Dags för loppis!


Bild från igår.

Tjena! Idag klev jag upp i tid för jag och mamma var iväg på en loppis (samma loppis där jag köpte min baseballjacka) och även idag kom jag hem med några fynd :) Det blev fyra plagg som fick följa med mig hem, ett linne, en t-shirt, en jeansjacka och en annan jacka, allt för 30 kr. Ska väl fota grejerna så ni får se dem, kanske blir idag eller imorgon, beror på när jag orkar. Kram.



En mysig promenad...

När klockan passerade 16 bestämde sig jag och mamma för att gå ut och gå en promenad i solen och spana in alla fina blommor och så i koloniträdgårdarna.

Innan vi började gå köpte jag årets första mjukglass med det absokut godaste strösslet.


Överlycklig att det är så vackert och fint.





Sedan gick vi till hamnen där vi köpte thaimat som vi tog med hem och åt, hur gott som helst!



Trevlig valborg!



Nya glajjor


Tradera.se 23 kr m. frakt

Titta vilka coola solbrillor jag köpt! För bara ett år sedan hade jag skrattat ihjäl mig om någon sa att jag skulle ha såna här små, runda och blå solglasögon på mig men nu tycker jag det är riktigt snyggt. Lär bli en favorit till sommaren.



Outfit ute i det blå




Skor//Ebay
Jeans//Second hand
Skärp//Second hand
Tröja//Second hand
Baseballjacka//Second hand
Väska//Second hand
Solglasögon//Second hand
Hatt//H&M



Tre outfits

Hej. Det har blivit lite glest med uppdateringar de senaste dagarna, jag har helt enkelt behövt en liten paus. Igår var min yngsta lillebror dessutom tvungen att åka ambulans in till Ystad där han spenderat natten efter en liten olycka. Men det visade sig att det inte var något allvarligt utan "bara" en spricka så han är hemma igen nu. Men jag känner fortfarande att jag behöver en liten paus så det kommer nog fortsätta vara ganska lugnt här så ser vi när jag är på g igen, förhoppningsvis snart :)

Här är i alla fall mina senaste outfits, någon ni gillar lite extra?



Själv är ettan min favorit.



Neon

Idag är det varmt och skönt ute, synd bara att det blåser en del. Borde väl egentligen ut och gå eller så men jag är så trött, både i huvudet och i kroppen så jag får se om jag orkar. Förhoppningsvis får vi en fin sommar så idag inte är sista soliga dagen innan vintern kommer igen (hur hemskt vore inte det, haha?!). Så här ser jag i alla fall ut idag.



Skor//Ebay
Skinnbyxor//Second hand
Linne//Monki
Kavaj//Second hand
Hatt//H&M
BH//Lindex



Tre nya köp

Jag och mamma var som snabbast nere på stan idag där jag hann gå in på Röda korset och Lindex. Från Röda korset fick jag med mig den här snygga jackan för 40 kr och linnet för en tia.



Inne på Lindex köpte jag en gul (nästan neongul) bh på rea för 50 kr, här är en liten tjuvtitt på den.




Fashion against aids


H&M.com 199 kr

Jag hade helt glömt bort att H&M släppte sin Fashion against aids kollektion idag men upptäckte det då jag gick in för att spana in dagens nyheter. Det var två plagg jag spanat in lite extra, toppen ovan med lång rygg och så en bustier. Bustiern fanns inte på hemsidan (troligen slut) men toppen fanns kvar så jag gjorde en beställning. Hoppas den är lika fin som den ser ut att vara :) Har ni köpt något från kollektionen?



Svarar på frågor om ebay.com

Jag har fått lite frågor som handlar om ebay.com och tradera.se som jag tänkte svara på.

Är paypal en säker sida?
Svar; Ja, paypal är en säker sida så vitt jag vet. Jag själv (och flera tusen, eller kanske miljoner) använder paypal, jag tycker det är bra då det är väldigt enkelt och smidigt.

Hur kan jag lita på säljaren?
Svar; Det går ju aldrig att till hundra% vara säker på att säljaren faktiskt är seriös och skickar varan, den chansen får man ta då man handlar på sidor som ebay och tradera. Men innan jag ens funderar på att köpa produkten brukar jag se hur säljarens betyg/feedback ser ut. Det ser man på produktens sida uppe till höger. Om en säljare har något eller några dåliga betyg brukar jag läsa dem innan jag bestämmer mig för ibland har personen fått dåligt betyg på grund av någon lite skitsak bara. Så se till att alltid läsa säljarens betyg/feedback innan du köper något, det är enligt mig super viktigt!

Vad ska jag använda för betalningsmetod?
Svar; När jag handlar från tradera.se brukar jag alltid föra över pengarna via mitt bankkonto, och när säljaren ser att pengarna är inne skickar den varan. Men på ebay.com betalar jag alltid via paypal och då dras pengarna från mitt VISA-kort. Där är det också samma sak att de skickar inte varan förrän de ser att man betalat.

Hur lång tid tar det för varan att komma?
Svar;
Om man skickar inom Sverige så får man oftast paketet en till två dagar efter att det skickats (om man skickar med posten, det tar längre tid att få varan om den skickats med t.ex schenker) grundat på att paketet skickats innan posten gått iväg, annars skickas det nästa dag. Och det gäller såklart på vardgar, skickas paketet på en fredag får man det inte förrän på måndagen eller tisdagen.

Då det gäller köp från ebay.com är det lite olika. Mina platåsneakers fick jag efter bara 8 dagar men ett par andra skor fick jag ca 4 veckor efter köpet. Så det beror dels på varifrån varan skickas och hur det fraktas. Men på produktsidan står det oftast hur lång leveransen uppskattas till att ta och om det inte står kan du ju mejla säljaren och fråga.


Kommer det något mejl att varan är på väg?
Svar; Då det gäller tradera beror det på vilket företag paketet skickas med, ibland får man inget mejl men ibland kan man få ett mejl eller sms, det beror som sagt på företag. Men på ebay.com får man ett mejl där det står "Your item(s) has been marked as shipped".

När man handlar på ebay får man betala en massa tull då? Kan paketet fastna? Om man handlar för cirka 500kr -inklusive frakten) hur mycket läggs till på den summan då?
Svar; Jag tror att det är olika. Jag har aldrig behövt betala tull eller andra avgifter men jag vet att man ibland kan åka på det om man har otur. Vissa skickar paket så man kan spåra det så det är ju bra och säkert men vissa skickar så att man får hem det direkt i brevlådan och då kan det väl precis som i Sverige försvinna ibland. Om det kan fastna vet jag inte, jag har aldrig varit med om det. Jag har hört att man brukar få räkna med att ca en tredjedel läggs på, men jag kan inte lova att det är korrekt.
 
Jag önska att jag också vågade handla från ebay men då måste man betala via konto eller hur? När jag beställer brukar jag alltid betala på postförskott för min mamma vill inte betala med sitt kort via internet. Har det gått bra för dig att göra det eller hur betalar du? Och hur vet man hur mycket frakten hamnar på, kan det inte komma från lite varsomhelst om man beställer från ebay? :)
Svar; Jag blev först medlem på ebay.com och sedan gjorde jag ett konto/blev medlem hos paypal. Jag har kopplat mitt bankkort till mitt paypalkonto så när jag handlar från ebay så betalar jag via paypal men pengarna dras från mitt vanliga konto/mitt kontokort. Det har alltid fungerat för mig, har aldrig varit med om något problem. Frakten står alltid på ebay sidan, om du t.ex går in på DEN HÄR sidan så ser du att det står "Shipping: FREE", det betyder att frakten är gratis, annars står det en summa där. Du betalar alltid (vad jag har varit med om i alla fall) summan för produkten + frakten innan de skickar varan, på så sätt vet du ju vad frakten hamnar på.
 
