We can't go on together with suspicious minds..

Så här såg jag ut förut idag innan jag insåg att det var för vamt för att bära jeans så jag bytte kläder.

Skor - Monki
Byxor - Köpta i Berlin
Skjorta - Second hand
Väska - Second hand
Halsband - Gjort själv
Hatt - Köpt i Schweiz
Ringar från blandade ställen

Och just det.. Har precis vunnit två auktioner på seconds.se, hoppas bara de passar nu! Längtar så mycket tills de landar i brevlådan!



Glassätande och en outfit

Tjosan!
Idag har det varit otroligt fint väder fram till nu då det är mulet. Vi passade på att njuta och värmen och solen så vi (jag, mamma och brorsan) for ner till hamnen och köpte glass.

Strawberry cheesecake är så jäkla god!!

Passade på att ta några outfitbilder också.


Skor - Köpta i Schweiz
Shorts - Second hand
Skärp - Second hand
T-shirt - Second hand
Väska - Seocnd hand
Hatt - Köpt i Schweiz
Smycken från blandade ställen


Puss på er!



Läsarstilen #5

Hejsan! Då var det dags för "Läsarstilen" igen! Idag är du snygga Josefin som bjuder på sin outfit! Hon är 18 år och driver bloggen http://shoppheaven.blogg.se, spana in den!

Linnet - H&M
Transparent skjorta - H&M
Sandfärgad bomulls skjorta - Second hand
Skinn(imitation)shorts - Bikbok
Halsband - Lindex
Spetshandskar (som jag klippt av toppen på) - Lindex
Två-finger-ring - H&M

Vid frågan om hon inspireras av någon/något speciellt svarade hon så här:
Jag har inte speciell person som jag samlar inspiration ifrån utan plockar lite från bloggar, lite från
lookbook.nu, lite från folk jag ser på stan och sen mixar jag ihop det i min lilla skalle :) Haha.

Jag gillar verkligen Josefins outfit, den var väldigt mycket i min stil och smak måste jag säja! Jag suktar så himla mycket efter ett par shorts eller en kjol i fuskskinn för det är så förbaskat snyggt och lyfter verkligen en hel outfit! Jag tycker det var himla fiffigt av henne att bära två skjortor också för det såg verkligen bra ut, och spetsvantarna passade så perfekt till hela looken! Tummen upp från mig :)


Vill du också synas på min blogg med din outfit? Det är super enkelt, läs här om hur du går tillväga!



Budgettips!




Långkjolen är min favorit just nu
, jag skulle så gärna vilja ha en grå och den från nelly var ju snygg och billig. Jag skulle dock bära den lägre, inte i midjan för jag vill ha den så den når till backen. Koftan var ju också en tiopoängare, perfekt nu i höst!

Och så skorna från Deichmann.. Dom här från Dinsko tycker jag är snyggare men priset är ju som ni ser saftigare.. MEN om man köper dom från Deichmann skulle man ju kanske kunna vika ner kanten så det bli som på Dinsko-skorna?! Eller köpa lite fejkull och klistra/sy på, borde ju inte heller va så svårt. Nä, dom vill jag ha!





Och förresten!!
Jag är med och tävlar om The Vampire Diaries season 1 här. Det vore ju himla trevligt att få vinna den boxen så man kan gå igenom alla sjukligt bra avsnitt igen. Bästa serien om du frågar mig, längtar så tills säsong 2 drar igång vilket är snart, hihi.




Min Outfit




Hej på er =)
Jag hoppas ni mår bra idag?!

Jag var i alla fall precis inne på minoutfit.se och såg att min outfit från gårdagen ligger på förstasidan och är en av de populäraste just nu (nr 3). Kul kul!

Idag funderar jag på cykla ner till Second hand butiken vi har här i Simrishamn och spana lite, var ett tag sen jag var där. Dock är det lite dyrare där, eller det är inte dyrt men inte heller som jag är van vid på alla loppisar där dom näst intill ger bort grejerna!! :)

Ha en fin dag så hörs vi nog snart igen!
Kram



Some new stuff - BILDBOMB!!

Hejsan! Här kommer typ världens största bildbomb, men förhoppningsvis blir ni inte skadad av den! På de första bilderna ser ni min nya långa kofta jag köpte i lördags på loppisen för 10 kr!! Skjortan har jag ju visat en gång redan men den är ju rätt så ny den med, 10 kr (eller var det 20 kr?) från Röda korset.

Sen blev jag sugen på ett kors-halsband men eftersom jag inte hade något fick jag helt enkelt göra ett! Jag plockade fram lite pysselgrejer och gjorde halsbandet jag har på mig på bilderna nedan, blev himla nöjd!!!

Skor - Monki
Shorts - Avklippta Second hand jeans
Skärp - Second hand
Skjorta - Second hand
Väska - Second hand
Kofta - Second hand
Hatt - Köpt i Schweiz
Ringar - Stånd på stan, Lindex och Bo Ohslson
Halsband - Gjort själv



These boots are made for walking

Här nedan ser ni bilder på min nya gröna jacka som jag inhandlade på loppisen i lördags, 40 kr betalade jag för den!

Skor - Second hand
Knäsockar - H&M
Transperant klänning - Mammas
Glajjor - Lindex
Jacka - Second hand
Smycken från blandade ställen



Läsarstilen #4

Idag får 23-åriga Teresia (så coolt namn!) stå för stilen! Ni hittar hennes blogg här: www.modeteresia.blogg.se

Skinnjacka: H&M
Kofta: MONKI
Halsband: Handgjort
Långkjol: MONKI
Stövel: Weekday

Som många av er vet har jag den senaste tiden blivit väldigt kär i långkjolar, tycker det är så otroligt fint, därför kommer det kanske inte som en chock att jag gillar Teresias outfit. Skorna tycker jag också ser väldigt tjusiga ut och jag gillar att färgen på skorna och halsbandet går ihop, det gör att outfiten följer en "röd tråd". Och skinnjackan är ju en skinnjacka, dom går ju inte att ogilla (om du frågar mig). En väldigt snygg look som dessutom ser oerhört bekväm och vardagschic ut!


Vill du också synas med din outfit på min blogg? Det är väldigt enkelt, läs mer om det
här!



Så sjukt coola!!!


När jag såg den här för första gången igår tyckte jag dom var gräsliga men med lite coolfaktor i sig.. Efter att studerat dem ett tag växte tjusningen för dom i mig och nu tycker jag att dom är så jäkla coola att det inte är sant! Dom säljs här på seconds.se och budet ligger just nu på 75 kr!

Jag har stl 37 på skor, ibland 36 men oftast 37. Skorna ovan är i stl 39/40 vilket är enda anledningen till att jag inte budat på dem. Ett tag funderade jag till och med på om jag kanske skulle buda på dem men insåg rätt snabbt att 3-4 storleker för stora skor inte går att fixa med bara några inläggssulor, hehe.

Jaja, ville mest bara tipsa er om dom för jag skulle såååå gärna vilja ha dem om det inte var för att dem är alldeles för stora åt mig.



MILLA of SWEDEN

Hejsan!
Har ni sovit gott? Jag sov så där.. Blev så att jag la mig rätt sent ändå, pratade bl.a med min fina vän Sara i tfn i nästan två timmar så det var himla trevligt. Sen åt jag en fjuttig liten kopp med chips men började må så otroligt illa, trodde ett tag att jag skulle spy men som tur var gjorde jag inte det. När jag var yngre kunde jag inte äta chips för då började jag alltid må illa och så spydde jag upp det på natten (mysig info va, haha), så jag antar att "allergin??" sitter kvar.

Nu vidare till överskriften.. Milla of Sweden är min mammas företag där hon designar, tillverkar och säljer fin fina smycken och keramik. För nån vecka sedan var vi och fotade en del av hennes smycken och nu ligger bilderna uppe på hennes hemsida! Så, kika in där om ni vill se massa fina bilder och massor av bilder på mig. Om jag inte minns galet ser sidan bättre ut om man öppnar den med internet explorer men den fungerar självklart i firefox också, men det kan se lite konstigt ut på vissa ställen bara.

Några bilder från hennes hemsida.




Söta snäckor

Hejsan! Vilken lång dag det har varit.. Har spenderat precis hela dagen på IKEA, kom, precis in genom dörren igen. Jag köpte ingenting, följde mest bara med men de andra köpte en del grejer, bl.a för att göra om köket.

I alla fall, som jag nämnde igår hann jag och mamma med ännu en loppis just efter lunch och där fann vi dom här söta snäckskalen. Gissa vad vi betalade för dem.. 20 kr för alla tre! Jag har tänkt ha ringar och andra smycken i dem, tyckte dom var så himla fina.

Orkar nog inte blogga något mer ikväll, är så trött och har ont så jag ska bara krypa ner under täcket nu :)
Kram!



Dags att rösta..

Dessa outfits har jag visat upp under veckan som gått och nu är det dags för ett att tycka till; vilken är eran favorit?

