Ett år med outfits

Ännu ett år har gått och jag har hunnit visa en hel del outfits. Jag har valt ut min favorit från varje månad och jag tänkte att ni skulle få välja ut årets snyggaste outfit. Så, är det någon ni gillar lite extra?




Jag har så svårt att välja, gillar ju alla men mest juli, september, november och december. Och om jag bara måste välja en blir det.... juli tror jag.



Happy (smile) new year!!

GOTT NYTT ÅR måste jag väl börja med att skriva! Här hemma har vi tagit det riktigt lugnt hela dagen och det kommer nog fortsätta så. Det är jag och lillbrorsan Kevin som är hemma hos pappa och det blir bara vi tre ikväll, ganska mysigt ändå. Eftersom jag inte ska ut på fest eller så har jag inte direkt klätt upp mig utan tightsen får festa till det lite. Och just de, tröjan är ny, köpt på h&m för en hundralapp. Nu ska jag kolla till maten, ciao och ha en super kväll!


Paljett leggings//Second hand, tradera.se
Tjocksockar//H&M
Skjorta//Second hand, loppis
Tröja//H&M
Hatt//H&M



Byxtips

Igår på stan köpte jag de här chockrosa brallorna som jag spanat in så länge på nätet men aldrig slagit till på. De såg finare ut i verkligheten och måste säga att jag tycker de satt bättre på mig än på H&M's docka, eller de satt mer som jag ville att de skulle sitta. Så jag köpte dem i butik för 299 kr men sen när jag gick in på deras hemsida så såg jag att de reade ut dem där för halva priset (149 kr). I och med det lämnade jag tillbaka dem idag och så beställde jag dem istället för nu vet jag ju att de sitter bra och vilken storlek jag ska ha. Sen hittade jag även en rabattkod på nätet som gav 50 kr rabatt så jag slog till på grå munkjacka också för 79 kr. Hela beställningen med rabatten och frakt blev 218 kr så det var helt klart värt det att beställa dem istället, plus att jag fick en munkjacka.

Byxorna är skitsnygga och sitter bra på så jag kände att jag ville tipsa er om dem. Och som jag skrev tycker jag inte att de är lika fina på dockan för på mig är de lite längre så jag kan vika upp kanten nertill lite (tycker det är snyggare) och ändå är dom i bra längd då. Och enligt mig var de lite lite stora i storleken, eller det beror väl på vilken kroppsform man har för jag har vanligtvis 36 på brallor men dessa fick jag ta i 34 för att de skulle sitta bra i midjan.


H&M 149 kr, LÄNK.
Rabattkoden jag använde var 1304



Lite från igår och idag

Jag har varit usel på ta bilder enda sedan jag kom hit upp men nån enstaka har det ändå blivit. Igår åkte jag hem till Sara tidigt på morgonen och stannade till kvällen, det är alltid lika kul att träffa henne. Sedan sov jag hos min morbror och hans familj där jag varit hela dagen idag och nu är jag hos pappa, en hel del flängande med andra ord.

När jag var hos Sara gick vi lite på stan, jag ville passa på då det var rea och hon bor i princip i stan så det går snabbt att gå dit och tillbaka. Dock så är ju ryggen fortfarande för jävlig så vi gick bara i nån butik och jag provade bara några av plaggen för att komma hem så snabbt som möjligt. Här är i alla fall en bild på Sara under en av alla mina sittpauser.



Och här är det jag fick med mig hem, väldigt mycket för att vara jag men en del var på rea och så fick jag lite pengar i julklapp så jag unnade mig själv en hel del.



Just nu har jag på mig min nya tröja, nya sköna tights och tjocksockar, väldigt sköna hemmakläder.



Och så fick brorsan va med på en bild då han myser med lill tjoppan :)



Jag förmodar att inte så många sitter vid datorn imorgon så jag vill passa på att önska er ett gott nytt år och var försiktig med alkoholen. För mig blir det väldigt lugnt och ingen alkohol men det känns faktiskt väldigt skönt. Så, GOTT NYTT ÅR!!



Glittra lite extra på nyår, enkelt pyssel!

För ett tag sedan fick jag ett roligt erbjudande då jag skulle göra om några grejer som man ofta har hemma och glittra till dem. Efter att ha funderat ett tag hade jag en hel lista med grejer jag kom på man kunde göra om men jag valde sedan tre av dem. Det är för nättidningen Bra vardag som jag gjorde de här grejerna och ni hittar hela artikeln HÄR! Där finner ni lite fakta om mig, bilder på grejerna jag har gjort, fler grejer man enkelt kan göra om och såklart hur ni går tillväga för att göra om grejerna steg för steg. Där finns även en del tips, vad du behöver för grejer och en inköpslista så in och kika.

Den här glittrande löskragen tycker jag är GRYM! Jag har aldrig tidigare sett en liknande och den glittrar som bara den. Det enda negativa är att man får en del glitter på kroppen men jag ska prova lacka över glittret när jag kommer hem och se hur det blir. Men om det inte funkar gör det inte så mycket för den är skitsnygg ändå.



Den här svarta ringen använde jag aldrig men med lite svart glitter på blev den betydligt roligare.
Före:


Efter:



Det här tyckte jag också var en rolig grej att limma på glitter på ett par skor för de blev enligt mig betydligt snyggare.
Före:



Efter:



Vad tycker ni? Gillar ni det? Är det något ni kommer prova på? Tell me.

Nu är jag förresten hemma hos pappa i Umeå igen och imorgon ska jag till min vän Sara över dagen så det ska bli himla kul. Bye bye.



GOD JUL

(Tidsinställt inlägg)

Jag vill önska er alla en underbar julafton med trevligt sällskap, god mat och kanske lite presenter.
GOD JUL!!




Creepers

Som ni vet köpte jag de här skorna från blocket för någon månad sedan men de var tyvärr för små så jag fick sälja dem vidare än om jag absolut inte ville. Jag tycker de är så balla och snygga och perfekt att de är platta så jag kan ha dem när jag vill utan at de har någon dålig påverkan på ryggen. Men för någon dag sedan såg jag att det var en som sålde ett par exakt likadana fast i en annan färg och en storlek större på tradera så idag la jag ett bud och fick dem för.... Hör och häpna, 36 kr!!!!! Helt sjukt. Men det är nog för att det är innan jul och så, de flesta sitter inte vid tradera mitt på dagen nu verkar det som. Så nu hoppas jag att de vita passar men de borde de göra eftersom de var i en större storlek. LÄNGTAR tills jag får hem dem, tror jag ska skriva att hon ska skicka dem hit till pappa så jag får dem innan den 9onde :)

Mina gamla som var för små men ack så snygga.