När du är och letar på ebay då hittar ju du så billiga grejer, men när jag är inne så är det så att om själva grejen är billig så är frakten jättedyr och om plagget är dyrt så är frakten gratis, hur hittar du till de där fyndställena?
Svar; Jag brukar inte söka på sökord så mycket utan bläddrar bara hejvilt bland massor av olika sidor för att hitta lite av allt möjligt. Men när jag går in på ebay och har valt Women´s clothing brukar jag klicka i Buy it now och sedan välja så att de sorterar Price + shipping: lowest first. Då visar de de billigaste produkterna och sedan blir det dyrare och dyrare.



Blommor

Blev riktigt glad när jag fann den här blommiga kavajen på tradera och ännu gladare då jag sedan vann den för 25 kr!!! Matchar den(självklart) med mina byxor i samma mönster.


Skor//Ebay
Byxor//H&M
Kavaj//Second hand
Skinnväst//Gina tricot
Örhängen//Gjort själv
Glajjor//H&M



Fyra outfits

Glömde visst publicera det här igår så det får bli idag istället. Här är förra veckans alla outfits, någon favorit?



Själv älskar jag ettan!



Outfit 23 april



Klackar//Nelly.com
Jeans//Gina tricot
Skjorta//H&M
Skinnväst//Gina tricot
Kavaj//Second hand
Örhänge//Gjort själv



Ebay.com - Beroendeframkallande


Pics; Ebay.com, Collage by me.

Ebay är helt klart beroendeframkallade och helt klart den bästa shoppingsidan på nätet! Jag har hängt där flera timmar ikväll och gav mig in på smyckesidorna som jag aldrig tidigare besökt, och där blev jag glatt överraskad. De hade hur mycket smycken som helst och var hur billiga som helst, många ringar gick på endast 1 dollar t.ex. Just nu ligger vääääldigt många prylar i min kundvagn (fast summan är inte så hög då många grejer är billiga smycken, men en del kläder också) men jag vill sova på saken innan jag bestämmer mig för vad jag klickar hem. Ovan ser ni lite av grejerna som ligger i kundvagnen, inte illa, huh?! Nu ska jag gå och lägga mig och drömma och komma fram till vad som ska få flytta hem till mig från Ebay :) God natt!



So cold but yet so hot

Ville visa er kimonon som jag köpte på H&M ett par dagar sedan, den var på rea så jag fick den för 75 kr. Jag går självklart inte klädd så här idag utan jag ville visa er hur jag har tänkt matcha den till sommaren.



Platåsneakers//Ebay.com
Shorts//Gjort själv
Bh//Gina tricot
Kimono//H&M
Hatt//H&M
Glajjor//H&M



Nya pjux!



Ebay.com ca 180 kr m. frakt

Dessa snyggingar fick jag hem igår. Var lite osäker på storleken men det visade sig att de sitter perfekt på mina fossingar, yey. Nu längtar jag om möjligt ännu mer efter sommaren. Kom igen...



21 April, 2012

Hejsan. Tänkte visa er ett par byxor som fick följa med mig hem från Lindex för ett par dagar sedan, de var dessutom på halva priset och det vet vi ju alla att jag gillar ;)



Platåsneakers//Ebay.com
Byxor//Lindex
Tröja//Second hand
Baseballjacka//Second hand
Keps//H&M

Annars då.. Ryggen är så dålig så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, har aldrig någonsin varit så här dålig, eller ja dagarna efter operation. Vi har dock varit i kontakt med läkare hit och dit, smärtcentrum osv. Just nu ser det ut så att jag ska till Lund och träffa två olika slags läkare varav en av dem ska remittera mig till Smärtkliniken i Umeå som tydligen har ett gäng olika metoder som verkar bra och som vissa andra kliniker inte utför. Jag har även fått öka mina mediciner för mina  smärtor och att jag inte kan sova om nätterna så nu har jag fått öka både mitt norspanplåster, oxynorm som är mina korttidsvärkande tabletter och vi har även satt in oxycontin som långtidsverkade medicin.

Igår skrev jag en "ryggdagbok" vilket jag tror kan vara bra att ha och visa nu då jag ska träffa så många nya läkare. Där har jag skrivit hur det har varit sen i november 2011, hur ont jag har haft, vilka mediciner jag ätit, vad man gjort, hur mycket och hur ofta jag fått öka medicin osv. När jag gick tillbaka till i november blev jag nästan rädd hur fort det gått sedan dess. I mitten på november behövde jag "endast" äta ca 2 oxynorm (ett slags morfin) per dygn, vet ni hur många jag måste äta nu för att klara smärtan? Ca 18 stycken per dygn, jag menar på 5 månader, det är så sjukt! Usch!



21. Min(a) garderob(er)

Jag har fyra och en halv garderob i mitt rum varav fyra av dem är fyllda med kläder (och en del väskor) och den halva är proppfull med skor. Jag skulle dock behöva en garderob till, för alla sommarklänningar och så ligger just nu i påsar så det lär bli problem när dem ska packas fram... Jag köper ju väldigt mycket kläder, speciellt second hand därför fylls ju garderoberna ganska snabbt, speciellt eftersom jag inte kan göra mig av med något, vill ha kvar allt. Vi får se hur länge det fungerar, haha.



Utanför mitt rum finns ett litet förråd där alla mina jackor tar upp den mesta av platsen.




Så ser det ut i mina garderober :)



Söker ett par Buffalo skor


Bildkälla; http://klarhaa.blogspot.se

Jag har gått och kärat ner mig i Buffaloskor, speciellt Buffalo Towers. Men det sura är att de går ju knappt att få tag på, har kollat som en tok men när jag lix hittat ett par är de svindyra. Därför vänder jag mig till er.. Äger någon av er ett par buffalo skor, modellen spelar ingen roll. Är öppen för alla slags färger och storleken kan vara 36, 37, 38, det beror ju på innermåttet. Så om du har ett par liggandes eller känner någon som har ett par så snälla snälla snälla hör av dig till mig så kan vi snacka pris och så, mejl; [email protected]



20. Bästa resan

Den bästa resan jag varit med om var då jag och min vän Hanna var i Florens, Italien. Som många av er redan vet vann jag våren 09 en statistroll i The Twilight Saga - New Moon. Scenen jag skulle vara med i spelade de in (och utspelade sig) i Italien så förutom statistrollen vann jag även resan dit med flyg/hotell/mat plus att jag fick ta med någon och det blev Hanna. Vi åkte dit den 25 maj (på min födelsedag) men var inte framme på hotellet förrän vid 23 på kvällen. Men eftersom resan var väldigt kort ville vi utnyttja tiden där så vi sov i princip ingenting. Här är två bilder från första kvällen/natten där. Jag minns att det var jätte varmt ute än om det var mitt i natten så vi var super peppade, gick omkring och spanade på alla människor som var ute och sedan satte vi oss och såg på en utomhusopera.



Dagen efter klev vi upp tidigt för då skulle jag tillsammans med massor av andra statister åka buss ca 1,5 timme till inspelningsplatsen som ägde rum i byn Montepulciano. Inspelningsdagen var riktigt rolig, träffa massor av trevliga människor, att få se hur en sån där stor filminspelning går till och det bästa av allt var ju att få se Kristen Stewart (Bella) och Robert Pattinson (Edward), såg även Charlie Bewley (Dimitri). Och att inte bara få se en skymt av dem utan verkligen vara super nära dem, se dem om och om igen under flera timmar och se dem kyssas, hihi. En oförglömligt rolig och upplevelserik dag.