Själv är tvåan en självklar favorit för mig.




Nytt x 2

Tjabba tjena hallå.
Jag har ett tag varit rätt sugen på en poncho men samtidigt varit tveksam till dem, om jag skulle använda den osv. MEN idag hittade jag den här snyggingen på loppisen för 40 kr, tyckte först det var för dyrt (HAHA) men sen insåg jag att det var ju inte alls dyrt så jag gick tillbaka och köpte den, och visst är jag glad för det! Dom här ljusrosa jeansleggingsen köpte jag och moder tillsammans för nån dag sen också, de kommer från Bo-Ohlsson och gick loss på 99 kr.

Skor - Din sko
Leggings - Bo Ohlsson
Linne - H&M
Poncho - Second hand
Hatt - Köpt i Schweiz
Smycken från blandade ställen



Second hand fynd & outfit

Hej! Sen sist hann jag och moder med ännu en till loppis. Där fyndade vi också fina saker, ni ser en del av dem här nedan.

Den här väskan fick följa med mig hem för en tia på loppisen jag var på i morse.

Ser ni förresten att jag har tonat håret? Gjorde det igår.. Hade köpt en toning som skulle vara mellanbrun men som ni ser var den gaaanska mörkbrun, igår såg jag svarthårig ut! Jaja, efter några tvättar lär det ju bli snäppet ljusare.

Och mina favvoskor, eller ett av dem har gått sönder.. Ni ser på ena foten, där kan man sticka ut stortån om man vill. Snyft.

Skor - Second hand
Shorts - Avklippta jeans
Skärp - Second hand
Tröja - Second hand
Hatt - Köpt i Schweiz
Smycken från blandade ställen



Läsarstilen #3

Då var det dags för Läsarstilen igen! Idag bjuder 16-åriga Linda, som driver bloggen http://Lindaabrahamsson.blogg.se på sin snygga outfit!

Tunika - Bikbok
Cardigan - Monki
Jeans - Gina tricot
Boots - Scorett


När frågan om vem/vad Linda inspireras av svarade hon så här;

Jag inspireras egentligen av allt omkring mig, både personer som går förbi på gatan och stora modeikoner som Alexa Chung mfl. Även modebloggare inspirerar mig otroligt mycket, framför allt Jane Aldridge, tjejerna bakom Anywho, Elin Kling, Columbine Smille, Emma Elwin och många fler, som jag slaviskt följer genom bloggarna. Olika moderepotage i bl.a. Vogue och Elle ger mig också nya idéer och tankar. Oftast inspirerar det som är fult mer än det som är fint/ snyggt.

Jag tycker hennes outfit är klockren! Kan vara för att jag älskar när man matchar helsvart med en färgglad detalj- som här blev tunikan! Jag skulle gärna ha hennes tunika i min ägo, en riktig läckerbit det där! Koftan gillar jag också, jag är ute efter en liknande, en svart i längre modell! Det känns som alla borde ha en sån kofta till höstgarderoben (vilket jag tydligen inte har). Riktigt snyggt!



En liten tjuvtitt..


Idag var jag som vanligt på lördagsloppisen och som vanligt kom jag hem med lite nya grejer. Här ovan får ni en liten tjuvtitt på grejerna. Förhoppningsvis visar jag något av de nya plaggen senare idag beroende på om någon orkar fota mig, hehe.

Kram!



Nytt i garderoben - Midjehöga shorts

Här är ännu ett plagg jag kom hem med i förrgår från Röda korset, ett par höga shorts för 10 kr.

Skor - Second hand
Shorts - Second hand
Skärp - ??
Kavaj - Second hand
Ringar - De svarta från Lindex & den andra H&M



Det sa bara "klick"




Beställde nyss hem dessa tre saker från H&M! Jag känner mig nöjd men snacka om att jag hade beslutsångest innan.. Jag har som sagt ingen slags ersättning just nu så jag får endast lite pengar nu och då från mina föräldrar. Igår fick jag en slant och det första jag gör är att shoppa och shoppa och shoppa. MEN för att inte få så dåligt samvete tänker jag så här; Det är mindre än en månad kvar tills jag opererar ryggen och efter det kommer jag har svinont och bara tycka synd om mig själv ett bra tag, så jag måste passa på nu (får intala mig det om och om igen, haha).

Nä men och jackan var ju väldigt snygg och så billig, tänkte även att jag kommer aldrig komma över en billigare jacka så näe, det blev en beställning på den med. Lite synd bara att den inte levereras förrän om ca 2 veckor, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju..



Nytt + outfit

Idag traskar jag omkring i mina nya shorts som jag fyndade igår på Röda korset för en tia!

Skor - Second hand
Shorts - Second hand
Skärp - www.jencastyle.se
Tröja - Second hand
Sjal i håret - www.jencastyle.se
Örhängen - Second hand
Ringar - Från blandade ställen



Hur jag knyter sjalen i håret..

De senaste dagarna har jag kört på sjalen i håret varenda dag, jag bara fullkomligt älskar det! Fick en fråga om hur jag knyter den och tänkte då visa det! Det var rätt svårt att fånga på bild men jag hoppas ni förstår för det är faktiskt himla enkelt och tar inte alls lång tid.

1. Lägg sjalen på håret med mitten mitt på huvudet.
2. Vira ett varv bakom huvudet och för sedan sjalen fram igen.
3. Vira omlott.
4. För en enden av sjalen under alla lager fram mot pannan.

5. Gör likadant som punkten innan fast för delen som är mot bakhuvudet över alla sjallager sen under igen (se bild).
6. Delen som är bak mot huvudet sätter du fast under alla lager, se bild 7.
8. För delen över alla lager.

9. Fäst delen som du gjorde på punkt 6.
11. För att vara säker på att den sitter som den ska hela dagen kan du fästa med en säkerhetsnål på baksidan/undersidan.
12. KLART!

Som jag skrev innan, jag hoppas ni förstår, men om ni kikar på bilderna borde det vara ganska enkelt :)
Kram!

PS. Sjalen på bilderna ovan kommer från www.jencastyle.se och kostar endast 89 kr (den finns även i andra färger).



Nytt i garderoben; röda shorts

Dom här röda shortsen köpte jag också igår på Röda Korset i Ystad för 10 kr, inte helt fel.

Skor - Second hand (mammas gamla)
Skjorta - Second hand (5 kr)
Leopardskärp - www.jencastyle.se
Sjal i håret - Second hand (65 kr)
Svarta ringar - Lindex
Guldring - H&M



Läsarstilen #2

Idag inspireras vi av 19-åriga Veronica som driver bloggen http://vivienne.blogg.se.

Transparent blus från Weekday
Toppen är en omgjord kjol från Hm
http://publishme.se/5430/entries/article/new/Byxor från Jc
Halsband Vintage (mormors handgjorda)

Vid frågan om hon inspireras av någon/något speciell/t svarade hon så här:

"Jag inspireras inte av någon speciell person faktiskt. Jag älskar mode och hämtar mycket inspiration därifrån. För att göra min stil mer personlig hämtar jag också inspiration från modeveckor/designers, bloggare, vintage och secondhand. Min stil är svår att sätta i ett fack, eftersom jag både klär mig rockigt (svart, transparent, skinn), bohemiskt (indianstil med hårband, trä, naturfärger) och propert (kavajer, gubbyxor). Dock finns det några saker som verkligen känns jag, och det är färgglada nagellack, ringar, sidfläta och kilklackar!"


Först och främst vill jag uppmana er till att kika in på hennes blogg som jag personligen tycker är väldigt bra och intressant, och med det sagt går vi vidare till hennes outfit. Blusen är ju riktigt snygg och kanske ett av de hetaste plaggen just nu?! Jag gillar den enkla men personliga enheten. Linnet som är en omgjord kjol är ju himla läcker och jag tycker det är den som lyfter hela outfiten, och självklart snygga Veronica! Inte konstigt att hon är modell.

Hon har dessutom en tävling i sin blogg nu som ni hittar här.

Vill du också synas på min blogg med din outfit? Klicka här för att läsa hur du gör.



Elin Klings favoriter #2

Ni minns kanske att jag för ett par dar sen blev glatt överraskad när jag klickade mig in på minoutfit.se och såg att Elin Kling (som startade upp sidan) valt min outfit som en av hennes favoriter. Var nyss inne på sidan igen och blev än en gång glatt överraskad då hon valt en till av mina outfits till en av sina favoriter. Wow, två gånger inom loppet av 4 dagar, inte dåligt, haha.



För er som kanske är inne här för första gången är det jag på bilden i mitten.



Nytt i garderoben

Idag fyndade jag lite smått och gott, bland annat lite Second hand fynd. Jag visar inte allt jag köte i detta inlägg men lite.

Skjorta Second hand (Röda korset) 20 kr.

Halsband från Lindex 9.50 kr (det gömmer sig även tre små kors bland döskallarna som tyvärr inte syntes på bilden).