Och de som snart är mina och som förhoppningsvis passar.


Bild: Tradera.se

Och för er som undrar hur flygresan gick.. Bilresan till flyget gick bra för jag la ner sätet så långt det gick så jag låg i princip, stackars mamma som blev mosad bakom mig, haha. Sen så första flygresan var det ganska lite folk så jag hade tre säten för mig själv som jag la mig tvärs över så jag låg hela den resan och sista flygresan (Sthlm-Ume) kröp jag ihop (alltså låg) och vilade huvudet på mammas ben. Så i och med att jag fick ligga ner hela resan gick det ganska bra, bättre än förväntat så det var riktigt skönt.



Bye bye

Ikväll har det vart mycket att göra i och med att jag (och brorsan) åker upp till norr tidigt åt morgon för att fira jul och nyår med pappa och några andra släktingar. Vi har packat, slått in några klappar som ska med upp och så har vi öppnat julklappar!! Vi hade ingen plats för att ta med dem upp och sen ner igen plus att det kändes onödigt att släpa dem dit upp bara för att öppna dem och sen ta med dem ner igen så vi hade julklappsöppning nu ikväll. Jag fick bra grejer, bl.a en extern hårddisk som stod högst upp på min önskelista. Tack! :)

Jag kommer ta med datorn upp men kommer inte ha internet hela tiden så över jul och ett par dagar efteråt har jag ingen möjlighet till att blogga så jag säger GOD JUL nu istället om jag inte hinner blogga nå mer innan julafton. Jag hoppas ni får det toppen.

Puss och kram.



En tidig julklapp (eller två)



Åh vad jag blev glad när jag gick för att hämta posten och såg ett paket till mig från min vän Melker. Det hade jag verkligen inte väntat mig vilket gjorde det extra roligt. Jag klämde en del på paketet för att försöka lista ut vad det var och gissade på en liten vänskapsbok eller så men tänkte vänta till på julafton innan jag öppnade det. Efter tre timmar hade jag öppnat det, så bra gick det för mig att vänta haha, men jag var så nyfiken. Och oj vad glad jag blev då jag såg vad det var, en Elvis kortlek!!! Så nu äger jag världens snyggaste kortlek :)

I förrgår fick jag också en julklapp men då av fina Solveig och jag kunde inte vänta med den heller och inte blev jag besviken när jag öppnade det. Jag fick en prenumeration på en av mina favorittidningar Hänt BILD. Hon vet hur dålig jag är i ryggen och hur uttråkad jag blir av att bara ligga inne så jag tycker det var en toppen present med en prenumeration.

Annars då.. Jag har bestämt mig för att åka upp till Ume ändå. Jag har svinont i ryggen och en del av mig skriker "är du dum eller, stanna hemma och vila" men min vilja är starkare och jag hoppas helt enkelt att jag inte ska bli sämre, än om jag kommer ha ondare just under resandet. Så ikväll måste jag packa för vi måste åka vid halv fem åt morgon mot flyget. Och en sista grej innan jag avslutar det här inlägget. Jag är lite besviken för mina snaketights och mina skinnbrallor har inte kommit än så jag kommer inte få dem förrän jag kommer hem igen den 9onde januari så det känns lite trist. Men jag fick paljettightsen idag i alla fall och det var dem jag helst ville hinna få så det var en liten tröst. Ciao.



Ny fuskpäls + outfit

Här är alltså det nya plagget jag skulle visa er, en ny fuskpäls! Jag köpte den på tradera för 90 kr vilket jag tycker är ett kap, jag som ville ha en fuskpäls som gick över rumpan. Skjortan är jag osäker på om jag visat er? Den är i alla fall relativt ny, köpt på en loppis för fem kr.


Kängor//Second hand, loppis 120 kr
Skinnbyxor//Gina tricot 49 kr
Skjorta//Second hand, loppis 5 kr
Tröja//
Second hand, röda korset 20 kr
Fuskpäls//
Second hand, tradera 90 kr
Brosch//
Second hand, loppis 15 kr
Väska//
Second hand, loppis 10 kr
Hatt//H&M 99 kr



Ny kamera



Idag köpte jag en ny kompaktkamera! Den jag egentligen hade tänkt köpa blev det inte då minneskortet jag har inte passade till den så istället för att vara tvungen att köpa ett minneskort också valde jag en annan kamera. Det fick bli en Canon IXUS 115 HS med 12,1 megapixlar, 4x optiskt zoom, 3" LCD-skärm och den filmar i full HD (här är en länk till kameran). Tror den blir bra till mig som extrakamera. Snart dyker en outfit upp!



Ystad



Morsning! Alltså det är helt sjukt, jag ska åka bil till Ystad (det är ca 4 mil) och är nervös, haha! För att åka bil liksom. Men jag hoppas att jag klarar det bra och att ryggen inte tar allt för mycket stryk av det! Vi hörs sen idag då jag har ett nytt plagg att visa er. Kram.



Paljettights


Bild th? Bilder tv tradera.

Just nu väntar jag ivrigt på att ett par paljettights ska landa i min brevlåda. Jag har funderat på att köpa ett par ett tag nu så när jag fann dessa svarta snygga på tradera slog jag snabbt till, dessutom var det ett måste för mig att paljetterna satt tätt intill varandra så jag är så förväntansfull! Jag har dock lite svårt med hur jag ska styla dem.. Har googlat en del men inte hittat en enda outfit med paljettights som fallit mig i smaken. Men sen hittade jag bilden här ovan i en av mina inspirationsmappar och det tyckte jag var snyggt, har tyvärr ingen källa till bilden. Men jag tror att det blir helsvart, kanske med någon leopard detalj eller ett leopardmönstrat plagg, eventuellt något vitt till också. Får se. Är i alla fall sugen på att få prova dem tillsammans med andra grejer i min garderob, vill ha dem hos mig nu nu nu!! :)



