Höstinspiration!

Har suttit och kikat på en massa outfits på lookbook.nu och fann ett gäng som jag gillade lite extra som jag tänkte dela med mig av.




Läsarstilen #59

Wohoo, äntligen är det en kille som delar med sig av sin stil här på bloggen, det var på tiden! Det här är Christoffer Jansson, han är 18 år och kommer från Lule(å) och han driver bloggen http://chrstffr.blogg.se. Jag tycker att ni absolut ska spana in hans blogg för han har grymt stil och bjuder på grym inspiration!


Jeansjacka - Acne
Halsduk - Vila
Tröja - Flying A
Jeans - Fuzzy
Halsband - Gåva från släkting
Klocka - Calvin Klein
Skor - Converse


Christoffer säger; "Mina kläder inspireras av det mesta som finns omkring mig."

Först och främst måste jag säga att jag tycker det är kul att det äntligen är en kille som skickat in en outfit, det var på tiden känner jag. Jag tycker att den här outfiten var riktigt riktigt snygg och jag blev störtförtjust i den orangea halsduken som gör hela looken så mycket mer intressant. Ibland har jag lite svårt för jeans på jeans men då det är i två helt olika nyanser som han har tycker jag att det kan bli grymt, som här! Och hans korshalsband var ju otroligt fint och passar så bra till resten. Massor av plus från mig men vad tycker ni?



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Cheesecake med tranbär

Jag äääälskar att baka, tycker det är så roligt att planera och mixa med smaker, färger, dekorera och så. Däremot är jag inte så mycket för att äta upp det jag bakat sen men då är det ju bra att jag har en glupsk familj ;) Ibland slinker det såklart ner en del i mig med. I fredags bakade jag cheesecake med tranbär i muffinsformar och de blev så underbart goda! Söta och sen med de sura bären på toppen. Sedan slog jag in dem i lite silkespapper för att göra formarna lite finare.



Mums!

UPDATE! För er som vill provbaka dem så är det här receptet;

  • 100 g digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 150 g frysta tranbär (jag använde mig av ca 200 g)
  • 4 msk vispgrädde
  • 180 g grovhackad vit choklad
  • 375 g rumsvarm cream cheese
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 110 g strösocker
  • 1 ägg

  1. Värm ugnen till 150 grader eller 130 grader i varmluftsugn. Lägg pappersformar i en muffinsform (det går också bra att använda en 22 cm springform).
  2. Kör kexen i matberedare tills de är finmalda. Tillsätt smör och kör till en smuldeg. Fördela och pressa ut kaksmulorna i formarna eller pressa ut dem i botten på springformen. Ställ kallt i 30 minuter.
  3. Gör fyllningen: Häll grädden och 130 g av chokladen i en liten kastrull, rör på svag värme till en slät smet.
  4. Vispa samman cream cheese, apelsinskal, socker och ägg med elvisp. Rör i den avsvalnade chokladsmeten.
  5. Fördela fyllningen i formarna och strö på tranbären. Grädda i ca 30 minuter. Låt kakan svalna i ugnen med luckan på glänt.
  6. Ställ kakan kallt i i 3 timmar.
  7. Smält resten av chokladen och droppa/spritsa den över kakan.



Nya skor

Som jag skrev tidigare köpte jag tre grejer på en loppis förut idag och en av de var de här skorna som jag fick för en tjuga. De är mycket finare i verkligheten och blir väldigt bra vardagsskor.




Svart outfit

Hej. Tidigare idag var jag och mamma på en liten loppis men jag hittade faktiskt tre grejer, en av dem dyker upp lite senare idag! I eftermiddag är vi bjuden på födelsedagsfika hos min lilla älsklings stumpa som fyller två år och efter det åker vi vidare till Solan för middag och övernattning, kan bli en bra kväll :)


Kängor//Second hand, loppis
Jeans//Gina tricot
Tröja//Second hand, loppis
Skinnjacka//Köpt i London
Väst//Second hand, tradera
Hatt//Second hand, loppis
Väska//Second hand, loppis



Off

Jag har känt mig lite off hela veckan och det har ni nog märkt av, lite bloggning, inga outfits osv. Idag har jag vart och tränat, fått akupunktur, bakat cheesecake (bilder kommer imorgon eller på söndag), vart på Bo ohlsson, sett live från Hovet i Sthlm där Ashley Greene och Robert Pattinson var tidigare ikväll och så har jag sett på Idol. Jag ska försöka komma tillbaka så snart som möjligt till mitt vanliga blogg-jag men först måste jag bli lite bättre i ryggen. Jämt när jag blir sämre i ryggen är det som att en stor del av mig försvinner så därför struntar jag hellre i att blogga än att känna att det blir ett måste och krystar fram något skitinlägg. Jag hoppas ni förstår :) Ha en trevlig kväll, kraaaaaaaaaaaaam! Ni är underbara!! <3



Balla skor!