Ni ser mig till höger i rött linne, uppsatt hår och en flagga i handen.



När jag kom tillbaka till Florens och Hanna igen gick ut på stan ett tag och bara såg oss omkring och njöt! Här är den mäktiga bygnaden il Duomo.



Efter ett par timmar gick vi tillbaka till hotellet och upp på deras tak där världens finaste restaurang fanns så vi åt middag där.



Man hade sån fin utsikt från taket.



När kvällen kom följde vi med ett gäng killar som jobbade (några av dem) på hotellet till ett uteställe där vi dansade hela natten och hade kul.



Morgonen därpå klev vi upp tidigt än om vi var i princip döda för vi ville inte spendera vår sista dag sovandes inne på hotellrummet. Vi stack ut på stan igen och gick omkring, såg oss omkring och önskade att vi inte behövde åka hem.




På en flygplats på g hem till Sverige igen.



Så, det där är den bästa resan jag varit med om :)



19. Något du gjort

Jag är en väldigt kreativ person och har alltid älskat att skapa. Jag har hållt på med trådslöjd, papperspyssel, smycken, sytt, gjort om grejer, trä osv. Jag har nog gjort hundratals olika grejer så det går inte att trycka in alla i ett inlägg så jag har valt att visa er tre halsband som jag har gjort. Ni har redan sett dem nån gång innan men äh, det gör väl inte så mycket.

Det första är det här pärlhalsbandet. Det tog ett par timmar att göra i och med att jag skulle trä på alla pärlor på hållbara band men när det var gjort var det bara att fästa och fläta. Är riktigt nöjd med resultatet.



Sen så har vi den här glitterkragen. Det gick snabbt och var hur enkelt som helst!



Sist ut har vi det här korshalsbandet. Pärlorna som bildar korset är mycket finare än vad det ser ut där för de är i silver och glittrar super mycket.




Svar på nåra frågor

Tänkte svara på några frågor som nyligen trillat in.

 

Stina; En nyfiken fråga, som jag funderat lite på... Pluggar du eller jobbar du? :) För man läser inget om det, eller så är det bara jag som missat det.

 

Svar; Nej jag varken pluggar eller jobbar pga av min förbaskade rygg. Just nu är jag sjukskriven och lär nog vara det ett tag till i och med att jag bara blir sämre, så jag klarar inte av att jobba eller plugga. Är dock riktigt sugen på att få gå vidare jag med, jag vill sätta igång och jobba, kanske resa, flytta hemifrån osv men det får jag lägga på hyllan så länge ryggen är så här.

 

Mia; 1.Vilka är dina bästa rea/loppis tips?

2.Och finns det vissa plagg du oftare köper på rea än loppis och tvärsom?

3.Var nyligen på en stor loppis här i Bonn där jag hittade massor som jag är nöjd med, men det är så svårt att veta vilka fynd som faktiskt var fynd. Om du förstår hur jag menar?


Svar; 1. HÄR och HÄR har jag svarat på massor av frågor gällande rea och second hand, mina bästa tips, vad jag brukar tänka på, vilka jag tycker är bäst osv.

2. Jag köper det mesta av mina kläder second hand men när det kommer till att köpa jeans gör jag det oftast i vanliga butiker på rea eller till vanligt pris. Basplagg så som linnen, t-shirts och tröjor är också plagg som jag för det mesta köper i butik. Men annars så köper jag det mesta second hand, klänningar, kavajer, jackor, skor, tröjor, hattar osv.

3. Fynd är ett ord som man kan tolka på olika sätt, man gör olika slags fynd. Ibland är ett bra fynd för mig då jag hittar en snygg klänning för en femma, det kallar jag ett riktigt fynd. Men sen har jag t.ex köpt ett par högklackade platåskor på tradera för just under 600 kr med frakt så det är ju inte direkt ett fynd pengamässigt men i och med att det är mina favoritskor och att jag är nästan ensam om att äga ett par såna skor ser jag dem också som ett riktigt bra fynd. Så för mig handlar fynd om att man köpt något man verkligen gillar och är nöjd med, men det kan även vara att man fyndat något billigt. Du skrev ju att du köpt massor av grejer på en loppis som du är nöjd med så då var det enligt mig fynd, då spelar priset ingen roll :)



Promenad i Simris

Idag var jag och träffade min läkare här i Simrishamn för att prata om att jag bara blir sämre i ryggen, medicin, hur vi ska gå vidare osv. Det gick bra, jag tycker att han är hur bra, duktig och förstående som helst, det märks att han verkligen vill mitt bästa och vill hjälpa mig. Och hur vanligt är det att en läkare lämnar sitt privata mobilnummer till sin patient? Jag tror inte det är vanligt alls men han gav mig sitt mobilnummer och sa att det bara var att ringa på kvällar eller helger om jag hade någon fundering eller om jag skulle bli sämre och undrar över medicin osv. Bara det visar ju hur mycket han bryr sig. Nu har jag i alla fall ökat mitt morfinplåster också, innan hade jag 10 mg men nu har jag 15 mg så jag hoppas det hjälper och ger mig bättre smärtlindring. Hoppas även att det inte blir en jobbig natt.. Igår hade jag jätte ont så jag låg vaken till 3 innan jag kunde somna, inte kul.

Men efter läkarbesöket gick jag och mamma en liten promenad i Simris, det var super fint och så många olika blommor som blommade. Här kommer lite bilder mamma tog.





Kostymbrallor

Så här ser kostymbyxorna ut som jag fick med mig hem från H&M för nån dag sedan, de var på rea och kostade endast 50 kr. Ett fynd!



Skor//Ebay.com
Byxor//H&M
Tröja//Gina tricot
Keps//H&M



18. Favoritskor

Tänkte visa mina favoritskor och jag börjar med mina klackfavoriter som är dessa platåskor. Jag hittade dem på tradera där utropspriset låg på 500 kr, jag älskade skorna men tyckte de var för dyra så jag la inget bud. Men när annonsen gick ut ångrade jag mig jätte mycket men jag hade tur för tjejen la ut skorna en gång till då de inte blev sålda så då slog jag till, la ett bud och vann dem. Och tur var väl det för det är ju mina favoritskor nu.



Sedan kommer vi till vardagsskor och dessa är utan tvekan mina favoriter. Jag blir längre utan att ryggen tar skada ;) Jag är så glad att jag har dessa skor, ångrar inte en sekund att jag köpte dem!



Fick förresten en fråga från "Mia" som löd så här; Dina tygskor med platå ser ut att ha conversemärke, är det äkta converse eller är det plagiat? Tänkte bara eftersom du gick emot plagiat så hårt i texten så vore kul att höra hur du reflekterar över det ;)

Nej de har inget Conversemärke utan märket heter Max Star, det märket är ganska känt på ebay då man söker på skor. Och jag tror inte att Converse gör såna här platåskor. Eller? För alla såna här skor som jag har sett har varit av just märket Max Star.




Något jag verkligen tycker är kul..