Medicinbyte

Det här inlägget kommer inte vara speciellt roligt utan det är mest för mig själv för att jag ska kunna gå tillbaka och minnas. Idag är det fyra veckor sedan jag blev så mycket sämre i ryggen och det är fortfarande lika dåligt. Jag har aldrig varit så här dålig förut (förutom när jag var nyopererad), inte ens innan operation så det känns så förbaskat tråkigt att jag fått sånt bakslag. För fyra veckor sedan började jag även med en ny medicin som heter palexia som jag har som grundmedicin. Sedan dess, men speciellt efter jag har ökat dosen och den senaste veckan har jag känt mig jätte dålig. Jag har jätte mycket ångest om kvällarna och nätterna som bara blir värre, jag har svårt att somna, jag kan vara hur trött som helst men somnar ändå inte och så har jag ingen aptit, om jag bara skulle lyssna till hur kroppen känner skulle jag knappt äta nånting om dagarna. Jag vägde mig idag när jag var och tränade hos sjukgymnasten och insåg att jag gått ner 3 kg på de här 4 veckorna och så kan det ju inte fortsätta! Men igårkväll läste jag bipacksedeln tillhörande palexia och såg att just oroskänsla och nedstämdhet, svårt att sova och minskad aptit var vanliga biverkningar (1-10 av 100). Och då föll alla bitar på plats, såklart att det är medicinen som gjort att jag känt mig så här, att jag inte tänkt på det tidigare. Så idag pratade jag med min läkare och jag började trappa ner nu ikväll och imorgon kväll ska jag börja med norspanplåster igen istället för palexian. Dessutom har jag hört mig för och pratat om att de gånger jag har riktigt riktigt ont kan jag ta tre oxynorm istället för två. Oxynorn är en opiat (morfin) som är korttidsverkande som jag just nu äter två stycken av var sjätte timme dygnet runt för att minska smärtan någorlunda.

Sen är det det här med norrlandsresan.. På torsdag morgon går flyget upp till Umeå och jag har sådan beslutsångest om jag ska åka eller inte. Jag vill självklart åka men jag är inte beredd att bli sämre i ryggen för det. Först ska vi åka bil ca 1,5 timme till sturup, sedan flyg i en timme och 10 minuter för att byta flyg och vänta i sthlm i 45 minuter. Efter det är det en timmes flyg till och dagen efter det väntar en bilresa på ca 3 timmar. Som sagt, beslutsångest. Imorgon ska jag till Ystad och då blir det ju att åka bil ca 40 min enkel väg och sedan gå lite där, lite som ett "test" på hur jag klarar det för sen är det dags att bestämma sig. På onsdag ska även kirurgen från Ängelholm ringa mig och då ska jag be honom boka en tid för en röntgen, först ska vi göra en skiktröntgen och om den inte visar något antar jag att det blir en magnetröntgen efter det (men allt blir ju i januari i så fall).

Det här blev ett väldigt eländigt inlägg men nu ska jag lägga mig framför tv'n och vänta på att bli trött så jag förhoppningsvis får sova några timmar i natt. Sov gott. Kram!



Läsarstilen #62

Idag är det coola Julia som delar med sig av sin outfit! Hon är 18 år och driver bloggen http://aboutjj.blogg.se tillsammans med sin vän Josefine.


Stickad tröja - H&M
Skjorta - Style Encoutner
Byxor - Vero Moda
Skor - Dr.Martens
Clutch - Chapnlle


Julia säger; "Vi bloggar om mode, vår vardag och även lite smått och gott annat. Jag inspireras väldigt mycket av bloggar. Största inspirationerna är Angelica Blick och Victoria Törnegren. Älskar deras stilrena klädstil. Minimalistiskt men ändå otroligt genomtänkt."

Jag själv tycker att den här outfiten är grym! Jag älskar kombon med en skjorta under en tröja och Dr Martens kan aldrig bli fel! Jag gillar även färgerna som hon har matchat, vitt, svart och blått och tillsammans med det röda läppar. Massor av plus från mig.



Vill du också synas med din outfit på min blogg? Läs hur du gör HÄR!

OBS!! I och med att jag inte har tillgång till min mejl längre ([email protected]) så har jag inte tillgång till alla som skickat in outfits till Läsarstilen. Det känns hur tråkigt som helst för jag hade så många snygga outfits att visa er. Så till alla er som inte fått sin outfit publicerad på min blogg än; Skicka in mejlet igen fast till min nya mejladress [email protected].



Kamerajakt

När vi fotar mina outfitbilder och i princip alla bilder till bloggen så använder jag min mammas Nikon D40 men nu när vi åker upp till norr ett par veckor kommer ju mamma ha den kameran. Eftersom vi kommer fira jul och nyår på olika håll (jag och Kevin blir med vår pappa) vill ju jag också kunna ta bilder. Jag har en liten kompaktkamera men den är så slutkörd att den knappt går att använda längre därför kollar jag nu runt på andra kompaktkameror.

Jag kikar just nu på Expert's och Elgigantens utbud då de finns här i närheten. Jag har hittat tre stycken som jag kan tänka mig men det visade sig att endast en av dem fanns i lager och det var den här. Det är en Samsung ST93 med 16,1 megapixlar, 5x optisk zoom och HD videoinspelning (här är en länk till kameran). Jag tycker att den låter bra och skulle passa som en extrakamera för mig de gånger jag inte har tillgång till mammas systemkamera. Men jag undrar om någon av er har någon erfarenhet av den här kameran? Om ni har det dela gärna med er av den, vad som är bra och mindre bra med den.




Snake

Just nu väntar jag på att de ormmönstrade tightsen nere till vänster ska landa i brevlådan, hittade dem på seconds.se och fick dem för 35 kr inkl. frakt. Jag tycker att tjejen till höger matchade sina riktigt bra så jag kommer nog matcha dem på något liknande sätt, ni kan läsa hennes blogg här. Om ni har något tips på hur jag snyggt kan matcha dem lämna då en kommentar eller länk.




Snyggt!

Jag kände att jag var tvungen att visa er den här bilden för jag tycker att det är hur snyggt som helst! Brallor i lite boyfriendmodell, den transarenta långa koftan och ja helheten helt enkelt! Super duper snyggt, det här är verkligen inspirerande!


Bild: http://alis.blogg.se/



En gammal en

Idag blåser blåser och blåser det ute så det blir ingen outfitbild så jag kikade lite i arkivet och fann den här som togs i januari 2011 och det är en av mina favoriter från det här året. Måste leta åt mina pälskragar, har ju den här nedan och en brun, båda fyndade på loppis för 20 kr styck.