Hur i hela friden kommer det sig att jag aldrig har hört talas om hemsidan Shoe baglys? De säljer ju en hel del grymma skor! Här klickar ni för att spana in deras sida; http://shoe.baglys.com/

Här är mina favoriter från deras sida.



Har ni hört talas om deras sida innan?



Rufft och Sött

Och så snodde jag mammas bloggnamn (ni kan läsa hennes blogg här) till min rubrik men det passade så bra! Igår bakade jag som sagt macarons för första gången och det gick ju ganska bra, de blev lite spruckna och så men äh, det gick ändå bättre än förväntat. Bilderna jag la ut på dem igår ångrar jag så himla mycket att jag la ut då jag tycker dem är fruktansvärt fula, själva bilderna alltså. Så idag fixade jag till en byrå i uterummet för att ta nya bilder på dem och nu är jag betydligt nöjdare, tycker det blev en härlig kontrast mellan rufft och sött. Egentligen fotade jag dem till mamma så hon skulle kunna lägga ut dem på sin blogg men nu kan jag inte låta bli att visa dem för er med.



Om någon vill prova baka dem så tänkte jag dela med mig av de recept jag använde. Till alla macarons använde jag samma grundrecept men la sedan till de färger och smaker jag själv ville ha. När jag började med mandlarna, mixade dem och silade dem blev jag lite orolig för jag vet att det ska vara lite som mjöl men mitt blev som mandelmassa, lite geggigt och väldigt grynigt. Jag silade mandlarna igen och sedan blandade jag med florsockret (det står i receptet) och när jag sedan silade egenom den blandning blev det mer som ett mjöl men för att vara på den säkra sidan silade jag blandningen ca 4 gånger, haha. Men det blev ju bra. Här är receptet. Till fyllningarna gjorde jag två olika, smörkräm och sedan en med grädde och vit choklad och både blev grymt goda!! Jag använde två grundrecept men lade i de smaksättningar jag själv ville, jag hade apelsinsmak, smultronsmak, limesmak och blåbärsmak och min favorit är helt klart smörkrämen med apelsinsmak! Här är smörkrämen och här är krämen med vit choklad.



Rea

Såg att nelly släppt lite nya reavaror så jag kikade in som snabbast och fann en del som gärna skulle få flytta in till mig.



Mest gillar jag nog armbandet nere till vänster och de grön/bruna skorna. Eller nej, pälsen kommer på plats nummer ett och sedan armbandet och skorna.



Så blev dom!

Puh vilken tid det tog att baka dom, speciellt då jag var super noga med allt, vägde allt så det skulle bli rätt mängd och silade alla torra ingredienser flera gånger om för att bli fri från klumpar. Jag provade fyra olika smaker men har bara fotat tre av dem då de med apelsinsmak misslyckades, blev något knas under vispningen. Men annars är jag ganska nöjd. Jag har ju hört att de ska vara svåra att göra men är man nogrann blev det inte så svårt. Dock så är väl mina långt ifrån perfekta men bra nog för att vara en första gång. De gröna är med limesmak, de blå blåbär och de rosa smultron. Tyvärr var det inte riktigt min grej, smakmässigt alltså. Tycker de är för söta. Men måste säga det att med färska bär blev de mycket godare!




Bakning på G



Såja. Nu har jag börjat förbereda en del, köpt alla ingredienser och hittat recept så nu påbörjar jag macaronsbakningen, önska mig lycka till!



Macarons

Jag har aldrig smakat dessa så kallade macarons men jag har sett massor av bilder på dem, hört talas om dem, läst om dem och hört hur goda de ska vara. Sen tycker jag att de är hur fina som helst så nu har jag bestämt mig för att prova på att baka dessa. Jag undrar om någon av er har bakat dem innan? Har ni några tips till mig? Tips på bra recept? Kommantera gärna i så fall annars får jag prova mig fram och hoppas på det bästa :)


Bilderna är hittade här och här.



Läsarstilen #58

Idag är det 22-åriga Isabelle Sundström från Umeå som delar med sig av sin snygga outfit här! Här kan ni läsa hennes blogg; myfascination.devote.se


Linne - H&M
Väska - H&M
Lång tunika - Monki
Shorts Levis - Second hand
Skor - Vivistyle
Armband - Indiska


Isabelle säger; "Jag inspireras av folk på stan, andra bloggar, tidningar, minoutfit.se, ja allt mellan himmel och jord skulle man kunna säga. Jag klär mig i det jag tycker är snyggt och det jag själv trivs i. Jag har alltid haft en förkärlek till skor vilket jag kommer att ha hela livet om jag känner mig själv rätt.  I min blogg hittar man egentagna foton, min vardag, mode, inspirations bilder, outfits, mitt liv helt enkelt."