Tre nya ringar. Den svarta kommer från Lindex 39.50 kr, den silvriga med som nitar på kommer från Bo-Ohlsson och kostade 45 kr och den sista köpte jag på H&M för 29.50 kr. Jag köpte även nagellacket jag har på mig på H&M idag för 9.50 kr.

Det här vita armbandet med små nitar på fick också följa med mig hem, det kommer från Lindex och gick på 9.50 kr.

Skorna är köpta i Schweiz och brallorna kommer från Gina tricot.



Läsarstilen #1

Då kör vi igång med Läsarstilen som jag berättade om igår!

Den här söta tjejen heter Karolin och är 14 år. Karolin inspireras mest av olika bloggar, tidningar, folk hon ser/träffar och lookbook.nu. Ni hittar hennes blogg på karolinss.devote.se

Hon har på sig skjorta och mössa från bikbok, tights med dragkjedja från H&M, boots från Dinsko, t-shirt från Gina tricot, blandade armband som hon samlat på sig i sommar, ringar från Cocoo.se och F21, och kjedjor från H&M. Väskan är en Mulberry Alexa bag-lookalike.

WOW säger jag bara! När jag såg den här outfiten första gången var den första tanken i mitt huvud "Så där vill jag se ut i höst!!". Allt är så rätt! Halsduken och mössan skulle jag mer än gärna ha i min samling och väskan var ju skitsnygg! Den här bruden kan verkligen det här med att matcha rätt, håller ni inte med mig?! En riktig tio-poängare!

Vill du också synas på min blogg med din outfit? Klicka här för att läsa hur du gör.



Outfit torsdag!


Skor - Second hand (50 kr)
Jeans - Second hand (25 kr)
Linne - Second hand (gratis)
Kort t-shirt - JC
Sjal - Second hand (65 kr)
Örhängen - Second hand (10 kr)
Smycken från blandade ställen



En dag i Ystad

Hejsan! Oj vad mycket jag har bloggat idag (not), hehe. Nä men mamma väckte mig imorse och frågade om jag skulle med till Ystad och ja det ville jag ju så jag gjorde mig i ordning sen for vi. Vi var där ett par timmar innan vi åkte vidare till Bo-Ohlsson och sen för att hämta brorsan på skolan. Innan vi var hemma var klockan just efter 16 och sen dess har jag gjort lite olika grejer, bland annat fotat det jag köpt idag.

Vi hade ingen kamera med oss till ystad men här kommer lite bilder jag tog med mobilen.
Vi gick på ett danskt café för att äta lunch.

Jag åt en stor och mumsig räkmacka!

Sedan traskade vi omkring på lite affärer, bland de söta små gatorna och så.

Typ så där har jag spenderat min dag, himla skönt och mysigt.
Ni tittar väl in titt som tätt på bloggen nu ikväll för det är ett par inlägg som ska publiceras! Bl.a dagens outfit, lite av mina nya inköp, läsaroutfiten..

Kram!



Din tur att stå i "rampljuset"


Jag har lagt till en kategori här på bloggen som heter Läsarstilen och precis som det låter så kommer jag där visa upp andras outfits. Det är väldigt många som klär sig väldigt snyggt därför tyckte jag att det skulle vara kul att visa upp andras outfits också, inte bara mina.

Så här gör du för att vara med i Läsarstilen;
Mejla in en eller flera outfits till mig (helst helkroppsbilder), skriv ditt namn och ålder, bloggadress (om du har någon) och var dina plagg och accessoarer kommer ifrån. Det skulle även vara kul om du kunde skriva vad/vem du inspireras mest av. När jag publicerar din bild kommer jag bifoga dessa uppgifter i inlägget. Du får gärna länka tillbaka till mig (om du har en blogg) men det är inget måste.

Jag publicerar minst en outfit från var och en som skickar in.
Om du vill skicka in din outfit till mig mejla: [email protected]

I kategorin Läsarstilen finner du massor av outfits från läsare som skickat in :)



Outift onsdag!

Idag blåser det om möjligt ännu mer än igår så vi hann bara ta några bilder innan vi höll på blåsa bort. Tyvärr blev de flesta väldigt dåliga och jag är inte alls nöjd med dem men det känns heller inte så lockande att gå ut igen så dessa på duga.

Skor - Nelly.com
Kjol - H&M
Tröja/klänning - Second hand
Skärp - Second hand
Sjal i håret - Second hand
Smycken från blandade ställen
Jacka - Köpt i London
Glajjor - Rayban



Welcome to hell


Bilden visar rätt bra hur jag känner mig just nu.. Ryggen mår med andra ord inte bra idag men det hindrar mig inte från att blogga. Ska snart ut och fota dagens outfit också så ni får hålla utkik när den dyker upp.

Sen har jag funderat på införa en ny grej på bloggen för er modeintresserade, jag berättar mer om det ikväll (om jag glömmer det får ni påminna mig).


Ha det fint tills vi hörs igen,
KRAM!



Double Jen


De senaste kvällarna har jag inte kommit mig i säng förrän vid 02.30 vilket är för sent för min del eftersom jag hatar att sova för länge på morgonen. SÅ, ikväll ska jag ta mig i kragen och lägga mig i tid och just nu har jag tur för jag är riktigt trött och sängen lockar som bara den!

Men jag tänkte vi kunde köra en dagens (kvällens) fråga istället, det var ju längesen!
Nämn ett plagg du bara måste ha nu i höst eller ett plagg du redan har men som du vet du kommer bära mycket nu när hösten nalkas.

Själv måste jag nog säga min second hand fyndade skjorta som jag bär på bilden ovan, jag älskar den och den passar så bra till det mesta.



två-gånger-tre




Behind the walls, they've seen it all

Satan i gatan vad det blåser ute! Rena rama stormen. Haha vissa bilder som mamma tog på mig såg helt sjuka ut för att håret flög åt alla möjliga håll men här kommer de som blev bäst.


Skor - Köpta i Schweiz (145 kr)
Byxor - Gina Tricot (tror jag fick dem för 50 spänn)
Skjorta - Second hand (5 kr)
Sjal i håret - Second hand (65 kr)
Ringar från blandade ställen
BH - Lindex (25 kr!)

Sen måste jag bara berätta en grej som hände när vi (jag & mamma) var och fotade. Vi tog cyklarna till den här platsen ni ser på bilderna ovan och la ifrån oss dem bredvid gå/cykelvägen. Vi ställde oss nå 100 meter från dem och började fota tills mamma tvärskrämde mig då hon röt till. Först fattade jag ingenting varför hon höjde rösten men sen såg även jag att en liten pojke i typ 10års åldern stod vid en av våra cyklar (som låg ned på en gräsplätt). Mamma sa något i stil med "Hallå, bort från cykeln...!!" och pojken sa bara "Okej" och gick. Han hade nämligen gått fram till cykeln och börjat trampa, nästan hoppa på däcken och ekrarna.

Då är min fråga. VAD FAN?! Det första man gör då man ser en hel cykel ligga på backen är väl inte att börja hoppa på den?! Är det så ungarna underhåller sig nu för tiden? Och jag menar han var helt ensam och på väg hem från skolan (tror vi, han hade en ryggsäck på sig och i närheten ligger en skola). Helt sinnes! Cykeln fick en liten skada men den fungerar som tur är annars hade jag allt sökt upp ungen och talat vett med honom!



Wouldn't mind

Dessa bilder hittade jag på lookbook (den perfekta sidan om man söker inspiration!) och alla dessa tjejer har något jag skulle vilja ha..

1. Hur fina är inte hennes söta spetsshorts?! Dom skulle jag mer än gärna ha i min garderob. Hon har matchat dem väldigt fint men för min del är det för romantiskt/fint, jag skulle satsat på hårdare kontraster.

2. Hennes grå långkjol är ju uuunderbar! Åh så fin. jag har endast svarta långkjolar så det skulle inte sitta helt fel med den ovan, speciellt inte eftersom färgen och formen är perfekt.

3. Hennes skinnjacka är perfekt! Jag vill ha en ny en och hennes bara skriker perfektion. Tror den kommer från glitzy.se om jag inte har helt fel.

4. Hela hennes look är ju skitsnygg men det är mest klänningen jag suktar efter.

5. Ebba, Ebba, Ebba.. Hennes blogg läser jag och hon bor i mina gamla hemtrakter Umeå. Ser ni hennes hår?!! Hur snyggt?! Jag fullkomligt älskar det!



Black'n white


Hejsan! Kvällen har jag spenderat framför tv'n. Såg först ett program om ungdomar som vägde kring 300-400 kg(!!) och sedan slutet på Fångarna på fortet. Programmet om dom feta var nästan hemskt att se, hur kan det egentligen gå så långt.. Och en av mammorna verkade helt knäpp, det var i princip hennes fel att hennes son vägde ca 350 kg! Helt plötsligt kände man sig i alla fall väldigt smal, haha.

Nu ska jag fixa med lite bilder sen komma mig i säng. Det har blivit väldigt sena kvällar för mig de senaste dagarna men något säger mig att det inte kommer ändras ikväll, hehe.