Skor//Mammas gamla
Skinnbyxor//Gina tricot 49 kr
Sjal//Second hand, röda korset 10 kr
Pälskrage//Second hand, loppis 20 kr
Ring//H&M?



Jeansväst

Ett av mina favoritplagg just nu är jeansvästen. Den går att bära till så många olika slags outfits och kombinationer och den är helt enkelt grym! Jag äger två stycken, den ena är köpt på röda korset för 10 kr och den andra på en loppis för en femma. Här är några olika outfits med mina västar.



Och här är några andra snyggingar som bär jeansvästen riktigt snyggt.



Om ni är sugen på en väst så rekomenderar jag er till att kolla i någon second hand butik eller loppis nära er, annars finns det en del på tradera, sök "jeansväst". Annars så går det ju hur bra som helst att klippa av ärmarna från en jeansjacka som kanske ligger och skrotar i garderoben? Personligen tycker jag att västen ska vara lite oversize.




När jag var liten..

..hade jag väldigt utåtstående öron men var ändå ganska söt (syftar mer på sista bilden då för på den första ser jag faktiskt lite galen ut haha).




Webcam

Myskläderna är på, jag har precis ätit glass och nu blir det film. Trevlig helg!




This is me



Klackar//Second hand, tradera.se
Jeans//Gina tricot
Body//Cubus
Tröja//Lindex
Väst//Second hand
Jeansväst//Second hand
Hatt//H&M



In my face

Även idag pallrade jag mig ut för att ta (eller det är ju mamma som tar) outfitbilder. Lite så här ser jag alltså ut idag, hela outfiten dyker upp om någon timme.




Inviger min löskrage

Hej! Idag inviger jag för första gången min löskrage som jag gjorde för nån månad sedan, förstår inte riktigt varför jag inte använt den innan. Men men. Här hemma är i princip alla sjuka så igår var jag och vaccinerade mig mot årets influensa för min rygg skulle aldrig klara av att hosta så mycket. Önskar det fanns ett vaccin mot vanliga förkylningar också för en sådan kan man allt för enkelt åka på. Annars då.. Jo en nättidning har kontaktat mig angående lite pysselgrejer för deras tidning så det har jag pysslat med igår och idag, men det var tur att det var grejer som gick snabbt, ett par minuter bara. Resultaten blev grymma så jag längtar till jag får visa dem för er. Här kommer i alla fall en outfit.




Klackar//Second hand, röda korset 10 kr
Byxor//Second hand, tradera.se ca 80 kr
Löskrage//Gjort själv (beskrivning finns HÄR)
Body//Cubus 29 kr
Hatt//H&M
99 kr



Hemmagjorda strutar och bokstäver

Jag tänkte visa er två strutar som jag har gjort och ska ge bort i julklapp (dock med annat godis). Jag har fått kämpa med dem i och med att ryggen är så dålig så jag har gjort dem medans jag gått, suttit, och legat ner, har även vart tvungen att ta pauser men jag kände att jag ville pyssla lite innan jul. Jag tycker faktiskt att de blev rätt fina. Bokstäverna i fårull är det mamma som har pysslat ihop. Såg förresten att jag var på blogg.se's förstasida med mina julklappstips, kul!




Tradera-tips


Bilder asos.com

Jag tänkte tipsa er om den här fuskpälsen som ligger ute på tradera just nu. Den är i stl 34 och kommer ursprungligen från asos.com där priset är 108.17 dollar (ca 740 kr) och på tradera ligger budet just nu på 242 kr. Auktionen går ut imorgon , 14 december kl 20:08 och jackan är helt oanvänd. Om den hade varit i en storlek större hade jag varit riktikgt sugen på att lägga ett bud men jag är ganska säker på att en 34 är för liten för mig, speciellt om man vill ha tjocka kläder på sig under. Men jag kan ju i alla fall tipsa er om den! Jag är fruktansvärt sugen på en fuskpäls som är lite längre, i alla fall så den täcker rumpan så om ni har tips på en snygg och relativt billig kan ni väl tipsa om den?
Kram!



Dragon Tattoo Collection - H&M

På onsdag den 14 december släpper H&M Dragon tattoo kollektionen på nätet och i utvalda butiker. Denna kollektion föll mig i smaken och speciellt plaggen här nedan! Jag är mest sugen på de plommonfärgade brallorna och den mössliknande saken, men speciellt byxorna, får se om det kanske blir en beställning.. Om ni vill spana in hela kollektionen klickar ni HÄR.




Midjesmal

Ni minns kanske att jag för någon dag sedan skrev att jag fått låna hem en korsett för att se om den kan ge mig lite smärtlindring i ryggen och hjälpa till att "hålla uppe" ryggen då jag själv inte orkar det. Jag skrev även att jag fick jätte smal midja när jag har den på mig och ja, här har ni bildbeviset, haha. Jag har i vanliga fall en ganska smal midja men när jag har på mig korsetten, shit! Det ser faktiskt lite äckligt ut så jag ser till att ha en lite större tröja på mig utanpå. Dock så är det ganska skönt, jag har på mig den när jag går och sitter lite längre stunder (längre stunder för mig, då det blir mer än 5 minuter typ) så jag behåller den nog ett tag.



Sen vill jag bara tacka er för att ni är så himla underbara!! Ni kikar in här och skriver kommentarer än om jag bloggar dåligt och ganska tråkigt just nu. Sen så var det flera veckor sedan jag svarade på kommentarer men jag har helt enkelt ingen ork så när jag känner mig lite bättre ska jag i alla fall försöka svara till er som ställt frågor och så under de senaste veckorna.
KRAM!



Skinnbrallor

Som ni vet så stod ett par skinnbrallor med fickor framtill och baktill på min önskelista inför jul men de har jag nu strukit från listan för idag köpte jag ett par själv! Det var på seconds.se som jag fann annonsen på skinnbrallorna nedan som ursprungligen kommer från bubbleroom där de kostar 449 kr. Priset på de begagnade som jag köpte var betydligt mindre och näst intill oanvända (använda en gång) så jag kände att jag aldrig skulle få tag på ett par lika billigt så jag slog till. Nu hoppas jag bara att de passar när de kommer :)


Bilder från bubbleroom.