Oj oj oj va det här är snyggt! Och faktiskt så fanns den här outfiten redan i min inspirationsmapp innan hon skickade in den till mig så det säger väl hur mycket jag gillar den. Skorna är ju dösnygga och jag är så himla glad att jag själv äntligen har ett par likadana. Alla hennes kläder går så bra ihop, de korta jeansshortsen tillsammans med det knallgula lite större linnet. Och till det en skitsnygg leopardmönstrad väska. Jag ärligt talat älskar den här outfiten! Vad tycker ni om den??



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Mina fem favoritskor

Jag har väldigt många par skor men jag använder bara en bråkdel av dem. Jag hade tänkt visa er vilka mina fem par favoritskor är som jag äger.

Dessa skor hamnar högst upp på listan då de enligt mig är skitsnygga och de är så stabila och bekväma att gå i, dessutom blir man väldigt lång i dem som är ett plus i kanten. Sen gillar jag att de passar till typ allting. De är från tradera.se och jag betala 595 kr för dem.



Dessa kängor är jag så himla glad för att jag köpte! De är fyndade på en loppis för 125 kr vilket är ett kap då de är i äkta skinn och lär hålla hur länge som helst. De sitter som en smäck och är de perfekta vardagsskorna för mig.



Även dessa skor är fyndade på tradera.se, är lite osäker på priset men det var kanske 130 kr. De är super bekväma och jag gillar att de är lite udda och att det inte är så många som äger likadana, jag har inte sett någon med likadana skor.



Jag älskar dessa kilklackar! Färgen är helt underbar och jag tycker de är urläckra! De kommer från nelly.com och  jag betalade just över 200 kr för dem då jag hade någon slags rabattkod. De är lite smått vingliga att gå i men det funkar, man får bara se till att öva.



Sist ute är mina dr martens kängor som jag köpte på samma loppis som mina svarta kängor lite längre upp men för dessa betalade jag 200 kr men då var de sprillans nya. De är tyvärr lite lite små åt mig men jag kan andå använda dem som tur är. Jag gillar även färgen, en ganska diskret färgklick för att liva upp en tråkig outfit.



Gillar ni något par av de ovan?



Rosa och orange

Tjenare tjenare. Just nu sitter jag och kikar på lite tågbiljetter upp till Göteborg, ska ju och hälsa på Therese i mitten av november och så ska vi gå på TwiDay tillsammans. Nu måste jag dock gå upp och byta om för om ca 10 minuter måste jag åka och träna och sedan ska jag nog få akupunktur. Sist så ökade vi lite, tror det var till 12 eller 13 nålar och en av dem sitter mitt uppe på skallen. Var först ganska rädd då han skulle sticka den i skallen men precis som han sa gjorde den minst ont av alla. Här är i alla fall en outfit.

Skor//Nelly.com
Jeans//Gina tricot
Tröja//Second hand, loppis
Skinnjacka//Second hand, loppis
Hatt//H&M



Fyra outfits

Här är veckans outfits, är det någon ni gillar lite extra?



Jag gillar nog nummer 2 mest.



Ballt för fossingarna

Jag har varit inne på romwe's hemsida en gång förut men det var så längesen så idag kikade jag in igen. Jag fann en hel del snygga skor och här är några av dem. Helst skulle jag nog vilja ha de helsvarta nere till vänster eller leopardkängorna uppe till vänster, fast jag skulle ju inte ha något emot att äga dem alla. Gillar ni några av dessa?




UPDATE: Hittade den här rabattkoden hos Petras fotoblogg. 20% på valfritt plagg om du använder rabattkoden: HLW20 (gäller till 31 Oktober) på ROMWE.COM



Lite nytt

Hejsan. Igår köpte jag som sagt ett par nya jeans och här är dem, svarta och enkla från Giina tricot för 199 kr. Och idag hämtade jag äntligen ut mitt efterlängtade paket med klackarna som jag suktat efter så länge, NU ÄR DE MINA! :D


Skor//Second hand
Jeans//Gina tricot
Tröja//JC
Hatt//H&M



En dag i Malmö

Nu är jag hemma efter en heldag i Malmö! Efter någon liten felkörning då GPSen inte hade full kontroll på en massa ombyggnationer så kom vi tillslut fram till centrum. Den första affären jag var inriktad på var Myrorna men där fann jag inget och det var ju sjukt dyrt där?!?! En baströja för typ 100 spänn, då kan jag få en ny föra samma pris på t.ex H&M. Nu är jag så himla van vid att second hand alltid ska vara super billigt därför blir det lite utav en chock då vissa second hand-butiker har samma priser som vanliga klädkedjor.