..Är att få snigelpost (brev). Som jag har nämnt någon gång innan så brevväxlar jag och min vän Hanna. Vi började med det efter att jag flyttade hit ner till Skåne, som ett sätt att hålla kontakten förutom att prata i telefon. Och vi skickar även alltid med en liten present i brevet så det gör det hela extra roligt och lite spännande. Igår var det jag som fick hem ett brev och jag fick även med lite grejer som skriker mitt namn, blev riktigt glad. Tack Hanna! :)




17. Åsikt



Jag har valt att berätta min åsikt om märken, märkeskläder och märkesskor. Jag har aldrig förstått mig på det och vet inte om jag någonsin kommer göra det heller. Att vissa människor lägger flera tusen kronor på ett visst plagg då det finns att köpa liknande plagg för en betydligt mindre summa tycker jag är märkligt. Det jag dock förstår är om det handlar om kvalité, i vissa fall är ju den dyrare varianten betydligt dyrare på grund av att varan är i mycket bättre kvalité och därför har längre hållbarhet och då är det okej att det är dyrare och att man väljer att köpa just den. Men då det bara handlar om ett märke, då man inte betalar för varan utan för märket, det förstår jag mig inte riktigt på. T.ex Converse.. Var och varannan svensk har ett par Converse men jag är inte en av dem och lär aldrig bli det. Ca 700 kr för ett par tygskor, eller ett märke som jag ser det. Min brorsa köpte ett par för kanske ett år sedan men de går inte att använda längre för de är trasiga,  så här betalar man helt klart inte för bättre kvalité på tygskon. I såna fall köper jag hellre ett par "vanliga" tygskor för hundralappen, då kan jag istället nöta upp 7 par för samma pris. Så länge det finns en variant som är billigare och kvalitén är lika kommer jag köra på den för jag är inte minsta lilla intresserad av märken.

Men något jag vill förtydliga är att jag inte är för plagiat, då företag kopierar av plagg/skor/väskor osv rakt av, att minsta lilla detalj är lika och att de satt fast en falsk logga/märke. Det jag menar är te.x Converse och "vanliga" tygskor, de som säljer de vanliga tygskorna har ju inte satt dit Converseloggan så alla vet att det inte är ett par Converse. Samma sak gäller kläder. Jag tycker det är okej att kedjorna gör plagg som inspireras och påminner om designerplagg så länge de inte kopierar plaggen rakt av. Fast ibland kan det ju vara svårt att veta också. Det finns så många olika sidor som säljer snygga kläder och skor och för en som t.ex mig som inte har minsta lilla koll på märken och designers så skulle det vara riktigt svårt att veta om något är kopierat eller inte. Det går ju inte att söka upp information om varje grej man handlar för att vara säker på att det inte är en kopia av något slag. Jag äger säkert redan något som är ett plagiat utan att jag vet om det och jag kommer formodligen omedvetet köpa grejer i framtiden som är kopior. Och jag är inte ensam om det. Jag vet bara av några få märken men med tanke på hur många designers det finns i världen och att jag är riktigt ointresserad då det kommer till designers kommer jag aldrig veta om något är ett plagiat eller inte, speciellt om det inte finns något märke på plagget/skon/väskan. Men om man vet att ett plagg är ett plagiat tycker jag inte att det är okej.

Och jag vill även säga att jag ser inte på något sätt ner på dem som handlar märkesgrejer. Så länge de har råd med det och vill göra det, så är det väl bra för dem, jag har inte med det att göra. Det jag vill få fram är att det är ingenting för mig.



Nya armband

Jag blev SÅ glad då jag som snabbast gick in på KappAhl igår och fann dessa armband på rea, det var dessutom "Ta två betala för en" så jag fick med mig fyra armband hem.

De första är i en fin roséguld färg och de gick loss för 15 kr styck.


Sedan blev det ett par guldfärgade som gick på 30 kr styck.



STIL



Titta vad kul, jag såg precis att jag var med på blogg.se/stil!



En sväng i Ystad

Idag var jag och mamma en sväng i Ystad för att köpa en ny mobil till henne (men det blev ju till Liam istället som jag tidigare skrev), köpa lite blommor och sedan gå i någon butik. Här kommer lite bilder från dagen.



Var inne på Lindex och H&M och fick med mig tre reaplagg ut, ett par kostymbyxor, ett par tajta blommiga byxor och en blommig Kimonoliknande topp. Kommer visa bättre bilder om nån/några dagar.




Outfit 16 april

Så här har jag strosat omkring idag. Jag känner att jag mer och mer gillar det här med ljusa färger, gärna i kombination med varandra, tycker det är så snyggt och fräscht!




Platåskor//Ebay
Rosa jeans//Gina tricot
Linne//Monki
Munkjacka//H&M
Fuskpäls//Second hand
Skinnväst//Gina tricot
Keps//H&M



16. Någon du älskar

Någon som jag verkligen älskar är min 10-åriga lillebror Liam! Han är så himla snäll, omtänksam, känslig, gó, mysig, söt och har världens största hjärta. Han har så många fina egenskaper och bryr sig verkligen om andra. Han är världens mysigaste 10-åring!

Jag och mamma köpte en spontan present till honom idag, egentligen var det mamma som skulle köpa en ny mobil då hennes gått sönder men istället så köpte vi en ny till Liam och så får mamma ta över Liams gamla då hon bara använder den för att ringa och ibland smsa. Han blev hur glad som helst för innan hade han en sån där billig telefon för 299 kr men jag la till ett par hundra idag så han fick en med kamera, MP3 osv så han sitter just nu och lyssnar på musik som jag lagt in.

Brorsan och nya telefonen.



Ny skinnväst!


Skinnväst//Second hand, tradera.se 165 kr inkl. frakt.

Här är skinnvästen jag fick hem i veckan. Jag har fått nån grej för skinnvästar, skulle gärna ha en i varje färg och i olika modeller osv. Så när jag fann den här på tradera slog jag till och jag ångrar mig inte, kommer använda den en hel del känns det som.



Veckans fyra outfits, rösta!

Här är veckans alla outfits och jag undrar om det är någon av dem som faller er lite extra i smaken?



Jag har lite svårt att bestämma mig för en, gillar allra mest ettan och fyran men om jag måste välja en blir det nog ändå nummer ett, tror jag. Jag gillar att looken ser avslappnat cool ut men ändå med en fashionabel känsla.



Rosa+Grå+Svart

Så här ser jag ut idag, gillar verkligen dessa rosa vida byxor som jag fyndade för ett par månader sedan på nelly.com för 49 kr. Det enda är att man kan inte ha dem då det blåser ute för då blåser byxorna upp och man ser ut att vara riktigt fet om benen, men så länge det är vindstilla eller bara blåser lite är de fantastiska.



Skor//Second hand, loppis 50 kr
Byxor//Nelly.com 49 kr
Linne//Monki 69 kr
Väst//Second hand, klädbyte 0 kr
Hatt//H&M 99 kr
Spetsbh//Gina tricot 99 kr



Hey ho



Jag hoppas att mamma kommer hem snart så vi hinner ta några outfitbilder, idag är jag svart, grå och rosa.



14. Bästa köp & 15. Sämsta köp

Mitt bästa köp är utan tvekan min Canon EOS 600D. Jag vet inte riktigt hur jag klarade mig innan, speciellt de gånger jag bara hade tillgång till en liten digitalkamera. Och när jag för ett tag sedan dessutom fyndade ett nytt Sigma AF 85mm F1.4 EX DG HSM objektiv för halva priset blev min kamera komplett. Så som jag skrev, kameran och objektivet är helt klart mina bästa köp!




Och sen till mitt sämsta köp. Det var riktigt svårt att hitta något för jag kan inte komma på något som jag verkligen ångrar att jag köpt, men tillslut hittade jag dessa skor. Jag tycker dom är ganska fina så det handlar inte om det men i och med att jag aldrig har använt dem antar jag att det var ett ganska misslyckat köp. Men vem vet, det är inte för sent än ju!




