att du är med och tävlar om det här armbandet och länka till det här inlägget (du får mer än gärna låna någon/några bilder).
  2. Kommentera det här inlägget med ditt namn och mejladress, samt länken till ditt inlägg som tävlingen nämns i.
KLART!
 
Om du inte har en blogg så behöver du bara kommentera det här inlägget med ditt namn och din mejladress, samt på något sätt framföra att du är med och tävlar.
 
Tävlingen avslutas på söndag den 9 september kl 12.00 och jag lottar en vinnare strax där efter.
 
AVSLUTAD!
 



Colorful skulls

Hej! Hoppas ni har det fint denna lördag?! Jag har ganska nyss kommit hem efter att ha varit nere vid havet med min lilla bästis och sedan åkte vi hem till dem en sväng. Jag vet inte vad som hände med outfitbilderna idag men alla blev urdåliga och därför raderade, dessa är de enda som vart ok, men inte mer än så. Bättre än inget hoppas jag :) Nu ska jag lägga mig i sängen, käka godis och se på DH.
 

Nitloafers//Ebay
Byxor//Ebay
Armband//Ebay
Linne//Gina tricot
Hatt//Gina tricot
Halsband//Ebay
Väska//Loppis