Sen så har jag upptäckt att jag inte alls tycker det är lika kul att gå i butiker längre. Som idag hade jag som mål att hitta ett par svarta jeans så då sket jag i princip i allt annat förutom om jag såg vad jag letade efter, jag tycker inte det är lika kul att kika på andra kläder helt enkelt. Kan kanske bero på att jag har blivit sjukt mycket snålare sen jag flyttade ner till Simrishamn, eller snålare är fel ord, smartare skulle jag nog säga. Jag är så van att handla nästan alla mina kläder second hand på loppisar nu så då jag går in på en vanlig butik och ser en snygg tröja för 299 kr tycker jag genast att det är dyrt och börjar tänka på vad jag kan få för de pengarna på en loppis.. 4 tjocktröjor, tre t-shirts, ett par jeans, ett par kängor osv. Men det är ju ganska bra faktiskt för jag får ju himla mycket för mina pengar! Men idag letade jag som sagt efter ett par enkla svarta stuprörsjeans och det fann jag också så dem köpte jag. Just jeans brukar vara ganska svårt att hitta på loppisar, speciellt om de ska vara snygga och stuprör.

Här är i alla fall några bilder från idag, kameran gick inte på högvarv precis. Jag och mamma som i vanliga fall brukar vara ganska mörkt klädda var ovanligt färgglada idag :)



Nu ska jag bums i säng, jag har fruktansvärt ont och är så trött att jag knappt ser vad jag skriver.
Kram.



Malmööö



Hej!
Snart så sticker jag och mamma iväg till Malmö! Vi ska gå lite på stan, ta en sväng på IKEA och sen ikväll ska vi hämta Andreas (styvpappa) på flyget då han har varit borta i några veckor. Vi kommer inte hem förrän inatt någon gång så det blir nog ingen mer uppdatering förrän imorgon.
Ha en fin fredag! Kram.



Oufit + nya pjux

För några dagar sedan fick jag hem skorna ni ser här nedan (köpte dem på blocket men de finns att köpa nya hos modekungen). Jag har vanligtvis stl 37 på mina fossingar men ibland passar även 36or så jag trodde att dessa skulle sitta som en smäck då de var i stl 37 men icket, de är för små. Idag har jag haft dom på mig här inne i hopp om att de skulle bli lite större eller att jag skulle vänja mig vid dem men nej, de är för små. Jag ska försöka en sista gång med hjälp av fuktiga handdukar men om inte det funkar måste jag nog tyvärr sälja dem. HOPPAS att de blir lite större under natten, det vore ju toppen för jag gillar dem hur mycket som helst!!!



Skor//Second hand, blocket
Jeanstights//Second hand, loppis
Tröja//JC, rea
Pälsväst//Second hand, loppis
Hatt//H&M



Ny tröja

Igår när vi var i Ystad för att köpa några grejer till Kevin så fann jag den här tröjan på JC's killavdelning på rea så jag slog till. Jag är en sucker för mysiga tröjor så jag kände att jag var tvungen att köpa den.



Hela min outfit dyker snart upp.



Födelsedagsfirande

Som sagt, idag fyller ena brorsan 19 bast och det firades nyss med paket och smörgåstårta! Och smörgåstårta.. Åh vad jag älskar det, såå gott!

Paketen jag slog in.



Nu ska jag se nya avsnittet av 90210.



Snyggaste påsen?!

Idag var som sagt jag, mamma och lillbrorsan Liam i Ystad för att köpa lite grejer till Kevin som fyller år idag, att vara ute i sista minuten är lite vår grej, haha. I alla fall så köpte vi en grej på Dressman till han och titta vilken snygg påse man fick! Jag älskar den och kommer nog använda den en del, eller bara ha på rummet som prydnad, hihi.



Och ser ni vem lillbrorsan finner inspiration hos? Hatt och skinnjacka, GILLART!




Rosa

Jag vet inte riktigt vad som hände med kameran men helkroppsbilderna blev så himla brusiga men men, inget jag kan göra något åt nu. Så här ser jag i varje fall ut idag!


Allt är köpt Second hand!