Blommor och Titanic

Måste visa er dessa underbara bilder som mamma tog på loppisen i morse. Mitt hjärta nästan stannade när jag såg dem, alla vackra och färgglada blommor, det såg fantastiskt ut.



Och sedan hoppar vi till något helt annat. Vet ni om att i natt kl 23.40 är det exakt 100 år sedan Titanic kolliderade med ett isberg och kl 02.20 försvann det sista av Titanic ner i Atlanten. Det är svårt att förstå att det verkligen har hänt och hur det var för dem ombord, vilken panik, rädsla och ångest. Har suttit och läst om händelsen på Wikipedia så om du är intresserad kan du läsa ganska mycket om det HÄR.


Klicka på bilden för att komma till bildkällan.



White

Idag så var vi för första gången i år på loippisen i Suckarnas gång som började om förra helgen. Mamma hittade en del grejer men jag hittade inget, men det kommer fler tillfällen, många många fler. Nu ska vi snart iväg på picknick så vi hörs senare idag. Ha en fin lördag, KRAM!


Platåskor//Ebay.com
Jeans//Second hand
Tröja//
Second hand
Skinnväst//Gina tricot
Kappa//
Second hand
Vantar//
Second hand
Keps//H&M



Ryggont och sån skit..



För er som inte gillar att läsa då folk klagar kan ju sluta läsa nu. Jag skriver inte det här för att någon ska tycka synd om mig utan det är bra för mig att kunna gå tillbaka i arkivet och se hur det var, jämföra om jag blivit bättre/sämre, veta om jag ändrat något i träningen eller kanske om jag ökat/minskat medicinering. De fyra senaste dygnen har jag varit riktigt dålig i ryggen, på dagarna har det varit "som vanligt", ont men inte outhärdligt men vid 16-17 tiden har jag fått ondare och ondare och där på kvällen/natten har jag haft det fruktansvärt. Tar ju medicin var sjätte timme (kl 06, 12, 18 och 24) så där vid 22 får jag riktigt ont och det bara förvärras så när jag tar medicin 24 har jag redan så ont att tårarna nästan kommer och då är jag så högt uppe i smärta så det börjar inte släppa förrän vid 02-03 på natten. Så de senaste nättera har jag legat vaken fram tills ungefär 03 för att jag inte kunnat somna innan dess och när jag liks somnat sover jag väldigt oroligt, vaknar nog omkring 10-20 ggr per natt för att jag har ont, måste ändra sovställning, ska ta medicin osv. Men idag har vi snackat med min läkare så jag ska öka morfinet på kvällen och natten till 20 mg istället för 15 mg och ta det en timme tidigare så jag inte hinner komma så högt upp i smärta. Jag hoppas det hjälper och gör så jag inte har lika ont och får sova mer, vore skönt och behövligt. Nu ska vi snart käka varma mackor sedan blir det nog bara att ligga framför tv'n med en fryst ärtpåse bakom ryggen som kyler och bedövar, det hjälper lite mot smärtan. Trevlig helg!



En beställning från H&M

För ett par dagar sedan gjorde jag en beställning hos H&M då de har rea just nu och det var bara rea-plagg som jag klickade hem och de ser ni här nedan. Jeansen är jag inte hundra på, har varit sugen på ett par utsvängda jeans ett tag men det är inget jag varit sugen att lägga flera hundra på så när jag fann dessa för 60 kr tyckte jag att de var värda att prova. Ska bli väldigt spännande! Och den neongula toppen har jag varit inne på enda sedan jag såg den så jag slog till direkt när den var på rea, hade även en rabattkod så jag fick den för 59 kr. Och enkla vita t-shirts får man aldrig för många av så två i olika modeller fick också följa med. 248 kr med frakt gick hela kalaset på så det känns väldigt bra :)



Men sen har ju dessa skönheter kommit in. Jag kan inte sluta titta och tänka på dem, tycker de är perfekta! Men frågan är om jag skulle använda dem? Jag är ju mer för stora och klumpiga skor men dessa är ju underbara och till sommaren är det ju mycket nätta skor som gäller, kommer jag ångra mig om jag inte beställer dem? Hjälp mig.




12. Något du älskar/Gör dig lycklig

Det råkade bli en liten miss, jag hade fått för mig att nr 12 på listan var Något du älskar men såg precis att det var Gör dig lycklig, men jag orkar inte fota något nytt så det får bli det jag hade tänkt. Något jag verkligen älskar (det gör mig lite lycklig också men det finns andra grejer som gör mig betydligt mer lycklig) är att få hem paket i brevlådan. Än om det är jag själv som beställt grejerna och redan vet vad det är i så tycker jag att det är kul och spännande och jag får en härlig känsla i magen. Lite som när man fyller år och får paket eller som på julafton.

Idag landade det här paketet i vår brevlåda.



Här är en liten tjuvtitt på vad som fanns i.




Slapp outfit

Idag fick det bli en ganska slapp, enkel och bekväm outfit, det behövs ibland.



Allt är köt Second hand förutom skorna som jag köpt från ebay.



Yellow neon sneakers!

Jag är så förbannat nöjd och glad över dessa dojjor, jag menar se på dem! De är ju stencoola! Kommer från älskade ebay där jag köpte dem för ca 120 kr med frakt vilket ju är riktigt billigt. Kommer bära dem tillsammans med svarta och grå outfits och kanske ibland med andra neonfärgade plagg/accessoarer.



Ebay.com//Ca 120 kr m. frakt



Promenad, blommor och fika

Idag är jag på riktigt bra humör! Kanke är för att jag inte har lika ont i ryggen som igår eller kanske för att jag precis hämtat ut världens ballaste skor!!!! Eller för att jag och mamma gick en mysig promenad och sedan satte oss på ett fik. Eller kanske på grund av alla dessa orsaker. Men strunt samma, jag är i alla fall gladare än vad jag vart på ganska länge så det är det enda jag bryr mig om just nu. Tänkte visa er lite bilder från min och mammas mysiga promenix.

Just nu blommar det så här underbart lite överallt och det är så fantastiskt!



Egentligen är jag inte så mycket för sånt här med blommor, trädgård osv MEN jag måste säga att det påverkar mig väldigt mycket, jag blir så glad då det blommar och är vackert.




Sedan satte vi oss på ett fik (där de hade soffor så jag kunde ligga ner, såklart) och delade på en räkmacka och den här bakelsen. Mackan var riktigt god men den här bakelsen tyckte ingen av oss om tyvärr. Fast den var ju ganska fin att titta på i alla fall.



Senare ska jag visa er de grymma skorna jag hämtade ut, ni kan få en ledtråd, NEON!



Baseball

Åh vilken tur jag hade, baseball jackan var inte alldeles för stor utan jag kan behålla och använda den! Det är bra att den är fodrad också för då kan jag börja använda den redan nu :)





Skor//Second hand 180 kr
Skinnbyxor//Second hand 165 kr
Spetsbh//Gina tricot 99 kr
Linne//Monki 69 kr
Baseballjacka//Second hand 10 kr
Hatt//H&M 99 kr



11. I din väska



Dessa grejer hittar man i princip alltid i min väska; Kontanter, ett litet block + penna, vattenflaska, handdesinfektion, täckstift, lypsyl, medicin, kort så som bankkort, leg osv, och ett par solglasögon.