Just det! Gick vidare i en outfittävling HÄR så vill ni får ni gärna lägga en röst på mig, jag är nr 6.
Kram.



Black melody



Shorts - Second hand (avklippta jeans)
Skjorta - Second hand (5 kr!!)
Ringar från blandade ställen
Halsband - Gjort själv
Hatt - Köpt i Schweiz

Skor - Nelly.com
Body - Cubus
Ringar från blandade ställen



Önskelista

Som många av er vet äger jag en hatt som jag verkligen gillar och den används väldigt flitigt! Dock skulle jag vilja utöka min möss/hattsamling (nu låter det som jag har massor av hattar men det har jag ju inte, har endast två stycken) med en som är rund.

 

Var nyss inne på H&M's hemsida och såg att dom hade den perfekta runda hatten för endast 79.50:-!! Den vill jag ha! Jag hittade även en jacka och en skjorta jag skulle vilja ha. Allt är ju så billigt, speciellt plaggen jag suktar efter. Men tyvärr har jag inga pengar eftersom jag inte har någon slags ersättning så jag får keep on dreaming...

 

Ni hittar allt på H&M's hemsida!

 

 




BRIS <3

Att vara tonåring kan vara jäkligt jobbigt, I've been there. Förut bodde jag i en liten by och gick skola där från 3an till 6an, efter 6an var det dags att börja på högstadiet på en betydligt större skola inne i stan. Min nya klass bestod av alla klasskamrater sen 6an men även ca 15 nya ansikten, stadsbarn. Till en början umgicks jag med mina "gamla" kompisar men att börja högstadiet är inte alltid så lätt, många faller för grupptrycket, blir mobbade, känner att de inte passar in osv.

Tjejerna jag umgicks med var det ganska mycket bråk runtomkring, eller det var snarare bråk mellan oss, mest hela tiden! De började skolka, röka och hänga med de lite äldre ungdomarna och dessa grejer hade jag inget intresse av så jag sökte mig till de nya tjejerna i klassen. De visade sig vara på samma nivå som mig och ha samma åsikter om rökning, skolk, mobbing, alkohol osv. Jag bytte helt umgänge och slutade umgås med de "gamla" tjejkompisarna. Efter det började ett helvete för mig..

De gamla så kallade kompisarna började vara efter mig (antar för att jag inte ville vara med dem längre?). De viskade och pekade på mig, skickade lappar till mig där det stod att jag luktade råttskit, på skåpet skrev de slyna och andra glåpord. Än om jag hade mina nya vänner var detta naturligtvis väldigt jobbigt och jag började må väldigt dåligt! Det blev bara värre och värre, de sa grejer efter mig i korridorerna, fortsatte skriva på skåpet och skicka lappar osv. Tillslut gick det så långt att vi hemma började prata om jag skulle byta skola, jag orkade inte gå kvar.

Som tur var hade jag min mamma vid min sida hela tiden! Hon stöttade mig och vi pratade väldigt mycket om det här och vad vi skulle kunna göra för att förbättra det. Hon ville ringa hem till tjejernas föräldrar och prata med dem men jag stenvägrade!! Jag var helt säker på att om hon ringde hem till dem skulle de bara vara efter mig ännu mer i skolan, hur jag "springer till mamma och skvallrar". Tillslut gav jag dock med mig, mamma skulle få ringa hem till deras föräldrar. Jag minns att jag var så jäkla spänd då hon ringde så jag nästan trodde jag skulle pissa på mig, men som tur var gjorde jag inte det!

Svaren från tjejernas föräldrar var lite blandade men de trodde inte på mycket av vad mamma sa, "min dotter skulle aaaaldrig göra något sådant" vet jag att hon fick höra av en av mammorna. Efter att mamma pratat med en av föräldrarna och hon i sin tur talat med sin dotter ville hon (min gamla vän) nu tala med mig i telefon. Jäklar vad nervös jag var, hade ingen aning om vad jag hade att vänta mig. Men hon var ledsen och bad om ursäkt, och verkligen menade det. Hon hade nog aldrig riktigt förstått hur illa jag tagit det hela.

Efter samtalen blev allt bättre i skolan, de slutade med en gång! Vi var ju inte vänner igen men inte ovänner heller och detta höll i sig. Eller ja, det var lite småtjafs nån gång efter det men inte så mycket mer än det, jag försvarade bara en vän till mig som de började vara på.

Det hela slutade alltså bra men jag hade aldrig klarat det utan min fantastiska mamma som fanns vid min sida hela tiden och som jag pratade väldigt mycket med om det här! Nu är det ju tyvärr så att alla har inte några föräldrar de vill eller kan prata med, de kanske inte har stöttande lärare (som jag hade), de kanske inte har några vänner de kan prata med. För alla upp till 18 år som vill ha/behöver någon att prata med finns BRIS (Barnens rätt i samhället). Och det behöver inte bara gälla saker som mobbing eller våldsamma föräldrar som en del har, det kan var saker som dåligt självförtroende, ätstörningar, att man grubblar över något och sådana saker.


"Till BRIS kan du höra av dig när du behöver prata med en vuxen som lyssnar. Alla upp till 18 år är välkomna till BRIS telefon, mejl och chatt. Men vi märker att äldre tonåringar inte hör av sig lika mycket som unga.

Tänk att många unga mår dåligt, men att inte alla vågar prata om det med någon. När du vågar hjärta BRIS är du med och visar att alla har haft något på hjärtat. Att det brukar kännas bättre när man pratat om det med någon. Våga ♥ BRIS!
"

Ibland drabbas man av saker som är jobbiga men när man är yngre är det oftast svårare att hantera det. Hade dessa tjejer varit på mig idag hade jag sagt ifrån på en gång och bara skrattat dem i ansiktet, men jag var bara 13 år när det hände och då var jag inte så stark. Man är liten och osäker, undrar om man verkligen har gjort något fel och börjar nästan tro på grejerna de slänger ur sig (så var det för mig i alla fall).

Jag tycker det är väldigt viktigt att alla ska känna att de har någon att prata med om de mår dåligt. Det blir bättre av att få prata om det, man kan inte bära allting inombords, det går bara inte. Jag tycker också det är viktigt att vi sprider budskapet vidare!

Gör så här:
1.    Lägg upp BRIS-bilden i din blogg.
2.    Berätta om något som någon gång gjort dig ledsen.
3.    Uppmana dina läsare att sprida budskapet vidare!
4.    Desto fler som hjärtar BRIS desto fler når vi ut till.



BRIS telefon: 116 111
BRIS mejl & chatt: bris.se



Jag har knappt någon bild från när jag var 13 år (förutom skolfotot men där ser jag väldigt borta ut) så ni får istället lite bilder från året efter, när jag var 14.



Time to vote

Dessa outfits har jag hunnit beta av under veckan som gått, nu är bara frågan, vilken är din favorit?

Själv röstar jag på 3 & 4, 6an gillar jag också lite extra.

Haha ser ni ett genomgående tema..? Hårband och jeansshorts! :D



So stylish!

Kvällens inspiration får snyggingarna och stilikonerna Lourdes Leon (Madonnas dotter) och Taylor Momsen (Jenny Humphrey i Gossip Girl) stå för! Lourdes är ännu bara 13 år men har redan en snygg stil (jag vill inte ens tänka på hur jag gick klädd när jag var 13), hon lär nog bli en stoooor stilikon inom några år! Och blott 17åriga Taylor är ju en riktig rockchic brud och klär sig nästan alltid snyggt och på sitt sätt. Inspireras av dessa unga damer!

Har ni några kändisar ni tycker klär sig extra snyggt?



Så jäkla underbar!!

Första gången jag såg den här bilden på Taylor Momsen dog jag lite inombords, alltså ser ni hur jäkla fantastiskt klänningen är?!! Jag kan knappt sluta titta på den. Vill. Ha. Om jag skulle gå på bal något nu skulle jag sy mig en exakt likadan! Klicka på bilden för att komma till källan.

Åhhh.
Psst, här kan ni se bilder på klänningen jag sydde och bar på min bal.



Just a mortal with potential

Rätt snabbt efter att jag publicerade det förra inlägget slutade det regna och solen tittade fram så här kommer helkroppsbilder på min outfit.

Skor - Second hand
Shorts - Avklippta second hand jeans
Skärp - Second hand
T-shirt - Indiska
Spetsjacka - H&M
Halsband & ringar från blandade ställen
Örhängen - Second hand
Sjal i håret - Second hand



Lite av min outfit..

Det regnar som bara den ute så varken jag eller mamma har större lust att gå ut och ta outfitbilder just nu, men förhoppningsvis slutar det regna om ett tag så då får vi skynda oss ut och knäppa några bilder. Tills dess får ni se dessa bilder som vi tog i uterummet nyss, alltså litegrann av hur jag ser ut idag.



Favoritårstid gällande mode.