Ystad - TwiDay - Twilight Fan Event



God morgon! Jag har hunnit vara vaken ett bra tag då jag varit och tränat hos sjukgymnasten. Idag fyller en av min småbröder 19 år så GRATTIS KEVIN!! Vi ska in en sväng till Ystad nu och sedan blir det smörgåstårta, MUMS! :)

För att hoppa till något annat, de som läser twilightbloggar vet nog vid det här laget att den 28 oktober anordnas precis som förra sommaren ett Twilight fan event på hovet i Stockholm. Förra året var Kristen Stewart och Taylor Lautner på plats men den här gången är det Robert Pattinson och Ashley Greene som kommer vara där. För någon vecka sedan fick jag dessa kommentarer;

Hallå, hade du tänkt att gå på twilight-fan eventet i år igen? :D

Kommer du åka till Stockholm i år också för Twilighteventet med Rob? :D


Mitt svar till er är nej det kommer jag inte. När jag och Therese fick höra nyheten var vi helt inställda på att åka dit men igår bestämde vi oss för att skippa det pga en del olika anledningar, bl a pengar. Det skulle vara himla kul att vara på plats men vi känner båda två att det inte är värt att åka om man inte har VIP-biljetter och det släpps endast 10 såna biljetter i Gbg och 10 i Malmö men i Sthlm släpps över 200, ganska störande! Det betyder att det är svårt att få tag på såna biljetter, man måste köa utomhus i dygn och frysa och nä, vi kände att det inte var värt det helt enkelt.

Vi har dock köpt biljetter till TwiDay den 15 november så då åker jag upp till Therese i Gbg så går vi på det istället, tagga BD!!! :D

Ciao.



Läsarstilen #57

Då var det dags för 16-åriga Emma Ljungberg att visa sin outfit, läs hennes blogg här; http://eljungberg.blogg.se


Kjol (egentligen klänning) - H&M
Tshirt - Second hand
Skor - Monki
Väska - Monki
Skärp - Lindex
Solglasögon - Lindex


Emma säger; "Jag ser varje ny outfit som en utmaning, att plocka ihop något spännande som människor gärna tittar en gång extra på. Min inspiration får jag främst från diverse bloggar, streetstylebilder och människor på stan."

Först och främst, jag vill inte ha vinter!!! Jag vill kunna bära klänning när jag vill, shorts utan strumpbyxor under, jag vill slippa frysa och jag vill helt enkelt inte ha någon vinter. Med det sagt hoppar jag vidare till hennes sommarsnygga outfit! Jag gillar den väldigt mycket! Den söta underdelan möter en hård t-shirt och mörka skor, så snygg kontrast! Jag älskar då man blandar sött med tufft, det blir så himla snyggt! Vad tycker ni om hennes outfit?



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Dessa skor...



De här skorna.... Det var ju ganska längesen nu som de kom ut på modekungens hemsida (typ ett och ett halvt år sedan) och enda sedan dess har jag suktat efter dem. Men de gick loss på ca 850 kr plus frakt vilket jag inte var villig på att betala. Senaste året har jag hållit koll på såna här skor på tradera och andra sidor där det säljs grejer second hand men varje auktion/annons tycker jag har varit för dyr (ni vet ju hur billigt jag brukar/vill shoppa). Men i våras vann jag äntligen en auktion på dessa skor på seconds.se för 160 kr och jag var överlycklig, äntligen äntligen äntligen skulle jag också få mig ett par. Då jag inte fått något mejl från säljaren efter några dagar mejlade jag henne. Jag fick inget svar så jag mejlade igen. Och igen. Och igen. Men inget svar. Sedan mejlade jag till seconds.se istället för att se om det kunde hjälpa mig. Men inget svar därifrån heller. Jag mejlade igen, men inget svar. Åh vad jag blev besviken, på både säljaren men även seconds. Driver man en sida och lämnar mejlen måste de ju svara på mejlen de får. Jag har mejlat dit förut också då jag undrade hur man tog bort en auktion men fick inget svar då heller. Värdelöst om du frågar mig (och ja det var rätt mejladress). Och något annat jag inte heller gillar är då säljaren inte hör av sig, troligen för att hon tyckte att skorna gick för billigt. Men är det så att hon vet att hon vill ha minst 300 kr för dem måste hon ju sätta det som startbud, hon kan ju inte börja på 80 kr och inte höra av sig till köparen då skkorna bara gick för 160 kr.

Men för att göra det här inlägget lite roligare kan jag berätta att jag i helgen vann dessa skor på en auktion på tradera. ÄNTLIGEN! Och säljaren har hört av sig, jag har betalat så nu väntar jag bara på att dem ska komma hem. Billigt fick jag dem dessutom, har aldrig sett likadana skor säljas så billigt som jag fick dem för. Man ser ju dessa skor lite här och var och jag vet att dem inte är "inne" längre men jag älskar dem fortfarande och jag skiter om de är ute eller inne, att jag gillar dom är ju det viktigaste.

Det blev ett långt inlägg det här om ett par skor, haha men nu vet ni hur mycket jag kämpat för att få dem i min ägo för en billig peng.
PUSS

Och förresten, FÖRLÅT att jag är så seg på svara era kommentarer, har inte svarat på kanske två veckor nu men jag ska ta tag i det snart, lovar.




Som solen

Så här har jag sett ut idag, tjuvade mammas knallgula kängor.