10. Närbild



Så här såg min lunch ut, det ser ut att bara vara nötter och frön men det var det självklart inte. Jag gjorde havregrynsgröt och toppade med socker, äppelmos och så nötter och frön som jag rostade. Blev riktigt gott måste jag säga, måste ätas igen!

I övrigt så har jag en dålig dag.. Min läkare ringde med resultatet från magnetröntgen och tydligen syntes ingenting, allt såg bra ut. Det kanske låter som något positivt men med tanke på att jag blir sämre för varje vecka som går, att jag knappt har ett liv längre pga all smärta som sätter såna hinder för mig och att jag är flera gånger sämre nu än vad jag var före operationen så hade det varit så skönt att få veta varför och vad som är fel. Och inte blir det bättre då min sjukgymnast säger att han aldrig varit med om någon som mig, någon som tränar så hårt men ändå blir drastiskt sämre, så lång tid efter operationen dessutom. Och sen så sa ryggkirurgen idag att han inte heller varit med om någon som mig och han trodde att det var 1-2% som blir som jag. Vad roligt att höra... Men nu måste vi gå vidare, träffa massa nya läkare/smärtspecialister osv och det känns så jobbigt, jag har ingen ork kvar och är så less på allt det här. Less less less.



9. Din sovplats

Så här ser det ut där jag spenderar många timmar per dygn, i min säng, min sovplats.




Ligger ofta om kvällarna och ser på serier.




8. Barndom

Då var det dags att prata och visa lite bilder från min barndom. Jag har så många fina och underbara minnen från då jag var yngre och det är inte många grejer jag ångrar. Det jag minns mest är alla helger, lov och somrar som jag tillbringade i farmor och farfars stuga. De har sin stuga i en liten liten by (alltså mini-liten, bara några få hus finns där) och det är farmor och några av hennes bröder som bor i några av husen. Så när vi var där (jag och Kevin) så var det jämt massor av barn där, jag var mest med min kusin och min pappas kusin som båda är lika gamla som jag. Vi hade alltid så himla roligt, vi lekte röda vita rosen, tältade på lillholmen som är en mini liten ö, vi badade, klädde ut oss, anordnade småstjärnorna flera år i rad, hade teatrar, fiskade, körde skoter, grillade, plockade bär osv osv osv. Och så där höll vi på tills vi (tjejerna) blev ungefär 14 år då andra saker blev mer intressant. Vi är fortfarande där ibland men det blir ju inte på samma sätt eftersom vi är vuxna nu (vissa är ungdomar också) så det är lite trist MEN jag älskar ändå att vara där, titta på gamla bilder (farmor var riktigt aktiv med kameran) och bara minnas. Det är mina bästa barndomsminnen.

Mamma och en väldigt liten jag i Umeå. Tänk, där var hon bara ca ett år äldre än vad jag är nu.


Jag med en snygg tuppkam!


På en del påsklov åkte jag, Kevin, mamma och Styvpappa till hans familjs stuga i Tärna. Det var super mysigt då vi spelade kort på kvällarna och grillade ost i öppna spisen och på dagen körde vi skoter upp till fjället där vi åkte bob, åt, solade och hade det riktigt skönt. Här är jag och Kevin i våningsängen.


Jag och min jämnåriga kusin Pernilla, vi var alltid med varandra när jag åkte upp till Sorsele och farmors stuga eftersom hon också var där.


Här gick jag i tvåan tror jag och hade ett kalas.


Jag och Kevin utanför sjukhuset där vi skulle hälsa på vår nyfödda lillebror Liam.


Här gick jag ut sexan.


En av de sista gångerna vi var allihop vid farmors stuga. Vi klädde ut oss och gjorde en teater här, Stor-Erik Marklund hade precis dött så vi var på begravning (jag är hon med röd hatt).


På samma ställe. Jag och Pernilla badade och sprang omkring i det översvämmade vattnet, var nog 14 år här.


Det är så kul att tänka på allt fint som varit, hoppas jag aldrig glömmer något av det..



Nya smyckeställ

Tänkte visa er tre grejer jag fick med mig hem från loppisen jag var på igår, nämligen tre ställ, två smyckeställ och ett bokställ. Blev riktigt glad då jag fann dem då jag tidigare hittat ett annat smyckeställ på samma loppis (det ni ser i bakgrunden på första bilden).

Det första valde jag att hänga alla mina örhängen på och det blev ju bra och praktiskt, fick det för 20 kr.



De andra två ser ni här och de fick jag för 10 kr styck.



Dessa halsband har jag gjort.



Där fanns även ett jätte stort smyckeställ för örhängen, det var nog lika högt/långt som jag men tyvärr så är mitt rum ganska litet så det kunde jag inte köpa, kändes ganska surt då jag är rätt säker på att jag skulle fått det riktigt billigt. Men jag är i alla fall glad att jag fann dessa och fick med mig dem hem :)



Picknick!

Idag var vi hela familjen på picknick. Vi njöt av solen, åt, grillade marshmallows och killarna busade, mycket trevligt. Och just nu har vi gäster här hemma så vi har nyss ätit mat och lite senare blir det att käka efterrätt :)

Kevin klättrade i träd.



Jag kan inte sluta njuta och älska alla underbara vårblommor.



Lillebror Kevin.



Och lillebror Liam.




Mamma.



Styvpappa Andreas.



UPDATE kl 22.28; Idag skulle egentligen nummer 8 på listan bockas av men jag är så fruktansvärt trött så det får bli två stycken imorgon istället. God natt.



5 outfits

Någon favorit?



Min favorit är helt klart nummer 5, älskar den!



Loppis och utflykt


Gammal bild.

Idag har jag hunnit med att gå på loppis, hittade lite grejer som jag visar senare. Och på loppisen hände något som var väldigt kul, en kvinna sa hej till mig sa att hon läste min blogg. Det är första gången en främmande kommer fram till mig och säger att de följer min blogg, att de gillar den osv. Det var riktigt roligt och det gjorde helt klart min dag :) Nu ska vi ut på utflykt så vi hörs senare! Kram.



NEON


Linne & Shorts//Gina tricot

Så här vill jag gå omkring i sommar, i skrikande färger (plus snygga skor och accessoarer då). Tycker det är snyggt och ballt med neon + neon, fast det är nog inget för de som inte gillar att synas ;)



Nytt vikrkat linne säljes!



Det här linnet visade ju jag för er för ett par dagar sedan och jag älskar det och kommer bo i det i sommar. Dock så blev det tydligen något fel med min leverans, istället för att få hem två olika virkade toppar fick jag två likadana. Jag orkar inte hålla på med retur och så i och med att de är från ett annat land så istället har jag lagt ut ett av dem på tradera. Det är i one size (34-38 beroende på hur du vill att det ska sitta) och i en fin benvit färg. Fler bilder och en tydligare beskrivning finner ni i annonsen. Budet börjar på 129 kr och HÄR kommer du till annonsen!



7. Daglig rutin



Jag har många dagliga rutiner men det kändes inte så kul att visa en bild då jag borstar tänderna, eller äter, bäddar sängen osv därför fick det bli en rutin som jag inte gör precis varje dag men några dagar i veckan i alla fall. Jag älskar té och tycker det är så skönt med en kopp på morgonen då man fryser lite. Brukar även doppa mina mackor i té, hårdbrödmackor med smör och kaviar, MUMS! Så det fick bli en bild på en tékopp som jag precis druckit upp.



6. Din himmel

Idag blåser det väldigt mycket ute (ovanligt..) men vi har ändå haft en någorlunda klar och blå himmel än om en del moln svävat omkring och lekt kurragömma med solen. Gick bara snabbt ut för att knäppa några bilder men hade turen att några fåglar flög förbi, det ser som mer levande ut då.