Fick en fråga för nån dag sen som löd så här;
Vilken årstid är din favorit då det gäller mode? :)

Svar: Jag måste nog säga hösten rent klädmässigt (annars gillar jag inte hösten så mycket för då inser man att sommaren är slut och att det är flera månader till nästa sommar). Jag älskar att bära strumpbyxor, sjalar, mössor och lager på lager vilket är enklast att bära på hösten, på sommaren är det för varmt för det, på våren likaså då solen börjat värma och vintern gör man inte annat än att frysa. Nu har jag dock bara tagit upp vad jag gillar att bära vilket inte alltid är "mode". Men modemässigt säger jag nog också hösten, ibland även sommaren då jag tycker jeansshorts är görsnyggt!

Vilken är eran favoritårstid då det gäller kläder och mode?





Och ps. jag har en liten fråga.. På alla datorer finns ju en knapp som heter prt sc (print screen) som kopierar sidan man är på (som bilden från minoutfit som jag la ut inatt). På min dator är dock prt sc och home på en och samma knapp så när jag trycker på den åker jag bara upp på sidan "home". Sidan kopieras inte så jag antar att jag ska hålla in en annan knapp också då jag vill print screena? Men vilken? Haha blir galen på det och vore tacksam av lite hjälp.. Har fått hjälp!




Elin Klings favoriter

Som många många andra tjejer (och några få killar) brukar jag ladda upp min outfit på Minoutfit.se för att nå ut till fler än ni som följer min blogg. Det finns en kategori som heter Elin Klings favoriter (det är Elin som driver sidan) där hon väljer ut de outfits hon gillar mest. Nyss när jag var inne på sidan fick jag syn på att hon valt min outfit från idag till en av sina favoriter. Väldigt kul och inte helt fel! :) Här har ni länken till sidan.

Där ser ni mig i mitten, hihi.

Nu ska jag bums i säng!
Sov gott



Zombie

Många oss känner nog igen Taylor Momsen som Jenny Humphrey i Gossip Girl eller som Cindy Lou Who i Grinchen- Julen är stulen. MEN som en del av er redan säkert vet startade hon bandet The Pretty Reckless år 2009 där hon sjunger, skriver alla låtar och spelar en del gitarr (om jag fattat det hela rätt). Jag har aldrig tagit mig tid att lyssna på några av deras låtar då jag bara trott att hon är ännu en skådespelare som vill lyckas i sångbranchen genom att spela in en dålig låt. Igår tog jag mig tiden att söka på några av deras låtar på youtube och jag fastnade direkt för låten nedan, Zombie.

Förutom att vara skådespelare, en grym stilikon (förutom ibland då hon klär sig snäppet för slampigt om ni frågar mig) så kan ju faktiskt tjejen sjunga! Tycker hon har en super härlig röst! Och inte kan man väl tro att hon bara är nyfyllda 17 år?! Jag tycker ni ska tar er några få minuter och lyssna på låten! Volymen är rätt låg i början men blir högre sen.

Vad tyckte ni?



Nytt i garderoben #2 Sailor

Här bjuds det på bildbomber dagligen känner jag men jag gillart så det får ni stå ut med ;) Här är i alla fall det sista jag fyndade idag på loppisen, shorts för 20 kr. Det var från början ett par rätt fula jeans men efter att ha klippt lite i dem fick de bli shorts! Tycker dom är så där fulsnygga. Här får ni en liten sailor-inspirerad outfit.

Allt jag har på mig är second hand handlat!



Nytt i garderoben #1

Här kommer det mesta jag fyndade på loppisen idag! Köpte även ett par jeans som jag klippte och gjorde om till jeansshorts men dem kommer upp lite senare.

Långkjol med vidd 20 kr.

Tre ringar, 20 kr för alla tillsammans.

Väska 10 kr.

Örhängen 10 kr.



Långa längder

Hej igen, här kommer helkroppsbilder på hur jag ser ut idag! Men mamma har även fotat mina fynd nu vilket ledde till två till outfits som kommer upp under dagen, så håll utkik!

Skor: Köpta i Schweiz (72 kr)
Kjol: Second hand (20 kr)
Skärp: Second hand (10 kr)
T-shirt: Second hand (10 kr)
Väska: Second hand (10 kr kanske jag betalade för den)
Örhängen: ??
Svart ring: Lindex (20 kr)
Ring med "ploppar": Köpt på ett stånd i Umeå (100 kr)
Ståltrådsring: Gjort själv
Sjal i håret: Second hand
Armband: Lindex (10 kr)

Ännu en billig outfit från min sida, hihi.



x4


Tja!
Jag bara gäspar och gäspar och gäspar.. Fick inte så mycket sömn inatt, förbannade rygg.. Jaja, ställde i alla fall klockan så jag var reda att åka på lördagsloppisen vid 9.30. Som vanligt (dah! haha) kom jag hem med en del fynd men dem får ni se lite senare, måste fota dem och så. Ni får även en fullständig (helkroppsbild) på min outfitbild lite senare.

Idag har vi sommar igen, det är göööörvarmt ute och solen tittar fram titt som tätt från molnen, nice!
Ha en fin lördag! Har ni några planer för dagen?
Kram.



Fashionable

Måste bara visa min älskade tröja som jag näst intill lever i om kvällarna! Den är verkligen hur mysig som helst! Jag köpte den förra lördagen på loppisen och gissa vad jag betalade för den..? 3,50 kr, JA ni läste rätt, 3,50 ynkiga kr! Snacka om att det var värt det. Den kanske inte är så jäkla fashionable MEN den är skön som attan och jag tycker nästan den är lite småsnygg så där. Sen kan ni ju bortse från mitt fejs som ser argt och uttråkat ut :P

Kramar till er!



Pour some sugar on me (outfit)

Här har ni hela outfiten. Känner att det blivit mycket jeansshorts de sista dagarna så imorgon får jag lov att köra på något annat! Sjalen kring huvudet har också fått hänga med på sista tiden, vet dock inte om jag är redo att överge även den imorgon, för att få reda på svaret måste ni kika in imorgon ;) Här kommer en liten bildbomb.

Skor: Second hand (50 kr)
Knäsockar: H&M (10 kr tror jag jag pejjade för dem)
Shorts: brorsans avklippta jeans
Sjal kring midjan: En present från Farmor
T-shirt: Second hand (5 kr)
Ring: H&M (20 kr)
Örhängen: ??
Sjal i håret: Second hand (65 kr)
Väska: Gammal från H&M
Glajjor: Rayban
Kavaj: Second hand (10 kr har jag för mig att jag köpte den för)



Svar på tal

Titt som tätt trillar det in lite frågor och här kommer en av dem.
Tessi- Har du hål i näsan?

Svar: Yes jag har hål i näsan. Jag piercade den då jag just börjat i åttan vilket blir ganska exakt 6 år sedan. Själv tänker jag inte längre på att jag har en piercing eftersom den funnits där så länge, för mig är det som en slags kroppsdel, den bara finns där :)

Bilder ur arkivet;

Har ni någon/några piercings? Förutom i öronen som de flesta tjejer har.



Just gonna stand there and watch me burn..

.. But that's alright because I like the way it hurts. Just gonna stand there and hear me cry. But that's alright because I love the way you lie. I love the way you lie. En av de mest hypade låtarna just nu kanske? Fast det är inte så konstigt, den ÄR ju bra!

Jag hade i alla fall bara tänkt säga god natt och önska er en god natts sömn! Hade även tänkt säga det att här kan ni se trailern för The Vampire Diaries säsong 2, fan vad grymt det ser ut att vara!

Sov gott :)



Favorite

Vid det här laget vet nog de flesta av er att jag och mamma har fotat en hel del den här veckan! Eller mamma har fotat medans jag agerat modell med hennes smycken! Bilderna (eller ett par av dem) kommer hamna på hennes hemsida som inspirationsbilder. Av alla bilder vi har tatt är det här våran favoit, och helt otroligt, vi har samma favorit med tanke på hur många bilder vi tagit! Jag har visat den här förut men här har ni den i större format.

Efter den är dessa mina favoriter;

Och nu har jag bara valt bilder där man ser mitt fejs, annars finns det många bilder som skulle kunna toppa dessa.



Outfit torsdag

Jag har insett att ha en sjal som hårband är ju faktiskt väldigt snyggt (kom på det si så där ett par månader efter alla andra). Haha nä men jag har alltid tyckt det är snyggt men aldrig trott att jag skulle passa i det men det ser ju väldigt bra ut! Så här har jag sett ut idag i alla fulla fall!

Skor: Second hand (10 kr tror jag jag köpte dem för, kan ha vart 20kr)
Shorts: Avklippta jeans
Skärp: Second hand (10 kr eller nåt liknande)
Skjorta: Second hand (5 kr!!!)
Rayban glajjor jag fått av styvpappa
Örhängen:??
Ring: H&M (20 kr)
Armband (det är egentligen ett hårband): Köpr i Schweiz
Sjal: Second hand (65 kr)



#FACE#


Helkroppsbilder på outfiten kommer lite senare.