Kängor//Mammas, Second hand, tradera
Skinnbrallor//H&M
Skjorta//Second hand, loppis
Tröja//Second hand, loppis
Hatt//Second hand, loppis



Gör ditt eget kragsmycke i dekorationsplåt!

Ingen har väl missat hösttrenden att bära skjorta? Helst under en annan tröja så kragen sticker fram. På senaste har det även börjat komma lite kragsmycken, halsband som är i form av en krage. Jag tycker att det var en riktigt rolig och snygg grej så idag testade jag på att göra ett eget! Det var enkelt och gick ganska snabbt och jag gillar resultatet. Här är en liten guide hur jag gjorde det.

Jag började med att rita upp de två kragdelarna på ett papper i den storlek och form jag ville ha.



Sedan klippte jag ut dem och provade dem kring halsen för att se om formen och storleken var bra.



Jag använde mig utav dekorationsplåt till kragdelarna. Dekoratioonsplåt finns att köpa på Panduro för 29 kr/ark, här hittar ni en direktlänk.



Sedan satte jag fast mönstret på plåten med hjälp av dubbelhäftande tejp. Efter det är det bara att klippa efter mönstret.



Gör sedan fyra små hål, ett i vardera hörn uppe och ett i vardera hörn mot mitten. Se på bilderna nedan så förstår ni. Jag gjorde hålen med hjälp av en spetsig kniv som jag sedan hamrade lite lätt på. När hålen är gjorde så forma plåten lite.






Sätt på en ring i hålen där uppe och sätt en brosch genom hålen i mitten så de sitter ihop.



Sedan är det bara att fästa en kedja från ringarna på ovankanten så har man ett färdigt halsband! PS. Ett tips är att använda kedja från ett halsband du inte använder.




Vill man inte ha en brosch i mitten kan man sätta ihop delarna med en ring istället, då blir det så här.



Om det är något ni inte förstår eller undrar över är det bara att lämna en kommentar.
Men annars, vad tycker ni? Något ni kommer prova på?



sju outfits

De här är mina senaste outfits. Det är inte så vanligt att jag varierar så mycket mellan alla mina skor men på senaste har det varit olika skor hela tiden, annars brukar det vara de på bild nr 1 och 3 som gäller. Men har ni någon favoritoutfit?



Mina favoriter är nr 3 och 6.



Pyssel



Hejsan! Idag har jag pysslat lite med den där hemliga grejen som snart kommer avslöjas :) Jag kan avslöja lite och det är att jag har gjort om/pimpat en skjorta.. Med en tvist. Tror att det är på onsdag resultatet kommer visas så då kommer jag självfallet visa er vad det är jag har gjort!
Kraaam



Lite smått och gott



Det här köpte jag i morse på loppisen, lite broscher, nycklar och så. Jag har ett litet hemligt "uppdrag" som kommer visas sen på nätet och jag behövde lite material. Så imorgon ska jag pyssla lite så den här hemliga grejen blir klar för det måste snart vara inne. Nyfikna? Hihi. Ni får nog veta ganska snart vad det handlar om. Kram



In my martens

Här kommer min outfit. Nu när det blivit kallare ute är väl inte tunnstrumpbyxor det bästa alternativet MEN när man har tre par till under fungerar det ;P




Dr martens//Second hand, loppis 200 kr
Klänning//Gina tricot, 49 kr
Tröja//Gina tricot, ca 80 kr
Skinnjacka//Second hand, loppis 300 kr
Halsband//Second hand, loppis 10 kr
Hatt//Second hand, loppis 5 kr
Vantar//Second hand, loppis 20 kr



Morgonpromenix

Hejsan! Strax efter nio i morse så åkte jag och madre in till "stan" där vi gick på en liten loppis och fyndade lite smågrejer. Det var ganska kyligt ute men sen när solen började värma blev det riktigt skönt så vi bestämde oss för att ta en promenix också. Nu ska jag få mig lite mat i magen och sedan vid två är det dags för loppis igen. Vi hörs sen idag. KRAM!




Lårhöga

Igår låg jag och funderade på hur jag skulle matcha mina nya höga stövlar. Efter lite tankar hit och dit så blev det så här och jag gillart!



Lårhöga stövlar//Second hand, seconds.se
Klänning//H&M
Kofta//Second hand, loppis
Hatt//Second hand, loppis



On their way




Pics; Modekungen & Fashionlitter

Okej, jag vet att det har blivit mycket skor på sista tiden men dessa är ju så fräcka! Jag skrev ju om bl.a de här skorna för nån dag sedan och efter det fann jag de här ovan för betydligt mindre än originalpriset. Tjejen som köpt dem tyckte de var lite trånga och valde därför att sälja dem vidare, till mig. Så på måndag landar de förhoppningsvis i brevlådan. Känner på mig att dessa kommer användas en hel del, de är ju platta så jag kan ha på mig dem när jag vill :) Jag hade aldrig köpt dem om de inte varit second hand och billiga så det var ju tur att jag fann ett par som var det.