Nikotinplåster?



Ibland ramlar frågan in vad det är för plåster jag har och/eller om det är ett nikotinplåster, jag har skrivit om det en gång innan men kan göra det en gång till. Jag röker eller snusar inte och har aldrig varit fast i det så nej, det är inte nikotinplåster utan kanske "värre",  nämligen morfinplåster. Som nog de flesta av er vet har jag haft diskbråck i flera år som sedan opererades i september 09 men sedan dess har det tyvärr bara blivit sämre. Jag måste dagligen äta starka mediciner för att klara av smärtan i ryggen och det här plåstret är en av medicinerna. Det heter Norspan och fungerar som smärtstillande, jag har ett plåster som sitter på 7 dygn i sträck innan jag byter ut det mot ett nytt. Man måste sätta plåstret på överarmen, skuldran eller under armhålan och man får bara sätta plåstret på samma ställe var fjärde vecka. I och med det sitter mitt plåster alltid på höger överarm en vecka, vänster överarm en vecka, vänster skuldra en vecka, höger skuldra en vecka och så tillbaka till höger överarm igen och så rullar det på. Nu vet ni det.



Loppisfynd!

Steg upp strax före 9 i morse än om jag var halvdöd (trött) för det var dags för loppis! Klockan tio började dem så då var det bara att välja vilken vi skulle till (det var fyra olika i området som började klockan 10). När vi kom dit var det fullt med folk, det märks att det är påsk för nu är det massor av turister här. Jag kom hem med tre fynd och jag fick alla för 10 kronor styck!

En snygg baseball jacka! Hoppas bara den inte är för oversize för då måste jag nog sälja den, men hoppas på att den passar någorlunda (har inte provat den än utan gör det efter den är tvättad).


En ljus jeansjacka!



Och så en skinnkeps, blev så glad då jag såg den.





Jag blir ALLTID lika glad!




5. Favorit

Min favoritdag eller favoritdagar på året är under våren, dagarna då man känner att temperaturen stiger, gräset får en bländande grön färg, vårblommorna blommar för fullt och solen skiner och ger ifrån sig värme så man slipper frysa. Dessa dagar pirrar det i hela mig, jag blir glad och känner mig lycklig. Det känns som början på något underbart och det är det ju också, sommaren. En sådan dag fick jag uppleva idag.




I'm a loaded gun



Skor//Second hand
Guldbyxor//H&M
Skjorta//H&M
Skinnväst//Gina tricot
Mössa//Second hand



Mysigt med lilleman!

För ett tag sedan så var jag och lillbrorsan och fikade, det fick bli kladdkaka med daimtäcke, mums! Idag är det dessutom så fint väder ute, soligt och varmt, precis som jag vill ha det.



Älskade lillebror!




Ny rosa kjol


Kjol//H&M
Linne//Lindex
Halsband//Gjort själv

Den här kjolen fick jag med mig hem från Umeå, fann den inne på H&M för en femtiolapp, inte illa! Kommer vänta med att bära den tills bara ben är tillåtet, tycker den gör sig bäst så. Och bilderna gör inte färgen rättvisa.. Den är verkligen knallrosa, en snygg knallrosa färg, inte så där ljus som den ser ut att va på bilderna.

I övrigt så är jag sjukt trött och slö idag. Igår på förmiddagen så började jag må illa och efter ett tag fick jag lite svårt att andas, blev som att jag bara kunde andas ytligt och så blev jag lite yr. Men det gick över efter ett tag men sen på eftermiddagen vid 17.30 blev det samma sak igen.. Jag började må illa och sedan blev det lite svårt att andas igen, var som att jag fick ner ungefär 3/4 av luften i lungorna, så jag var dessutom lite småyr hela tiden. Jag och mamma bestämde oss för att gå en promenad ute i friska luften och det hjälpte lite lite grann men så snabbt jag kom in igen blev det lika besvärligt igen så jag fick ta av brorsans astmaspray men det hjälpte inte så då gjorde mamma i ordning 3 koppar dubbel espresso som jag hällde i mig under ungefär en timme (blä, jag som inte gillar kaffe). När jag drack kaffet lättade det ganska mycket, men bara för ett tag så då fick jag dricka igen osv. Akuten här i Simrishamn var stängd så om vi skulle åka in skulle det vara till Ystad. Mamma påpekade ett x-antal gånger att vi borde åka in men jag är/var så j***a envis, (ibland för envis för mitt eget bästa) eftersom jag inte blev sämre i alla fall. Men det slutade med att vi båda två låg uppe i princip hela natten i soffan tills jag tillslut kunde somna (måste varit kaffet, och även det här med andningen då). Men när jag lix somnat så släppte det så jag fick sova ett par timmar, och idag har det känts bra. Dock så mår jag illa till och från så om det här med andningen kommer tillbaka så har jag lovat att vi åker in på akuten i Ystad för då är ju något tokigt. Så kul hade vi igår/inatt..



4. Får dig att le

Något som verkligen får mig att le är att kika i mina fotoalbum, gå tillbaka i tiden och minnas. Det var för något år sedan som jag började framkalla mina bilder och sätta in dem i album och sedan dess har jag fortsatt med det. För mig är en helt annan känsla att kika på "riktiga" bilder än bilder på datorn, en betydligt bättre känsla.



En bild från sommaren 08 då jag för första gången flög utomlands ensam. Jag flög till Schweiz för att vara barnflicka några dagar i veckan till en familj i ca 2 månader men var ledig en vecka i sträck och då flög jag till Berlin/Tyskland för att hälsa på min vän Sandra som bodde där då, det är vi som är på bilden.



Ett nyårsfirande med min vän Hanna.



Förra februari bokade familjen en sista minuten då vi flög till Lanzarote.



Ett besök i Göteborg hos Therese.




"Påskpyssel - lika roligt för stora och små"

Titta vad jag precis såg på Expressen, Leva & Bo's hemsida;



Det är reportaget som mamma har gjort! Även här står det dock fel, det står att mamma har fotat och att jag har gjort resten men som jag skrev förut så är det mamma som har gjort allt, det enda jag har gjort är servettringarna och den dekorerade glasburken och det var dessutom för rätt så längesedan. Men vad kul att det ligger på deras hemsida också! Fast det är bara en bråkdel av bilderna som var i tidningen men det är ändå en del bilder och dessutom beskrivningar på hur ni kan göra grejerna själv. HÄR kan ni gå in och kika :)



Nere vid hamnen..


Skor//Ebay
Jrans//Second hand
Linne//H&M
Spetsbh//Gina tricot
Kofta//Second hand
Skinnjacka//Second hand
Hatt//Gina tricot



Lunch/Middag på Cimbris

Eftersom lillbrorsan har påsklov bestämde vi oss för att gå ut och käka, jag, han och mamma. Vi valde att äta på mysiga Cimbris!



Jag höll nästan på svimma när jag fick in min fläskfilé! Jag har aldrig någonsin sett en sån stor portion serveras på en restaurang. Det kanske inte ser så mycket ut på bilden men tallriken var ovanligt stor och portionen hade nog räckt till 3 måltider för mig, haha.



Men tyvärr så hann  jag bara få in maten och äta några tuggor innan jag fick fruktansvärt ont i ryggen än om jag hade tagit medicin rätt så nyligt. Försökte ligga ner och vila lite men det gick ändå inte så det slutade med att jag fick ta med all mat hem istället då jag inte klarade av att sitta och äta där. Såna gånger blir jag så frustrerad och arg över min rygg! Men men. Vi stannade ändå ett tag där, bara det att jag fick ligga ner för att klara av det så det var mysigt ändå.