Bok- och bloggtips

Hörrni, nu är det så här att jag tigger om eran hjälp! Inför min kommande operation skulle jag behöva införskaffa ett x-antal böcker så jag har något att göra då jag bara ligger och har ont, så, kan ni tipsa om bra böcker? Skriv gärna lite vad de handlar om också.

Förresten så trillade jag in på en blogg vid namn Dollyblond som jag nu är helt fast i. Hennes stil är ju dundersnygg och hon lyckas alltid så jäkla bra med att matcha hennes kläder på bästa sätt. Här har ni ett smakprov med bilder jag lånade från hennes blogg.



Outfit (Bildbomb)

Så här ser jag ut idag. Visst är det lite festivalkänsla över det hela? Stövlarna är förresten dem jag vann då jag var med i tidningen FRIDA på "Min modevecka", jag vann ju ett par stövlar och ett regnställ. Till en början var jag rätt osäker till om jag skulle behålla stövlarna eller inte men nu har jag kommit fram till att jag älskar dem, det är ju riktigt snyggt med stövlar, speciellt nu när hösten är på väg. Här bjuder jag på en riktig bildbomb!


Nokianstövlar
Shorts: Brorsans avklippta jeans
Flätat skärp: Second hand
Body: Cubus (tror inte jag har visat den, köpte den iaf när jag och Hanna var i malmö, tror jag betala 25 kr eller nåt liknande för den).
Skinnjacka: Köpt i London
Sjal i håret: www.jencastyle.se
Örhängen?
Halsband: Från blandade ställen, bl.a Lindex
Ringar: Från blandade ställen, bl.a Lindex och H&M



I said no, no, no..


Goddagens kära ni!
Gööh, klockan är snart ett och jag har inte gjort ett piss idag, eller jo, har skissat lite på en ny header men inte så mycket mer än det. Nu ska jag snöra på mig nå kläder och kleta på lite mascara så man ser mänsklig ut.

Ha en fin dag så hörs vi senare idag,
Puss



Fotokväll #3

Okej, jag vet, ännu fler bilder jag och mamma har tatt men vi är som på hugget nu! Dessutom är ljuset här på Österlen helt fantastiskt på eftermiddagarna/kvällarna! Då vi kikade ut genom fönstret nu ikväll och såg hur fint det var ute var vi bara tvugna att åka ner till havet och knäppa lite mer bilder- vilket vi INTE ångrar nu! Jag älskar bilderna, och det inte så ofta jag brukar säga så om bilder jag själv är med på. Förhoppningsvis (men jag lovar inget) blir det här de sista "romantiska/höstiga" bilderna på ett tag. Här kommer några av de vi tog ikväll.



Nu ska jag snart krypa till sängs, sov gott :)
Kram!



Modemässan i Köpenhamn

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och ska visa lite bilder jag tog under modemässan i Kbh förra veckan. Första mässan ägde rum på BELLA CENTER och det var en ganska stor mässa med flera våningar och hallar.

På den mässan var det mer min mammas stil, alltså lite mer romantiskt och lager på lager. Något som var lite smått förvirrande var att vissa visade den här höstens trender, andra sommaren 2011 och andra hösten 2011. Men något man kunde se var att det blir väääldigt mycket lager på lager och dova toner. Scarfs är något annat som var och varannan visade. När det gäller skor och väskor är jag väldigt besviken, det blir ju precis som nu, svart, brunt, träklack, platå och nitar nitar nitar. Till och med jag som älskar nitar börjar bli lite less på det nu, jag hade gärna sett någon ny trend.

Sen var vi och kikade på en modevisning.

Efter några timmar på den mässan åkte vi vidare till nästa som låg mer inne i centrum.

Den mässan var mer i min smak, mer ungdomskläder, svart, hårt, tryck osv. Men jag såg inte sån stor skillnad mot för hur modet ser ut nu, alltså lite smått tråkigt men jag antar att det är så på hösten.

Så där ja.
Kram!



Fotning #2

Som jag skrev igår skulle jag och moder fota lite till idag om vädret tillät. Till en början gjorde det inte det så då tog vi ett gäng bilder i vårt uterum, men sen blev det ett litet uppbehåll ute så då skyndade vi oss ut till en skog. Här bjuder jag på några utav bilderna vi tatt idag, och som igår har mamma fotat medans jag agerat modell, stylist och redigerat.

Alla smycken har mamma designat och tillverkat!

Hehe som ni ser är det inte alls min stil vad det gäller klädval men tycker dem passade super till smyckena. Fast tolka mig inte fel, jag tycker sånna här kläder och lager på lager är super fint, bara inte min stil :)

Imorgon ska jag försöka bjuda på en outfit, en "riktig" sådan!
Kram.



Fotokväll

Ikväll har jag och mamma varit och fotat lite bilder på hennes smycken som hon designar och tillverkar, duktiga mamma! Vi är grymt nöjda över bilderna och de kommer komma upp på hennes hemsida framöver men tills dess bjuder jag på ett par stycken här. Mamma har fotat och jag har agerat modell, stylist och redigerat bilderna.

Vad tycker ni om bilderna?
Om det är någorlunda väder imorgon och om ryggen pallar ska vi knäppa några fler bilder.

God natt,
Kram :)

PS. Här finns bilder då Kristen och Robert kysser varandra ;)



Snyggt nu till hösten!


Pic Dinsko.se

Jag skulle inte tacka nej till dessa skor, tycker dem är grymt snygga nu till hösten!! De går loss på 799:- för er som undrar. Tyvärr kommer jag bara få bära helt platta skor efter operationen vilket känns rätt trist men jag förstår ju varför. Men i alla fall, ni som kan bära dem borde verkligen slå till! Tänk så snygga till ett par stuprörsjeans, en t-shirt med tryck, skinnjacka och en mysig halsduk. Mums!



Svar på en fråga

Anna: Asså, jag beundrar verkligen hur du kan hitta så enkla men snygga saker och fixa ihop en snygg outfit så lätt. Jag undrar bara var du hittar din inspiration?

Svar: Tack så mycket, blir verkligen super glad!! :) Till frågan.. Jag vet ärligt talat inte riktigt var jag finner min inspiration. När jag klär på mig tar jag oftast fram ett plagg som jag vet att jag vill bära just idag, t.ex en kjol, sen utgår jag från den och försöker matcha den snyggt och på mitt sätt. Men sen läser jag ju en hel del modebloggar och tidningar så utan att jag tänker på det snappar jag nog upp en hel del därifrån.

Sen händer det ju ibland att jag byter kläder ett flertal gånger innan det känns rätt. Som i morse, bytte kläder jag vet inte hur många gånger tills jag blev less på mig själv så tillslut slängde jag bara på mig nåt bekvämt :P Men inspiration finner man nog lite överallt; i tidningar, bloggar, på stan, vänner, tv, serier osv.

.............................................................................................................................................................................................................

Sen får ni ursäkta att jag är lite oaktiv här på bloggen men jag har ju redan sagt att jag är sämre i ryggen så jag gör inte så mycket som känns så värt att nämna här. Och en annan sak jag tänkt på.. Efter att jag opererat ryggen i september kommer jag inte visa outfits på ett bra tag då jag kommer ha ont och bara kommer bära mjukiskläder, kommer t.ex måsta gå på kryckor i två hela månader. Så, skulle ni vilja att jag fotar en del outfits nu innan operationen så jag ändå har något att visa under den tiden?



SHOPPINGFYND!!! (bildbomb på outfits)

Som jag skrev i inlägget innan så shoppade jag massa fina saker på loppisen imorse. Säkert halva min garderob kommer från den loppisen, eller i alla fall 1/3. Dom har grymma grejer där (oftast) och till priser som ibland nästan anses som gratis. Här kommer i alla fall alla dagens fynd.

Plaggen som står med fet text är dem som jag köpt idag och dem med kursiv är sånt jag köpt på samma loppis fast nån annan helg.

Genomskinlig skjorta/blus 5 kr.
Skor/boots 20 kr.



Knästrumporna H&M, skorts gamla avklippta jeans, leopardskärp www.jencastyle.se, halsband Lindex (10 kr!!), hatt köpt i Schweiz.

Lång svart kjol 20 kr.
Skärp med nitar 10 kr.

Hatt köpt i Schweiz, blandade halsband, linne H&M, skor köpta i Schweiz.

T-shirt med tryck 5 kr.
Skärp (som ovan) 10 kr.
Skor (som ovan) 20 kr.

Shorts avklippta jeans, halsband Lindex (10 kr!).

Kuvertväska 15 kr.

Ring på långfingret Lindex (20 kr).

Långklänning 20 kr.
Väska (som ovan) 15 kr.

Skor köpta i Schweiz, likaså med hårbandet, brunt flätat skärp Second hand 5 kr.

Skön stor kofta 10 kr.


T-shirt med tryck 5 kr.
Skor (som ovan) 20 kr.
Kofta 10 kr.


Jeans Second hand (25 kr), jacka köpt i London.