Nytt för fossingarna x2

Hör och häpna, jag har köpt nya skor... Igen. Jag och skor, jag vet inte vad det är men bra är det i alla fall. De här lårhöga stövlarna fick jag hem idag, jag köpte dem på seconds.se och de var så himla billiga att jag inte kunde ignorera dem. Dock så har jag ju fortfarande mina förbannade ryggbesvär så klackar är inget jag kan använda än (förutom på outfitbilder då jag bara har på dem några få minuter) men nån gång ska väl ändå ryggen bli bra. Det är den dagen jag laddar inför, hihi.



Från lårhöga skinnstövlar till mysiga tofflor. Kontrasten är enorm men jag älskar den. Jag fryser jämt, främst om fingrar och fötter så de här tofflorna ska värma mina fossingar nu i höst och vinter när jag är inomhus. Jag köpte dem på Netto för under 50-lappen.



PUSS



Baggy

Brrr vad jag frös när de här bilderna togs, det var kallt och blåste som attan (nedrans blåst!!). Den här tröjan hade jag faktiskt glömt bort att jag hade tills jag hittade den i morse i en påse på rummet. Wiiie.



Klackar//Second hand, loppis 50 kr
Jeans//Second hand, myrorna ca 60 kr
Tröja//Second hand, loppis 15 kr
Hatt//Second hand, loppis 20 kr
Väska//Gjord av Tuareger



FASHIONLITTER

Idag hittade jag en ny blogg som jag helt klart kommer följa slaviskt, nämligen fashionlitter! Jag tycker att ni med ska spana in den här stilsäkra brudens blogg.



Pics; fashionlitter



Creepers



Pics; Modekungen

Denna modell på skor, så kallade Creepers är väldigt inne nu i höst. Själv så älskar jag dem, jag avgudar platå och gillar modellen som så där lite udda, ful snygg. Eller cool skulle jag nog säga. Jag är väldigt sugen på att köpa ett par, jag har ju tillräckligt med skor men jag har inga såna här, hihi. Vad tycker ni om dessa skor?



Hey ho

Så här ser jag ut idag! Den här rosa tjocktröjan är en klar favorit hos mig, den är så himla mysig och skön, snygg dessutom. Perfekt nu när det är kyligare utomhus. Idag fick även mina nya pjux åka på, kärlek.




Skor//Second hand, tradera
Brallor//Gina tricot
Skjorta//Second hand, loppis
Tröja//Second hand, röda korset
Brosch//Second hand, loppis



Brosch



Den här broschen köpte jag i lördags för en femma på en loppis. Jag är väl inte direkt den som använder broscher så ofta men den här gillade jag så den fick åka på redan idag, hela outfiten dyker upp senare.



Välkommen!



När posten kom och jag såg att jag fått paket började hjärtat i vanlig ordning att slå lite snabbare, jag öppnade paketet som om jag var 5 år igen, haha. Skorna satt helt perfekt och var så snygga som jag hoppats på. Åh vad glad jag är!

Fick förresten en fråga av en tjej för några dagar sedan som löd så här; Hur många skor äger du?! Ser att du köper nya titt som tätt ju^^

Och mitt svar blir att jag vet inte. Jag har skor lite här och var i huset. Allt som allt skulle jag gissa på (en vild gissning) att jag kanske har 60 par, men då har jag "räknat" med alla skor för det är kanske bara 20 av dem som jag använder. Och ja jag köper skor ganska ofta men skor är lite min grej, det som får mitt hjärta att slå lite snabbare, det som kan göra en vanlig outfit så mycket snyggare. Skor är skor <3 Sen så köper jag ju nästan alla second hand så när det står ett par snygga och billiga skor och ropar på mig kan jag ju inte säga nej, hihi.



Läsarstilen #56

Idag är det 16-åriga Freja Nilsson's tur att visa sin outfit. Här kan ni läsa hennes blogg; www.frejanilsson.se


Klänning - Bik bok
Bälte - Pieces
Väska -Wedins
Poncho - Gina tricot


Freja säger; Jag inspereras av en elegant look, jag älskar att andvända diskreta färger som svart och vit men brukar oftast spraka till dom lite med exempelvis orangea klackar! Lauren Conrad och Victoria Beckham är mina stilikoner för det mesta, jag är ganska bred när det gäller modet och smak!

Jag gillar kontrasten med svart och vitt, det blir som tufft möter sött. Jag tycker hennes klänning är så fin, en riktig bakelse. I och med att klänningen är så söt så gillar jag att hon tonar ned det lite med svarta detaljer och en poncho.



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!