Vampire Diaries på tv suger och lite om ryggen.

Jag verkligen önskar att jag kunde säga att jag är på rätt spår nu med ryggen och att den börjat gå tillbaka till det "normala" (normala för mig) men tyvärr. I onsdags började jag träna igen hos sjukgymnasten efter en ca tre veckor lång paus, en vecka var jag ju hos Therese i Göterborg och dagen efter jag kom hem från henne började ju det här, att jag blev så mycket sämre och då orkade jag helt enkelt inte träna. Jag trodde att det skulle gå över av sig själv men i och med att det inte verkar göra det är det dags att ta upp träningen igen, dock mer försiktigt än tidigare. Vi har minskat belastningen en hel del, jag gör inte lika många av övningarna och jag får lägga mig ner och vila mellan varje övning. I torsdags var den första dagen sedan den 21 november som jag kände mig lite bättre och jag hoppades så att det börjat vända men idag är jag värre än jag vart på flera dagar så nej, det verkar inte ha börjat vända. I fredags fick jag förresten hem en korsett som jag ska prova nu i helgen och se om den kan ge mig lite smärtlindring genom att hjälpa att "hålla uppe" ryggen. Haha ni ska se vilken midja jag får när jag har på mig den, värsta getingmidjan typ :P Det jag egentligen vill ha sagt är att min bloggning kommer fortsätta vara lite usel tills jag blir lite bättre.

Och en sista sak.. Jag ser alltid The vampire diaries på datorn via nätet när de nya avsnitten kommer ut men för ett tag sen såg jag att det var ett avsnitt på tv så jag satte på det men efter typ fem minuter bytte jag kanal för det var så dåligt. HERREGUD vad har de gjort med serien på kanal 6?!?!! De har ju klippt bort allt som är bra och spännande!! Man fick inte se när de satte pålen i en utan helt plötsligt låg hon bara på golvet död. Man fick heller inte se när Damon bröt nacken av en utan han låg helt plötsligt också på marken utan att man fick se vad som hände. Jag skulle ALDRIG se den serien på tv så om ni gör det borde ni prova se ett avsnitt via nätet istället för där har dom inte klippt bort en massa. Eller köpa boxarna för där är det heller inget bortklippt.

Det var allt för den här gången. Ciao.



Fel på bloggen, använd mozilla firefox istället.

Hej. Jag har fått höra att min blogg strulat en del de sista dagarna, vissa av er kommer inte in på bloggen alls utan får bara ett felmeddelande och andra kommer in men kan bara se headern och rubriken på det senaste inlägget. Jag har varit i kontakt med blogg.se och fick veta att det berodde på ett facebook-script och gillaknappen till min facebooksida som jag hade i sidomenyn. Med mozilla firefox funkar det att läsa bloggen och det är det jag använder och har inte märkt av något konstigt däremot verkar det vara internet explorer som krånglar mest. Jag har tagit bort gilla-ikonen men ser att bloggen fortfarande inte funkar som den ska utan det är bara första inlägget som kommer upp. Så det enda jag kan tipsa er om är att byta till mozilla firefox. Funkar det inte som det ska om ännu ett par dagar får jag se om det går att lösa.



Blue belt



Skor//Second hand, tradera 595 kr
Kjol//Second hand, loppis 5 kr
Bälte//Second hand, loppis 5 kr
Tröja//H&M 199 kr
Skinnjacka//Second hand, loppis 300 kr
Hatt//H&M 99 kr



Svar på era frågor

Här kommer svaren på frågorna ni ställt mig, hoppas ni blir nöjd :) Om du inte hann ställa din fråga eller kom på en ny så är bara att ställa den så svarar jag i ett annat inlägg.

 

Drömresemål?

Åh jag har så många ställen jag vill hinna besöka, olika städer i USA, Afrika, jag vill till Thailand igen för jag minns inte så mycket från den resan (var 11 år tror jag), Kina, Japan… Listan kan göras lång men jag tror att om jag bara fick välja ett ställe skulle det bli Kina. Jag vill se landet, uppleva kulturen, äta maten, handla billigt och bara få uppleva landet och träffa människorna.

 

Eftersom jag råkade stanna och inte höra klart din älghistoria så är min fråga om du inte kan dra älghistorian igen =) Har stört mig på att jag stannade och inte lyssnade klart ett tag nu haha.

Det är min kära vän Therese som jag började berätta en historia för när vi var på Liseberg om när vi krockade med en älg men hon tyckte det var roligare att spana in Andreas Wijk som också var på Liseberg så hon slutade lyssna på mig, haha. Men i alla fall så var jag inte så gammal när det här hände så jag minns inte så mycket men jag och min lillebror Kevin satt i baksätet på bilen medan min moster och hennes kille satt fram. Det var vinter och glashalt på vägen och vi skulle från Umeå upp till Sorsele där många av mina släktingar bor. Han hann se älgen på vägen och bromsade men i och med att det var så halt körde vi ändå på den men i inte i full fart förmodar jag. Älgen sprang in i skogen och de vuxna ringde polisen som kom till platsen. Det enda jag egentligen minns var att poliserna pratade om att gå in i skogen och leta älgen och skjuta den ifall den var skadad och att jag sa att jag inte ville följa med, jag trodde att vi skulle måsta följa med ut i skogen och leta den. Jag tror det slutade med att de sköt den men är inte helt säker.

 

Vad har du planerat att göra nu när du kommer till norrland snart?

Först och främst så hoppas jag verkligen att jag kan komma för om jag är lika dålig som jag är nu tror jag inte att jag klarar flygresan, att sitta. Men jag hoppas såklart att allt ska bli som planerat! Men om jag kommer upp så ska jag först och främst se till att träffa pappa och resten av släkten som farmor, farfar, mormor, kusiner, morbror osv och sedan såklart vännerna! Jag lär nog inte kunna göra så mycket men man får väl se till att mest bara ligga ner och snacka, se på film eller så, umgås.

 

Jag skulle veta lite om vad allt det här med ryggen kommer ifrån liksom, vad var det som hände?