Så där ja, det var mina fynd!
Det sammanlagda priset för alla fynden blir 110 kr, och då har jag fått en långklänning, en långkjol, ett par boots, två t-shirts med tryck, två koftor, en blus, ett skärp och en kuvertväska.
Vad tycks?



Outfit + shopping

Idag mår jag snäppet bättre så i morse pallrade jag mig upp ur sängen, kletade på lite smink, klädde mig och sedan for jag och mami på loppisen i Suckarnas gång. Var lite osäker om jag skulle orka åka dit idag eftersom jag fortfarande är rätt dålig i ryggen men jag ångrar INTE att jag åkte för jag shoppade som bara den!! :)

Så här såg jag iaf ut i morse (har bytt kläder nu).

Skor Second hand, byxor Lindex, linne H&M, spetsjacka H&M, halsband gjort själv, hatt köppt i Schweiz.

Så här såg det ut när vi kom hem, en del är mammas men det mesta är mitt. Har fotat allt jag shoppade så det kommer upp om ett tag!



CIFF

"COPENHAGENINTERNATIONALFASHIONFAIR" står CIFF för, modemässan. Dock ligger jag helt utslagen i sängen och kan knappt röra mig utan att det ska kännas som att föda barn från ryggen (har iofs aldrig fött barn men det ska ju tydligen göra förbaskat ont och så känns det i ryggen). Så tyvärr får ni vänta nån dag extra med bilderna från igår och på någon vidare uppdatering, jag orkar helt enkelt inte, hoppas ni förstår!

2 bilder kan jag iaf bjussa på tills vidare, en modevisning vi såg på Bella Center där en av mässorna ägde rum. Vet dock inte vad det är för märke, såg ingen "skylt" av det och dom presenterade det inte heller så vitt jag hörde.


Kram!



Outfit Köpenhamn!

Ni får ursäkta att bilden är i sämst kvalité men vi hade endast med oss min lilla digitalkamera som verkar ge upp mer och mer för varje dag. Eller den tar väldigt fina närbilder men bilder på håll och speciellt på människor, njäe. Men ni ser ju i alla fall någorlunda hur jag ser ut. Sen gör ni ju som ni vill om ni ignorerar Andreas i bakgrunden eller inte, haha.

Skor, kjol, tröja, väska Second hand, halsband Lindex!

Jag berättar mer om modemässan och visar bilder imorgon! Nu ska jag gå igenom alla bloggar på bloglovin sen krypa till sängs och läsa de sista sidorna ur "Varför måste Kersti dö".
God natt,
Kram!



Copenhagen Fashionweek

För er som inte vet det är det Köpenhamns modevecka nu, men på visningarna får bara inbjudna gå, alltså inte vanliga Svenssons som en själv ;) MEN idag drar även Skandinaviens största modemässa igång i Köpenhamn och dit hade jag och mamma tänkt åka idag, så vi hörs ikväll igen.

Ser ni förresten att jag har plattat håret idag? Höhö.
Kram!



Outfit onsdag!


Skor: Second hand (mammas gamla)
Kjol: Second hand (20 kr)
Skjorta: Provplagg till jencastyle.se
Jeansjacka: H&M
Ring: lindex (20 kr)



Designhjälp

Sedan nåt år tillbaka har mina bloggdesigner sett väldigt lika ut, alla har haft samma stil och varit väldigt simpla. Nu känner jag dock att det är dags för en förändring!! Headern ska jag få hjälp med MEN jag skulle mer än gärna ta emot förslag från er hur nya designen och headern ska se ut? Jag vill gärna ha den mer färgglad, lite roligare och mer personlighet i den. Men fortfarande inte för rörig.. Pleaaase ge mig förslag eller länka till bloggar ni tycker ha snygga designer, det vore också till stor hjälp!




Morsning!


Hej!
Usch vad hemskt länge jag sov idag! La mig igår vid 22 och somnade kort därefter, sen vaknade jag i morse när väckarklockan ringde kl 9 men kände mig död så jag ställde om den till 10 då jag fortfarande kände mig död.. Tillslut skippade jag väckarklockan och vaknade då istället vid 11.30. Usch, sånt hatar jag. Nu är klockan redan 13 och jag har knappt hunnit göra nånting. Blä. Visst låter jag glad och positiv idag, hehe :P

Nä annars har jag inte så mycket att dela med mig utav. Eller jo! Jag läser en bok just nu som heter "Varför måste Kersti dö", den är vädligt bra! Den är skriven av Kerstis mamma och utgår från hennes egna upplevelser och från Kerstis dagböcker. Kersti var endast 15 år när hon tog sitt liv med en överdos narkotika, och under ett år förändrades hon från att vara en vanlig tonåring till att börja med hasch, amfetamin, prostitution och heroin, tillslut självmord.

Den är som ni nog förstår ganska tragisk men väldigt intressant.
Ha det fint, kram Jennilie!



KBH dag 3

Då var det dags att visa vad vi gjorde den tredje dagen i Kbh. Efter att ha ätit frukost osv tog vi bilen och körde några mil till en annan liten stad där vi åt glass och mest bara strosade omkring. Det var även här jag köpte min väska som jag visat några inlägg ner.
Andreas.

Madre.

Jag och "lill"brorsan!

Sedan åkte vi in till Köpenhamn igen där vi strosade omkring ännu lite mer..

..sen gick vi omkring inne på Christiania som var en upplevelse i sig.. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, annorlunda var det då motför vad man är van. När man kom in på området stod det först och främst massor av skyltar "NO PHOTOS" osv, vi tyckte att det var lite konstigt att man inte fick fota men sen började man förstå varför..

Efter att ha vart inne på området typ 5 minuter blev jag erbjuden att röka (och jag kan ju säga att det inte var vanliga cigaretter..). När vi gick och kikade på lite stånd där de sålde kläder osv vidare kunde de helt plötsligt ta fram en påse tabletter de ville sälja. Efter att ha gått lite längre såg alla höga och påtända ut, det stod flera bord där de sålde haschkakor, på andra bord sålde de andra droger.. Ja, det var rena rama drogparadiset.

På ett ställe såg det precis ut som i Mexico (eller som jag tänker mig att det ser ut där och som det ser på film). Gamla hus, framför satt några utländska män, svettiga, med värsta ölmagen och alldeles för full, det spelades konstig musik, såldes droger och ja, precos som jag ser framför mig Mexico.

Men som jag sa, en upplevelse i sig.. Dock var området rätt fint och det var ju massor av turister där men var och varannan människa gick ju och rökte vad det nu var dom rökte.

Efter det åkte vi tillbaka till vandrarhemmet ett tag så då tog jag och Kevin en liten promenix.

Sen kom även min styvpappas brorsa och hans tjej, kvinna eller vad man nu ska säga (vet ej om de är gifta) så då åkte vi än en gång till centrum för att gå ut och käka.

Jag åt en god trerätters!

Sen gick vi efter Ströget en sväng tills det började regna..

Tillslut öste bara regnet ner och vi var helt sjöblöta och frös.

Sen var det bara hem och sooova.
Så där ja.
Kram!



Outfit tisdag!

Den här outfiten betalade jag 40 kr för! Kjolen 20, t-shirten 10 och halsbandet 10! Skorna har jag fått ärva så dem var ju gratis.

Allt är secondhand förutom halsbandet som kommer från Lindex och ringarna som kommer från olika ställen.



Morsan kan hon med!

Jag berättade ju att även mamma hittade massa fina fynd på loppisen i Suckarnas gång i lördags och efter lite tjat ställde hon upp på några bilder med hennes nya plagg, så länge jag beskärde bort hennes ansikte. Sagt och gjort.

Jeanstightsen kostade 20 kr (man såg knappt att de var använda!), spetstunikan gick också loss på 20 kr och halsbandet landade på 15 tror jag det var, kan ha vart 10. Skorna är dock ett par gamla som en gång i tiden har varit nyinköpta, jag tycker dom är dösnygga men tyvärr är de lite, lite för små åt mig :'( Snyft.

Så här snygg blev i alla fall madre i de nya plaggen!

Nice, huh?! ;D



Outfit måndag!


Visst är nagellacket snyggt?! Det är det jag fick i morse av Therese! Älskar fägen!
Skor: Second hand (20 kr)
Byxor: H&M (350 kr?)
Linne: Gina T
T-shirt: Second hand (10 kr)
Hatt: Tally Weijl (i Schweiz, ca 70 kr)
Halsband: Lindex (9.50 kr)
Svart plastring: Lindex (20 kr)
Ring med silvriga ploppar: Köpt på ett stånd i Umeå (100 kr)
Silverring med svart sten: ??
Armband: Lindex (9.50 kr)
Väska: Second hand



Nytt till smyckesamlingen

Nu på eftermiddagen följde jag med Kevin (äldsta lillbrorsan) in till "stan" för att köpa några t-shirts, till han då! Hann med att springa in på Lindex en sväng där jag köpte det här armbandet nedan för 9.50 kr.

Det här halsbandet för 9.50 kr.