Lite senare dyker dagens outfit upp.



3. Något du gillar

Något jag verkligen gillar, eller gillar är en underdrift, något jag verkligen älskar är loppisar! Sen så har jag turen att bo på Österlen i Skåne då det här är paradiset för alla loppis-älskare. På vintern är det inte så mycket loppisar utan bara någon nu och då men på sommaren finns det alltid en loppis att gå på, speciellt på helgerna. Mina favoriter är loppisen i Suckarnas gång här i Simrishamn som är varje lördag på sommaren (den börjar om igen till helgen efter vinteruppehållet, wihooo) och sedan alla loppisar som idrottsföreningarna håller i, de är stora och har de bästa priserna! Det är det jag ser fram emot med sommaren (förutom vädret såklart), alla loppisar och fynd. Jag kan nästan lova att 2/3 av min garderob är fyndad second hand. Här kommer lite bilder från några loppisar jag var på förra sommaren.




Och här kommer några fynd jag gjorde förra sommaren. Min älskade Petroff-skinnjacka budade jag till mig för 300 kr.



En snygg fransväska för 20 kr.



Ett par skor för 1 krona, haha ja ni läste rätt, 1 krona!



Ett par oanvända Dr martens för 200 kr.



En hel hög med fynd som jag gjorde på en loppisrunda, fick allt för under 200 kr.



För er som tycker att det här med Second hand är kul/intressant så har jag skrivit ett inlägg HÄR med mina bästa second hand tips osv.



Bekvämt, snyggt och moderiktigt


T-shírt//H&M
Shorts//H&M, gjort själv


De här byxorna beställde jag hem för ett par månader sedan från H&M's barnavdelning, de var dessutom på rea så de kostade endast 30 kr! När jag fick hem dem så var de längre, gick just över knäna men jag klippte enkelt av dem och vikte upp kanten och vipps så hade jag ett par snygga och moderiktiga shorts! Hur bekväma som helst dessutom!



Ljusa färger




Skor//Ebay
Byxor//Gina tricot
Skjorta//H&M
Skinnväst//Gina tricot
Fuskpäls//Second hand
Glajjor//H&M
Halsband//H&M

Hej. Kom hem för ett tag sedan efter att ha varit i Ystad. Har äntligen fått göra en ny magnetröntgen men det gick inte smärtfritt.. Man ligger där raklång i ca 15 minuter och redan efter några få minuter började jag känna att jag snabbt fick ondare i ryggen och efter ca 10 minuter hade jag fruktansvärt ont, nästan panikartat. Var flera gånger hur nära som helst att ringa på klockan och avbryta men kämpade mig igenom de sista minuterna och det är jag glad över! Nu hoppas jag bara att det syns något, vad som är fel. Det är så himla psykande att jag bara blir sämre och sämre men ingen vet vad som är fel. Så håll tummarna, det vore snällt :)



Mjukiskläder..


Måste säga det att en av de bra grejerna med att vara någorlunda smal är att man kan handla en del kläder på barnavdelningen där det är mycket billigare, dessa byxor te.x köpte jag för 49 kr. Sporttoppen kommer från H&M och linnet är rätt så nytt från Monki. Träningen idag gick bra och så ändrade vi två av övningarna så imorgon lär jag har lite träningsvärk i benen och ändan. Nu sticker jag snart iväg till Ystad där röntgen ska göras så vi hörs ikväll igen med outfitbilder!
Kram.



2. Frukost



Så här såg min frukost ut för en stund sedan. Egentligen är frukost inte min grej, är aldrig hungrig eller sugen på något på morgonen så jag brukar vara vaken ett par timmar innan jag får i mig något och då är det oftast bara någon/några få hårdbrömackor, eller så hoppar jag direkt till lunchen. Något riktigt gott och enkelt jag vill tipsa er om är att skiva en banan i en skål, strö på en del solroskärnor och sedan mjölk, det är super gott! Nu är det dags för sjukgymnastik, vi hörs sen. Kram!



1. Du



Då börjar jag med listan och nummer ett är "Du". Jag heter Jennilie och om jag inte misstar mig så var det bara jag och nån enstaka till i Sverige som hette just Jennilie när jag var yngre, fast nu är det lite mer "vanligt". Jag fyller snart 22 år och bor i Simrishamn i Skåne tillsammans med min mamma, styvpappa och två småbröder. Men jag har inte alltid bott här nere utan det var för snart tre år sedan som vi tog vårat pick och pack och flyttade söderut. Innan bodde vi i Umeå i norr där min pappa, släktingar och vänner bor kvar.

I december 2007 fick jag diskbråck i ryggen som sedan dess varit lite till och från men i augusti 2009 blev jag sämre och sämre. I september 2010 gjorde jag en ryggoperation men tyvärr så är jag ännu sämre nu än vad jag var före operationen och man vet inte varför än.

Som person är jag positiv och hoppfull. Jag är förbannat kreativ och älskar att skapa. Jag är en Marilyn Monroe och Elvis Presley fantast och det syns i mitt rum. Min favoritglass är Carte d'or's Texas pecan och jag älskar cheesecake. Jag är inte rädd för att göra bort mig och jag är inte rädd för att säga till om jag tycker något är fel. Ett av mina främsta intressen är att shoppa och fynda second hand, speciellt nu när jag bor på loppisparadiset, Österlen! Jag vill visa att man kan klä sig snyggt, trendigt och personligt än om man handlar second hand, bara för att det är billigt och begagnat betyder det inte att det är dåligt och fult. Jag tycker att det är tvärtom. Desto billigare, desto bättre. Då man handlar second hand har man enligt mig större chans att ha en personlig stil för ingen kan kopiera den rakt av.

Det är JAG.
Jennilie.



Photo a day challenge

En vän till mig la ut den här listan för ett tag sedan och sedan dess har jag varit sugen på göra en likadan eller en liknande. Jag tog bort originaltexten och skrev dit grejer på svenska istället och så ändrade jag vissa av grejerna. Originalet hittar ni HÄR. Så från och med idag ska jag dela med mig av något dagligen i 30 dagar.




Just de. Om någon fler hakar på, berätta gärna det så kan jag kika in hos er och se era inlägg :)



White leather vest and pink pastellic pants



Skor//Tradera.se
Jeans//Gina tricot
Linne//Monki
Munkjacka//H&M
Skinnväst//Gina tricot

Ni förstår inte vilket dåligt humör jag blev på då vi tog bilderna. För det första så var det kallt ute så man frös, sedan blåste det typ orkan så håret flög åt alla håll så det vara bara en liten del av bilderna som gick att använda och sedan började det regna. Jag sa det till mamma att egentligen ska man inte ha en blogg där man visar outfits om man bor i blåsiga Skåne för ibland är det omöjligt att ta bilder. Och jag vill ta mina outfitbilder utomhus för vi har inget ställe här inne där det går att ta bilder. Så idag blir det en riktig innedag, lär inte röra en fena. Imorgon så är det tillbaka till rutinerna, först ska jag till sjukgymnastiken och träna och närmare kvällen ska jag in till Ystad för att göra en magnetröntgen.
Ha en fortsatt trevlig söndag, kram!



I've made up my mind



Igår velade jag över om jag skulle behålla den vita skinnvästen eller inte. Idag undrar jag varför jag velade. Självklart ska den finnas i min garderob! Inviger den redan idag och här får ni en liten tjuvtitt.