Man vet inte 100 procentigt hur eller varför jag fick diskbråck men både min mamma och pappa har stora ryggbesvär och släktingar från både mammas och pappas sida också så jag har det helt enkelt i släkten att ha en svag rygg. Men sedan så gick jag en aerobics-kurs på skolan som var tre dagar i veckan och det var nog det som utlöste det hela, det blev för mycket på en och samma gång för min rygg. Men sen så brukar diskbråck oftast läka av sig själv efter någon månad, jag hade bara oturen att höra till dem som inte läkte. I min kategori ”Min rygg” eller i kategorin ”Frågor och svar” står det en del om ryggen om du vill läsa mer.

 

Bästa secondhand affärer??

Själv föredrar jag absolut att handla second hand på loppisar då det oftast är mycket billigare! Men om jag ska välja en second hand butik skulle jag nog säga Röda korset. För mig handlar second hand mycket om att handla billigt och få mycket för pengarna därför ser jag hellre att butikerna har ett litet utbud och bra priser istället för ett stort utbud och dyra priser. Som när jag var på Myrorna i Malmö senast blev jag chockad av de höga priserna och då tycker jag inte alls att det är kul att handla second hand. Därför gillar jag Röda korset mer för de har enligt mig bättre priser, än om utbudet är mindre. HÄR har jag svarat på massor av frågor om second hand shopping så kika in om du t.ex vill veta vilka butiker jag rekommenderar, vilka mina bästa tips är osv.

 

Jag undrar hur lång du är och hur mycket du väger?

Jag är 165 cm lång, eller kort och väger 52 kg.

 

Vad ska du göra jul och nyår?

På julafton ska jag och Kevin vara med vår pappa hos farmor och farfar med min farbror och hans familj. Och på nyår blir jag och Kevin hemma hos pappa. I vanliga fall brukar jag vara med vänner på nyår men eftersom jag ändå inte kan dansa eller dricka alkohol och troligen bara kommer ligga och ha ont känns det väldigt meningslöst att vara på fest haha.

 

Nämn 10 grejer du tycker om?

Min familj.

Att vara kreativ.

Lyssna på Elvis Presley.

Se bilder på Marilyn Monroe och Elvis Presley.

Sommaren.

Baka godsaker.

Fynda second hand.

Kläder.

Resa.

Blogga.

 

Jag har en fråga då du handlar mycket på Second Hand. Brukar du frysa in dina nyinköpta klädesplagg eller har du någon annan metod för att undvika att råka få med ohyra (pälsäng och sådant) i köpet?

Jag brukar tvätta kläderna direkt jag kommer hem för jag tror inte att de små krypen klarar av sån värme och om det är olika färger på kläderna så jag inte kan tvätta dem samtidigt ser jag till att förvara de otvättade plaggen i en påse tills de åker in i tvättmaskinen.

 

Favoritlåt?

Burning love med Elvis Presley!

 

Favoritfilm?

Åh vad svårt, finns så himla många filmer jag tycker om men favoriten är nog ändå Grease, älskar den och kan se den om och om igen.

 

Favoritsyssla?

Att vara kreativ och pyssla, allt ifrån att måla tavlor, till att baka och göra gratulationskort.

 

Favoritserie?

The Vampire Diaries.

 

Favoritplagg?

Räknas hatten? Om den gör det så blir det helt klart den! Om inte så skulle jag nog säga min älskade skinnjacka.

 

Käraste ägodel (inte något klädesplagg)?

Min käraste ägodel är helt klart min dator, hade aldrig klarat mig utan den haha.

Drömresemål?

Svar: Åh jag har så många ställen jag vill hinna besöka, olika städer i USA, Afrika, jag vill till Thailand igen för jag minns inte så mycket från den resan (var 11 år tror jag), Kina, Japan… Listan kan göras lång men jag tror att om jag bara fick välja ett ställe skulle det bli Kina. Jag vill se landet, uppleva kulturen, äta maten, handla billigt och bara få uppleva landet och träffa människorna.

 

Eftersom jag råkade stanna och inte höra klart din älghistoria så är min fråga om du inte kan dra älghistorian igen =) Har stört mig på att jag stannade och inte lyssnade klart ett tag nu haha.

Svar: Det är min kära vän Therese som jag började berätta en historia för när vi var på Liseberg om när vi krockade med en älg men hon tyckte det var roligare att spana in Andreas Wijk som också var på Liseberg så hon slutade lyssna på mig, haha. Men i alla fall så var jag inte så gammal när det här hände så jag minns inte så mycket men jag och min lillebror Kevin satt i baksätet på bilen medan min moster och hennes kille satt fram. Det var vinter och glashalt på vägen och vi skulle från Umeå upp till Sorsele där många av mina släktingar bor. Han hann se älgen på vägen och bromsade men i och med att det var så halt körde vi ändå på den men i inte i full fart förmodar jag. Älgen sprang in i skogen och de vuxna ringde polisen som kom till platsen. Det enda jag egentligen minns var att poliserna pratade om att gå in i skogen och leta älgen och skjuta den ifall den var skadad och att jag sa att jag inte ville följa med, jag trodde att vi skulle måsta följa med ut i skogen och leta den. Jag tror det slutade med att de sköt den men är inte helt säker.

 

 

Vad har du planerat att göra nu när du kommer till norrland snart?

Först och främst så hoppas jag verkligen att jag kan komma för om jag är lika dålig som jag är nu tror jag inte att jag klarar flygresan, att sitta. Men jag hoppas såklart att allt ska bli som planerat! Men om jag kommer upp så ska jag först och främst se till att träffa pappa och resten av släkten som farmor, farfar, mormor, kusiner, morbror osv och sedan såklart vännerna! Jag lär nog inte kunna göra så mycket men man får väl se till att mest bara ligga ner och snacka, se på film eller så, umgås J

 

Jag skulle veta lite om vad allt det här med ryggen kommer ifrån liksom, vad var det som hände?

Man vet inte 100 procentigt hur eller varför jag fick diskbråck men både min mamma och pappa har stora ryggbesvär och släktingar från både mammas och pappas sida också så jag har det helt enkelt i släkten att ha en svag rygg. Men sedan så gick jag en aerobics-kurs på skolan som var tre dagar i veckan och det var nog det som utlöste det hela, det blev för mycket på en och samma gång för min rygg. Men sen så brukar diskbråck oftast läka av sig själv efter någon månad, jag hade bara oturen att höra till dem som inte läkte. I min kategori ”Min rygg” eller i kategorin ”Frågor och svar” står det en del om ryggen om du vill läsa mer.

 

Bästa secondhand affärer??