Och även det här halsbandet för 9.50 kr.

28.50 kr betalade jag för rubbet, inte dåligt! Egentligen skulle det blivit ca 250 kr om allt var i ordinarie pris.



Lite presenter med posten..

Idag fick jag ett litet paket med posten och eftersom jag inte beställt något från nätet eller så hade jag ingen aning om vad det var i, det enda jag såg var att det var från Therese. Jag öppnade det och inuti låg en nagelfil, en mascara och ett nagellack som var assnyggt på (yes, jag satte på mig det direkt)! Vet inte hur jag ska tolka det här, antingen tycker hon att jag borde vårda mina naglar bättre och kleta på mer mascara *skämt åsido* eller så ville hon bara vara snäll, jag tror på det sistnämnda ;) Haha. Nä men TACK Therese!



Långt

SHIT!! Alltså kika på den här bilden och se hur långt hår jag hade (det är ju dessutom lockigt på bilden)!! Så långt vill jag ha nu igen, väx, väx, VÄÄÄX! :P



Outfit, kbh dag 3, kväll.

Så här såg jag ut i torsdags innan vi åkte in till centrum för att gå ut och äta.



Shallow Hal


Bildkälla

Hej.
Jag har precis suttit och tittat på filmen Shallow Hal (Min stora kärlek är den svenska titeln tror jag). Jag har sett den en gång förut också men det var så många år sedan så jag mindes knappt något från den. I alla fall, den här filmen är ju faktiskt himla bra, och rätt rolig till och från, men även rätt tragisk..

Jag och mamma pratade just lite om det här. Tänk vad många människor som kanske är rätt överviktiga, ser lite annorlunda ut eller inte är så där jätte snygga som lever i ensamhet. Tragiskt nog går ju många väldigt mycket efter utseendet och så skiter man i insidan. Jag kan erkänna att jag är lite så, utseendet är ju det första man ser, tyvärr kan man ju inte se insidan av människan (och nu menar jag då man ser en människa för första gången!).

Vet egentligen inte vad jag ville få fram med det här inlägget.. Bara det att jag tycker det är så jäkla tragiskt att folk (inklusive mig själv) är så utseendefixerade och att det är inprintat i våra huvuden vad som är fult och snyggt och hur man "ska" se ut. Det är ju bara att se på t.ex tv eller i modemagasin, hur många är egentligen "fula" eller överviktiga i reklamen? Näst intill ingen, utan det är bara de som anses vara snygga som får vara ansiktet utåt för olika företag.

Egentligen spelar inte utsidan någon roll, vi ser ju alla olika ut. Ingen är perfekt, varken på utsidan eller insidan. Undra när man började döma människor efter deras utseenden..?! Var det 100 år sedan? 500 år sedan? Eller har det alltid varit så? Jag blir så arg över att man bryr sig så mycket om utseendet, jag blir arg på mig själv! Som tur är är ju dock många så att man dömer men sen när man pratat lite mer med en människa eller lär känna den bryr man sig inte längre. Jag känner överviktiga människor och jag känner dem som kanske inte skulle hamna på top 10 av de snyggaste personerna i Sverige men de är huuuur fina som helst ändå, och när en människa är så otroligt vacker och fin på insidan blir utsidan likadan. Så funkar det för mig i alla fall.

Nä, nu ska jag avsluta det här inlägget.
Allt gott,
Kram!




Köpenhamn dag 2

Vi började dagen med en frukost picknick!


Sedan åkte vi in till centrum för att gå på Nationalmuseet.

Och just de.. Vi fick som tur var låna med oss en rullstol under de dagar vi var i Kbh så jag också skulle kunna följa med dem ut och gå, va på stan, på utflykt osv. Jag blir nämligen bara sämre och sämre i ryggen så jag kan inte gå så långa sträckor, därför var det helt perfekt att få sitta emellanåt. Och de gånger jag inte åkte fick broder vila sina små fossingar =)

Vi tittade bland annat på riktigt gamla mumier!!

Tycker det är så coolt att den här kvinnan är flera hundra år gammal och att hon inte multnat bort för att hon varit mumifierad (heter det så?). Och bara det att dom kom på att man kunde göra så? Gosh, dom var smarta förr i tiden!

Sen gick vi på Ströget en sväng där vi bl.a såg en huvudlös man!

På kvällen tog vi en ragg med bilen och bara körde omkring!

Ungefär så såg vår andra dag ut.
Kram!



Dagens loppisfynd!

Idag är det lördag vilket för min del betyder loppis i Suckarnas gång! Den här dagen var det riktigt många utställare, mest hittills i år skulle jag tro. Jag hittade massa fina saker till grymma priser, mamma shoppade också en massa, både till sig själv och till övriga familjen. Vissa saker ger dem ju nästan bort (vilket jag inte klagar över, hehe). Här kommer det jag fyndade!

Två kjolar, 20 kr styck.

Ett spetsfodral, 30 kr.

T-shirt, 10 kr. Får se om jag behåller den själv eller om jag ger den till brorsan.

Ett par låga stövlar jag blev lite smått förälskad i, 20 kr.

En bok som verkade rätt intressant, och tragisk.. 1 kr.

Dom här jeanslegggingsen köpte mamma för 20 kr, men jag lär också använda dem en del.

Så där ja, andra grejer vi också fick med oss hem var superfina halsband, en tunika, en kofta till broder eller styvpappa, film, leksak, jeans.. Tror det var de :P

Men för det ovan (räknar in leggingsen också) fick jag punga ut 121 kr, vilket känns helt OK ;D



Nitar och kedjor

Jag fick endast med mig en grej från Köpenhamnstrippen, men det kan ju också bero på att vi inte gick på stan och kikade i butiker så där överdrivet. Eller nästan inte alls, jag var inne i två butiker, that's it. Med mig hem fick jag i alla fall den här väskan som kommer från Gina Tricot, 29 danska kronor gick den på, tror det blir ca 35 svenska kr.



Köpenhamn dag 1

Hej, nu är jag hemma igen efter tre nätter i Köpenhamn men familjen, det blev ändrade planer så vi åkte allihopen istället!  I tisdags (visst var det då..?) tog vi bilen över till Kbh, så himla coolt att vi bor så nära övriga Europa nu!

Efter att ha dumpat all packning och så på vandrarhemmet utforskade vi omgivningen lite. Stället vi bodde på låg himla fint till måste jag säga!

Senare tog vi bussen in till centrum. kartläsarna :P

Vi gick till en park där vi satte oss och åt, och när vi var mätta och belåtna strosade vi omkring lite i parken.


Köpenhamn.

Och på centralstationen innan vi begav oss "hem" igen!

Ungefär så där såg första dagen ut, och vi kom ju dit efter lunch nån gång så vi hann ju inte med så överdrivet mycke.

Kram!



Minisemester


Hej, hoppas ni mår prima idag!
Tänkte bara säga det att nu blir det ett litet blogguppbehåll från min sida för imorgon åker jag och madre till Köpenhamn. Vi kommer vara där i 2-3 nätter och jag lämnar datorn hemma. När jag är hemma igen bjuder jag självfallet på massa fina bilder.

Kram!



Outfit, måndag 2 augusti


Ser ni så jäkla blekt mitt hår har blivit?!! Det kanske det beror lite på ljuset ute också men ändå, det har ju helt klart solblekts en hel del.

Idag har jag i alla fulla fall på mig:
Skor- Second hand
Strumpbyxor- Köpta i Schweiz
Klänning- Second hand
Halsband från blandade ställen
Ring- H&M
Örhängen- ???



Dagens fråga

Shit, nu var det ju aslängesen jag körde en dagens fråga så nu är det dags igen!

Om du var tvungen att lyssna på enbart  EN låt i resten av ditt liv, vilken skulle du välja?

Gosh, nu måste även jag tänka till.. Men jag tror nog att jag skulle välja Elvis Presley's låt Burning love, den låten är så jäkla bra alltså, och jag lessnar inte på den heller!! :) Hehe tror dock att jag skulle lessna på den om det var den anda jag fick höra på, men tur att det inte är så då.



Nu ska jag krypa till sängs.
God natt söta ni =)



Favorit i repris

En favorit i repris. Älskar den här looken! Så ska jag se ut i höst nån gång då det är snäppet kyligare ute, just nu går det ju inte att bära skinnjacka om dagarna. Kanske om det regnar..  Fast då håller jag mig inomhus.

 

Idag har vart en sån dag då jag hållt mig inomhus. Bläää. Är sjukt trött, slut i kroppen och har ont i ryggen. Fick förresten en operationstid för drygt en vecka sen, så, i september smäller det! Det är ju lite både och.. Självklart ska det bli himla skönt att få det bortgjort och förhoppningsvis bli bättre men å andra sidan ser jag verkligen inte fram emot tiden just efter operationen. jag lär ha förbaskat jäkla ont och rehabiliteringstiden är äckligt lång. Nog om det.

 

Nu ska jag surfa vidare..

Kram <3