Nere vid havet

Idag har jag, mamma och Liam spenderat några härliga timmar nere vid havet. Som ni nog vet om så är vi ganska så jätte duktiga i den här familjen på att åka på utflykter så idag då det var soligt och varmt så passade vi på.

Då Andreas inte var med fick mamma agera eldmästare.



Och jag täljde grillpinnarna.



Sedan satte vi igång med grillandet, först goa korvar och sedan marshmallows.




Nu ska jag käka lite och sedan måste jag hoppa i duschen för jag stinker rök för allt eldande.
Vad har ni gjort idag?



Outfit nere vid havet

Idag har jag, mamma och lillebror Liam varit nere vid havet så vi passade på att fota min outfit där.


Skor//Second hand, tradera ca 600 kr
Byxor//Second hand, röda korset 10 kr
Skjorta//Second hand, loppis 10 kr
Tröja//Second hand, loppis 20 kr
Hatt//Second hand, loppis 5 kr



Nya pjux


Tradera, 90 kr plus frakt.

Dessa snyggingar kommer landa i min brevlåda i början på nästa vecka och som jag längtar!! Jag tycker att modellen påminner lite om de här skorna som jag också fyndade på tradera och gillar väldigt mycket så jag längtar asmycket till de här ovan kommer! Nu ska jag krypa till sängs, god natt :)



Dr martens + leopard

Så här ser jag ut idag. Provade för första gången att gå omkriong en längre stund i mina dr martens som är snäppet för små men det funkade, klart det kändes lite i tårna men jag fick inte jätte ont i alla fall så nu vet jag att jag kan använda dem en del, YES!


dr martens//Second hand, loppis 200 kr
Leopardbrallor//Second hand, tradera ca 70 kr
Skjorta//Second hand, loppis 10 kr
Tröja//H&M, 199 kr
Skinnjacka//Second hand, loppis 300 kr
Hatt//Second hand, loppis 5 kr
Skinnvantar//Second hand, loppis 20 kr



Hej igen!

Har ni saknat mig? Hihi. Jag vet att en del av er undrat varför jag helt plötsligt "försvann" och det finns en enkel förklaring till det, jag blev dålig i ryggen och behövde en paus. Jag är heltidssjukskriven och är 3 dagar i veckan på sjukhuset, ibland fler dagar. Jag har ständigt värk och mår inte så bra, främst så mår jag dåligt kroppsligt men vissa dagar sätter det sig även på psyket, främst att jag blir frustrerad. Här på bloggen vill jag inte skriva så mycket om det här med ryggen, mycket för att jag själv inte tycker det är kul att läsa bloggar som bara klagar så jag behövde en liten paus från det också, att låtsas att jag mår bra när det inte alls är så (även nu syftar jag mest på värken). Men nu är jag bättre i ryggen igen och känner att jag smått orkar gå tillbaka till bloggandet. Tänkte börja visa lite bilder på vad jag gjort de senaste dagarna.

Jag och mamma var en dag och åt vår älskade lunchbuffé på Börje Olssons skafferi, den är såååå god!



I onsdags fyllde mamma år och det firade vi med paket och tårta. Det här paketet slog jag in till henne som var från mig och brorsan Kevin. Det var ett par ascoola knallgula kängor som ni ser att hon har på sig på en bild längre ner.



Mamma har startat en ny blogg som jag hjälpte till att fixa designen på. Klicka på bilden för att komma till bloggen!



Idag så har vi (som vanligt) varit på loppisen i Suckarnas gång.



Här ser ni kängorna mamma fick av oss.



Lite senare dyker en outfit upp.
Kram!



Rutigt



Kängor//Second hand, loppis 120 kr
Skjorta//Second hand, loppis 20 kr
Halsband//Second hand, loppis 10 kr
Glajjor//Lindex, 79 kr
Strumpor//H&M, 79 kr



EGOpics



Hörrni, jag ville bara säga att jag lever. Jag har det rätt så jobbigt med ryggen idag (har haft det hela helgen) och då tappar jag automatsikt inspiration till i princip allt men jag tog ganska nyss min starkare medicin så medan jag känner mig okej passade jag på att snabbt byta kläder och knäppa några outfitbilder, de dyker upp om en litet tag så kika in då :)



ett två tre fyra fem



Någon favorit? Min är nummer ett.



Kvällens


Skor//Second hand
Kjol//Second hand
Tröja//H&M
Hatt//H&M
Halsband//Marknad, gjort själv



Några fynd

Tänkte lite snabbt visa er vad jag köpte på loppisen sen ska jag byta om och så för jag ska bort på middag.

Ett par skor med fransar, 30 kr.



Två t-shirts för 10 kr styck (ska bli linnen) och en jeansjacka som även den ska göras om, den gick också loss på en tia.