Själv föredrar jag absolut att handla second hand på loppisar då det oftast är mycket billigare! Men om jag ska välja en second hand butik skulle jag nog säga Röda korset. För mig handlar second hand mycket om att handla billigt och få mycket för pengarna därför ser jag hellre att butikerna har ett litet utbud och bra priser istället för ett stort utbud och dyra priser. Som när jag var på Myrorna i Malmö senast blev jag chockad av de höga priserna och då tycker jag inte alls att det är kul att handla second hand. Därför gillar jag Röda korset mer för de har enligt mig bättre priser, än om utbudet är mindre. HÄR har jag svarat på massor av frågor om second hand shopping så kika in om du t.ex vill veta vilka butiker jag rekommenderar, vilka mina bästa tips är osv.

 

Jag undrar hur lång du är och hur mycket du väger?

Jag är 165 cm lång, eller kort och väger 52 kg.

 

Vad ska du göra jul och nyår?

På julafton ska jag och Kevin vara med vår pappa hos farmor och farfar med min farbror och hans familj. Och på nyår blir jag och Kevin hemma hos pappa. I vanliga fall brukar jag vara med vänner på nyår men eftersom jag ändå inte kan dansa eller dricka alkohol och troligen bara kommer ligga och ha ont känns det väldigt meningslöst att vara på fest haha.

 

Nämn 10 grejer du tycker om?

Min familj.

Att vara kreativ.

Lyssna på Elvis Presley.

Se bilder på Marilyn Monroe och Elvis Presley.

Se på serier.

Baka godsaker.

Fynda second hand.

Kläder.

Resa.

Blogga.

 

 

Jag har en fråga då du handlar mycket på Second Hand. Brukar du frysa in dina nyinköpta

Drömresemål?

Svar: Åh jag har så många ställen jag vill hinna besöka, olika städer i USA, Afrika, jag vill till Thailand igen för jag minns inte så mycket från den resan (var 11 år tror jag), Kina, Japan… Listan kan göras lång men jag tror att om jag bara fick välja ett ställe skulle det bli Kina. Jag vill se landet, uppleva kulturen, äta maten, handla billigt och bara få uppleva landet och träffa människorna.

 

Eftersom jag råkade stanna och inte höra klart din älghistoria så är min fråga om du inte kan dra älghistorian igen =) Har stört mig på att jag stannade och inte lyssnade klart ett tag nu haha.

Svar: Det är min kära vän Therese som jag började berätta en historia för när vi var på Liseberg om när vi krockade med en älg men hon tyckte det var roligare att spana in Andreas Wijk som också var på Liseberg så hon slutade lyssna på mig, haha. Men i alla fall så var jag inte så gammal när det här hände så jag minns inte så mycket men jag och min lillebror Kevin satt i baksätet på bilen medan min moster och hennes kille satt fram. Det var vinter och glashalt på vägen och vi skulle från Umeå upp till Sorsele där många av mina släktingar bor. Han hann se älgen på vägen och bromsade men i och med att det var så halt körde vi ändå på den men i inte i full fart förmodar jag. Älgen sprang in i skogen och de vuxna ringde polisen som kom till platsen. Det enda jag egentligen minns var att poliserna pratade om att gå in i skogen och leta älgen och skjuta den ifall den var skadad och att jag sa att jag inte ville följa med, jag trodde att vi skulle måsta följa med ut i skogen och leta den. Jag tror det slutade med att de sköt den men är inte helt säker.

 

 

Vad har du planerat att göra nu när du kommer till norrland snart?

Först och främst så hoppas jag verkligen att jag kan komma för om jag är lika dålig som jag är nu tror jag inte att jag klarar flygresan, att sitta. Men jag hoppas såklart att allt ska bli som planerat! Men om jag kommer upp så ska jag först och främst se till att träffa pappa och resten av släkten som farmor, farfar, mormor, kusiner, morbror osv och sedan såklart vännerna! Jag lär nog inte kunna göra så mycket men man får väl se till att mest bara ligga ner och snacka, se på film eller så, umgås J

 

Jag skulle veta lite om vad allt det här med ryggen kommer ifrån liksom, vad var det som hände?

Man vet inte 100 procentigt hur eller varför jag fick diskbråck men både min mamma och pappa har stora ryggbesvär och släktingar från både mammas och pappas sida också så jag har det helt enkelt i släkten att ha en svag rygg. Men sedan så gick jag en aerobics-kurs på skolan som var tre dagar i veckan och det var nog det som utlöste det hela, det blev för mycket på en och samma gång för min rygg. Men sen så brukar diskbråck oftast läka av sig själv efter någon månad, jag hade bara oturen att höra till dem som inte läkte. I min kategori ”Min rygg” eller i kategorin ”Frågor och svar” står det en del om ryggen om du vill läsa mer.

 

Bästa secondhand affärer??

Själv föredrar jag absolut att handla second hand på loppisar då det oftast är mycket billigare! Men om jag ska välja en second hand butik skulle jag nog säga Röda korset. För mig handlar second hand mycket om att handla billigt och få mycket för pengarna därför ser jag hellre att butikerna har ett litet utbud och bra priser istället för ett stort utbud och dyra priser. Som när jag var på Myrorna i Malmö senast blev jag chockad av de höga priserna och då tycker jag inte alls att det är kul att handla second hand. Därför gillar jag Röda korset mer för de har enligt mig bättre priser, än om utbudet är mindre. HÄR har jag svarat på massor av frågor om second hand shopping så kika in om du t.ex vill veta vilka butiker jag rekommenderar, vilka mina bästa tips är osv.

 

Jag undrar hur lång du är och hur mycket du väger?

Jag är 165 cm lång, eller kort och väger 52 kg.

 

Vad ska du göra jul och nyår?

På julafton ska jag och Kevin vara med vår pappa hos farmor och farfar med min farbror och hans familj. Och på nyår blir jag och Kevin hemma hos pappa. I vanliga fall brukar jag vara med vänner på nyår men eftersom jag ändå inte kan dansa eller dricka alkohol och troligen bara kommer ligga och ha ont känns det väldigt meningslöst att vara på fest haha.

 

Nämn 10 grejer du tycker om?

Min familj.

Att vara kreativ.

Lyssna på Elvis Presley.

Se bilder på Marilyn Monroe och Elvis Presley.

Se på serier.

Baka godsaker.

Fynda second hand.

Kläder.

Resa.

Blogga.

 

 

Jag har en fråga då du handlar mycket på Second Hand. Brukar du frysa in dina nyinköpta klädesplagg eller har du någon annan metod för att undvika att råka få med ohyra (pälsäng och sådant) i köpet?

Jag brukar tvätta kläderna direkt jag kommer hem för jag tror inte att de små krypen klarar av sån värme och om det är olika färger på kläderna så jag inte kan tvätta dem samtidigt ser jag till att förvara de otvättade plaggen i en påse tills de åker in i tvättmaskinen.

klädesplagg eller har du någon annan metod för att undvika att råka få med ohyra (pälsäng och sådant) i köpet?

Jag brukar tvätta kläderna direkt jag kommer hem för jag tror inte att de små krypen klarar av sån värme och om det är olika färger på kläderna så jag inte kan tvätta dem samtidigt ser jag till att förvara de otvättade plaggen i en påse tills de åker in i tvättmaskinen.




6 december



Skor//Second hand, tradera.se
Jeans//Gina tricot
Tjocktröja//
Second hand, röda korset
Hatt//H&M




Färger

För ett par dagar sedan köpte jag den här stora och mysiga tjocktröjan på röda korset här i Simrishamn för en tjuga. Ska se om mamma kan knäppa några bilder annars kommer det någon annan dag :)




Tre nya plagg

Igår var jag som sagt på en loppis en snabbis med min mamma och där fann jag lite grejer, bland annat de här tre plaggen. En snygg jeansväst, en svart skjorta och en grå kjol, de kostade 5 kr styck.


Second hand, loppis 5 kr styck.



New wedges

Tjenis! På senaste har jag totalt vänt upp och ner på dygnet, dock inte med vilja utan jag har som ondast i ryggen på kvällen och natten. I och med det brukar jag ligga och glo på tv tills medicinen jag tar 24.00 ger fullt effekt och det kan ta 1-2 timmar så jag kommer mig inte i säng förrän efter 2 oftast. Men nu är jag faktiskt trött vilket jag inte brukar vara den här tiden så jag ska ta medicin kl 24 och hoppas att jag kan somna efter det. Men innan jag kryper till sängs tänkte jag visa er ett par nya skor som jag budat hem från tradera. Det är väl knappast någon nyhet att jag gillar skor som är lite annorlunda så dessa föll mig direkt i smaken!


Second hand, tradera.se.

Puss och kram, god natt!
Och just de, imorgon eller i övermorgon ska jag svara på era frågor så om du inte ställt en fråga än och känner att det är något du vill veta om mig eller så, ställ din fråga här.



Outfit andra advent

Hejsan. Jag tror att ni har missuppfattat mig lite, eller det jag skrev i förr förra inlägget. Jag mår inte bättre utan är precis lika dålig i ryggen utan det jag menade var att jag kände mig fräschare i och med att jag hade klätt mig och sminkat mig, piggare var fel ord av mig att skriva. Jag är dock hur less som helst på att ligga inne på soffan dag ut och dag in så idag åkte jag och mamma en snabbis på en loppis här i närheten där jag köpte lite smått och gott. Och så här såg jag ut.





Kängor//Second hand, loppis 120 kr
Jeans//
Second hand, loppis 2 kr
Skjorta//
Second hand, loppis 15 kr
Tröja//
Second hand, röda korset 20 kr
Fuskpäls//
Second hand, blocket.se ca 200 kr
Smycke//
Second hand, loppis 10 kr
Mössa//
Second hand, loppis 10 kr



Min önskelista

När jag fyller år eller när det är jul brukar jag vara ganska tråkig och oftast bara önska mig pengar men i år har jag faktiskt gjort en önskelista med grejer som jag vill ha och jag tänkte dela med mig av den till er.





  1. Sporttopp, denna kommer från H&M och kostar 149 kr.
  2. Svart munkjacka, denna kommer från H&M herr och kostar 199 kr.
  3. Marilyn Monroe: Metamorfoser av David Wills, denna kommer från Adlibris.com och kostar 209 kr.
  4. Laga staffliet som vi har hemma, detta kommer från Panduro hobby och kostar 849 kr.
  5. Ett bordsstaffli, detta kommer från Panduro hobby och kostar 100 kr.
  6. En roller (för att måla tavlor), denna kommer från Mixmix.se och kostar 19 kr.
  7. Svarta skinnbyxor med fickor bak och fram, dessa kommer från Nelly.com och kostar 499 kr.
  8. Underklädsset, detta kommer från H&M och trosorna kostar 80 kr och bh'n 149 kr.
  9. Tjocksockar, dessa kommer från Lindex och kostar 80 kr.
  10. Väckarklocka med batteri, denna kommer från IKEA och kostar 79 kr.
  11. Extern hårddisk, denna kommer från Elgiganten och kostar 699 kr.
  12. Kompaktkamera, denna kommer från Elgiganten och kostar 499 kr.
  13. Pulverfärger för bakning, dessa kommer från strosselannat.se och kostar 32 kr styck.
  14. USA-filt (den jag önskar mig ser lite annorlunda ut och finns på Bo Ohlsson), denna kommer från Oldwesternstore.se och kostar 469 kr.



Leopard

Idag hoppade jag för första gången på typ en vecka ur min pyjamas och sminkade mig lite för att jag skulle med och handla och faktiskt kände jag mig lite piggare då än om jag hade lika ont. Jag bad i alla fall mamma knäppa några snabba bilder.

Kängor//Second hand, loppis 120 kr
Jeans//Gina tricot 199 kr
T-shirt//Lindex 50 kr
Jeansväst//Second hand, röda korset 20 kr
Skjorta//Second hand, loppis 15 kr
Fuskpäls//Testplagg till en webbutik
Vantar//Second hand, loppis 20 kr
Väska//Second hand, loppis 10 kr
Mössa//
Second hand, loppis 10 kr



Sno stilen av "where did u get that"

När jag igår gick in på bloggen where did u get that dog jag lite när jag fick syn på den här looken. De rosa brallorna mot den blå tröjan är så himla himla himla snyggt!! Och jag blev speciellt kär i byxorna så jag började kika på nätet efter liknande men det slutade med att jag sökt upp allt hon har på sig så jag tänkte bjuda er på en "sno stilen av", hoppas ni gillar det.